reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2007

misia 1304? hmm... ciekawe ile ma juz moj malec. 12 lipca mial 530g i doktoerk mowil ze jest o 1,5 tyg wiekszy od rowiesnikow. Ciekawe ile ma Marcelek... juz sie doczekac nie moge piatku :tak:

mój 9 lipca miał 500 gram :-)

Larvuniu u mnie też kresa skręcała pod pępkiem w pierwszej ciąży, może znajdę fotkę to wstawię do galerii ;-) ale teraz kresy nie ma, nie wiem o co chodzi, nic a nic jej nie widać... a piersi faktycznie rosną całe, otoczki i brodawki mam wielkie i ciemne jak u murzynki...

Sylwia
a kiedy masz badanie usg?

reklama
laseczki wiecie co znalazłam fajną stronkę:

Baby Games, Baby Flash Games, Pregnancy Games, Maternity Games
tam jest gierka z dzidziusiem który leży na przewijaku i rzuca w mamuśkę smoczkiem, chodzi o to, żeby odpowiedni kąt znaleźć i odpowiednio myszkę przytrzymać żeby z odpowiednią siłą smoczka wystrzelić w mamuśkę :-D :rofl2: jak się trafi to się zdobywa punkty i ślicznie dzidzia się śmieje :rofl2: hehe, ja się ubawiłam po pachy :-D

a tutaj suwaczek z dzidziusiem ;-) wizualizacja ruchów, mozna ustawić na bliźniaki (Kajuniu) fajna sprawa:
Baby ticker, Pregnancy ticker, Baby countdown

wiecie co mój teściu się mnie dzisiaj pyta o imię dla drugiego chłopca, mówię mu że będzie "IGOR"
- "Igor? fatalnie...:oo2: takie ruskie imię!"
- "owszem rosyjskie, a co tato, nie lubisz Rosjan?"
- "NIE LUBIĘ!"
- "trudno musisz się z tym tato oswoić, bo ja mam gdzieś zadowalanie wszystkich dookoła z imieniem"
Teściu: "Aleś Ty uparta!"
Ja: "I wredna :biggrin2:"

icon_mrgreen.gif
icon_mrgreen.gif
icon_mrgreen.gif

znam ten problem
ja jak sie dowiedzialam ze bedzie chlopiec to moja tesciowa powiedziala o jak to dobrze bo tak strasznie nie podobalo mi sie imie viktoria .........
ale by bylo gdyby jednak byla to dziewscznka ........czasami sie lekarze myla:tak:
ale mialabym przyjemnosc w powiedzeniu jej ze bedzie viktoria i koniec............. ale nie ma co sie martwic moze nastepne dziecko bedzie dziewczynka i bedzie viktoria :-D:-D
ale tak wogole to tesciowa jest ok tylko czasem gada nie zastanawiajac sie nad tym co moze ktos poczuc po takich stwierdzeniach

Misiu termin nastepnej wizyty mam na 2 wrzesnia:wściekła/y: bo tu tak czesto nie sprawdzaja ciezarnych:wściekła/y::no:,jak sie cos dzieje to sie jedzie na izbe przyjec w szpitalu dla ciezarnych i tam sie wszystkim zajmuja.Wiec musze czekac do wrzesnia zeby sie wyjasnilo co i kto we mnie mieszka i tak mocno kopie:tak::-).Jak na razie oprucz boli kregoslupa i uporczywego bolu stawu biodrowego nic mi nie dolega wiec nie musze zagladac do kliniki dla ciezarnych:zawstydzona/y:.Moj lekarz rodzinny u ktorego bylam przepisal mi paracetamol na bol i tyle.Kazal przyjs w 25 tyg na badanie moczu i cisnienia.Musze uzbroic sie w cierpliwosc i poczekac.

Dzięki Dziewczyny ! :-)
Misia - BRAWO!!!! Twoje dziecko i Twoja sprawa jak mu dasz na imię :tak:
U mnie nie będzie tego problemu ponieważ: po pierwsze - nie wybraliśmy jeszcze imienia a po drugie - nikt oprócz mnie i męża (i oczywiście Was :-D ) nie wie, że będzie dziewczynka i się nie dowie do samego końca :-p
Co do krechy na brzusiu, to nie mam i nigdy nie miałam :-D
Pozdrawiam i życzę dobrej nocki! ;-)

reklama
Witam

Sylwia widze,ze w Twojej Irlandii jest tak samo jak w mojej :tak::-D
Tez ciaze prowadzi mi lekarz rodzinny na zmiane ze szpitalem.Teraz ide do szpitala 21 sierpnia,ale chyba usg mi juz nie zrobia :-(
Chyba,ze wymysle male klamstewko :happy2:
Powiem Ci,ze to juz moja druga ciaza na Wyspie i sie juz przyzwyczailam do ich nic nie robienia.Oczywiscie nie robia nic gdy ciaza jest zdrowa i nie ma zagrozenia.
Dzieki Bogu nie doswiadczylam tutaj tragedii :tak:;-)
A ze ciaze traktuja jak cos naturalnego i nie chca w ta nature ingerowac,widocznie taki maja system i to tylko nasz wybor gdzie chcemy rodzic.:blink:

Olpa Gratuluje Coreczki :tak:
Kiedy bedziesz na Wyspie?

Misiu suwaczek rewelacyjny,ale nie da sie go chyba wstawic?:no::dull::sorry:

Do góry