reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2007

reklama
Mam pytanie.
W "Oczekiwanie na dziecko" wyczytalam,ze trzeba ograniczyc picie zielonej herbaty ,gdyz moze zaklocac rozwoj komorek i wzrost plodu.
Cos wiecie na ten temat?
Ja tak lubie ta herbatke :-:)-:)-(

oj, ja tez uwielbiam i do tej pory pilam, a tu takie wiadomosci. Jesli sie czegos wiecej dowiesz anineczko to daj prosze znac. A na razie to chyba sama zrezygnuje.

Juz znalazlam odpowiedz.
Nie jest tak zle ;-)

Nadmiar jej jest więc niewskazany zwłaszcza u kobiet w ciąży, gdyż niedojrzała wątroba płodu słabo metabolizuje kofeinę, która hamuje aktywność hormonu wzrostu, co niekorzystnie wpływa na prawidłowy rozwój dziecka. Kobiety w ciąży nie powinny przekraczać 300 mg kofeiny dziennie (tj. ok. 5 szklanek herbaty).

Jedna,dwie dziennie wypije :laugh2:

ja z herbatka zazwyczaj wieczorem przed kominkiem, albo z goracym kakao. Wiec maluszkowi nie zaszkodze, bo az tak duzo tez nie pije.

ja wogole to mam tylko ochote na czarna herbate z cytryna:-) od kaw mnie odrzuca:-)

Zbieram sie bo musze jechac do tego neurologa...odezwe sie moze wieczorem jak mezus mnie pusci do kompa:-)

reklama
Hej kochane!

Jestem dobrej myśli - plamienia ustały zupełnie...już trzy dni czyściutko!:tak: :-) Tak się cieszę:-) Mam nadezieję, że nie na wysrost...

Tydzień temu widziałam pęcherzyk ciążowy a w środę 28 marca kolejne usg - widzę, że przyszły tydzień dla nas w większości to czas oczekiwania na wieści - DOBRE wieści:tak: Tych dobrych wieści każdej z nas życzę:tak:

Mam tylko pytanie, bo nie pamiętam już: czy po skończonym 7 tygodniu ciąży (wg ostatniej @) - bo tak będę miała w środę - mam szansę usłyszeć już serduszko??? Tak bym chciała:-)

Ech.. kończę..nie mogę za wiele pisać, bo mam leżeć, leżeć, leżec... no i cały czas jestem u teściów więc jak nie leżę to nie wypada mi za bardzo ich olewać i siadać do kompa. Tak więc pa pa kochane:-)

Do góry