reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2007

Amaze ja tez czasem mam takie bole, tlumacze sobie to tym ze przeciez tam jest maly czlowieczek ktory bardzo chce szybko urosnac a wraz z nim rosnie miejsce w ktorym zyje:tak: ;-) wiec sila rzeczy wszystko sie rozszerza i zmienia i ma prawo bolec!glowa do gory!

reklama
Kajunia, ja też chodzę na NFZ, bo stwierdziłam, że pywatnie szkoda mi kasy:baffled: w sumie mam na co teraz wydawać. A USG mam robione przy każdej wizycie... wprawdzie miałam "aż" dwie, ale zawsze już:-)

bira - tylko u nas w przychodni nie ma USG :no: ale 23.04. pójdę do gina po duphaston i na 24.04. ZAŻĄDAM USG :-p a jak nie to pójdę do innego :cool2: na samo USG. Tak czy siak niezmiernie ufam swojemuginowi bo on wie najlepiej co robi :tak:

.

Widocznie tak nie jest.
Irlandia jest w Uni Europejskiej troszke dluzej niz Polska i pewnie wiedza co robic.
Ja musze zaufac swoim lekarza,bo prywaty tutaj nie ma i nie moge sobie ot tak pojsc na usg.
Mozesz mi powiedziec jakie normy prawne?
Bo chetnie poczytam o tym.
Sluchajcie...Jestem Polka,jestem w ciazy i szlak mnie trafia,ze jeszcze nie widzialam dzidzi.Ale nic z tym zrobic nie moge:no:
Tak wiec pocieszenia potrzebuje;-)
Ze wszystko jest Okey.
A jezeli ktos mnie nie rozumie niech sie postawi w mojej sytuacji:tak:

anineczko - ja będę Cie wspierać, bo wiem jakie to jest trudne :-( mój gin robi tylko 3 USG w czasie całej ciąży - ale po raz kolejny piszę że mu ufam i nie zmienię gina :cool2: dzięki niemu jestem w ciąży i już mam mu za co dziękować :-) grzecznie poproszę go o USG :-p a ciężarnej chyba nie odmówi ;-)

czesc dziewczyny to co piszecie o usg jest dla mnie bardzo dziwne gdyz moj ginekolog od razu mi zrobil usg a teraz ide 17 kwietnia i tez juz mi powiedziala ze bedzie usg, i powiem Wam ze bardzo sie z tegho ciesze bo widze ze babka interesuje sie czy wszystko w porzadku, tym bardziej ze jestem na tym punkcie bardzo przewrazliwiona gdyz pracuje sama z chorymi dziecmi m.in. mam do czynienia z roznymi zespolami genetycznymi w tym zespol downa ale takze z przepuklinami oponowo-rdzeniowymi, i inne w kazdym razie wiekszosc tych chorob idzie juz zobaczyc na usg przy dokladnych pomiarach wiec lepiej jest zrobic wiecej badan i wiedziec ze dziecko jest zdrowe, niektore chore dzieci, jesli wada jest zauwazona jeszcze w okresie ciazy na usg mozna operowac, tak wiec lepiej wiecej usg i ma sie tą pewnosc :)

Ja tez niezamezna tak na marginesie :)
Dziewczyny troche sie przestalam martwic tymi bolami bo troszke ustapily.
Obserwuje caly czas wydzieline, apetyt mi troche wrocil i juz nie placze na widok malych dzieci... echhhh
Trzymam sie w tym tygodniu prawdopodobnie USG:) Nie moge sie doczekac.

agulka - to że nasi ginowie w mieście mają taką procedurę że wykonuje się 3 USG to nie znaczy że mój gin nie dba o moją ciążę, ani się nią nie martwi :wściekła/y: na USG przezierności karkowej już się umawiam. A jeżeli chodzi o dzieci niepełnosprawne fizycznie czy psychicznie sama mam z nimi kontakt i znam te choroby od podszewki. Każda matka matrwi się o swoje maleństwo/maleństwa ale ja procedur naszych lekarzy niestety zmienić nie mogę :no:

zarejestrowałam się w sobotę na 11.15

Invicta _ Witamy!

No ja tez troszke chyba zle zrozumialam posta Agulki.
Jakbym miala mozliwosc poszlabym gdziekolwiek do lekarza,ale tutaj niema prywaty.
A pozatym ludzie kiedys zyli bez Usg i rodzili zdrowe i chore dzieci.Jak i za naszych czasow.:eek:

Kajuniu ja tez ide do Invicty ;-);-)
Umowie sie na lipiec jak bede na wakacjach w Gdansku.

kajunia wcale nie pije do Waszych lekarzy a jesli tak to zrozumialas to przepraszam :)

agulka - nie przepraszaj, ale czasami trzeba zrozumieć też innych lekarzy :tak: ja chodzę na NFZ tam nie ma USG więc mój lekarz nie ma takiej możliwości, a to nie znaczy że źle prowadzi moją ciążę czy jest jakimś konowałem :zawstydzona/y: jestem z niego zadowolona i mogę być dumna z mojego lekarza!!!! zresztą przejrzyj sobie link INVICTY - to jest Klinika a USG robi tylko 3 razy :-p
A pozatym ludzie kiedys zyli bez Usg i rodzili zdrowe i chore dzieci.Jak i za naszych czasow.:eek:

Kajuniu ja tez ide do Invicty ;-);-)
Umowie sie na lipiec jak bede na wakacjach w Gdansku.

anineczko - co do twojego zdania o USG całkowicie się zgadzam :tak:
a rozumiem że Ty też jesteś z Trójmiasta :confused: :-)
wczoraj dzwoniłam do 2 różnych ginów w moim mieście i odesłali mnie właśnie do Invicty, że tylko tam robią przezierność karkową :-)
już w sobotę zobaczę swoje maluchy :-)

Nie Kajuniu.
Jestem z Dolnegoslaska,ale w czercu jade na wakacje do Krynicy,a pozniej bede 4 dni w Gdansku.
Musze w Gdansku pozalatwiac kilku lekarzy.
Dla synka laryngologa,dla meza gastrologa no i dla mnie ginekologa:tak:
Tak wiec w Krynicy bedziemy wypoczywac,a w Gdansku latac po lekarzach.
Z Gdanska tez lecimy do domku w Irlandii;-)

reklama
Do góry