reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2007

Witam wieczorkiem.
Wow jaki ruch sie tutaj zrobil :laugh2:
Witam nowe Mamusie :tak:

Kajuniu i widzisz teraz jakie ja katusze przechodzilam jak opowiadalam,ze usg bede miala w 18-20 tygodniu :-(
Przykro mi,ale Twoj lekarz wie co robi.;-)

Ja dzis jutro i w sobote pracuje tak wiec malo czasu bede miala,ale postaram sie zajrzec jutro wieczorkiem.

Milej nocki kochane:-)

aha Agulka26 w ciazy wszystko jest mozliwe,nawet zmiana apetytu :tak:

reklama
kurczaki z tym usg
pros i blagaj
swoja droga to bedzie cos- zobaczyc blizniaki na 3d
cuuudoooo

ja jak zobaczylam swojego w trojwymiarze to zdebialam:-) :-) :-) a co dopiero dwa

Kajuniu i widzisz teraz jakie ja katusze przechodzilam jak opowiadalam,ze usg bede miala w 18-20 tygodniu :-(
Przykro mi,ale Twoj lekarz wie co robi.;-)

anineczko - teraz po części Cię rozumiem, chociaż ja już raz miałam USG w 8tc :-) jednak ufam swojemu ginowibo jak napisałam wcześniej tylko dzięki niemu jestem w ciąży BA mam bliźniaki :-)
To lekarz decyduje kiedy sie robi usg. Na NFZ tak to właśnie wygląda, a u prywatnych różnie to bywa. Moja ginka za każdym razem robi mi usg. Ma na miejscu aparat wiec co za problem zajrzec i skontrolowac czy wszystko ok. Ona jest wtedy spokojna, a ja ma przyjemnosc patrzenia na moją fasolinkę i bardzo się ciesze jak foteczke dostane :)

misia - ja chodzę do niego do przychodni na NFZ, chciaż leczyłam się w prywatnym. Jak zaszłam w ciążę, to nie kazał mi chodzić do gabinetu prywatnego bo to jest wyrzucanie kasy .. a to jego zdaniem lepiej już odkładać dl dzieci :-) chodzę na NFZ ale USG mam w prywatym (tylko ze skierowaniem z przychodni) bo nasza przychodnia nie ma USG :wściekła/y:
kurczaki z tym usg
pros i blagaj
swoja droga to bedzie cos- zobaczyc blizniaki na 3d
cuuudoooo

ja jak zobaczylam swojego w trojwymiarze to zdebialam:-) :-) :-) a co dopiero dwa

sugar - z mężem na 3d chcemy jechać gdzieś po 20tc :-p to dopiero będzie jazda ;-)

Dzien dobry Wszystkim mamusiom!

Wczoraj przed wylaczeniem kompa widzialam topik "Brzuszki"i nawet cos tam zajrzalam ale zaraz koniecznie tam pojde i sie poprzygladam;-)

Agulka!
Ja w pierwszej ciazy nie mialam szczegolnego apetytu.Nudnosci to byla dla mnie abstrakcja.Teraz tez tak mam,zero nudnosci i jakos nie zauwazylam wzmozonego apatytu.Owszem czasem mam jakies zachciewajki ale nic wielkiego.

Dzisiaj rano odkrylam ze akurat pasuja na mnie spodnie ktore nosilam w poprzedniej ciazy!Problemik polega na tym ze poprzednio to byl 6 miesiac a tym razem JUZ sa akurat!

Lece na "Brzuszki"!
Pozdrawiam cieplutko!!!

Witam Was drogie kolezanki! Tak sobie czytam i w glowie mi sie nie miesci ze na USG potrzebne wam skierowania!!! Nie rozumiem podejscia lekarzy, ktorzy mowia zte to nie sesja zdjeciowa!!! Przeciez dzieki dobremu aparatowi USG lekarz jest w stanie wszystko dokladniej kontrolowac! Czy z dzidzia albo z dzidziami, wszystko jest ok!!! Widzi serduszko, robi pomiary i sprawdza czy dziecko dobrze przybiera na wadze i wzroscie!!! Nie chce podwazac autorytetu waszych lekarzy ale wydaje mi sie ze to troche egoistyczne!!! USG nie szkodzi dzieciom w zaden sposob, jezeli ktos tak mysli!!! Ja zaluje ze z Allankiem nie zrobilam USG 3d ale niestety bylo mi to za drogo bo kosztowalo okolo 120 euro a za te pieniadze to faktycznie mozna cos dla dziecka kupic!!! Mam za to duzo fotek i wspomnien po normalnym USG!!! Co do 3 i 4d to moze teraz sie zdecydujemy bo moj lekarz ma juz taki sprzet i koszt 3 zdjec 3d wynosi 30 euro!!!

