Kajunia
moze nie ma czym sie przejmowac...bo czasami jak okreslaja wage malucha na koniec ciazy to przy porodzie okazuje sie co innego i roznice sa czasami szokujace
między innymi u mnie tak było wg usg Wiku ważył na 2 tyg przed porodem 3100 gram, a jak się urodził to 4250 gram ważył
Misia_q ja trzymam kciuki za Twoje wyniki :-) A kiedy Ty poznasz płec swojego dzidzulka? Kiedy USG?
Mam 9 lipca usg 3d/4d będzie to 24 tydzień i mam nadzieję ze dzidzia okaże się Irenką
dzięki za kciuki!
moja bilirubinka opadła z 1,39 na 1,26 więc jest postęp :-) ale norma jest niestety do 1,0 więc jeszcze muszę trzymac ścisłą dietkę żeby mi dalej ładnie spadła.
Ale niestety mój mocz ma liczne bakterie i nie jest to tym razem źle pobrany mocz, bo dokładnie dzisiaj o to zadbałam żeby się podmyć i ładnie czyściutko pobrać siku. W środę się melduję u ginki żeby mi coś poradziła na to, a na razie dużo wit C i picia bo to oczyszcza ukł. moczowy. Najlepszy sok z żurawiny...
Ladina idziesz w 24 tyg? Ja jestem niby umówiona na 4D w 25tyg bo wcześniej nie było teminów, ale boje sie ze to troche za późno. Kto wie czy jednak sie nie wybiore bo kuszą mnie takie dokładne zdjęcia dziecka, bo na tym zwykłym to niewiele widać...
no ja też idę w 24 :-) ;-) będzie ładnie wszystko widać aha i płacę 150 zł. Z tego co wiem jest to teraz najwyższa cena we Wrocławiu za to usg.
Ladina mój gin prowadzący ciążę powiedział, że nie jest to przerażająca różnica - tylko mieści się w granicach błędu, dlatego za 2-3 tygodnie sam zrobi USG i zobaczymy czy dalej utrzymuje się ta różnica także 40g to nie jest tak tragicznie a to powinno tylko cieszyć :-)
Kajuniu będzie dobrze! :-) Maluchy wierciuchy się nie dają tak dokładnie pomierzyć, przecież i mi wychodzi w jednym badaniu kilka długości jednej kości udowej, a ja mam przecież jedno dzieciątko ;-)