reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2007

Witam dziewczynki:tak::tak:

Larvuniu... jestem w szoku... rozwarcie?? ja myslalam, ze jakby cos sie rozwieralo (tzn. szyjka...:-D) to to jakos czuc... a Ty przeciez zadnych objawow nie mialas... Dbaj o siebie i odpoczywaj...

ja mam wizyte za 2 tygodnie, ale jakos czuje ze nie dam rady dotrwac do terminu porodu, maluszek coraz bardziej sie rozpycha, ja juz w nocy nie moge spac, ciagle mi slabo - mam niby za niskie cisnienie (98/60 i w okolicach) a kiedy mam uczucie, ze mdleje i musze usiasc - tak mialam dzis rano - to mialam za wysokie cisn (146/94 tetno 113)...i badz tu madra:happy2::happy2::happy2: poza tym dzis znowu z nosa polecila mi krew... i to lezac ladnie na lewym boczku i odpoczywajac...:-:)-(

och... coraz gorzej:-:)-:)-(

reklama
anulka qrcze przemeczona moze jestes?musisz powiedziec o tym lekarzowi bo te omdlenia nie wydaja mi sie takie zwyczajne:-(odpoczywaj wiecej kochana!:tak:
elbra ja jeszcze nie kupilam wyprawki, wzielam tylko rzeczy od tesciowej dla maluszka(mamy fotelik od niej,lozeczko, bujadelko:-D i pare ciuszkow). zaopatrzylam sie tez w laktatory i koszule do porodu i karmienia. a z zakupow nowych dla maluszka to mam tylko dwie pary rekawiczek niedrapek i jedna pare skarpetek:happy2:sporo nie??:rofl2:a takie prawdziwe zakupy planujemy w pazdzierniku bo teraz krucho z kasa

Larvuniu trzymaj sie i wypoczywaj ile możesz!!

Dziewczynki mam pytanko. Macie już wszystko pokupione dla swoich dzidzi????

Elbra ja mam jzu wszystko
brakuje mi ino lozeczko z posciela,regał przewijak z wanienka,karuzele i lezaczek bujaczek :-)
jak to dostane to mam wszystko (bo mi rodzinka z PL ma autem przywiez jak im sie wmiesci) ;-)

dzień dobry z kawusią:-)

Larunia o rajku ale straszysz:-) a ja normalnie sie z zakupamui nie spieszyłam bo doszłam do wniosku że jeszcze czas:-) ale chyba zacznę miec expres teraz:-) hehe
dopiero mam kilka rzeczy:-) oj idziemy z mężusiem na zakupy w sobotę:-) hehe :-)

dziewczyny SZOK!!!! Wrocilam od doktorka i mam wiesci! Szyjka zaczela mi sie skracac i mam rozwarcie na 1 cm :szok::eek:. Maly jest juz glowka w dol i ponoc strasznie zaczyna sie juz pchac na swiat, bo costam juz uciska. No zatkalo mnie jak to uslyszalam! Nastepna wizyta nie jak do tej pory co 1,5 miesiaca a juz za 3 tygodnie a jak bedzie cos sie dziac to mam dzwonic predzej. No mam tez duzo odpoczywac i nie chodzic po schodach za czesto :baffled: A ja na nowym mieszkanku bede miala do pokonania 3 pietra az:sorry2::dry: Na usg mialam isc za tydzien, ale doktorek przesunal to i mowi ze jak przyjde za 3 tyg to w tedy ustalimy termin usg :eek: -szkoda. Kobietki nic mnie nie boli az tak (normalne tylko mam skurcze raz na 3 dni) zeby przepowiadalo porod przedwczesny. Strasznie zdziwniona jestem do teraz ze mam juz jakies rozwarcie i skrocona szyjke! SZOK!

Larvunia masz wizyty co 1.5 miesiąca a teraz co 3 tyg szokkkkk
ja mialam norlamnie co miesiąc a teraz mam co 2 tyg.
Z tą szyjką to współczuje

dziewczyny,mam pytanie...

jak prałyscie ubranka dla malenstwa??
ecznie czy w pralce??
bo u mnie najkrotsze pranie to cos kolo 3 godzin :sorry2::eek::baffled:
nie znam sie na tej pralce....i szkoda mi tych ubranek a prac recznie nie dam rady...chyba

Ja bede prała większość w pralce

mircia pobolewala mnie RWA KULSZOWA i BIODRA w nocy. Ale do tego sie przyzwyczailam i nie okresla sie to mianem ze zaraz rodze jak mam te bole :-D;-) ...innych boli brak :dry:

to tak jak u mnie, mnie tez strasznie bolą biodra

czesc kochane :laugh2:
ja przy kawce ... snilo mi sie moje nowe mieszkanko :szok::shocked2::-D

Witam,ja juz od lekarza wróciłam i po sniadanku jestem i herbatce ,zaraz do ksiegowej smiagam i na hurt po towar

reklama
czesc babeczki:-D
no ja dzis ide do hurtowni dla dzieci i wszystko sobie poogladam, wycenie i w przyszlym miesiacu kupuje na raz!:tak: dziewczyny powiem wam ze juz jestesmy na takim etapie ze raczej nie ma na co czekac a jeszcze jak ktos musi kupowac na raty bo kasy nie ma to wogule lepiej sie spieszyc, ja tez nie wiem czy uda mi sie na raz kupic:-( sie obada;-)
Nie wiecie jak to jest ze zwolnieniem lekarskim?chce poprosic moje lekarza o zwolnienie ale pewnie nie da mi do konca ciazy tylko np na 2tygodnie a chyba od 35 dni zwolnienia panstwo placi dopiero kase??:confused: niech mi ktos to wytlumaczy:zawstydzona/y:

Do góry