reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2007

Czesc mamuski:-).

Tak czytam i czytam i nie moge uwierzyc w to co sie dzieje,:no:.

Kajunia nie moge uwierzyc ze dopiero po zaproponowaniu lapowki ordynator zaczal sie zachowywac jak lekarz,bo to byla najzwyklejsza lapowka:zawstydzona/y:.Ale czego nie robi sie dla dzieci i wlasnego zdrowia,podziwiam Cie za zimna krew bo trzeba miec nerwy zeby cos takiego przetrwac i sie nie zalamac, jestes moja idolka:tak:,naprawde Cie podziwiam.

Kajunia dbaj o was,mysle o was caly czas:tak:.

sylwia ja w sumie nie zaproponowałam łapówki tylko prowadzenie ciąży prywatnie :tak: nie wiedziałam tego wcześniej, bo już we wtorek zaproponowałabym to temu lekarzowi :zawstydzona/y: jeste mi tylko cholernie przykro z powodu mojego gina, który do tej pory mnie prowadził :-( kuźwa miałam zaje**bistą opiekę, fachowe rady bez mydlenia czy wyciągania kasy :blink: a teraz mamy odłożone 6000zł na maluchy - sprzedajemy samochód no i moja rodzina nam pomaga :-( no ale czego nie robi się dla dzieci :nerd:
teraz wiem, że skoro ordynator położnictwa jest prowadzącym moją ciążę to jeżeli trafię do szpitala - nikt mnie z niego nie wywali :no:
a z drugiej strony za długo staraliśmy się o zajście w ciążę - mamy dwa kochane dzieciaczki, które "podobno" ładnie rosną, żeby przez H**jowe strajki stracić nasze największe skarby :no: nikomu na to nie pozwolę, chociażby miała sama przepłacić to życiem, a dzieci wyadam na świat !!!!

a tak pozatym źle znoszę feneterol :-( ale da się przeżyć :-)

buziaki

reklama
Hej dziewczyny!

Woman
co do urzadzenia to nie doradze, bo nie mam pojecia co to za cudo;-) Ja kupilam zwykly nawilzacz powietrza i go nie uzywam ( podobno wspomaga rozwoj roztoczy), mam tez odkurzacz pioracy i po 3 latach przymierzam sie do pierwszego prania;-) Takze u mnie by sie raczej nie sprawdzilo;-)

No własnie ja tez mam Zelmera piorącego,i powiem tak szczerze ze zadko piore raczej odkurzam na sucho.Bardziej chodzi mi o lecznicze funkcje.Co do roztoczy to własnie ponoc nie pomaga a raczej je tepi,poniewaz nie wytwarza wiekszej wilgotnosci jak 55.5,ma tez ta funkcje próżniową,wiec pakowanie zimy lub lata nie bylo by juz zmorą,poza tym wrzycił mi poduszki do worka wyssał cale powietrze,potrzymał 1.5 minuty i wszytskie roztocza martwe.Niewiem sama.
Ta mata do kapieli tez rewelacja,tyle schorzeń leczy,celulit,odchudzanie i takie tam.Ale przeciwskazania dla kobiet w ciązy,wiec juz nie moge.

larvunia czytałam Twoj post i wychwyciłam w nim jak piszesz o bólu bioder,jejku ja tez to mam,bardzo cierpie,zastanawialam sie czy to normalne,ponoc tak-ale ja nie jestem przekonana.

