sugar wszyscy tez mi mowia ze bolu sie nie pamieta od momentu kiedy dzidzi poloza na brzuszku pocieszajace a co do tych filmow z porodu to po 4tym takim porodzie bylo mi juz po prostu niedobrze i zaczelam miec mysli baaardzo negatywne wiec chyba nie bylo to dobrym pomyslem zeby pokazywac, w kazdym badz razie ja juz nie chce ogladacja to teraz bardziej sie pekam bo juz wiem co mnie czeka hehe
ale ja to mam traume bo rodzilam w samym szpitalu 22h ( nie liczas skurczow w domu ;-))
ale nigdy nie wiadomo, czasami rach ciach i juz po robocie wiec nie ma sie co bac
zreszta ja wam powiem z reka na sercu ze KOMPLETNIE juz nie pamietam jak bylo zle, serio
pamietam dokladnie za to jak juz mi przyniesli takiego malego pomarszczonego mopsa ;-)
wszystkie zle rzeczy jak reka odjal
a tak na marginesie to nie kumam po kiego diabła pokazują te filmy z porodów na szkole
ja nic takiego nie mialam
ot polozna tlumaczyla tylko jak przebiegaja fazy i tyle...
dla mnie to bzdurne straszenie a kazdy poród i tak jest inny
dowiadywalam sie w dziekanacie i moge zlozyc podanie jedynie o indywidualna organizacje studiow ktora daje mi niewiele bo i tak musze byc na cwiczeniach, ale moge chodzic nacwiczenia z inna grupa czyli w innych godzinach nie wiem qrcze powinni dawac swierzym matkom mozliwosc jakiegos indywidualnego toku studiow czyli ze nie musze byc na zajeciach, moze i cos takiego jest a te babki w dziekanacie jak zwykle czegos nie powiedzialy musze sie dopytac innych mam studentekkathe a moze rozwiazaniem jest ITS, raczej nigdy nie robia z tym problemow przy dzidzi
I jak sobie poradzisz?Kathhe widzę, że nie jestem jedyną ciężarną na ostatnim roku studiów .
Mamy ten sam "problemik"
Super ze wszystko ok a co do skurczy to ja tez mialam i lekarka kazala mi kupic ASPARGIN-Magnez plus potas- i juz nie mamDzis bylam u lekarza zmierzyc cisnienie i nasiusiac do pojemniczka.I wszystko okey.
Dzidzia dalej ulozona poprzecznie,usg nie mialam tylko sluchalam serduszka.
No i mam potworne skurcze lydek w nocy.Musze sobie kupic magnez na to.
hehe ja bym chciala miec trojke dzieci tylko zeby sie same urodzily:-)Witam;-)
maz juz mnie dzis zamierzal do szpitala odwiezc;-) chyba ma dosc mojego jeczenia;-) A tak na serio to nadal nie moge chodzic
Co do strachu porodowego to ja boje sie jeszcze bardziej niz za pierwszym razem
Wiecie co przeraza mnie to , ze bede miec trojke dzieci
chyba tez musze sprobwac, jestem strasznym spiochem ale teraz kiedy nie moge spac na mojej ulubionej pozycji-na brzuchu- wcale nie sprawia mi to przyjemnosci,spie bo musze juz sie nie moge doczekac jak urodze,podobno po porodzie zalecaja mamusiom pozycje na brzuchudzien dobry mamusie :-)
ale sie dzis wyspalam ........... chyba znalazlam sposob
gdziesz przeczytalam ze ciepla kapiel i mleko przed snem pomaga
i faktycznie .... cieplego mleka nie lubie wiec pije kakao ;-)
ale to juz 4 noc kiedy to skutkuje