reklama
kajunia
bliźniakowa mama :)
A co na to Twoj gin?Ten do ktorego chodzisz?Czy tez chodzilas?Pisalas o nim tak dobrze?
Motylinku niestety muszę opuścić mojego gina :-( jest mi z tego powodu przykro i przede wszytskim głupio, bo wiele dla nas zrobił. Pozatym on już nie pracuje w tym szpitalu - zwolnili go ! Jestetm zmuszona zmienić gina - na owego ordynatora tylko ze względu, że jeżeli coś się będzie działo mam zapewnione miejsce w szpitalu i opiekę medyczną. Mój gin zareagował bardzo dobrze - zauważył skróconą szyjkę i z miejsca dał mi skierowanie do szpitala - ale co z tego skoro mnie poprostu wypie***dolili !
Dla bezpieczeństwa dzieci muszę go zmienić :-( ale jestem i będę z nim w kontakcie on rozumie mój wybór i nawet mnie poparł, powiedział że nie mogłam inaczej zareagować...
Słuchajcie dziewczynki ja nei mogę uwierzyć poprostu co sie dzieje!! przecież to jest istny skandal!!
Kajunia trzymaj się cieplutko Ty i Twoje maluszki wypoczywajcie...nie wstawaj jak nie muszisz ...musi być dobrze.....niech maluszki pokopia mamusie Kajunię że wszystko u nich ok:-) i zę będzie ok:-) buziaki Kajunia:-)
sabinko dzieci strasznie mocno mnie kopią :-) nie mam już jak siedzieć, nie mówiąc o leżeniu. Oczywiście nie głaszczę brzuszka - ale raz na jakiś czas położę ręce na brzuszku żeby maluchy poczuły, że mamusia jest i martwi się o ich bezpieczeństwo
malinois
Fanka BB :)
Malinois
Jak udaly sie wakacje?
A z tymi skurczami to chyba jednak lepiej nie bagatelizowac, koniecznie powiedz o tym swojemu lekarzowi.
Ladina, było super :-)może nie tak wariacko jak zwykle i na spontana z wiadomych względów. Oj, kondycja już nie ta sama , byle górka i zmęczenie dopadało.
malinois
Ladina
Misia
Mam pytanko:bylas moze w tym sklepie BabyMaxx?Mam zamiar sie tam wybrac i chcialam zasiegnac jezyka...
Motylinek może ja będę mogła pomóc, choć nie mieszkam we Wrocławiu tylko w Wawie, ale moja trasa wakacyjna prowadziła przez Wrocław i nie omieszkałam wczoraj odwiedzić słynnego sklepu BabyMaxx. Zauwazę jeszcze,że jestem dość wymagającym klientem ;-)
Sklep nie zrobił na mnie większego wrażenia, myślałam, że jest większy (patrząc na ich stronę internetową), generalnie dużo zabawek, troszkę ciuszków i kosmetyków. Największą uwagę zwróciłam na wózki, bo teraz jestem na takim etapie. Otóż mały wybór jak dla mnie, sprzedawca podszedł, ale nie znał odpowiedzi na większość pytań jakie mu zadawaliśmy (a interesował nas wózek chicco CT.01), wyszukiwał je w instrukcji itd. (podobno pracuje tylko miesiąc) Generalnie nie zachęcił nas do kupna. Poza tym mały wybór łóżeczek turystycznych, które też nas interesują. No i ceny w sklepie znacznie różnią się od cen, które sklep wystawia na allegro na korzyść dla allegro. Więc jeśli coś Ci się tam spodoba, polecam zamówić właśnie na allegro.
Reasumując byliśmy w sklepach o wiele lepiej wyposażonych i z bardziej fachową obsługą. Ale iść chyba warto, jeśli mieszkasz w pobliżu, żeby samemu się przekonać. :-)
Motylinek, jaka pogoda w dolnośląskim? Bo nas właśnie wczoraj przegoniła stamtąd pogoda, mimo,że zamierzaliśmy pobyć jeszcze kilka dni. :-(
Woman super wieści!
Kajuniu! Jezu co za lekarz... ale szczęście w nieszczęściu że jednak się Tobą zajmie...
1. szczerze mówiąc chyba lepiej by się jeździło na większych, ale ja jakoś jeździłam i nie miałam z tym większego problemu...
