reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2007

reklama
hejka laseczki:-)
mały idzie spać:-) wiec bede miała 2 godzinki luzuuu:-) hehe

Asix zdróweczka:-) ojoj ale sie pochorowaliscie buuu
ja czekam aż choroba do nas zawita bo wczoraj moja teściowa przyszła do nas i powiedziała ze gripex je od wczoraj bo coś ją bierze!!! ja nie mam do niej już siły;/ ehhh..
i jezcze wyciągneła swój gwizdek (jest m.in. sędzią siatkówki ) gwizdneła w niego i potem chciała dać kapikowi!! na szczęscie w pore zareagowałam! no masakra ...

Liluś spokojnie jak Ty chcesz tak szybko schudnać po 3 dzieci no nie przesadzaj co!:-) dojdziesz do swojej wagi wymarzonej na bank:-) zobaczysz:-)
Liluś Madera to wyspa niedaleko portugali tam cały rok jest podobna temperatura:-) ok 23 stopnie:-) niby mało ale ja uważam ze wystarczająco:-) a dubaj...ehh kolejne marzenie:-) hihi
Elbra nigdy nie mów nigdy:-) Marzenia są po to by je spełniać:-) a widzisz moim marzeniem jest domek:-) który ty już niedługo zamieszkasz!:-)

Hej Kobitki

u nas choroby ciąg dalszy :(( Kacper w dzień prawie nic nie śpi , kaszel i katar go mączy w nocy tak samo :dry:. Dziś idę odebrać wyniki i odrazu na wizyte z tymi wynikami i stwierdziałm że jeszcze raz wezmę Kacpra bo ma większy kaszel i katar i dobrze by było jak by jeszcze raz go zbadała :(.

Nie mam sily na nic bleeeee

Pusia zróweczka!:-)dla was!

kurde juz się wekendu nie mogę doczekać:-) Kapik do mojej mamy jedzie a my na gorace źródła dupska pomoczyć troche:-)
tyle że jak taki mróz będzie to ja padne:-)
idę cos ugotować ale mam lenia..
Elbra ja tez mam lenia od wczoraj! normalnie nic mi sie nie chce totalnie nic...;/

Dzien dobry:tak:

Pusia, zdrowka dla Kaceprka:tak:
Oskar bierze calcium 3x po 1 lyzeczce, a Celmastinum 3x po pol lyzeczki. No i poki co goraczki nie ma, katarek tez ucichl, oby to tylk taki chwilowy spadek formy byl i teraz juz bylo dobrze:tak::tak:

Elbra, Sabinka - chudzielce jedne:-p;-):-D:-D lepiej mniej niz za duzo;-) laski jestescie:tak::tak:

Bira, witaj - quinny jest chyba holendrskiej produkcji, nie.. tak jakos skojarzylam - to pewnie u Was ich wiecej smiga po ulicach.
A co do kolejnego bobo no no to coraz wiecej chetneych sie robi... my tez sie powoli przymierzac bedziemy, ale mysle ze tak na wiosne pjde do gina, pogadam i wtedy pomyslimy, albo porobimy:-D:-D

Sabinko, Madera fajnieeeeeee:-):-):-):-):-):-)

Lilus, Dubaj.... mmmm, chcialam wlasnie tam leciec w ubiegly nasz urlop - ale ze wzgledu na dlugosc lotu wybralismy Majorke... ale moze w te czy nastepne wakacje, trza polowac na dobre ceny;-)

no i co do urlopu albo rzeczy materialnych hhhhhmmmm, ja mam mieszane uczucia... trzeba dzielic... nie leciec na koniec swiata i wydac wsio, a poszukac czegos posredniego i troszke sie wykosztowac a nie splukac na zero... fajnie jak cos sie kupi do domu, czy zmieni auto, ale wspomnienia ma sie na cale zycie i kiedys jak juz bedziemy stare i pomarszone to wtedy wlasnie te wspomnienia beda cudnie smakowac... i nic ich nie zastapi a kupic do domu cos jeszcze sie zdazy, a zreszta cale zycie sie inwestuja w domek... widze po nas, to to sie kupi to tamto, a potem to sie znudzi, albo juz nie pasuje i zowu powtorka...