Moze Ines nam cos doradzi :-)

sylwia ja w sumie nie zaproponowałam łapówki tylko prowadzenie ciąży prywatnie :tak: nie wiedziałam tego wcześniej, bo już we wtorek zaproponowałabym to temu lekarzowi :zawstydzona/y: jeste mi tylko cholernie przykro z powodu mojego gina, który do tej pory mnie prowadził :-( kuźwa miałam zaje**bistą opiekę, fachowe rady bez mydlenia czy wyciągania kasy :blink: a teraz mamy odłożone 6000zł na maluchy - sprzedajemy samochód no i moja rodzina nam pomaga :-( no ale czego nie robi się dla dzieci :nerd:
teraz wiem, że skoro ordynator położnictwa jest prowadzącym moją ciążę to jeżeli trafię do szpitala - nikt mnie z niego nie wywali :no:
a z drugiej strony za długo staraliśmy się o zajście w ciążę - mamy dwa kochane dzieciaczki, które "podobno" ładnie rosną, żeby przez H**jowe strajki stracić nasze największe skarby :no: nikomu na to nie pozwolę, chociażby miała sama przepłacić to życiem, a dzieci wyadam na świat !!!!

a tak pozatym źle znoszę feneterol :-( ale da się przeżyć :-)

buziaki

Kajunia walcz ile sie da.Jestes dzielna jak niewiem kto.
Napisz jak sie czujesz,nie piszmy juz o tych cholernych lekarzach bo tylko sie denerwujemy.Odpoczywaj duzo duzo ;-)

Kajunia walcz ile sie da.Jestes dzielna jak niewiem kto.
Napisz jak sie czujesz,nie piszmy juz o tych cholernych lekarzach bo tylko sie denerwujemy.Odpoczywaj duzo duzo ;-)

Women dokładnie - szkoda tylko słów i nerwów na Naszą polską służbę zdrowia :zawstydzona/y:

a jak się czuję :oo2: staram się teraz dużo uśmiechać :-) moje kochane maluchy wtedy tak kopią, że nie mam chwili spokoju :-D jak płakałam i żyłam w nerwach - bałam się o nie ... bo żadko czułam ruchy :sorry: teraz mam lepsze nastawienie :blink: cóż mi pozostało ... muszę żyć dla moich dzieci i zrobię dla nich wszystko :tak: dlatego WIARA CZYNI CUDA ... ja zawsze wierzyłam ... wierzyłam że zajdę w ciążę - udało się :-) teraz wierzę, że jeszcze sporo donoszę ciążę i urodzę dwa zdrowe maluchy .... i też tak będzie :tak::tak::tak: nie ma innej opcji :-p
a tak na marginesie ruchy czuję znacznie mocniejsze i bardziej wyraźne :-) to już nie takie prykanie czy przelewanie wód :-) ehhhh ja ja KOCHAM moje dzieci :-)

Kajuniu super nastawienie! Tak trzymaj :-) A ruchy czujesz lepiej bo dzidzie juz spore no i w koncu DWIE :-) Trzymam za Was kciuki! Bedzie dobrze :tak::tak::tak::tak:No i nózki pozaciskaj tak jeszcze chociaz 10 tygodni :-D

Women dokładnie - szkoda tylko słów i nerwów na Naszą polską służbę zdrowia :zawstydzona/y:

a jak się czuję :oo2: staram się teraz dużo uśmiechać :-) moje kochane maluchy wtedy tak kopią, że nie mam chwili spokoju :-D jak płakałam i żyłam w nerwach - bałam się o nie ... bo żadko czułam ruchy :sorry: teraz mam lepsze nastawienie :blink: cóż mi pozostało ... muszę żyć dla moich dzieci i zrobię dla nich wszystko :tak: dlatego WIARA CZYNI CUDA ... ja zawsze wierzyłam ... wierzyłam że zajdę w ciążę - udało się :-) teraz wierzę, że jeszcze sporo donoszę ciążę i urodzę dwa zdrowe maluchy .... i też tak będzie :tak::tak::tak: nie ma innej opcji :-p
a tak na marginesie ruchy czuję znacznie mocniejsze i bardziej wyraźne :-) to już nie takie prykanie czy przelewanie wód :-) ehhhh ja ja KOCHAM moje dzieci :-)

