reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2007

Anulka za cala nasza rodzinke 1200euro??? :szok::szok::szok:
to ja patrze na oferty,ktore wachaja sie w granicach 2500-3000tys.zl od osoby!!
patrze na oferty dla rodzin,bo nas piatka jest to albo apartament,albo pokoj rodzinny,hotel najlepiej z 4ema gwiazdkami i all inklusiv lub dwa posilki

no zszokowalas mnie..:szok:

reklama
Hej dziewczynki!

Mój Wikuś ma ospę wietrzną. Cały w strupkach. Igi jakoś zdrowy. Ja też chyba, chociaż wyszedł mi jeden podejrzany syf tuż pod nosem, wygląda jak taki ospowy, mam teraz strupka, ale nic poza tym i czuję się świetnie. Nie chorowałam nigdy na ospę, moje rodzeństwo przeszło a ja nic. Może jestem nieśmiertelna? :-p
Byłam z nimi dzisiaj na śniegu troszkę poszaleć. Wrzucę fotki.

Marzę o takiej tuniczce, nie wiem czy zaryzykować - zastanwiam się czy w ogóle taki fason mi będzie pasował, na modelce wygląda super, tylko czy taki strój przystoi Matce Polce?
DSC_1348.jpg

Poza tym mam postanowienie noworoczne - nie piję kawy ani coli. Bo po kofeinie robię się nerwowa, a to nie wpływa dobrze na moje stosunki z mężem :-( Widzę już poprawę więc chyba wytrwam, choć przez pierwszy tydzień było ciężko bez dopalacza... Jestem łagodna jak owieczka :-D

A co do biur - to polecam wyjazd przez niemieckie biura - lepsze warunki, nizsze ceny, ja bylam teraz z niemieckim TUI, spisali sie na medal:tak::tak:
I uwazam ze super, ze w piatke, bo tak caly urlop bys sie gryzla czy wsio oki...

Kolejna osoba która to mówi :tak: Moi znajomi lecieli na Dominikanę właśnie przez biuro niemieckie - szczena mi opadła jak mi zaśpiewali sumę za dwie osoby. U nas w PL to żądają tyle za jedną :szok:
Współczuję kłopotów z trefnym wózkiem :baffled:

halo lejdis!!
malduje sie, ze zyje i jakos ciagne, chociaz wiecznie zmeczona jestem :-(
dzis wolne, no ale kupe zalatiania no i oczywiscie porzadki..
poczytalam troche co u was (zreszta tak naprawde to podczytuje was z doskoku, no ale czasiu na odpisywanie mi brak :zawstydzona/y:
anulka-strone biura podrozy musze sobie dodac do ulubionych, bo moze tez cos zaplanujemy-chociaz u nas z planamji to ostatnio ciezko

lilus-jak tam gabrys?? no i mi smaka na jablecznik narobilas, ja wyskoczylam ostatnio z ciastem marchewkowym (tylko dlateg, ze M sie uparl) no i jadlam je pierwszy raz-PYCHAAAAAAA!!!!
i polecam! powiedzialam o tym ciescie w pracy a laska mi na to ze u nich w hiszpanii to norma i ze kazda mamcia dla dzieci piecze:szok::-D
Beatka jak tam w pracy?
Elbra-to widze, ze sie za nastepna pocieche wzieliscie;-)
ja narazie podziekuje, zwlaszcza, ze ze wszystkim sama walcze, jak juz jestem w domu, wiec poczekam az moj M troche dorosnie:tak:
misia-swietna sukienka no i na 100% bedzie ci pasowac, mi sie osobiscie bardzo podoba
dobra maly jeszcze kim, obiad juz mam gotowy, wiec szybko skocze na inne watki
milego dzionka
papapapapapapapapa!!!!!!!!

p.s kochane kogo pominelam to przepraszam, bo tak z pamieci wszystko pisze, larvunia, mirka sabinka buziolki dla was

Ostatnia edycja:
WITAJCIE PO ŚWIĄTECZNEJ PRZERWIE :tak::tak:.

Spóźnione życzenia świąteczne i Noworoczne dla wszystkich Mam i ich Pociech

My całe świeta spędziliśmy u moich rodziców sylwester u znajomych (wszystko w woj. lubuskim).
Przepraszam ale jakos nie było czasu zeby wpaść na BB.

