reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2007

Witajcie kochane

W koncu moge na chwilke chociaz do Was na moment zajrzec:tak:
Troche poczytalam co u Was ale jak maly mi zasnie w koncu to poczytam troche dalej.
U mnie ogolnie kociol nie wiem co jest z malym.
Dzisiaj drugi dzien jak wymiotuje natomiast szczegolnie to wystepuje jak dosatnie mleko:szok:nie wiem czemu.
Do tego wczoraj w dzien i w nocy byla goraczka ale mysle ze wynika to z zabkow poniewaz ida jemu dwie 4 i jeszcze nie widzialam zeby mial do tej pory tak spuchniete dziaselka.
Dzisiaj znowu zwymiotowal i to tez szczegolnie po mleczku.....
No i niepokoi mnie jego kupka bowiem wczoraj i dziasiaj ma bardzo wodnista i zielona.....wczoraj w sumie byla ze dwa razy ale dzisiaj zrobil ju chyba z piec lub szesc razy.
Tak zastanawiam sie czy to wszystko mozna dac do zabkow????

Ide lulac go i potem wpadne do Was

Buziaki

reklama
Dobry wieczór:-):-)

Niedawno wróciliśmy od szwagra, zaklikana Inga śpi i mam nadzieję, ze dzisiaj nie będzie odstawiała cyrków, bo wczorajsza noc to była jakaś porażka. Spaliśmy może ze dwie godziny, bo tak non stop płakała... Ma gorączkę, więc może głowa ją bolała... nie mam pojęcia. Nie pomogło nawet spanie z mamą i tatą...

Misia, super, ze z Igim już lepiej.

Anulka, ja nie izoluję Ingi od kuchni, bo miała bym sajgon. Płacz jakby ją rozdzierali. Jak coś robię, to dostaje swój garnek czy miskę do ego łyżki drewniane, jakąś sałatę czy inne zielsko i miesza sobie w tym garze. Może też grzebać w jednej półce i z tamtąd wywleka makarony i inne pierdoły. Ale szybko się nudzi i idzie psocić w inne miejsce. W kuchni mam pralkę, więc daję jej jakies pranie do zapakowania, bo to uwielbia i robi swoje.
Co do smarowania to smaruję zwykłą margaryną.

Elbra, Inga na noc dosteje ok 200 ml mleka z kakao plus wcześniej jakaś kanapka a po obudzeniu czyli ok. 6 dostaje również tyle mleka a właściwie kakaa, poniewaz moje dziecko mleka nienawidzi. Później (ok. 9-10) je normalne śniadanko tzn jakaś kanapeczka czasem jajecznica ew. kaszka (bardzo żadko, bo nie lubi ew. płatki ma mleku bądź manna na zwykłym mleku krowim.

Asix, nie wiedziałam, ze z Maciusia taki łobuz;-);-) No i wpadaj koniecznie częściej jak już będziesz miała urlopik:-)

:-D;-)

kaszkę z mleczkiem albo zupkę jarzynową :-)
no i jestem na etapie oduczania go zasypiania z butlą, ciężko idzie, ale do przodu.

asix mój też broi, rozrzuca wszystko dosłownie, ale ja wiem że jeszcze trochę i się uspokoi. Taki czas :sorry2:

misia nie jestem sama!!!! :sorry2: ... od jutra tez zaczne oduczac tej butli na noc... no i co do rozrabiania to mam nadzieje ze sie nasze dzieci uspokoja....
misia tez jestes wiec niedobra mama :-p:-p:-p
zartuje ale ulzylo mi ze nie tylko u mnie tak jest z ta butla :sorry2:

DOBREJ nocy kochane... do jutra wieczorka, paaaa

dzien dobry:tak::happy2:

Dzieki za odpowiedzi co do "smarowania" ...chyba w takiem razie pozostaniemy przy prawdziwym maselku, choc wiadomo co jhest w skladzie:-p tyle ze ciezko ze smarownaiem go...:sorry::sorry:

Karina, jak Szymus?? Ja podobnie jak Elbra, uwazam ze powinnas pojsc jednak do lekarza...

Elbra, jak tam - dalej sie nudzisz??;-):-)

Bira, jak dzis nocka?? Usmialam sie z Inguni "zapakowujacej" pralke:-D:-D:-D

Ja zaraz ide usypiac Oskara...
zajrze za moment, mam nadzieje, ze nie bede sama;-);-)

Bry:-)

Karinka zdróeczka dla Szymusia...mi też sie nei wydaje że tylko od zębw za duzo tego...daj znać jak po wizycie...
Elbra ja też sie nudzę a do tego mam dziś MEGA LENIA!masakra ale naprawde mega leń...wrrr
Larvunia Kapik też wcina mleko na noc..ale ja po butli mu po raz 2 zawsze myje ząbki w łóżeczku:-)
Bira jak Ingusia dzisiejszej nocki? gorączka przeszła buziak dla niej...
Misia trzymam kciuki za wizytę u lekarza na bank wsio ok;-) no a co do koszulki to tak jak Ty i Elbra mam dosć zwisającycych cyców! wrrr kurde muszę sie za jakąś taką rozejrzeć:-)
Anulka ja smaruję masłem i też tylko masłem;-) u mnie mąż nie cierpi nic innego:-) wiec i tak nic innego nie ma w domu...chociaż ja tam Ramę lubie;-)
Mirka obiad o 20.37! wow:-)

a my wczoraj mielismy dzionek pełen odwiedzin hehe:-)
pojeździlismy troche po znajomych i kapik padł wieczorem i spał do rana z tylko jedna pobudką co ostatnio sie mu nie zdaża! byłam w szoku:-) wiem ze mu to nie zoostanie no ale chociaż jedna nocke pospałam:-)
dzis mężuś się urywa z pracy i wkońcu jedziemy złożyć papierki o paszport kapika bo wszystko już mamy wiec trza to załatwic..potem mam dentystę wrrr...no ale chodzę teraz i sprawdzam ząbki przed drugim dzidzi:-)

piję kaweczkę i się nudzę...buuu

o Anulka helou:-)

a jeszcze co do jedzonka bo pytałyście:
7.30 śnaidanko kanapeczka zazwyczaj
ok. 10 kaszka, lub jogurcik lub drożdzówka co tam mam ..
ok. 13 pierwsze danie...i sen:-) -słoiczek lub zupka gotowana
ok.16 drugie danie - zawsze gotowane to co my jemy
i o 19 butla 210+5 łyżek kaszki wychodzi koło 300 ml:-)

do tego ciagle coś je ...
owoce TONAMI!:-) uwielbia:-)
mandarynki, jabłka obowiązkowo..
banan juz żadziej...
winogron teraz nie daje bo nie są ładne:-)

to tyle:-)

reklama
O Sabinko... dzien dobry;-);-)

jak tam mega len???:-D:shocked2:

my dzis rano ogarnelismy chatke i pojechalismy saneczkami do dziadkow, moj tato ma dzis urodzinki. Zjedlismy po kawalku torta, wypilismy herbatek i teraz Oskar sobie spatunia:tak::tak:

Sabinko, madra kobietka z Ciebie... przed druga ciaza trza wsio posprawdzac - ja tez musze jeszcze isc na wiztyte kontrolna do gina:-p:-p i upewnic sie ze jakby co to dtuga bedzie na 100% tez cesarka...:cool2::cool2: noi zapytac jak tam sie wszystko ze mna ma... noi chyba kwas foliowy trzeba bedzie niedlugo kupic:tak::tak:

Do góry