reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2007

dziewczyny zajrzałam na pazdziernik i....nastepna sie rozdwoiła dziasiaj :szok::szok:
coraz bardziej do mnie dociera ze czas sie konczy...

reklama
A termin porodu z ostatniej @ na 9 listopada a z USG na 30 pazdziernika :sorry2:
Ale mały bobas już sie do nas pcha :rofl2: bo ma już główkę trochę za nisko i doktor kazał mi już dużo leżeć:baffled: Więc się okaże jak będzie z tym terminem.
Ale tak samo jak Women wydaje mi się, że nastąpi to wcześniej (jakieś babskie przeczucie albo strach):sorry2:
he he z tymi terminami to tez nigdy nie wiadomo. Ja mam na 16listopada ale tez mam przeczucie babskie ze jednak niestety bedzie to pozniej:sorry2:

lece sie szykowac do ginekologa...... pa kochane!
powodzenia na wizycie:tak: larvunia jak to jest u ciebie z ta nietolerancja glukozy?bo ja prawdopodobnie ze wzgledu na to wyladuje w szpitalu gdzies pod koniec ciazy juz:dry:

Lilka u nas jest specjalne zelazo dla kobiet w ciazy,mozna kupic w aptece.Tutaj zalecaja brac zelazo po 20 tygodniu kazdej kobiecie,niezaleznie od wynikow.
U mnie to sie nazywa Galfer Iron.Popatrz u siebie.
Ja tez duzo pije pepsi :dry:

Anineczka ja biore witaminki dla ciezarnych,ale chyba masz racje....jutro jedziemy do centrum to wstapimy do apteki
przy Mili nie mialam anemii,ale lepiej dmuchac na zimne

Lilka
ja zawsze myslalam, ze maksymalnie bede miec 2 dzieci. A teraz okazuje sie, ze bedzie trojka :szok: w dodatku tylko jedno planowane;-)
O imionach to juz nie chce mi sie myslec, nic mi sie nie podoba:baffled: Dla dziewczynki mam tysiac opcji ( w tym Hania;-))no ale wyglada na to, ze te opcje mi sie nie przydadza;-)
No i ja dolaczam sie do pijacych duzo coli:zawstydzona/y:

jak miło ze nie ja jedyna pije Pepsi w nadmiarze :-D:-D:-D
witam w klubie heheeee

Ladina to dwoch synkow sie spodziewasz??? bo nie pamietam z listy....:zawstydzona/y:
wiesz co? ciezko bedzie ale trojeczka dzieci to fajna sprawa :-)
kiedys jak dorosna bedziecie mieli duzo wnokow :-D:-D
wogole rodzina taka pełna....ja jestem bardzo za trojeczką ale kiedy na to trzecie przyjdzie czas to nie wiem...

narazie robie stop,bo zalezało mi by miedzy Mili a mlodszym było tak 2 lata roznicy,ale tez chce jeszcze sie pouczyc,wreszcie na dobre zaczac pracowac i sie dorabiac czegos w zyciu..:rofl2: (własne M mi sie marzy cholipka noooo)

Lilka
jeden to napewno chlopak a drugi taki pod znakiem zapytania. Myslelismy, ze chociaz polowe ubran bedziemy mieli z glowy;-) a tak to niestety bedzie trzeba dla trojki dzieci kupowac;-) My tez chcielismy dwa lata roznicy, ale jedna ciaze mialam nieudana :-( , ale za to teraz mam rekompensate:tak:
O karierze i pracy to ja moge niestety zapomniec:baffled:, bo ten super cywilizowany kraj nie bierze pod uwage tego, ze dzieciate kobiety chca tez pracowac:baffled: Jedyna opcja, ze maz zalozy swoja firme i mnie zatrudni;-) nad czym sie ostatnio intensywnie zastanawiamy...

Co do imion to ja mam mały problem. Miała być Lena :wściekła/y: A teraz trzeba szukać dla chłopaka. Niby był wybrany Tymon, ale tu nagle wczoraj mój mąż mi powiedział, że Jemu bardziej się podoba Beniamin (jak słoń ;-)) a jeszcze wcześniej miał być Jeremiasz, a w ogóle najwcześniej Mateusz. Cały czas nam się zmienia!!!

powodzenia na wizycie:tak: larvunia jak to jest u ciebie z ta nietolerancja glukozy?bo ja prawdopodobnie ze wzgledu na to wyladuje w szpitalu gdzies pod koniec ciazy juz:dry:

kathhe nie mam pojecia. Diebetyczka powiedziala mi ostatnio, ze cukier w normie i ze moge wprowadzac w diete to co wczesniej jadlam, ale powoli. A co dalej to nie wiem.

dziewczyny SZOK!!!! Wrocilam od doktorka i mam wiesci! Szyjka zaczela mi sie skracac i mam rozwarcie na 1 cm :szok::eek:. Maly jest juz glowka w dol i ponoc strasznie zaczyna sie juz pchac na swiat, bo costam juz uciska. No zatkalo mnie jak to uslyszalam! Nastepna wizyta nie jak do tej pory co 1,5 miesiaca a juz za 3 tygodnie a jak bedzie cos sie dziac to mam dzwonic predzej. No mam tez duzo odpoczywac i nie chodzic po schodach za czesto :baffled: A ja na nowym mieszkanku bede miala do pokonania 3 pietra az:sorry2::dry: Na usg mialam isc za tydzien, ale doktorek przesunal to i mowi ze jak przyjde za 3 tyg to w tedy ustalimy termin usg :eek: -szkoda. Kobietki nic mnie nie boli az tak (normalne tylko mam skurcze raz na 3 dni) zeby przepowiadalo porod przedwczesny. Strasznie zdziwniona jestem do teraz ze mam juz jakies rozwarcie i skrocona szyjke! SZOK!

Joli
no to widze, ze mamy podobne dylematy, tylko mi prawdopodobnie mniej czasu zostalo;-)

Larvuniu
:szok::szok:
no to niezle, az sie boje co mi powiedza w piatek:baffled: Nie kazali ci lezec??
Uwazaj teraz na siebie!

Larvuniu
:szok::szok:
no to niezle, az sie boje co mi powiedza w piatek:baffled: Nie kazali ci lezec??
Uwazaj teraz na siebie!

mam duzo odpoczywac i nie chodzic czesto po schodach... tylko tyle :eek: i jak cos sie bedzie dziac to dzwonic do doktorka.... ehhh... jestem przerazona ze to juz zaczyna sie cos dziac!

reklama
Larvunia :szok::szok::szok::szok::szok:
szok..........

Ladina,my tez sie zastanawiamy nad tym co zrobic z maluchem
bo Mili do przedszkola,niech jezyka sie uczy,ale maluszka szkoda mi posyłac gdziekolwiek... :zawstydzona/y::-(
i myslimy ze jakby co to chyba kogos z PL sprowadzimy do siebie do opieki...
mysleliscie nad tym? tylko problem to mieszkanie,my musielibysmy wynajac wieksze,wiec koszty....

ech nie wiemy jeszce co zrobimy :-(
czemu to wszystko takie skomplikowane :-(

Do góry