Nasza całą trójka chora - Piotrek przeziębiony, ja antybiotyki a dzis miałam badania, jutro ide po wyniki i do doktorki, a Kacperek ma kaszel - dostaej syropki ale dzis jakos gorzej.

Świąteczne prezenty udane - Kacper dostał lego samochodziki, ubranka :) a ja - muszę się pochwaliś bo dostałam pod choinkę kufer na kosmetyki perfumy i aparat lustrzanke cyfrową :-D:-D byłam po prostu tak szczęśliwa.

Misia tunika jest rewelacyjna tez bym sobie taką chętnie kupiłą :tak:

acha co do świat to my je spędzlilismy bez teściów po ostatnich ich wybrykach postanowiliśmy do nich nie jeździć nie dzwonic KONIEC.

Kurcze nie poczytam za wiele bo mi Kacper coś tu marudzi :(( najchętniej poszła bym spać a on jak na złośc spał dziś 20 min bo go chyba kaszel obudził

Buziaczki dla WAS

dzien doby

U nas Oskarek w nocy mial goraczke:-:)-:)-( i ma katerek i kicha... na 17.30 idziemy do lekarza - niech sparwdzi czy to tylko przeziebienie... martwie sie, bo do tej pory ani razu Oskar nie chorowal mi - no poza ta trzydniowka... nie wiem gdzie podlapal cos... sciagam mu katarek ta frida... ale ogolenie jste wesolutki i taki madry, wie ze fride trzeba przylozyc do nosk ai pociagnac i juz nie protestuje... buuuu:-:)-:)-(
no a z dobrych wiesci to przyjechal moj wozek:-) - no a wlasciwie to wozek mojego Oskarka :-D sliczny jest... choc go jeszcze nie zlozylam... no i kupilsmy orygianlny spiworek quinnego.. hmmm, wyglada zupelnie inaczej niz ten co mialam do tej pory, uszyty tak dokladnie, jakies kieszonki, bajery, w srodku bawelna a nie ajkis sztuczny polar i w ogole fajny...

Lilus... napisz skad pasowalby Wam wylot, moze w wolnej chwili poszukam czegos;-)

Asix, dodaj do ulubionych ta stronke, polecam:tak::tak::tak:

Pusia, witaj - dawnoooo Cie nie bylo

Witajcie:-)

Zdrówka dla Kacpra i Oskarka:tak:U nas też non stop Olka chora od tamtego czasu raz lepiej raz gorzej i tak w kółko.Juz nawet nie bpisałam o tym bo słów mi brak
Misia ładna tunika napewno ładnie będziesz wygladała
Asix ok w pracy zadowolona jestem:tak:

Odezwę sie potem bo mam cosik do popisania;-)

dzień doberek:-)

Asix elooo:-) ucałuj Maciusia:-)
BEatko biedan Oleńka:-( ucałuj maleńką od nas:-)
Pusia Anulka zdróweczka dla Oskarka i Kacperka...
Anulka wózeczek extra:-)
Misia tunika extra:-) i zdróeczka dla was:-)
Mirka to miałąś świeta ehh...te teściowe:-)
Liluś kiedy Ty masz czas na czytanie:-) Ty to Matka Polka jesteś:-)
Larvunia biedny Marcelek:-( dobrze że już jest z Tobą:-)

jejku ja też nie wiem co to choroba Kapika odpukać:-( wiem ze mnie to czeka ale narazie to od urodzenia miał 3 razy katarek i tyle...ehhh aż się boję jak kiedyś przyjdzie chorubsko...

a ja szukam wczasów,,,
w końcu wybralismy kierunek i termin...więc już nie jest źle:-)

witajcie

mam czas bo dwojeczka najmlodsza spi,a Mili bajeczke oglada :-) wiec wlatuje

Sabinko z czytaniem ksiazki idzie mi tak srednio,niestety...bo ja uwielbiam czytac,no ale teraz nie mam tyle czasu ile bym chciala
gdzie planujesz pojechac na wczasy?
mi K. dal wolna reke,sama mam wybrac gdzie chce pojechac :-) ale...od dzis zalapalam watpliwosci,bo jednak na nasza familie pojdzie sporo pieniedzy a ja chcialabym inne rzeczy,ktore przydadza nam sie w zyciu jak chocby drugie autko dla mnie:sorry2:...moja kolezanka zwiedzila pol swiata,byla pare razy w USA,Chinach,na Dominikanie,w Europie to juz byla wszedzie :sorry2: za to jezdzila wiele lat maluchem,wynajmowala mieszkanko..i jak mi powiedziala,albo ma sie super mieszkanie i samochod,albo zwiedza sie swiat...ona wybrala to drugie:blink:
ja jednak tak bym nie umiala,zawsze przeliczam co bym za to mogla innego kupic itp. ...:baffled::baffled:

Pusia witaj po przerwie,zdrowka dla waszej rodzinki :happy:

Anulka dla Oskarka rowniez zdroweczka zycze:happy: no i czekam na zdjecie Oskarka w nowym pojezdzie:-)
co do wakacji,jak sobie sama nie poradze to sie odezwe,choc mysle,ze problemow nie powinnam miec,bo w koncu swego czasu germanistyke chcialam studiowac :rofl2: wczoraj zerkalam na oferty do Grecji i masakra jak tanio w porownaniu z cenami w pl...niesamowite :no:

Beatko czekamy na wiesci ;-)

Asix jakis czas temu jak pojechalismy w odwiedziny,pani domu podala do kawki ciasto marchewkowe...no niebo w gebie:-) ale nie mam przepisu,teraz zreszta i tak nic nie pieke,bo jestem na detoxie od slodkiego :-p

Misia tuniczka jest sliczna!! jejku jakbym miala figurke to od razu bym ja kupila:happy:

oki znikam drugi obiad gotowac:dry:

dzien doby

U nas Oskarek w nocy mial goraczke:-:)-:)-( i ma katerek i kicha... na 17.30 idziemy do lekarza - niech sparwdzi czy to tylko przeziebienie... martwie sie, bo do tej pory ani razu Oskar nie chorowal mi - no poza ta trzydniowka... nie wiem gdzie podlapal cos... sciagam mu katarek ta frida... ale ogolenie jste wesolutki i taki madry, wie ze fride trzeba przylozyc do nosk ai pociagnac i juz nie protestuje... buuuu:-:)-:)-(
no a z dobrych wiesci to przyjechal moj wozek:-) - no a wlasciwie to wozek mojego Oskarka :-D sliczny jest... choc go jeszcze nie zlozylam... no i kupilsmy orygianlny spiworek quinnego.. hmmm, wyglada zupelnie inaczej niz ten co mialam do tej pory, uszyty tak dokladnie, jakies kieszonki, bajery, w srodku bawelna a nie ajkis sztuczny polar i w ogole fajny...

Lilus... napisz skad pasowalby Wam wylot, moze w wolnej chwili poszukam czegos;-)

Asix, dodaj do ulubionych ta stronke, polecam:tak::tak::tak:

Pusia, witaj - dawnoooo Cie nie bylo

Kacper też jest chory pierwszy raz wczesniej to tylko katarek (ale to z powodu suszy w mieszkaniu) no i trzydniówka.

Zdrówka dla Oskarka

Witajcie:-)

Zdrówka dla Kacpra i Oskarka:tak:U nas też non stop Olka chora od tamtego czasu raz lepiej raz gorzej i tak w kółko.Juz nawet nie bpisałam o tym bo słów mi brak

Dziękuję i zdrówka dla OLI :tak:

Pusia Anulka zdróweczka dla Oskarka i Kacperka...

Pusia witaj po przerwie,zdrowka dla waszej rodzinki :happy:

Dziękuję w imieniu Kacperka i całej reszty :)

Kurcze znowu kiepsko spał po obiedzie :( i nici z wyspania się achhhhhh

reklama
Juz po wizycie u doktora:tak: super ten lekarz...
osluchal Oskarka obejrzal i tak naprawde to wirusowe jakies - przeziebienie, a tak naprawde to katar... i kilka "apsik", dostalismy calcium, clemastin i zwiekszona dawke cebionu, lubie takie podejscie lekarza, zreszt bylismy u niego trzeci raz (raz tak ogolnie, potem trzydniowka no i dzis) i za kazdym razem mnie ujmuje profesjonalizmem i tak indywidualnym podejsciem do dziecka, super:tak::tak:

wozek juz zlozony - fajny, bo faktycznie duuuuzo miejsca w nim:tak:

Do góry