reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2007

reklama
dziewczyny,mam pytanie...

jak prałyscie ubranka dla malenstwa??
ecznie czy w pralce??
bo u mnie najkrotsze pranie to cos kolo 3 godzin :sorry2::eek::baffled:
nie znam sie na tej pralce....i szkoda mi tych ubranek a prac recznie nie dam rady...chyba

Lilka
tutaj zlobki w prawdzie sa ale takie drogie:szok::szok:, ze nawet bym pewnie nie zarobila na to:szok: A przedszkole jest tez tylko od 4 roku zycia i tylko 2 godziny dziennie:baffled: A wiesz co sobie mozna przez dwie godziny zrobic...
Nad pomoca z Polski niby sie zastanawialismy, ale po pierwsze kto sie zgodzi pilnowac trojki takich maluchow:baffled:?? a po drugie wiaze sie to z tym, ze musiala by ta osoba z nami mieszkac co srednio mi sie usmiecha:eek: Zstanawialismy sie nad jakas portugalka, bo tu pelno takich emigrantow,ale najprawdopodobniejsza wersja jest taka , ze jestem upupiona.Amen.
Co do ubranek to wrzuc na jakis eko program, na 30 min, co sie bedziesz recznie szarpac;-)

Larvunia
moja siostra miala rozwarcie od 6 miesiaca i urodzila w terminie;-) nie martw sie, ale uwazaj teraz na siebie;-)

dziewczyny,mam pytanie...

jak prałyscie ubranka dla malenstwa??
ecznie czy w pralce??
bo u mnie najkrotsze pranie to cos kolo 3 godzin :sorry2::eek::baffled:
nie znam sie na tej pralce....i szkoda mi tych ubranek a prac recznie nie dam rady...chyba
lilka ja te najmniejsze i te nowe ciuszki pralam recznie w proszku dla niemowlat i dwa razy je plukalam.... reszte ciuszkow w pralce bo bym chyba recznie nie dala rady takiej ilosci :crazy: tak jak mircia z dodatkowym plukaniem.

teraz mnie troche przestraszylas
bylo ci cos ??? tzn bola itp
moze pisalas ale nie pamietam
mircia wlasnie ze nic nie bolalo mnie. Poszlam kontrolnie jak co 1,5 miesiaca doktorek kazal. pobolewalo mnie tak jakoby do okresu raz na 3 dni... ale krotko i rzadko naprawde. Z tego co wiem, to tak mialo byc, ze to niby przepowiadajace, ze niby macica sie przygotowuje do porodu. Nie wiem z kad te rozwarcie i ta skracajaca sie szyjka :szok::eek: Nadal sama jestem w szoku....

mircia pobolewala mnie RWA KULSZOWA i BIODRA w nocy. Ale do tego sie przyzwyczailam i nie okresla sie to mianem ze zaraz rodze jak mam te bole :-D;-) ...innych boli brak :dry:

lilka ja te najmniejsze i te nowe ciuszki pralam recznie w proszku dla niemowlat i dwa razy je plukalam.... reszte ciuszkow w pralce bo bym chyba recznie nie dala rady takiej ilosci :crazy: tak jak mircia z dodatkowym plukaniem.

mircia wlasnie ze nic nie bolalo mnie. Poszlam kontrolnie jak co 1,5 miesiaca doktorek kazal. pobolewalo mnie tak jakoby do okresu raz na 3 dni... ale krotko i rzadko naprawde. Z tego co wiem, to tak mialo byc, ze to niby przepowiadajace, ze niby macica sie przygotowuje do porodu. Nie wiem z kad te rozwarcie i ta skracajaca sie szyjka :szok::eek: Nadal sama jestem w szoku....

to ciekawe ........ z jednej strony to ja bym chciala urodzic troche wczesniej
no ale bez przesady :szok:
mam nadzieje ze wszystko z toba bedzie ok :zawstydzona/y:

larvunia spokojnie, gdyby cos mialo sie dzic to polozyliby cie do szpitala:tak:po prostu musisz sie teraz oszczedzac, widocznie za bardzo sie forsujesz,3maj sie!

reklama
wlasnie zrobilam cos co normalnie jest proste
ale teraz
musialam sobie pomalowac paznokcia u nogi
to byla akrobatyka ale sie udalo

(zawsze robie ten sam numer , jak robie pedicure to kosmetyczka maluje mi paznokcie lakierem ktory ma w domu , dlatego moge sobie pozniej domalowac jak cos sie przydazy ) ;-)

Do góry