reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2007

dzien dobry
mam chwile dla siebie bo maly spi ale nie popisze bo chce troche odpoczac
tylko w skrocie co u nas : nik rosnie nie samowicie jest juz taki duzym chlopcem , je wspaniale jablko prawie cale gryzie , biega bardzo szybko ale generalnie jest bardzo grzeczny poza tymi atakami zlosci co jakis czas ale jest ok , coraz wiecej gada i jest bardzo komunikatywny
swieta minely wspalniale wszyscy byli zachwyceni malym no.
Nicki odkryl tez schody juz potrafi wchodzic na stojaco ale schodzi tylem na czworakach jest bardzo zwinny i potrafi sie wszedzie wdrapac
mocno sie poklocilam z mezem i tesiowa w swieta juz nawet chcial wracac do domu ale jakos sie ulozylo
a i jak ktoras ma czas to kupilam sobie fajna ksiazke : wzloty i upadki super mamy .........fajna , o tym ze maciezynstwo nie jest takie sielankowe

ok to tyle caluje wszytskich i moze pozniej cos napisze jak mi maly da

reklama
Czesc Kochaniutkie :tak::tak:

Lilus, z Hania i tak wyszlo ze chlop:-D moze z Twoim wiekiem bylo inaczej...?:-D:-D no albo metoda nie zawsze sie sprawdza:sorry2::sorry2:
No i Lilus w pelni sie zgadzam, ze na dziewczynke to trza przed owulacja, albo tuz po... co do diety to nie wiem jak sie ma:blink: ale co mi tam, moge wziac pod uwage miesiace tez z tej chinskiej tabeli, nie... zawsze co dwie metody to nie jedna:-D
no i testy owulacyjne polecam:tak: - stosowalam przy Oskarku, udalo sie za 2gim podejsciem:-D:-D:-D
A co do biur - to polecam wyjazd przez niemieckie biura - lepsze warunki, nizsze ceny, ja bylam teraz z niemieckim TUI, spisali sie na medal:tak::tak:
I uwazam ze super, ze w piatke, bo tak caly urlop bys sie gryzla czy wsio oki...

Larvuniu, jak minela nocka bez Marcelka??? Ja sobie nie wyobrazam takiej rozlaki, bym umarla z zalu, Oskar tez - no i u nas jest cycus jeszcze:-p

Elbra, widzisz... jednak chlop wyszedl:-D:-D

Mirka, a jak z mezusiem - juz dobrze? No i gratki dla Nikiego za osiagi:tak::tak::tak: fajne te brzdace nasze;-);-)

U nas teraz drzemka, mezus pojechal do firmy, przed chwila byla siostra meza ze swoim 7-mio letnim synkiem, posiedzieli, pogadalismy:tak: ale tak patrzylam na siostzenca i mam nadzije ze nasz Oskar nie bedzie taki okropnie nieznosny, bo ten to tak rozwydrzony ze hej, a mnie to tak irytuje ze ho ho...:crazy::crazy:

aaaaa, zapomnialam Wam napisac... tylko mi tu sie nie smiac:zawstydzona/y::sorry2:

ten casualplay s4, to kupilismy ponad m-c temu... wrrrr!!!! sprzedalam, ale bylam zla... az przypomnialam sobie jak Ty, Lilus kupilas chyba x-landera na allegro...
hmmm, licytowalam tego casuala, ale nie osiagnelam niby ceny minimalnej. Po zakonczeniu aukcji dostalam maila od sprzedajacego, ze moja oferta byla najwyzsza i moge go kupic... no wiec przelalam kwote i czekalam... Przyszedl wozek, bez torby - miala byc oryginalna, bez pasow bezpieczenstwa w spaceroce i ochraniaczy na nie... bez folii na gondolke... noi stan wrrrr, buda w spacerowce zszywana, kolor sprany, stelaz caly porysowany, hamulec nie dzilal... no i na koniec stelaz odspawany, i skrecony srubami:angry: dzwonilam o braki, bo co wiecej moglam - kupilam poza allegro... no i obiecala doslac toreb i pozostale rzeczy... nawet napisala maila ze przeprasza, ze uzupelni... noi dupa, nic nie doslala, a potem w rozmowei jej maz stwierdzil ze nie wysla nam nic bo za tanio kupilsmy!!!!
Hmmm, noi chyba oddamy to na policje, dzwonilam - mozna zglosic, tak naprawde to moge zadac tylko tej torby, bo stanu technicznego nie udowodnie, ale torbe owszem, mam maile...
No ale podczas m-ca ekploatacji wyszlo pare rzeczy ktore nam sie nie podobaja w wozku, przede wszystkim bdka jak sie zamyka to dotyka prawie glowy Oskara... wiec dupa... no i sprzedalismy go w cholere, a dzis wyslali mi Quinnego Speediego kolor limitoany Papillon... :-D:-D:-D

Lilus, trafilam na forum o wozkachh - gdzie pisala dziewczyna ktora testowala sporo wozeczkow i widzilam tam tez Twoje posty;-);-) no i po przeczytaniu ponad 70 stron zdecydowalam si ena ten model... ale fajnie bo mam opcje ze jak cos to w ciagu 10 dni moge go oddac:-p:-p

ale sie rozpisalam:sorry2:

tak wyglada;-)

Załączniki

• kocarky-quinny-speedi-sx-topline-papillon--big.jpg
    kocarky-quinny-speedi-sx-topline-papillon--big.jpg
    15,9 KB · Wyświetleń: 17
Anulka wybor wozka tego speedy w deche!! :-):tak: napewno bedziesz zadowolona:-) ja choruje na ten wozek,nie moge sie doczekac jak Hania przestanie korzystac z wozka to od razu kupie Gabiemu ten pojazd :-D tutaj w N. jest on strasznie popularny,choc bardziej starsza wersja Freestyle

mialam okazje nim w sklepie pojezdzic i sasiedzi tez maja
no wypas!! a jak zobaczylam go w sklepie na zywca to w szoku bylam ze jest tak duzy! tzn.w srodku dla dziecka
no na zdjeciach wyglada zgrabnie,troche inaczej niz w realu,ale mysle,ze to maly minusik nic nie znaczacy;-)

kolor wozeczka super!!!

przykro mi,ze sie tez przejechaliscie na Allegro z wozkiem....ja z x landerem nie moglam nic zrobic,bo raz zagranica jestem,dwa nie mialam neta w tym czasie jak go dostalam
jak neta odzyskalam i chcialam wystawic negatywa,to nie moglaam bo konto tego allegrowicza zostalo zablokowane:baffled: potem machnelam reka...ale nigdy wiecej wozka uzywanego przez neta nie kupie:no:
oddajcie sprawe,zgloscie Allegro,chyba tez moga cos zrobic?

Anulka a powiedz mi,jak jechaliscie przez niemieckie biuro podrozy,to czy jak robili jakies wycieczki jezdziliscie z nimi? masz moze adres www do niego?
jak widze ceny do Grecji to sie zastanawiam nad nie jednym...
po 1. wycieczka na 7 dni jest tylko troche tansza od tej na 14 dni :baffled:
po 2. jak licza dzieci,bo mimo,ze patrze po ofertach dla rodzin to np.jest podana cena za osobe,ale o dzieciach ani wzmianki:baffled:

juz drugi dzien siedze wieczorem na kompie i kompletnie jestem zakrecona

Mirka czyli juz wrociliscie do domu? w swieta poklocilas sie z tesciowa? to Twoj maz jest Polakiem? bo ja myslalam,ze nie :happy:
widze,ze tez lubisz czytac ksiazki na temat wychowywania :-) ja jestem w trakcie ''ksztaltuj charakter i buduj osobowosc dziecka'',a takze ''zabawy rozwijajce dla niemowlat'' :-)

no i tyle popisalam,dzieciaczki sie obudzily,lece

lilka ...nie jest austryjakiem ale na swieta pojechalismy wszyscy razem tzn ja , maz maly i tesciowa ( nie wypadalo jej zostawic samej :)) chociaz szkoda

anulka .............co do wozkow ja mam quinny freestyle i jest super mysle ze speedy tez jest ok i bedziesz zadowlona

lece maly wola

beata witaj w klubie mnie tez smutno... ale u mnie to chormony, czekam na @ :dry: pare dni przed mam zawsze swoje nastroje...
no ale nic mnie tak nie wkurzya jak moj szef dzis :dry:

a jak po nocy bez malego...
no wiec budzil sie bidulek, stekal za nami, szkoda mi go... zasnol ponoc ok 21.00 ale obudzil sie z wielkim placzek ok 24.00 plakal z 30 min i pozniej spal do 8.00 rano,a jak wrocilam z pracy po niego to z rak mi nie schodzil :-D STRASZNIE TESKNILAM ZA NIM!!! dziwne uczucie... mowie wam kochane.
reszte napisze tam gdzie beata.... bo mnie gryzie

Dobry wieczor:tak:

Mirka, to masz dobre serducho... tesciowa taskoc ze soba na swieta:-p;-) no ale juz oki?

Larvuniu, ja tezz przed okresem chodze nabuzowana:sorry2::sorry2:

Lilka, co do dzieci na urlopie to do lat 2 sa w 99% ofert gratis, a wieksze maja znizki.
My korzystalismy z tej wyszukiwarki:
http://www2.onlineweg.de/

a co do wozeczka, to dzieki - mam nadzieje za naj ujmie... jak nie to odeslemy i kupimy MAXI COSI Mura 3 lub 4...:-p

reklama
Lilus a chcecie z jedzonkime czy bez? I ile gwiazdek min? No i wyspy czy czesc kontynentalna?
Bo patrzylam na Chalkidiki - 9 dni, z Berlina, hotel 4 gwiazdki, 2 posiki, za 1166 euro za Wasza rodzinke - pod koniec czerwca

(grecja jest droga w sumie...)

Do góry