reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2007

Elbra tak, nas to też dotyczy. Jak te dni miną to możesz się ubiegać o zasiłek rehabilitacyjny. Właściwie to źle napisałam, zanim minie tych 182 dni możesz się o niego starać (miesiąc - dwa przed). Ja właśnie dziś wypełniałam papiery i jutro chcę to złożyć w ZUSie. Otóż w Twoim zakładzie pracy powinni Ci dać 3 kartki z czego jedną wypełnia lekarz, pół innej Ty a resztę zakład pracy. Do tego musisz sobie zrobić kserokopię karty ciąży i jeśli masz to dodatkowej dokumentacji przebiegu ciąży. I to musisz zanieść do ZUSu i czekać na rozpatrzenie sprawy.

reklama
Byłam dziś na USG aby upewnić się co tam w sobie noszę, i wyobraźcie sobie, że moje dziecię nieźle się bawi robiąc sobie jaja ze swoich rodziców. Otóż mojej córci urósł siusiak :szok: I ja już sama nie wiem czy to córeczka czy synek, bo na jednym ujęciu ewidentnie było widać, że to chłopiec a na innych niekoniecznie. I chyba my też będziemy mieć niespodziankę, jak Lilka.

ojjnie bylo mnie troche a tu juz tyle sie dzialo, nie nadrobie wszystkiego wybaczcie:-(
jagoda no to niezle, masz na wczesniej termin, tez tak chce:-p

jolie hehe no to bedzie niespodzianka:-p u mnie tez w sumie nie wiadomo bo na ostatnim USG wyszlo ze baba ale co pokaze nastepnie nie wiem, wiem tylko ze od poczatku ciazy mialam i mam przeczucie ze to dziewczynka;-)

Elbra jeszcze sie nie znamy, witaj:tak:

jolie

jest tak jak zawsze mowilam lekarze widza co chca
jeden ci powie ze chlopiec a inny no ze niewiadomo ;-)

mi na usg 3d powiedzial na 100 % chlopak , a moj normalny gin nie jest pewien
:-D
wiec poczekamy zobaczymy

reklama
Do góry