CZEŚĆ moje drogie:-)
Tak nas zasypało że o 13 wyszłam z pracy bo bałam się że nie dojadę do domu.Teraz przestało i po cycki mamy sniegu:-)

Juz po wizycie u doktora:tak: super ten lekarz...
osluchal Oskarka obejrzal i tak naprawde to wirusowe jakies - przeziebienie, a tak naprawde to katar... i kilka "apsik", dostalismy calcium, clemastin i zwiekszona dawke cebionu, lubie takie podejscie lekarza, zreszt bylismy u niego trzeci raz (raz tak ogolnie, potem trzydniowka no i dzis) i za kazdym razem mnie ujmuje profesjonalizmem i tak indywidualnym podejsciem do dziecka, super:tak::tak:

wozek juz zlozony - fajny, bo faktycznie duuuuzo miejsca w nim:tak:
Anulka no wózek jest super jak bym miała jeszcze jedno dziecko to pewnie bym sobie teraz trójkołowca właśnie takiego sprawiła:tak:
A co do lekarza własnie ta moja taka jest.Ola ma 3 infekcję pods rząd ale jesteśmy na inhalacjach i jeżdzimy na osłachanie co tydzień.I tez Clemastin Olce włączyłam:tak:

Witam noworocznie :-):-):-)

My już z powrotem w Holandii:-):-):-) Sylwester minął nam przy dzwiękach fasolek i przy temacie pieluch, kup i bezsensownego płaczu jaki uskuteczniały dzieciaki co jakiś czas. Ale mimo tych drobnych niedogodnosci było super. Zresztą z ludźmi z którymi byliśmy nie mogło być inaczej:-);-) Miejsce piękne, zresztą sprawdzone i zaklepane na przyszłego sylwka;-):-) Droga do Holandii była za to prawdziwą gehenną:baffled: W niemczech wymiękłam i postanowiliśmy spędzić resztę nocy w hotelu niż śmierdzieć bez sensu w korku. A dzisiaj zrekompensowaliśmy sobie te małe utrudnienia i pojechaliśmy nad morze:-):-) Było pięknie:-) Pogoda rewelacja, lekki mrozik i słoneczko... żyć nie umierać:-)
To tyle u mnie;-)
Bira ale fajnie masz:tak:no i jeszcze Holandia fiu fiu:tak:;-)

Byłam dziś w aptece i kupowałam leki i kobita dała mi gratisa w postaci Tabletek na odchudzanie Bio C.L.A.:baffled: I nie mam co z tym teraz zrobić.
Ja już dziękuje bo waże 52 kg więc powinnam zacząć coś brać na przyrost wagi.:dry:
z:-D:-D:-Dno nie wiedziała komu dać

Elbra nie pomogę w tabletkach..ja waże 49;/ i wszyscy na mnie wrzeszczą...schudłam w pracy jeszcze w grudniu 2 kilo! masakra...ja tez nie wiem oc zrobić że by przytyć;/

co do wczasów to 2 kierunki mamy upatrzone:-) Madera albo wyspy kanaryjskie:-) ale bardziej Madera:-) a jedziemy prawdopodobnie na początku kwietnia..bo wtedy ciut taniej i chłodniej :-) a my też aż takich upałów nie chcemy bo nie lubimy 40 stopni:-)

quote]
Sabinko chuderlaku:-D
No i ja tak po cichutku chciaam lutz/maryec Madere wzbra.Ynajomi bzli w yesyzm roku i bzli baaardyo yadowoleni:tak:.Cođ tyrcionka mi sie chryani:crazy:
Elbra,Sabinka jak ja wam zazdroszcze ...wolalabym miec taka wage jak macie,bo przytyc to nie problem :-p ja od 1 stycznia na diecie jestem,trzymam sie,ale najtrudniej mi wieczorami,bo ja pol dnia moge nie jesc a wieczorami moge wcinac strasznie duzo:baffled:

Sabinko gdzie lezy ta Madera? nigdy o niej nie slyszalam :-p
K. dzis patrzyl na oferty wakacji do Dubaju,pieknie tam,ale ceny tez:-p
Lilka do dubaju to tzlko do tego najwiksyego holelu co ya 2500 tzđ dolcw ya noc:-D

