reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2007

Women
no to Ci kamien z serca spadl, suuuper!!!!:-D:-D:-D

Malinois
Jak udaly sie wakacje?
A z tymi skurczami to chyba jednak lepiej nie bagatelizowac, koniecznie powiedz o tym swojemu lekarzowi.

reklama
Motylinek
no to zobaczymy;-) bo chyba obie mamy ochote na babiniec w domu;-)
Ale wiesz co ostatnio kupilam na przecenach rajstopki: mysle sobie wezme takie nautralne, zeby w razie co i dla chlopcow i dla dziewczynek byly...Rozwijam w domu a tu napis:¨ im little cool guy¨:-D:-D:-D

Ladina
Ale sie usmialam z tych rajstopek!:-D:-D:-D
Z ubranek narazie nic nie kupuje.Musze najpierw wytargac ciuszki po Katrin,poprzegladac i zobaczyc czego bedzie brakowac.Z mysla o rodzenstwie,zostawilam wszystko po niej wiec najpierw inwenteryzacja;-)
Masz racje!Marzy mi sie babiniec a raczej nam bo tatus tez by chcial:tak:Nie wiedzialam ze Tobie tez?!Ciekawosc rosnie:-);-)
Misia
Mam pytanko:bylas moze w tym sklepie BabyMaxx?Mam zamiar sie tam wybrac i chcialam zasiegnac jezyka...

Motylinek
moj maz roznie gada, raz, ze parka by byla optymalna a raz , ze chce same ¨modelki¨;-) no ale przez te rajstopki to juz przesadzane:-D;-)
My tez jak planowlismy drugie bobo, to myslelismy, ze wszytko bedzie po starszej. Mowilam, ze zadnych drastycznych wydatkow nie bedzie;-), bo przeciez wozek jest, fotelik, ubranka, lozeczko;-) A teraz doopa;-) trzeba dokupowac wszystko. A kupuje ubranka, bo teraz sa niezle przeceny i ciuszki kosztuja tyle co uzywane, sa przecenione o 50% , 70% .

Ladina
U nas byla ta sama gadka:tak:wszystko jest wiec wydatkow malo i tez tak jak u Ciebie-niespodzianka!:-);-)Trzeba bedzie dokupic troche ciuszkow ze o wozku i fotelikach nie wspomne.
Rajstopki to przypadek;-):-)zobaczymy we wtorek bo chyba jednak sie zdecydujesz "wiedziec"?
Moj maz twardo za babincem tak jak i ja a wiadomo ze bedzie co ma byc i kropka!Najwazniejsze zeby zdrowe byly.
U nas tez wyprzedaze jak to zwykle o tej porze roku ale jeszcze sie wstrzymam;-)Poczekam do wtorku:-D;-):-D

Motylinek
no chyba wlasnie sie zdecyduje wiedziec glownie przez te wyprzedarze;-)
bo ostatnio tak krazylam po sklepie i a to balam sie kupic rozowe body a to niebieskie:-D:-D A tak to we wtorek niech mi lookna co tam sie kryje i lece do sklepu dokupic body, jakies wlasnie rajstopki i co tam jeszcze taniego bedzie;-)

cześć

właśnie wróciłam :crazy:
nie rozmaiwiałam ze zwykłymi lekarzami z oddziału tylko z ordynatorem - i nie ukrywam byłam nastawiona na wielką wojnę :wściekła/y:
otóóż przedstawiłam się i pokazałam wczorajszy wypis ze szpitala, gdzie nie było dosłownie NIC - za wyjątkiem mojej grupy krwi, której mi nie badano !!!!
Na korytarzu doapdłam ordynatora ... powiedziałam, że od wczoraj mam potworne skurcze podbrzusza a nikt nie chce ze mną rozmawiać. Zabrał mnie do gabinetu ... przedstawił spokojnie sytuację. Otóż szyjka ma 3,2 mm a zewnęczna jej część (czyli ta co jest w pochwie) ma 1 cm a ujście zamknięte :szok::wściekła/y::szok: zapytałam się w takim razie jeżeli otworzy mi się szyjka, odejdą mi wody to kto jest w stanie uratować moje dzieci :wściekła/y: ordynator to przemilczał .... wysłał mnie na badanie na izbę przyjęć :sick: przed wyjściem z jego gabinetu - NIE WIM DLACZEGO ale to chyba moja desperacja :-:)-:)-( zapytałam się czy jest w stanie dalej poprowadzić moją ciążę ale PRYWATNIE ... i BAF lekarz się uśmiechnął, stał się miły aż do przesady - sam zaprowadził mnie na izbę przyjęć, zbadał mnie, uspokoił - dał tabletki rozkurczowe i swój prywatny numer komórkowy :wściekła/y: powiedział że jest dla mnie dostępny w dzień i w nocy. W czwartek 19.07. mam się ponownie zgłosić na izbę przyjęć ginekologiczną na kontrolne USG dopochwowe, ale teraz to już on się mną zajmnie.
Czyli morał jest taki ... jeżeli wczoraj zaproponawałabym mu czy poprowadzi moją ciążę to napewno nikt nie wypisałby mnie ze szpitala. Jeżeli poprosiłam go teraz o prowadzenie ciąży - człowiek anioł.
Prosty wniosek, jeżeli nie dasz kasy - jesteś potraktowana jak ja wczoraj :zawstydzona/y:
Niestety nie mogłam tego inaczej załatwić, ale z dwojga złego on jest ordynatorem i jeżeli skieruje mnie do szpitala to inny lekarz mnie z niego nie wypier ... oli :wściekła/y:
Czyli kolejna wizyta w przyszły czwartek. Jestem teraz troszkę spokojniejsza, ale i tak martwi mnie ta szyjka :-( a naprawdę nie mam się już gdzie udać :no:

Napisalam do Ciebie juz Kajuniu na "staraczkach" ale i tu powtórze, LEŻ ILE MOZESZ!!! MUSISZ MOZLIWIE NAJMNIEJ OBCIAZAC SZYJKE CZYLI UNIKAC NACISKU DZIECIACZKÓW NA NIA!!! tRZYMAM KCIUKI! No i mam nadzieje ze juz teraz "pan doktor" :baffled: sie Toba troskliwie i odpowiednio zaopiekuje!!!!

Kajunia
Czekalysmy na wiesci od Ciebie z niecierpliwoscia.
To przykre ze nic sie w tym "burdello"nie zmienilo:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:nadal tak jest ze jak nie zaplacisz to nikt sie nie zaintersuje.ZGROZA!!!
Trzymaj sie dzielnie kobieto!Lez plackiem i nie stresuj sie-wiem ze takie gadki nie bardzo pomagaja w takich sytuacjach ale nie masz innego wyjscia.Tylko lezec i duzo odpoczywac!Trzymam kciuki i mam nadzieje ze szyjka wroci do normy.
W pierwszej ciazy tez mialam skrocona i po lekach i przymusowym trzydniowym lezeniu wszystko sie unormowalo.U Ciebie tez tak bedzie,zobaczysz!!!Goraco w to wierze i trzymam kciukole!!!
A co na to Twoj gin?Ten do ktorego chodzisz?Czy tez chodzilas?Pisalas o nim tak dobrze?

reklama
Słuchajcie dziewczynki ja nei mogę uwierzyć poprostu co sie dzieje!! przecież to jest istny skandal!!
Kajunia trzymaj się cieplutko Ty i Twoje maluszki wypoczywajcie...nie wstawaj jak nie muszisz ...musi być dobrze.....niech maluszki pokopia mamusie Kajunię że wszystko u nich ok:-) i zę będzie ok:-) buziaki Kajunia:-)

Do góry