Moj lekarz tez nie daje skierowan przy kazdej wizycie na usg, teraz ide na pierwsze i jak bedzie wszystko ok to nastepne ok 20tyg. Zreszta niewazne ile usg wazne aby ufac swojemu lekarzowi moj prowadzi juz moja trzecia ciaze i jestem zadowolona:-)

ja i ostatnio i teraz w ciąży usg mam robione przy każdej wizycie (do tej pory w sumie 3 razy). Z tym, że mój gin tylko na sekundę wkłada sondę, patrzy czy serduszko bije i ogólnie jest ok i nie robi pomiarów. A więc usg trwa może pół minutki. Na dokładne usg z wszelkimi pomiarami idę w przyszły piątek do szpitala. Tam rzeczywiście się "pastwią" i usg trwa z dobre 10 minut. Wszystko sprawdzają jak mogą. Każde usg mnie niesamowicie uspokaja i jestem szczęśliwa, że mój lekarz nie widzi w nim problemu.
ALe też nie uważam, że nie robienie usg jest złe. Jeśli z ciążą jest wszystko ok, nie ma plamień, oznak zagrożenia to rzeczywiście nie ma też wskazań do podglądania zbyt częstego. Moja siostra w każdej swojej ciąży (czworo dzieci) miała książkowe 3 razy usg i też jakoś to psychicznie przeżyła;-)

Buźka dla Was, waszych dzieciaczków i tych podglądanych i tych nie podglądanych:-)
Ps. A jako ciekawostkę powiem Wam, że o płci Pawełka dowiedziałam się na tym dokładnym, szpitalnym usg będąc dokładnie w 11tyg i 4 dniu ciąży:tak: Nie chciałam wierzyć ale rzeczywiście: widać było siusiaczka:-) Zobaczymy jak będzie tym razem, bo już niewiele czasu brakuje;-)

czesc dziewczyny niedawno przyszlam z pracy i tak mi sie chce spac ze szok a tu musze jeszcze mezowi obiad odgrzac (bo on taki wygodny :)
Pozdrawiam Was serdecznie i spadam spac :) papa

z USG różnie bywa i już się zdążyłam o tym przekonac, wszystko zalezy od lekarza jedni pisza na każdej wizycie skierowanie a inni te książkowe 3 albo nawet dwa razy. ja już jedno mam za sobą takie potwierdzjące ciąże i wiek płodu a teraz 24.04 mam to międzi 11 a 13 tygodniem ponoć bardzo ważyne i gin od razu zaznaczyła ze mam pilonwać żeby to było dokładnie w tym przedziale wieku płodu.Ja chodze do IMID na Kasprzaka w wawie tam prowadzili mi pierwszą ciąże a teraz zdecydowałam sie tam na drugą:-) :-) długie terminy kolejki ale przyhajmniej kadra w miare(przynajmniej ja na taich trafiam)
rozpisałam sie :-) :-)
agulka ja tak miałam z jedzeniem w pierwszej ciąży normalnie schudłam 4 kilo w dwa tygodnie bo wogóle niec nie jadłam nie mogłam bo mi wszystko kołkiem w gardle stawało

reklama
Chyba mam problem, bo coś mnie od wczoraj boli rana po cesarce :( Czuję się jakbym 2 tyg temu miała cesarkę, jak się przeciągam, albo gwałtownie wstaję to mnie tak rwie... i tak dziwnie to odczuwam kiedy kaszlę albo kicham, muszę się wtedy zgiąc w pół żeby nie odczuwać tego szarpania... masakra, co będzie jak mi pożądnie brzuch urośnie? W przyszłym tyg idę do ginki :-:)-:)-(

Do góry