reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2007

Beatko, dzieki...tak cos kojarzylam ten diphergan... ale kurcze nie mam recepty... jak dzis tez bedzie tak ciezko to jutro bede prosic sie w jakiejsc aptece:dry::baffled: moze sie ulituja...

Sorki, ze nie popisze, ale doczytalam tylk i uciekam juz, bo padam na pysk... poprzednia nocka do bani, mialam odespac w dzien dzis, a tu Oskarus biedny pospal 20 minut i ten kaszel i zwracanie go obudzilo i juz nie chial spac... wiec moje spanie tez poszlo w diably...

Pa

reklama
Lilka zazdroszcze Ikei.U nas dopiero w lecie się bedzie otwierac.Na całą Irlandię nie ma jeszcze tego sklepu.:baffled:Ale już niedługo ( i tu zacieram ręce) bo chce Antkowi kupic krzesełko Mamut z tej firmy.Ahhh wogóle poszaleje sobie wtedy,mąż ma przerażenie w oczach jak mnie widzi myślącą o Ikea :-D
No i ucz się ucz bo to potęgi klucz;-)
Gratuluje tych 5 kg.Ja stanełam na wadze.No tak,mąż kolacyjki robi to i pewnie waga będzie szła w górę :dry:
Bira ja mam pifko :-D
Widze,że boisz się zachodnioeuropejskiego modelu porodów :-D
Ja tam nie moge porównac bo oba dzieci to obcokrajowcowo urodzone :-D
Ale w pierwszej ciąży myślałam,ze zeschizuje.2 usg na całą ciąże i tylko badanie moczu i ciśnienia na wizytach lekarskich.Z drugim już wiedziałam o co loto ale i tak brakowało mi polskiej opieki.
Aniulko oby po nocy było lepiej :tak:

Bira dzieki :-)
ojj cos by sie wypilo,szczegolnie ze ja mam dwa wina slodkie...ale alkohol bardzo kcal,wiec...abstynencja w moim przypadku:dry:

cie wywalilo,a mi komp dziala jak padaka jakas :angry: ale mnie wkurza wrrr

Bira my dokupilismy do pokoju segment na zabawki,bo to co sie dzialo w ich pokoju...normalnie wejsc nie szlo,do tego dostaly zestaw mammut stoliczek i krzeselka i naprawde fajnie sie zrobilo :-)
tez mi sie marza nowe mebelki,ale to predzej jak kupimy tu cos swojego i bedziemy im urzadzac pokoje,bo planujemy,by kazde dziecie mialo swoj pokoj

Anulka zdrowka dla was!
i mam prosbe ty bylas w chorwacji i bulgari,czy mozesz cos napisac o tych krajach? tzn.np. ktory bardziej sie nadaje dla rodziny na wakacje z malymi dziecmi,czy wody sa czyste,czy jest drogo,jaki klimat w lipcu/sierpniu
oczywiscie odpisz jak znajdziesz czas :-)

No, jesteście... już myślałam, że będę udawać się do wyra:-)

Anineczka, ja też mam piwko, bo mądra Kasia nie pomyślała, żeby sobie coś mocniejszego kupić...
szkoda słów na mnie;-) A tutejszego systemu się nie boję... on mnie przeraża:baffled: Tym bardziej, że z Ingą miałam trochę kłopotów ze skórczami od szóstego miesiąca i rozwierającą się szyjką i teraz nie będę chciała ryzykować, więc sobie na te parę miesięcy do Polski pojadę:-) No może na początku będę tylko dojeżdżać a od jakiegoś piątego, może szóstego miesiąca już sobie zostanę.

Lilka, kochana, to sobie chociaż wodę z soczkiem cytrynowym wypij;-) A te mebelki mammut też mi po głowie chodzą. Szafa i komoda... tylko ostatnio zaczęłam się zastanawiać, czy nie będzie za różowo, jakby drugie bejbi było chłopcem... A na razie młodzież będzie musiała mieć jeden pokoik...

Stary ciągnie mnie spać... więc się żegnam :-(
Nawet piwa nie zdążyłam otworzyć...

Do zobaczenia w pn. bo chyba wtedy będę miała komp.... ten jutro oddaję.

Dobranoc:-)

dziewczyny nie wiem czy wam pisalam,ale na poczatku stycznia zapisalam sie na konkurs odchudzania
zebrala sie grupa lasek chcacych schudnac i w ten sposob sie razem motywujemy,dajemy kopy w tylek jak trzeba :-D
co tydzien sie meldujemy z waga i pzrecwiczonymi minutami
no i wlasnie przed chwilka zobaczylam tabelke z wynikami i na 97 osob zajelam 15 miejsce :-):-) normalnie z radosci mam banana na twarzy :-D

a ze konkurs zaczal sie 7 stycznia,a ja na diecie jestem od 1ego,to gdyby konkurs zaczal sie 1 stycznia mialabym miejsce 5 :-)

sorry,ze ja o jednym,ale to jest teraz mega sprawa zyciowa dla mnie by schudnac i spowrotem byc szczupla :sorry2:

No ja też sobie nic mocniejszego nie kupiłam ale jutro jedziemy do znajomych (2,5 godz drogi w jedna strone) i trzeba byc zdrowym na umyśle ( czytaj miec trzeźwą głowe) i tylko pifko.
Co do porodu to pewnie,że lepiej tam gdzie czujesz się pewnie.Tymbardziej ,że tu u mnie np.bardzo stawiają na nature i np.ciąż do 12 tyg. wogóle nie ratują.
Co jest nie do pomyślenia w Pl.Zresztą zawsze uważałam i uważac będe,że jednak w Pl mamy świetnie wyszkolonych lekarzy (pomimo co po niektórych konowałów,ktorzy zdarzają sie na całym świecie) i są oni naprawde dobrzy.
Co do mebelków z Ikea.Fakt,że mają albo niebieskie albo różowe,nic unisexs.
Tak więc moze faktycznie lepiej się wstrzymac.
Ja cały czas przymierzam sie do wrzucenia Matta do pokoju Antka.Ale jakoś sobie ich nie wyobrażam śpiących razem...
Niby mamy trzeci pokoik ale zima jest w nim najzimniej.Brr...
Może latem przeprowadze Matta do niego.Czas najwyższy...

A z nowości.Matt nauczył się prosic o buziaka :-D
Najpierw cmoka.Cmokaniem przywołuje nas,ze chce dac buzi.Jak już jesteśmy koło niego to wywala jęzor i kaze się całowac :szok::-D:-D

Lilka a tam lampa wina nie spowoduje kilograma do przodu :-p:-D

reklama
Do góry