2. jest bardzo stabilna, gondolka się trzyma wózka bardzo mocno, ona jest zaczepiana na ten system clikclak czy jakoś tak... na pewno się nie gibała :-)
3. ja przestałam gondolki używać kiedy Wiku miał 5 miesięcy, ale dlatego że było już cieplutko i on się rwał do siedzenia, więc ją schowałam do szafy i woziłam go w spacerówce czyli stelażu bez gondolki , ale myślę że starczyłaby mu jeszcze tak do 7 miesiąca...
oj niestety nie byłam, ale ja już wszystko mam dla dzidzi więc nie potrzebuję. Ja właściwie wszystko kupowałam dla Wika przez allegro bo było dużo taniej a jedynie wózek w sklepie...
Kajuniu! Jezu co za lekarz... ale szczęście w nieszczęściu że jednak się Tobą zajmie...
Misia, a jednak będzie synuś - gratuluję!!! :-)
Pewnie jesteś troszkę rozczarowana, skoro nastawiłaś się na Irenkę.Czyli nie sprawdziła się teoria,że jeśli dziecko pierwszy raz kopnie po prawej stronie to będzie dziewczynka :-) tak myślałam, kolejna bzdura.
Misia napisałaś wcześniej,że posiadasz wózek chicco wielofunkcyjny z gondolą i fotelikiem samochodowym. Jestem zainteresowana kupnem takiego wózka, dokładnie chicco CT.01-kosztuje około 2000 i jest na małych kółkach. Mam kilka pytań:
1. Jak sprawuje się wózek na małych kółkach zimą na śniegu?
2. Czy ta nakładana gondola jest stabilna, bo w sklepie trochę się gibała i czy to nie powoduje dodatkowego trzęsienia?
3. Gondola tego wózka wydała mi się troszkę wąska i mała, nie było Twojemu dziecku w niej ciasno?
Będę wdzieczna za napisanie kilku uwag z Twojej strony.
1. szczerze mówiąc chyba lepiej by się jeździło na większych, ale ja jakoś jeździłam i nie miałam z tym większego problemu...
2. jest bardzo stabilna, gondolka się trzyma wózka bardzo mocno, ona jest zaczepiana na ten system clikclak czy jakoś tak... na pewno się nie gibała :-)
3. ja przestałam gondolki używać kiedy Wiku miał 5 miesięcy, ale dlatego że było już cieplutko i on się rwał do siedzenia, więc ją schowałam do szafy i woziłam go w spacerówce czyli stelażu bez gondolki , ale myślę że starczyłaby mu jeszcze tak do 7 miesiąca...
Misia
Mam pytanko:bylas moze w tym sklepie BabyMaxx?Mam zamiar sie tam wybrac i chcialam zasiegnac jezyka...
oj niestety nie byłam, ale ja już wszystko mam dla dzidzi więc nie potrzebuję. Ja właściwie wszystko kupowałam dla Wika przez allegro bo było dużo taniej a jedynie wózek w sklepie...
anulka1979
Szczesliwa mama i żona:))
Women, bardzo sie cieszę, ze wszystko dobrze, gdy czytalam Twojego posta o tym co lekarze powiedzieli i jakie sa szanse to az mnie zamurowalo... Biedna, tyle musialas wycierpiec...:--( ...ale cudnie, ze maluszek jest zdrowiutki
Kajunia tak czytam i czytam i szok... Co sie dzieje w tej naszej Polsce... wszedzie tylko kasa... jak nie dasz to wypier...laj ...och... dobrze, ze w koncu chociaz tyle, ze ordynator zaopiekuje sie Wami... (a tak nawiasem mowiac ile cm powinna miec szyjka?)
Ja tez dzis pojechalam do swojej ginekolog... w niedziele trosze poszalalam ze sprzataniem przy remoncie... umylam 2 oscieznice... i troszke paneli... ...i od razu zaczelo sie klucie w boku i okolicach pepka... od niedzieli leżałam na Lewym boczku (jak niby najkorzystniej) ...ale ciagle czulam brzuszek... i dzis pojechalismy. Zbadala mnie pani doktor, zrobila KTG i wszystko ladnie, tyle, ze dala mi nospe rozlurczowo i magnez... i powiedziala, ze trzeba macice zrelaksowac ...i ze porzadki to teraz nie dla mnie... ...no i siedze w domciu w szlafroczku... a mezus maluje pokoj naszego synka... bo fachowcow mamy juz dosc... zostalo tylko gruntowanie i malowanie... i listwy przypodlogowe i pieterko skonczone
Kajunia tak czytam i czytam i szok... Co sie dzieje w tej naszej Polsce... wszedzie tylko kasa... jak nie dasz to wypier...laj ...och... dobrze, ze w koncu chociaz tyle, ze ordynator zaopiekuje sie Wami... (a tak nawiasem mowiac ile cm powinna miec szyjka?)
