reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Listopad 2007

Kathhe ja jakoś szczególnie nie patrzyłam jak długie są te zwolnienia, postaram się je "zrekonstruować" na podstawie karty ciąży, bo na każdej wizycie miałam przedłużane L4.
Jak patrzę na kartę, to raczej wystawiała mi na 4 tygodnie, a raz miałam zwolnienie na 5 tyg. i z tego co pamiętam, to chyba rzeczywiście jedno miałam max. 34 dni. Ale ogólnie lekarze nie robią problemów ze zwolnieniami, wystarczy poprosić. A już w ogóle w trzecim trymestrze. Pewnie wystawi Ci na ok.30 dni, a po tym czasie wystawi drugie takie samo.
Ja jestem od początku ciąży na zwolnieniu, więc u mnie teraz będzie to trochę inaczej wyglądać.

reklama
dziewczyny jestem zla i smutna :-(
Mezus juz od poniedzialku zanosi dokumenty do banku ktore musimy doniesc... i wogole to o co go poprosze to mowi ze ma czas i ciagle slysze "pozniej" :-( Ze niby siedze na wolnym i tylko wymyslam z nudow:sorry: A ja poprostu juz nie moge patrzec jak on sprawy zwiazane z nasza przyszloscia odklada na ostatnia chwile :-( a ja sie tylko denerwuje...... jeszcze moze byc tak ze nam to mieszkanko przejdzie kolo nosa, bo wlasicicel prosil nas w niedziele o przeslanie dokumentow pewnych a do teraz mezus tego nie zrobil. Mowilam mu ze ja to zrobie a on ze on jest glowa rodziny i on to zalatwi a ja mam odpoczywac. No ale ja juz mam dosc czekania...az on laskawie cos zalatwi...od poniedzialku czekam a nawet palcem nie ruszyl :-(

Cześć Laseczki.

Wróciłam dzisiaj ze szpitala. Na oddziale porobili mi różne badanka, skurcze zostały powstrzymane fenoterolem w dawce 6x1 na dobę. Strasznie mnie telepało po tym fenoterolu, miałam chyba tętno 130 - masakra. Nie mogłam napisać smsa bo tak się trzęsłam, no ale wszystko dla dzidziusia. Dali mi osłonowo Isoptin na serce i na razie poród przedwczesny przestał mi grozić póki biorę te leki. Co chwilę mi robili ktg, ten dźwiek mi się będzie snił po nocach. Na usg nerek wykryli w lewej nerce kamyczek o długości 7,5 mm. Powiedzieli że mam prikaz cały czas pić, żeby ten kamyczek nie miał szans na razie się obsunąć z nerki bo znowu ta kolka może wywołać skurcze. Nie można z nim nic robić, można o tym myśleć jak już będzie po karmieniu piersią. Więc mam się modlić żeby w tej nerce sobie został. Szyjka się nie skróciła co dobrze wróży, więc mam się stawić na cesarkę za 5 tyg najwcześniej.
Do domu dostałam receptę ale już z mniejszą dawką fenoterolu 4x1. No i mam się oszczędzać, jak najwięcej leżeć. Żadnej pracy.

Tyle co u mnie. Buźka.

Larvuniu a nie mozesz huknac na meza?
U mnie proszenie dawno by sie skonczylo,a zaczela by sie niezla jazda.:wściekła/y:
Nienawidze takiego odkladania "na potem" i skutecznie walcze z tym u mojego meza.:tak:
Walnij piescia w stol i powiedz co o tym myslisz :dull:

Misiu witaj.
Zupelnie nie znam sie na tych lekach,ale z tego co widze to fenoterol to znany lek w Pl.
Oby Igorek wytrzymal te 5 tygodni a ty jak masz prykaz odpoczywania to odpoczywaj.
Skorzystaj z pomocy innych,niech sie zajma Wikusiem a ty uskuteczniaj labe:blink:

Ja dzis popoludniu sie nie kladlam na drzemke tylko posprzatalam co nieco,
niestety wczorajsza drzemka z mlodym w poludnie nie wyszla mi na dobre...nie zmruzylam oka dzis w nocy przez to :wściekła/y:
Dzielnie sie trzymam,ale juz mnie morzy sen:dry:

Zagrajcie dzis w tego totka bo mi ta reklama zyc nie daje...upierdliwa jakas:sorry::-D

Hej dziewczynki

Larvuniu
kopnij tego swojego meza w dupsko, niech sie ruszy!!! Wcale Ci sie nie dziwie, ze jestes wkurzona. Takie odkladanie to faktycznie nic nie przyniesie. Tylko nie denerwuj sie za bardzo;-), ale postaw sprawy jasno;-)

Misia
Co oni wszystkim ten fenoterol przepisuja? No ale najwazniejsze, ze pomoglo. Czyli, co w przyszlosci czeka Cie rodzenie drugie go kamyczka:szok:, czy beda go jakos inaczej wydobywac?? No i chyba troche duzy, co??

Anineczka
ja juz tez zrezygnowalam z popoudniowych drzemek, bo pozniej w nocy sie walam jak foka w tym lozku;-)

jolie jak to jest u ciebie ze zwolnieniem zdrowotnym?lekarz wystawial ze na miesiac czy na krotszy okres ?ja chce teraz juz byc na zwolnieniu, fajnie by bylo do konca ciazy juz dostac ale chyba na to nie mam szans?
ja jestem na zwolnieniu od 5 miesiąca ciązy i dostaje je reguralnie co miesiąc na wizycie.

kathe dokladnie z ta kasa z zusu
lekarz wystawia zwolnienie raczej na 21 dni. pierwsze 30 dni placi Ci pracodawca a potem juz ZUS :-)
a co do porodu to TE skurcze rozpoznaje sie od razu, sama sie przekonalam no i odchodzi wczesnioej czop sluzowy, powolutku albo od razu :tak:
na pewno bedziecie wiedziec co i jak :laugh2:

na początku własnie tak jak mówi Sugar pierwsze 30 dni płaci pracodawca a pozniej juz zus i macierzyńskie tez przez 3 miesiące.

Sugar co do tego czpu,to mnie sie zdaje ze mi powoli odchodzi mam tyle śluzu ze szokkkkkkk i własnie sie zastanawiam czy to aby nie o ten czop chodzi.

Misia
Ciesze sie ze jestes juz w domku i ze jest ok,i ze szyjka sie nie skraca to bardzo wazne no i te skurcze dzieki bogu ze ci je powstrzymali.Odpoczywaj malenka i nie forsuj sie.

Ja uciekam spac bo dzis od 7 na nogach,po badaniach ledwo zyje i cały dzien latania,zmeczona jestem jak smok,takze do jutra kochane.Buzka
Kolorowych snów........:-)

Wiesci od Kajuni!!!
"A my dalej leżymy pod kroplówką i siotry nie maja mnie juz gdzie kłuc (to nasz 33 tc wic nadzieja jest duza) Na tabletki boja sie mnie pzestawic :-( naogladalam sie kobiet rodzacych i mdlejacych i teraz mam strach porodu :-( Ale z maluchami damy rade ;-)"

"Spie bardzo duzo - dodatkowo dostaje relanium 0,2 wiec jestem spokojniejsza :-) Najwazniejsze ze maluchy sa duze i zdrowe! Podejrzewam ze bede wrzesniowa mama :-)i juz nie moge sie doczekac chociaz ciut jestem przerazona :-( Maluchy daja mi sile i wiare i kopia mamusie 24/24h :-)"

Women ja mam z tym sluzem tak samo, ostatnio jest go mnostwo. Nie przypuszczalam ze to moglby byc czop, bo inaczej wyobrazalam sobie jego odejscie. A jesli jednak...

reklama
Do góry