reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2007

hej dziewczyny no i jeszcze ja jestem :)
Kajunia wiem co znaczy taka rozląka z mążem, moj przyjezdza teraz razna tydzien na wekend i znow jedzie spowrotem do pracy, a teraz to go nie ma przez 2 tyg bo ma poligon :/
Wczoraj bylam u gin, mała(malutki) ma 1,7 cm? chcialam znalezc jakies normy ale niestety nie umiem, moze Wy pamietacie jak to u Was bylo w 8 tyg?
Pa pa
Dobranoc :)

reklama
hej dziewczyny no i jeszcze ja jestem :)
Kajunia wiem co znaczy taka rozląka z mążem, moj przyjezdza teraz razna tydzien na wekend i znow jedzie spowrotem do pracy, a teraz to go nie ma przez 2 tyg bo ma poligon :/
Wczoraj bylam u gin, mała(malutki) ma 1,7 cm? chcialam znalezc jakies normy ale niestety nie umiem, moze Wy pamietacie jak to u Was bylo w 8 tyg?
Pa pa
Dobranoc :)

agulka - te rozłąki z mężem są okrutne :-( no ale ja to już weteranka - mężuś wyjeżdżał już w narzeczeństwie - czyli 5 lat :zawstydzona/y:
dzidzia ma jak najlepsze wymiary odpowiadające 8tc :tak:
moje maluchy w 8t2d miały 15.3mm :-) i są odpowiednich wymiarów :tak:
a TU możesz sobie zajrzeć (fajna stonka) ja też często ją czytam
https://www.babyboom.pl/ciaza_i_porod/kalendarz_ciazy_hit/kalendarz_ciazy_i_trymestr.html

misia - wczoraj byłyśmy same z anineczką ;-) dzidzia SUPER i brzusio tyż :tak:

agula - witoj :-)

anineczko - powiadasz spoconymi i przystojnymi :rolleyes:

Witam dziewczynki:-)

Macio jest na etapie kasowania postow i wyłaczania kompa wiec czasami mam dosc i dlatego nie pisze:-) A ponadto jak jestładna pogoda to spedzamy czas na polku:-)

Wczoraj było paskudnie ale musielismy isc na rehabilitacje a potem na usg...widziałam dzidzie:-) jesl sliczna serduszko bije i cały czas sie kreciła:-)

jets tylko jedna rzecz która mnie niepokoi mam jakieś dziwne zawroty głowy z takimi pół omdleniami tak jakbym na chwile się wyłączała i po chwili właczała na nowo.
:-)

To normalne w ciąży. Takie zawroty i omdlenia. Też to mam od kilku dni. Dzisiaj się trochę wystraszyłam, bo byłam na spacerku z psami i czułam, ze zaraz odpłynę. Udało mi się je szybko przywiązać i usiąść na murku. Po chwili doszłam do siebie, ale teraz będę starała się spacerować z kimś znajomym.

agulka - te rozłąki z mężem są okrutne :-( no ale ja to już weteranka - mężuś wyjeżdżał już w narzeczeństwie - czyli 5 lat :zawstydzona/y:

Możemy sobie ręce podać. Mój ma firmę w Holandii, wiec zjeżdza do domu raz na 5, 6 tygodni i jest maksimum dwa. Teraz przyjeżdza w czwartek i jedziemy sobie nad morze. Ale później będzie dopiero w lipcu...:no:
dzidzia ma jak najlepsze wymiary odpowiadające 8tc :tak:
moje maluchy w 8t2d miały 15.3mm
Kurcze nie wiem ile mój dzidziuś miał w 8 tygodniu, ale w dziewiątym miał 2,48 cm.

no to dziewczęta zbliżamy się do drugiego trymestru!!
ja już nie moge się doczekac wtorkowego usg!

ja też czekam na to z niecierpliwością :tak: jeszcze tylko tydzień i ciut ;-)

a mnie dzisiaj srasznie bolało podbrzusze :zawstydzona/y: położyłam się na 3 godziny i trochę mi przeszło :-) pewnie macica się rozrasta :tak:

reklama
Czesc dziewczyny,
Po dosc dlugiej nieobecnosci wracam :)
kajunia, wyczytalam, ze takie bole sa normalne... Mnie za to okropnie boli glowa :sick:

Agulka26ka, wymiary maluszka sa jak najbardziej w porzadku, wiec sie nie masz czym martwic :)

W poniedzialek ide na kolejne testy (testy prenatalne sa tu obowiazkowe) i znow mi odessa mnostwo krwi do niezliczonej ilosci fiolek :szok:, ale najwazniejesze, ze zobacze Kruszynke :D

Do góry