A y wag nie pryejmuj sie spadnie ja te<y jestem na diecie bo y 4 kg pryztzam w grudniu a i nie podaam jesycye naywz tego preparatu sorki yapomnioaam :zawstydzona/y:jutro popisye o tzm

dziendoberek!!
witam sie przed praca:tak:
dziekuje za buziaczki dla synisia;-)
jestem chora i zakatarzona i mam kaszel i chyba goraczke, ale narazie sie nie poddaje;-)
anulka-zazdroszcze no i gratuluje oczywiscie profesjonalnego lekarza, wlasnie takich mi tu brakuje, a i stronke dodalam;-)
sabinka-madera aaaaaaaaach-marzenie!!

lilka-nie martw sie dasz rade z ta waga!!!
Asix ydrowiej nam tutaj:tak:

Hej Kobitki

u nas choroby ciąg dalszy :(( Kacper w dzień prawie nic nie śpi , kaszel i katar go mączy w nocy tak samo :dry:. Dziś idę odebrać wyniki i odrazu na wizyte z tymi wynikami i stwierdziałm że jeszcze raz wezmę Kacpra bo ma większy kaszel i katar i dobrze by było jak by jeszcze raz go zbadała :(.

Nie mam sily na nic bleeeee
Pusia wiem co to ynacyz tey tak mialam:tak:ydrowiejcie :tak:

Pusia zróweczka!:-)dla was!

kurde juz się wekendu nie mogę doczekać:-) Kapik do mojej mamy jedzie a my na gorace źródła dupska pomoczyć troche:-)
tyle że jak taki mróz będzie to ja padne:-)
idę cos ugotować ale mam lenia..
Elbra ja tez mam lenia od wczoraj! normalnie nic mi sie nie chce totalnie nic...;/
Sabinko gorace yrodla ja tey chce:-D

witam Kochane listopadóweczki

tęsniłam za Wami:sorry2::tak::tak::tak:
melduje że żyjemy i mamy się dobrze................... bo bywało gorzej:growl:

Zdróweczka dla Kacperka Pusi :tak::tak:i Oskarka Anulki:tak::tak:
Asix dużo zdróweczka dla Ciebie żeby chorubsko szybko Cię puściło:sorry2::tak::tak:
Sabinka fajnie że na gorące źródła się wybieracie:tak::tak::tak: oby Wam mróz w kąpieli nie przeszkodził;-)
Misia śliczna tunika :tak: na pewno będziesz świetnie w niej wyglądać:tak::tak:
Sabinka, Elbra ale z Was chudziny:szok::szok:
Liluś widzę że wakcje w Dubaju Wam się szykują:tak::tak::tak:super :-):-):-)

wybaczcie że nie wszystkim odpisałam ale obiecuję poprawę:sorry2::confused:

Dzięki za życzenia zdrowia :))

Ja mam wyniki bardzo dobre (ufff)

Kacper mimo że więcej kaszle to nic mu sie nie pogorszyło a ten kaszel chyba jest taki odrywający więć mam nadzieję, że mu niedługo przejdzie.

Teraz położyłam go spać ciekawe czy pośpi choć godzinkę ...:baffled:

reklama
Cześć Aluska :-)kope lat co z kompem?

Beatko...przestawiła ci się czcionka i czytałam twojego posta jakby po chińsku był:-D:-D:-D
Elbra no wiem:-Ddlatego juz sie poprawiam:tak:;-)
Lilka tak jeszcze myślałam o tym Bio-Cla z zielona herbata to tez był kiedyś hicior ludzie sobie chwalili.Moze spróbujesz?

No to teraz napisze o tym co mnie trochę niepokoi.Otóż jak wychodzę do pracy to własciwie nie mogę wyjść bo jak rano wstajemy to Olka jest przylepiona do mojej nogi i tu klops bo jak opiekunka przychodzi i ja bierze na rece to ona sie szarpie dopiero jak wyjdziemy i machamy jej z michałem to jest ok.Wiem ze w tym czasie jest fizjologiczna taka nawet anty normalna więź z matką ale mam smutek w sercu i niepewnosc czy podczas mojej nieobecności jest ok?

Co o tym myślicie?

Do góry