reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Listopad 2007

reklama
Witam i o zdrówko pytam ;-)

Dziewczyny jak mi sie strasznie nieeeeeeeeeeechce isc do tej pracy :-(
5 dni urlopu a tu nagla trzeba bylo wstac o 7.00 :crazy:
kto pojezdzi za mnie?? :rofl2: i jeszcze taka paskudna pogoda u mnie,
wczoraj burza, cala noc padalo. A teraz chlodno i mokro... i leniwo.
o masakra... trzeba jechac.
milego dnia mamuski! i oby Was sie lepiej wstawalo!

witam :-)

Kajuniu dlaczego zawiodlas sie na tym doktorku?

anineczko u dr Gniadka byłam 2 razy. Jak dla mnie nie był miły - był arogancki ... być może dla swoich np. prowadzących ciąż jest inny. Mówię tu tylko o swoim przypadku ! Widocznie tak jest bo mój mąż odniósł wrażenie że ciąża bliźniacza jest dla niego dużym wyzwaniem. Podczas ostatniego USG nic nam nie tłumaczył ... to ja mężowi mówiłam gdzie jest serduszko, żołądek czy też pęcherz moczowy ... lekarz tylko kilka razy się zapytał kiedy była osatnia miesiączka :wściekła/y: i chce się umawiać na kolejne wizyty za 180 zł pomimo że mam swojego lekarza prowadzącego na miejscu. Widać że lekarz jest na zbiecie kasy !!!

kajunia olej tego dziada
nie znosze takich typow

larvunia dziewczyno idz na L4!!!
po cholere sie meczyc
kaske dostaniesz ta sama, spokoj i cisza
ja generalnie jestem na L4 obie ciaze hehehe ( mimo iz mam wolny zawod ;-) )

CZeść!

Bardzo dawno mnie u Was nie było... skopałam komputer na miesiąc, pierwszy raz w życiu tak zawirusowałam go, że mąż (z przerwą na tygodniowy wyjazd i pracę) prawie miesiąc dochodził ile tego robactwa było i naprawiał sprzęt i miałam internet wyłączony, buuuu, człowiek się czuje jak upośledzony

widzę, że większość z Was już zna płeć maluszków, ja czekam z niesierpliwością na usg 2 lipca, pytanie tylko czy łobuziak będzie się chciał zaprezentować

kajunia olej tego dziada
nie znosze takich typow

larvunia dziewczyno idz na L4!!!
po cholere sie meczyc
kaske dostaniesz ta sama, spokoj i cisza
ja generalnie jestem na L4 obie ciaze hehehe ( mimo iz mam wolny zawod ;-) )

sugar juz mi sie coraz bardziej chce isc na te L4, tylko ze zalezy mi na kasie.
bardzo zle sie nie czuje, wiec jezdze. Wieczorkami tylko narzekam, gdy plecki bolec zaczynaja a tak ciaze przechodze wpaniale :tak: Sugar teraz mam ok 3000zl (w okresie letnim) a jak pojde na L4 to bede miala niecale 400zl. To dla mnie duza roznica gdy sie ma kredyty do splacenia.... Jeszcze na ok 6000zl kredytow :-(mam. Wiec jak narazie jezdze i splacam.... a i jakos we wrzesniu chcemy mieszkanko kupic, ale musimy tych kredytow troszke sie pozbyc. Niestety chcialo sie telewizora, albo lodowke za 3000zl to teraz sie splaca :crazy:ehh i jeszcze innych pare drobiazgow....

reklama
jakie 400???
w ciazy dostaje sie 100% pensji
wiec jesli zarabiasz 3000 to tyle bedzie Ci wyplacal zus

sugar jestem na wlasnej dzialalnosci.... a wogole place najnizszy ZUS, przez dwa lata mam ulge i place niecale 300zl ZUSu miesiecznie... jako "nowy". A wszyscy przeciez na wlasnej dzialanosci placa ok.800zl (nie wiem dokladnie nawet ile placa). Wiec ja place niecale 300zl , wiec dostane niecale 400zl do urodzenia...a pozniej to nie wiem, jeszcze sie nei dowiadywalam. Na wlasnej dzialalnosci najlepiej nie zachodzic w ciaze... nic mi sie nei nazely!!! Zastanawialam sie czy nie lepiej byloby placic normalny ZUS te 800zl, ale wole odkladac te roznice 500zl niz dac ZUSOWI zarobic.... i dostawac do urodzenia najnizsza krajowa :baffled: Chyba lepiej na tym wychodze.

Do góry