reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2007

ja to teraz bardziej sie pekam bo juz wiem co mnie czeka hehe
ale ja to mam traume bo rodzilam w samym szpitalu 22h ( nie liczas skurczow w domu ;-))
ale nigdy nie wiadomo, czasami rach ciach i juz po robocie wiec nie ma sie co bac
zreszta ja wam powiem z reka na sercu ze KOMPLETNIE juz nie pamietam jak bylo zle, serio
pamietam dokladnie za to jak juz mi przyniesli takiego malego pomarszczonego mopsa ;-)
wszystkie zle rzeczy jak reka odjal
a tak na marginesie to nie kumam po kiego diabła pokazują te filmy z porodów na szkole :confused::confused:
ja nic takiego nie mialam
ot polozna tlumaczyla tylko jak przebiegaja fazy i tyle...
dla mnie to bzdurne straszenie a kazdy poród i tak jest inny:happy:
sugar wszyscy tez mi mowia ze bolu sie nie pamieta od momentu kiedy dzidzi poloza na brzuszku:-D pocieszajace:tak: a co do tych filmow z porodu to po 4tym takim porodzie bylo mi juz po prostu niedobrze i zaczelam miec mysli baaardzo negatywne:eek: wiec chyba nie bylo to dobrym pomyslem zeby pokazywac, w kazdym badz razie ja juz nie chce ogladac:-p

kathe a moze rozwiazaniem jest ITS, raczej nigdy nie robia z tym problemow przy dzidzi
dowiadywalam sie w dziekanacie i moge zlozyc podanie jedynie o indywidualna organizacje studiow ktora daje mi niewiele bo i tak musze byc na cwiczeniach, ale moge chodzic nacwiczenia z inna grupa czyli w innych godzinach:sorry2: nie wiem qrcze powinni dawac swierzym matkom mozliwosc jakiegos indywidualnego toku studiow czyli ze nie musze byc na zajeciach, moze i cos takiego jest a te babki w dziekanacie jak zwykle czegos nie powiedzialy:eek: musze sie dopytac innych mam studentek

Kathhe widzę, że nie jestem jedyną ciężarną na ostatnim roku studiów :cool2:.
Mamy ten sam "problemik" :dry:
I jak sobie poradzisz?

Dzis bylam u lekarza zmierzyc cisnienie i nasiusiac do pojemniczka.I wszystko okey.
Dzidzia dalej ulozona poprzecznie,usg nie mialam tylko sluchalam serduszka.
No i mam potworne skurcze lydek w nocy.Musze sobie kupic magnez na to.
Super ze wszystko ok:tak: a co do skurczy to ja tez mialam i lekarka kazala mi kupic ASPARGIN-Magnez plus potas- i juz nie mam:tak:

Witam;-)
maz juz mnie dzis zamierzal do szpitala odwiezc;-) chyba ma dosc mojego jeczenia;-) A tak na serio to nadal nie moge chodzic:baffled:
Co do strachu porodowego to ja boje sie jeszcze bardziej niz za pierwszym razem:baffled:

Wiecie co przeraza mnie to , ze bede miec trojke dzieci:szok:
hehe ja bym chciala miec trojke dzieci tylko zeby sie same urodzily:-)

dzien dobry mamusie :-)
ale sie dzis wyspalam ........... chyba znalazlam sposob
gdziesz przeczytalam ze ciepla kapiel i mleko przed snem pomaga
i faktycznie .... cieplego mleka nie lubie wiec pije kakao ;-)
ale to juz 4 noc kiedy to skutkuje :-D:-D
chyba tez musze sprobwac, jestem strasznym spiochem ale teraz kiedy nie moge spac na mojej ulubionej pozycji-na brzuchu- wcale nie sprawia mi to przyjemnosci,spie bo musze:sorry2: juz sie nie moge doczekac jak urodze,podobno po porodzie zalecaja mamusiom pozycje na brzuchu:-p:-p:-p

reklama
czesc kochane!

anineczka kredyt bedzie na bank przyznany, tylko ze my teraz walczymy o raty... zeby wychodzily po niecale 400zl miesiecznie i nizsza stopa procentowa.... bo na juz to mamy kredyt za niecale 700zl miesiecznie. Moze nam sie uda i beda nizsze raty :happy2:
mircia z tym cieplym mlekiem czy kakaem i ciepla kapiela to dziala tylko dla wybranych chyba ;-):sorry2: Ja pije codziennie mleko i codziennie wieczorkiem jest ciep,la kapiel i co... budze sie po pare razy w nocy. Juz sie przyzwyczailam i moj mezus tez juz nie marudzi ze sie krece w nocy :-D

dobra mamcie ide do wanienki, dzis mam wizyte u ginka. Niestety USG dopiero za tydzien :dry: Dzis tylko z wynikami i taka kontrola.
milego dzionka kochane!

dzien dobry miłe moje panie
po prawie przespanej nocy(bo wstaje na siusiu i przy okazji zaliczam lodówkę zjadam jakis owoc albo jogurt hih) witam was wszystkie.
Anineczka nie obwiniaj sie tym ze zaniedbałas forum,nie zawsze ma sie ochote pisac albo sie zle czuje wszytsko usprawiedliwione.Wazne ze jestes z nami.
Lilka Anineczka dziekuje wam laski za tą bizneswomen hehe chcialabym nią byc w przyszłości narazie jestem właścicielem Kebcia hehehe,no i sprzedawczynią w butiku z butami.hehe
Słuchajcie ja wczoraj myslalam ze sie zaczyna!!!!!!!!!
TWARDY JAK SKAłA brzuch,mały wariował cały czas normalnie mialam pod zebrani wystawione dwie nóżki i koniec,jakos blaa sie zrobiłam i dziwne przeczucie i nasówało sie pytanie czy to juz sie zaczyna.Powiem wam dziewczyny ze ja czuje ze Jordan urodzi sie duzo wczesniej,takie mam przeczucia.Ale dzis od rana juz jest lepiej.Po sniadanku jestem i herbatce zaraz zmykam do wanny i pozniej ide na ryneczke pobuszować troszke,jakies warzywka kupic no i moze cos dla Jordanka....

A wiec do pozniej kochane buzka papa

reklama
Elbra ja studiuje dziennie,myslalam o tym zeby przeniesc sie na zaoczne ale wtedy chyba byloby gorzej bo u mnie na uczelni zawsze mielismy jeden dzien wolny(moze teraz tez tak bedzie) zazwyczaj piatek albo poniedzialek wiec nie oplaca mi sie na zaoczne.A co do pisania pracy to ja jak narazie mam tylko temat:-p nie mam sily sie za nia zabrac. A co studiujesz?i na kiedy masz termin porodu

Do góry