Ja tez dzis pojechalam do swojej ginekolog... w niedziele trosze poszalalam ze sprzataniem przy remoncie... umylam 2 oscieznice... i troszke paneli... ...i od razu zaczelo sie klucie w boku i okolicach pepka... od niedzieli leżałam na Lewym boczku (jak niby najkorzystniej) ...ale ciagle czulam brzuszek... i dzis pojechalismy. Zbadala mnie pani doktor, zrobila KTG i wszystko ladnie, tyle, ze dala mi nospe rozlurczowo i magnez... i powiedziala, ze trzeba macice zrelaksowac ...i ze porzadki to teraz nie dla mnie... ...no i siedze w domciu w szlafroczku... a mezus maluje pokoj naszego synka... bo fachowcow mamy juz dosc... zostalo tylko gruntowanie i malowanie... i listwy przypodlogowe i pieterko skonczone
malinois
Anulka uważaj na siebie, nie przemęczaj się
pati80
MAMA SIERPIEN'06 MISI
Witam przyszle i obecne mamy jestem sierpniowa mamuska 2006 co niektore mnie juz znaja jak np.KRECIK duza buzka znow mam neta wiec jak tylko bede miala chwilke zajrze do WAS hehe moja Michalinka nie dosc ze urodzila sie dluga 64cm to rosnie jak na drozdzach co mnie cieszy oczywiscie:-)
reklama
sylwia_27
mama listopadowa 2007
Czesc mamuski:-).
Tak czytam i czytam i nie moge uwierzyc w to co sie dzieje,.
Tak czytam i czytam i nie moge uwierzyc w to co sie dzieje,.
Kajunia nie moge uwierzyc ze dopiero po zaproponowaniu lapowki ordynator zaczal sie zachowywac jak lekarz,bo to byla najzwyklejsza lapowka.Ale czego nie robi sie dla dzieci i wlasnego zdrowia,podziwiam Cie za zimna krew bo trzeba miec nerwy zeby cos takiego przetrwac i sie nie zalamac, jestes moja idolka,naprawde Cie podziwiam.
Woman super,ze wyniki sa dobre TY tez swoje przeszlas,nie wiem co bym zrobila gdyby mnie tak lekarze nastraszyli,a pozniej kazali tyle czekac na wyniki,paranoja.Ale dzieki Bogu juz jest ok:-).
Jestem tu z wami krotko ale naprawde czuje sie z wami swietnie,potraficie sie tak wspierac i doradzac to naprawde cos pieknego,moj maz nie ma racji mowiac mi ,ze trace czas siedzac na bzdurnym forum,gdyby przeczytal to co ja to by zrozumial ilu wspanialych ludzi mozna tu spotkac.Jestem daleko od domu i bardzo tesknie za rozmowami z ludzmi ktorzy maja podobne doswiadczenia np,ciaza,czlowiek jak sie wygada to mu lzej i razniej na duszy a przeciez o to tu chodzi po to stwarza sie takie fora zeby mozna bylo porozmawiac , pozalic sie, podzielic radosciami,no po prostu bomba,.
Ale sie rozpisalam,to przez to ,ze jestem okropna gadula,mogla bym tak pisac i pisac.Ale kto by to chcial czytac?
U mnie wszystko jak na razie w porzadku tylko dzidzia cos ostatnio malo sie udziela,moze przez ta pogode bo jest nie za przyjemna ,amoze dla tego ze od dwuch dni nie moge zasnac bez mojego Misiaczka:-(,ale dzis jest ostatnia noc jutro bede go miala tylko dla siebie;-).
Pozdrawiam was bardzo serdecznie:-),
Kajunia dbaj o was,mysle o was caly czas.
Ale sie rozpisalam,to przez to ,ze jestem okropna gadula,mogla bym tak pisac i pisac.Ale kto by to chcial czytac?
U mnie wszystko jak na razie w porzadku tylko dzidzia cos ostatnio malo sie udziela,moze przez ta pogode bo jest nie za przyjemna ,amoze dla tego ze od dwuch dni nie moge zasnac bez mojego Misiaczka:-(,ale dzis jest ostatnia noc jutro bede go miala tylko dla siebie;-).
Pozdrawiam was bardzo serdecznie:-),
Kajunia dbaj o was,mysle o was caly czas.
Podziel się: