reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2007

dziewczyny!!!!
ehhjestem taka podjarana, ze nie wiem od czego zaczac ;-)
najlepiej jak zaczne od poczatku :tak::-D
bylam umowiona dzis na ogladanie 3 mieszkan. Ceny rozne...
-------> Za 37m2 chca 105tyś, 2 pokoje, z czego mieszkanie na parterze w dzielnicy "meneli". Lazienka po remoncie, pokoje tylko do odswierzenia, kuchnia -gole , krzxywe sciany, polczona z pokojem, cemna. Okna nowe plastikowe, drzwi podwojne antywlamaniowe. Czynsz miesiecznie 150zl + oplaty.
-------> Za 37m2 chca 99tyś, 2 pokoje, ciemna kuchnia, mieszkanie do calkowitego remontu... mieszkali studenci. 2 pietro,Ogolnie oropnie wstretne mieszkanie! Czynsz ok 250zl
-------> Za 48m2 chca 120tys, 2 pokoje, widna kuchnia, nowe meble w kuhni + nowy okap + nowa kuchenka. Lazienka w oplakanym stanie, trzeba wsio robic, pokoje do odswierzenia tylko. 10 pietro z balkonem. Czynsz ok 250zl

Zdecydowalismy sie na te ostatnie mieszkanie. Nie wiem jakie sa u Was ceny... Ale mnie przerazaja, ale cos musze juz kupic. Bo gdzie ja z maluszkiem pojde?? Narazie u tesciow, ale mam dosc. Kredyt ok miesiaca i sprawy papierkowe, wiec powinnam zamieszkac na swoim jakos najpozniej od wrzesnia:happy2:
Jutro kredyt idziemy z mezulkiem zalatwiac. Juz sie dowiadywalismy ze mozna wziasc taki ze sie zaczyna spacac po pol roku od wziecia kredytu. Bo wiecie jestem na wlasnej dzialalnosci... z ZUSu dostane niecale 400zl jak pojde na L4. Nie bedzie mnie stac na kredty. Mezus tylko 1500zl przynosi a z kredytem + oplaty bedzie nas ok 1000zl wynosic. Wiec za 800zl ciezko by bylo.... wiec po pol roku zaczniemy splacac, jak wroce do pracy :tak: Bo chce jak najszybciej wrocic...

To tyle o mnie:-D Juz w myslach ukladam w "nowym" mieszkanku maluszka do lozeczka..... ehh... juz mam wizje gdzie co ustawie... :-D:-D:-D

reklama
Witam

Misia wiem co czujesz,lekki zal,ze nie cora...
Ale wiem co pozniej nastepuje...milosc i wyobrazenie,ze starszak bedzie najlepszym starszym bratem na swiecie.A pozniej wyrosna na kumpli.Jezeli u mnie sie potwierdzi,ze faktycznie chlopak to bede kochac,kochac,kochac :tak:

Larvuniu a nie przeraza Cie te 10 pietro :szok:
Sprawdzalas czy nie ma karaluchow,faraonek i innego dziadostwa,ktore czesto jest w wierzowcach?

anineczka ja wychowana jestem w blokowisku wiec luuzik :-D
Do 2 klasy podstawowki wychowywalam sie w hotelu stilonowskim (z zakladu pracy rodzicow hotel) w jednym pokoju z rodzicami i 5 lat mlodszym bratem... Pozniej przeprowadzilismy sie do blokowisc na 5 pietro na 2 pokoje. Jakos od 2 lat wynajmowalam mieszkanie w rozmych blokach... na roznych pietrach i bylo oki. Wiec jestem juz nauczona. No na inne wygody mnie nie stac, niestety :-( A to i tak w miare "tanio".

Larvuniu najwazniejsze,zeby Wam sie podobalo.
Ja tez sie wychowywalam w hotelu robotniczym i na roznych sublokatorkach az do 6 roku zycia.Pozniej rodzice dostali ladne 3 pokojowe mieszkanko.
Dopiero jak wyjechalam do Irlandii mieszkam w domku,ale nie swoim:-p
No ale wspollokator sie nam wyniosl w sobote tak wiec 4 pokoje mamy tylko dla siebie:-)
Ty jestes z Gorzowa?
Bo mieszkanie moich rodzicow-63 metry w Lubinie jest warte juz 250 tys,a jeszcze 6 miesiecy temu przy wykupie bylo warte 119tys.
Tak wiec kupuj cos koniecznie bo ceny szaleja:tak:

anineczka tak gorzow wlkp :-D
Ceny u nas spadaja..., pol roku temu takie mieszkanie jak teraz kupuje warte bylo nie 120 tys a 160 tys. Dluzej nie moge czekac na mieszkanko, zanim sie kredyt dostanie, zanim formalnosci wszystkie..ehhh... no a trzeba wyremontowac chociaz troche ;-) Czasu mam niewiele a niechce w 9 miesiacu sprzatac po remoncie a liczyc nie moge za wiele na innych.
Wogole wiecej niz 120-130 tys na kredyt mnie nie stac. Tzn dostalabym i 400tys ale kto to splaci.... ehhh.... zycie jest okrutne.
Ale staram sie myslec pozytywnie i dlatego w myslach mam juz jak ukladam rzeczy maluszka itp....., damy rade :-D

Pewnie,ze dacie rade.
Jak to sie mowi...ciasne ale wlasne.
Choc 48 metrow to juz nie takie ciasne ;-)

My jak narazie nic nie mamy choc nasza zdolosc kredytowa w Polsce jest wyceniana na 800 tys to tutaj nie stac nas na kupno domku (bo tutaj tylko domy buduja) :wściekła/y:
A po co mi mieszkanie teraz w Pl jak nie zyje tam.
A wynajmowac obcym nie chce.

Misia gratuluje drugiego chłopczyka:-)

larvunia
gratuluje mieszkanka...grunt ze sie wm podoba i ze własne:-)

A ja ostatnio mam bardzo kiepski nastruj wszystko mnie drazi i wogole...chyba to tez przez ta pogode bo ciagle pada i chmury:-(

reklama
hej mamusie:-)

Larvunia gratluję mieszkanka!! super:-) a jak wyremontujecie sobie sami to zobaczysz dopiero wtedy jaka bedzie radość:-) a kredytem się nie przejmuj :-) ja też go mam i to nawet na 30 lat;-) ;-) choc mam nadzieje go spłacić wcześniej ale nigdy nie wiadomo:-) jak bedzie:-) w kazdym razie zostało mi jeszcze "tylko 29" latek;-) hehe

Sylwia suwaczki pięknie widoczne:-)

Kunda u nas też ciągle taka pogoda że się wszystkeigo odniechciewa:-( ale postanowiłam dzisiaj na jakieś zakupy wyskoczyć:-) i mam nadzieje ze humorek się poprawi:-) obyyyyyy:-) bo też mam dość ciagłych dołów....idfę sie teraz wygrzać z 2 godzinki:-) a potem na zakupy:-)

buziaki

Do góry