reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Listopad 2007

hej dziewczyny no i jeszcze ja jestem :)
Kajunia wiem co znaczy taka rozląka z mążem, moj przyjezdza teraz razna tydzien na wekend i znow jedzie spowrotem do pracy, a teraz to go nie ma przez 2 tyg bo ma poligon :/
Wczoraj bylam u gin, mała(malutki) ma 1,7 cm? chcialam znalezc jakies normy ale niestety nie umiem, moze Wy pamietacie jak to u Was bylo w 8 tyg?
Pa pa
Dobranoc :)

reklama
hej dziewczyny no i jeszcze ja jestem :)
Kajunia wiem co znaczy taka rozląka z mążem, moj przyjezdza teraz razna tydzien na wekend i znow jedzie spowrotem do pracy, a teraz to go nie ma przez 2 tyg bo ma poligon :/
Wczoraj bylam u gin, mała(malutki) ma 1,7 cm? chcialam znalezc jakies normy ale niestety nie umiem, moze Wy pamietacie jak to u Was bylo w 8 tyg?
Pa pa
Dobranoc :)

agulka - te rozłąki z mężem są okrutne :-( no ale ja to już weteranka - mężuś wyjeżdżał już w narzeczeństwie - czyli 5 lat :zawstydzona/y:
dzidzia ma jak najlepsze wymiary odpowiadające 8tc :tak:
moje maluchy w 8t2d miały 15.3mm :-) i są odpowiednich wymiarów :tak:
a TU możesz sobie zajrzeć (fajna stonka) ja też często ją czytam
https://www.babyboom.pl/ciaza_i_porod/kalendarz_ciazy_hit/kalendarz_ciazy_i_trymestr.html

misia - wczoraj byłyśmy same z anineczką ;-) dzidzia SUPER i brzusio tyż :tak:

agula - witoj :-)

anineczko - powiadasz spoconymi i przystojnymi :rolleyes:

Witam dziewczynki:-)

Macio jest na etapie kasowania postow i wyłaczania kompa wiec czasami mam dosc i dlatego nie pisze:-) A ponadto jak jestładna pogoda to spedzamy czas na polku:-)

Wczoraj było paskudnie ale musielismy isc na rehabilitacje a potem na usg...widziałam dzidzie:-) jesl sliczna serduszko bije i cały czas sie kreciła:-)

jets tylko jedna rzecz która mnie niepokoi mam jakieś dziwne zawroty głowy z takimi pół omdleniami tak jakbym na chwile się wyłączała i po chwili właczała na nowo.
:-)

To normalne w ciąży. Takie zawroty i omdlenia. Też to mam od kilku dni. Dzisiaj się trochę wystraszyłam, bo byłam na spacerku z psami i czułam, ze zaraz odpłynę. Udało mi się je szybko przywiązać i usiąść na murku. Po chwili doszłam do siebie, ale teraz będę starała się spacerować z kimś znajomym.

agulka - te rozłąki z mężem są okrutne :-( no ale ja to już weteranka - mężuś wyjeżdżał już w narzeczeństwie - czyli 5 lat :zawstydzona/y:

Możemy sobie ręce podać. Mój ma firmę w Holandii, wiec zjeżdza do domu raz na 5, 6 tygodni i jest maksimum dwa. Teraz przyjeżdza w czwartek i jedziemy sobie nad morze. Ale później będzie dopiero w lipcu...:no:
dzidzia ma jak najlepsze wymiary odpowiadające 8tc :tak:
moje maluchy w 8t2d miały 15.3mm
Kurcze nie wiem ile mój dzidziuś miał w 8 tygodniu, ale w dziewiątym miał 2,48 cm.

no to dziewczęta zbliżamy się do drugiego trymestru!!
ja już nie moge się doczekac wtorkowego usg!

ja też czekam na to z niecierpliwością :tak: jeszcze tylko tydzień i ciut ;-)

a mnie dzisiaj srasznie bolało podbrzusze :zawstydzona/y: położyłam się na 3 godziny i trochę mi przeszło :-) pewnie macica się rozrasta :tak:

reklama
Czesc dziewczyny,
Po dosc dlugiej nieobecnosci wracam :)
kajunia, wyczytalam, ze takie bole sa normalne... Mnie za to okropnie boli glowa :sick:

Agulka26ka, wymiary maluszka sa jak najbardziej w porzadku, wiec sie nie masz czym martwic :)

W poniedzialek ide na kolejne testy (testy prenatalne sa tu obowiazkowe) i znow mi odessa mnostwo krwi do niezliczonej ilosci fiolek :szok:, ale najwazniejesze, ze zobacze Kruszynke :D

Do góry