reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2007

Sylwia teraz mi sie przypomniało co chciałam ci napisac
bo pisałas ze lekarz mowil ze jak maluch sie nie odwroci to mozesz np.miec zabieg przekrecania malucha

wiesz...widzialam to w tv,na reality tv-historie o narodzinach i z tego co widzialam to bym sie nie zgodzila :no:
kobieta bardzo cierpiała,a i tak jej bol nic nie dał bo malucha nie udało sie obrocic i lekarz zaproponował nastepna wizyte by odwracac i ona odmowiła
powiedziala ze gdyby wiedziala ze to taki bol to by sie nie zgodzila
i jakby mnie taka sytuacja spotkała tez bym sie nei zgodzila :no:
a co ty na to?

reklama
kurcze czytam zaległości listopadowe i zapominam co chciałam do kogo napisać:dry:
muszę sobie jakąś technikę obrać bo w przeciwnym razie zaraz mnie "cos" strzeli
teraz muszę lecieć poczytac Samuelowi
bo inaczej nie zaśnie i rano będzie kaplica:cool2::tak:

do póżniej kochaniutkie:happy:

Lilka dzieki za informacje,ja chyba tez nie zdecyduje sie na zadne przekrecanie bo istnieje ryzyko uszkodzenia lozyska,jak sie nie przekreci to trudno bedzie cesarka,ale zaczynam byc dobrej mysli wiec zobaczymy mam jeszcze troche czasu.Pozdrawiam

ja juz po wizycie i nawet jest dobrze mam tylko duzo odpoczywac i jesli mały sie nie obruci to za 5-6tyg moga juz mnie ciac...bo ja wtedy nie chce czekac do terminu bo wiadomo 1lis to lekarzy nie bedzie wole wczesniej zreszta moja lekarka tez:-)

Pati na dole kazdego postu jest taki znak +
jak chcesz cytowac dane wypowiedzi,to zaznaczasz przy kazdym poscie tego plusika
przeczytasz wszystkie zaleglosci wybierasz opcje odpowiedz
i gotowe :-)

kurcze czytam zaległości listopadowe i zapominam co chciałam do kogo napisać:dry:
muszę sobie jakąś technikę obrać bo w przeciwnym razie zaraz mnie "cos" strzeli
teraz muszę lecieć poczytac Samuelowi
bo inaczej nie zaśnie i rano będzie kaplica:cool2::tak:

do póżniej kochaniutkie:happy:

Pati kochanie współczuje Tobie nadrabiania i wiem co czujesz,hehe sama bym sie pogubiła w tym wszystkim tyle postów.A od której stronki zaczełaś tak z ciekawośći :confused:
Cieszę sie ze Sami zadowolony.

Sylwia teraz mi sie przypomniało co chciałam ci napisac
bo pisałas ze lekarz mowil ze jak maluch sie nie odwroci to mozesz np.miec zabieg przekrecania malucha

wiesz...widzialam to w tv,na reality tv-historie o narodzinach i z tego co widzialam to bym sie nie zgodzila :no:
kobieta bardzo cierpiała,a i tak jej bol nic nie dał bo malucha nie udało sie obrocic i lekarz zaproponował nastepna wizyte by odwracac i ona odmowiła
powiedziala ze gdyby wiedziala ze to taki bol to by sie nie zgodzila
i jakby mnie taka sytuacja spotkała tez bym sie nei zgodzila :no:
a co ty na to?

A mi opowiadał o tym mój lekarz,mówil ze robi takie zabiegi i mówił ze przez tydzień po porodzie ma jeszcze zakwasy w rękach,więc wyobraźcie sobie ile trzeba użyć siły.Mówił równiez ze to jest bardzo bolesne dla pacjentki :baffled:

Pati na dole kazdego postu jest taki znak +
jak chcesz cytowac dane wypowiedzi,to zaznaczasz przy kazdym poscie tego plusika
przeczytasz wszystkie zaleglosci wybierasz opcje odpowiedz
i gotowe :-)

Lilka dziękuję za podpowiedź, mimo, że to nie było do mnie, ale mi też się przyda :tak:

Jolie mam prośbę.
Nie pamiętasz zcasem jakie to dokumenty były do wypelnienia. Chodzi mi o nazwę. Wiem, że ZUS Np-7 to napewno.

Cholera wściekła jestem bo to trzeba podobno 6 tygodni przed uplywem 182 dni zlożyć w ZUS-ie a mnie zostalo 3 tygodnie:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Szlak mnie trafi!
Sory wyrzyłam się :baffled:

Elbra już Ci piszę, jak to wszystko się nazywa (ale w księgowości powinni wiedzieć):
- wypełnia lekarz - ZAŚWIADCZENIE O STANIE ZDROWIA PACJENTA,
- w 1/2 wypełnia księgowość i w 1/2 Ty - WNIOSEK O ŚWIADCZENIE REHABILITACYJNE,
- wypełnia BHPowiec - WYWIAD ZAWODOWY.

Hej mamusie!

Dzisiaj zostalam sama z Wikiem na parę godzin. Mam zapalenie pęcherza moczowego więc żadne spacerki nie wchodzily w grę, tylko tyle co na ogródek, żebym miała blisko kibelek. No to poszalał troszkę w ogródku, zrobilismy sobie sesję zdjęciową:-)

poza tym przeczytałam mu wszystkie książeczki jakie tylko mi przyniósł, uwielbia jak się mu czyta, pokazuje i tłumaczy co jest na obrazkach - to mnie tylko utwierdza że moje dziecko nie ma ADHD, bo nie wysiedziałby przy książeczkach w przeciwnym razie
icon_smile.gif

jolie ja nie mam sil na zadymy ostatnio, tez mialam taka sytuacje...zostawilam poprostu koszyk na srodku przy kasach i poprostu sobie wyszlam. Teraz do Tesco chodze po 22.00 nie ma tyle ludzi :sorry2: i nawet bez spowa ludzie mnie przepuszczaja... normalnie szok :-D

haha, ja tez zaliczyłam niezłego w***** jak stałam i czekałam aż mnie obsłuży laska w lodziarni... miałe takie ruchy, że myslałam że ją zamorduję... nakładała jakiemus kolesiowi owocków do deseru i tylko lukała czy dalej tam stoję... stałam 5 minut, po czym powiedziałam "Ta Pani na mnie nie zarobi" i po prostu poszłam do sklepu obok kupic sobie loda na patyku. Okazało się że jak zeżarłam tego loda to wygrałam BIG Milka :-D:-D:-D hahahahah!

Pati witaj!

Jolie takie pomyłki się zdarzają! :tak: Nie martw się! Przy porodzie będzie 100% pewności :sorry2:

Mirka wózka nie prałam ani fotelika :no:

Lilka trzymam kciuki za bezpieczną podróż!

Kunda będzie dobrze! :tak: Z tego co wiem to planowane cesarki robią juz od 2 tyg przed terminem. Ja będę miała na 11 dni przed czyli 22 października :tak:

Elbra oby Ci się udało wszystko pozałatwiać! Trzymam kciuki! :tak:

reklama
Mam zapalenie pęcherza moczowego w

Hmm to nie fajnie,współczuje bo znam to cholerstwo z własnego doświadczenia,boli jak skurczybyk :no:

Jutro z Pati wybieramy sie na zakupy dla naszych maluchów juz sie doczekać nie mogę

Lilka powodzenia w podróży,uwazaj na siebie.I daj znać jak juz wybierzecie wózeczek.

Do góry