No i takie nastawienie godne jest podziwu.Bravo bravo dla Ciebie
Dobrze ze sie lepiej czujesz,to znak ze dzieci tez maja lepsze samopoczucie,smiej sie ile wlezie,to jest bardzo wazne.A wiara czyni cuda,a wiedze ze u ciebie jest bardzo silna i mocno wierzysz ze bedzie dobrze i oby nikt ani nic nie zmieniło tego.
Bedzie dobrze,bedziemy cie tu wspierac i dodawac otuchy kiedy jej zabraknie wiem jak bardzo jest to potrzebne.
Pogłaskaj brzuszek ode mnie:-) i odpoczywaj!

Ines powiedz kochana,czy bol bioder,dokładnie stawów biodrowych jest normalny w ciązy?Mnie to strasznie martwi,a moj gin jest teraz na urlopie.Moze wiesz cos na ten temat.

Ines powiedz kochana,czy bol bioder,dokładnie stawów biodrowych jest normalny w ciązy?Mnie to strasznie martwi,a moj gin jest teraz na urlopie.Moze wiesz cos na ten temat.
Tak Women to niestety dosc czesty objaw :-( Miednica sie troche "rozrasta" w ciazy i to dlatego... No poza tym stawy obciazone sa nienaturalnie duzym brzuszkiem i zmienia sie tez srodek ciezkosci ciala. Jezeli jednak ból byłby bardzo silny, nie do zniesienia to wybierz sie do ortopedy!

Tak Women to niestety dosc czesty objaw :-( Miednica sie troche "rozrasta" w ciazy i to dlatego... No poza tym stawy obciazone sa nienaturalnie duzym brzuszkiem i zmienia sie tez srodek ciezkosci ciala. Jezeli jednak ból byłby bardzo silny, nie do zniesienia to wybierz sie do ortopedy!

To mnie pocieszyłas,narazie nie jest tak zle a czasami daje o sobie znac i wtedy boli.Dziekuje za porade.W razie co mam znajomego ortopede to sie z nim skontaktuje.

Ja uciekam do siostry na kawke z mleczkiem,miłego dnia Mamusie.:-)

reklama
Hejka, ta pogoda mnie wnerwia na maksa...

nie można nic powiesić na dworze żeby wyschło bo zaraz deszcz... pogoda w kratkę, raz słonce a za 15 minut leje jak z cebra... :happy:

dzisiaj puszczam ostatnie pranie i chyba powieszę u teściowej...

wypiłam kakao na poprawę humorku ale coś mi na razie dalej smutno i źle :-(

Pytacie o bóle - to słówko od rehabilitantki, jeśli kogoś to interesuje ;-)

Bóle bioder, spojenia łonowego oraz kręgosłupa lędźwiowego to normalny choć nieprzyjemny objaw ciąży. Nie wszystkie kobiety na to cierpią, ale jednak jest to dość częste. Jest to spowodowane rozluźnieniem więzadeł pod wpływem hormonów ciążowych, oprócz tego zmieniający się środek ciężkości (przez rosnące dziecko) również zmienia napięcie poszczególnych partii mięśniowych co daje objawy bólowe. Mozna im zapobiegać częściowo poprzez częste odpoczynki od pozycji, które właśnie napinają układ kostno-mięsniowy, rezultaty daje też lekka, rozluźniająca gimnastyka i masaż pośladków (tak tak, dupcie można masować!). Z mojego doświadczenia powiem jeszcze że wizyta u ortopedy jest bez sensu. Po pierwsze ledwo się do niego dostaniecie, a po drugie powie Wam dokładnie to co ja Wam tu wyłożyłam. Może poszukam w notatkach ze studiów jakie ćwiczenia można wykonywać w czasie ciąży, więc proszę o priva w tej sprawie. Chętnie pomogę.

Uciekam do Wika, biedactwo ma dzisiaj taki humorek jak ja :-(

Pa Mamuśki! Do sklikania!

Do góry