reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2007

Wisienka dobrze ze z płuckami OK:-) a plesniawkę wyleczysz szybciutko:-)
Mirka ładnie NIKI waży:-), kapik był szczepiony przeciw gruźlicy zresztą każde dziecko w polsce:-) chyba...
Bira o kurcze ładnei Ini pospała!!!!!! szok:-) ooby tak dalej:-) a u nas to na początku Kapik nie dał sie tknąć żeby siąść na nockik tak się darł;-)
Anulka super pomysł ze skosami ja też mam skosy w mieszkaniu bo to na podaszu....hmmm może też to wykorzystam:-)
Aluśka oby meżuś znalazł pracę jaką chce:-)

z tym zdolnym dzieckiem to rpzesadziłyście laseczki bo dzis go wsadziłam i już siku nie zrobił;-) hehehehhe wiec przypadek ale może akurat wtedy mu sie nie chciało;-) tak to sobie trzeba tłumaczyć;-) hihih
dziś spotkałam babke na spacerze co powiedziąła że jej 8 miesięczne dziecko samo woła że chce kupe!!!!!!!!!! ja jestem w szoku..sorki ale nawet teraz młodego sobie nie wyobrażałm wołającego że chce kupe;/ no wiem że dzieci różne są:-)
młody śpi do 16 spokój:-) idę ogarnąć mieszkanko:-) buziak:-)

reklama
wisienka ......no to chyba wszystko ok ....

czy wasze dzieciaki byly szczepione przeciw gruzlicy ??

mirka moj nie był szczepiony, tu w angli nie jest zalecane no chyba ze lecisz w rejon gdzie panuje to wtedy mozesz zaszczepic dodatkowo.....

sabina
ja tez sobie tego nie wyobrazam, ale z drugiej strony zawsze wiem kiedy mały robi kupke wiec na upartego moglabym posadzic na nocnik

anulka o kurde :szok dopiero teraz zauwazylam obrazek, Oskar ma 8 zebow????? WOW

mirka to może weź idź jeszcze raz lub zadzwoń i się zapytaj, lub sprawdź gdzieś na internecie bo w Chinach chyba panuje zaraza więc lepiej zaszczep Nikolaska i siebie i jeszcze na............ zapomniałam teraz jak to sie nazywalo, to od kur sie przenosiło.

Dziewczyny zgodnie z wasza jednogłośna wola mamy nowy watek
https://www.babyboom.pl/forum/dziec...maluszkowa-domowa-apteczka-20040/#post2810981 jak macie czas to zajrzyjcie i pomózcie mi uzupełnic.
Ja zaraz popatrze do mojej apteczki.

ptasia grypa .......na to nie ma szczepionek :)
i tak pojdziemy przed wyjazdem do instytutu tropikalnego i jeszcze raz wszystko sprawdzimy , tylko mnie to zastanowilo ze w austrii nie ma szczepionki na gruzlice dla dzieci

Mirka u nas zależy od regionu,szczepią na wschodzie (Dublin ) a nie szczepia na zachodzie (Galway).Z racji tego,ze przenieśliśmy się na wschód dzieci były doszczepiane na gruźlice.
Nikuś waży w sam raz :-)

Matti już nie gorączkuje,choc kupy dalej brzydkie.Ale ogólnie czuje się dobrze...no gdyby nie ten marudyzm,ale jego się nie da wyleczyc :baffled::dry:

Wisienko łoł a skąd u Davida pleśniawki :szok:
DObrze,że dostał nystatyne,powinna szybko się z tym dziadostwem rozprawic ;-)

Sabinko ja tam nie wierze,że 8 miesięczne dziecko woła kupe.:baffled:
Taaaa i pewnie zna już cały alfabet :tak:
Super ,ze Kapik ma radoche z nocnika ;-)

Bira pewnie w zdjęciach siedzi :-D:-D
Dobrze,że Inga dzis pospała w nocy,tak powinno byc :-D
Tylko obyś nie zapeszyła :sorry2:;-):-D

Aluśka witaj.
Kurcze Matt to tak samo....wrrrr mamisynek wiecznie spodni uczepiony.Nie raz miała je już na kolanach jak Bira :-D
Dobrze,że mąz ma narazie jakąkolwiek prace.Życze lepszej oczywiście ;-)
No i wszystkiego Naj z okazji rocznicy
Aniulko a jak nocka z Oskarkiem dziś?

Dzień doberek:-)
dopioero teraz piszę ale na BB już byłam rano weszłam i wyszłam bo znowu mnie kręciło w tym brzuchu od rana:crazy:
Dziękuję jeszcze raz cioteczki za zyczonka:tak:My juz tak kameralnie obchodzimy dzisiaj w czwóreczkę:-)
Anineczko czyli macie jelitówkę:tak:jeju to współczuję Ola ma tez chyba ale w wersji light bo bez gorączki ale 2 potęzne kupy wodniste
Sabinko a co powiecie jak mojej kumpeli roczna córka o 3 miesiące starsza od Michała śpiweała w tym wieku sto lat:baffled:naprawdę słyszłam ładnie mówiła juz .Teraz owszem jest zdolna ale nie tak żeby zadziwiła:dry:
Aluska witaj:tak:
Wisienko zaraz i ja popatrzę na odkurzony watek:tak:
Elbra fajnie masz z tym wysadzaniem na kupkę zawsze o 2 pampersy mniej:-D

reszta potem bo muszę chyba z 5 pralek teraz poprasować

mirka no właśnie ptasia grypa :-D:-D
mowisz ze nie ma szczepionki? mi sie wydawalo ze jest, no ale pewnie sie myle - ty pewnie jestes lepiej zorientowana :tak::-)
dzieki za liste xx

annineczka też nie wiem skąd, tzn jak wszystko liże i bierze do buzi to wiadomo że można złapać jakieś paskudztwo. Ostatnio mi lizał deske klozetową :szok::szok::angry::angry:
Tylko na minutke sie odwróciłam wytrzeć ręce a ten już się dopadł.:wściekła/y::wściekła/y:

Beata jak masz czas to możesz luknać na nowy wątek i dopowiedzieć co jeszcze dopisać.;-):-)

reklama
dzień doberek:-)
Asix to dałas czadu z tym wcześniejszym wyjazdem do pracy;-) dzięki za gratki i dopisze was oczywiście do tabeleczki:-) i daj znać po wizycie u lekarza...

Asix nastepnym razem dzwon na zegarynke ;-)i co u lekarza...

no wyczyn pierwsza klasa:-D a na zegarynke to nie znam numeru:-D ale jakbym zajrzala na bb to bym wiedziala, ze sie czas przestawia, bo lilka o tym pisala:sorry2:

bylam u doktorka no i przepisal mi masc na jajeczka i niby ma zejsc po 3 dniach-zobaczymy:sorry2:

aluska-wszystkiego najlepszego w dniu waszej rocznicy

sabinka-tez mi sie nie chce wierzyc, ze takie dziecko wola juz , ze chce kupe:dry:

elbra-a tobie gratuluje nocnikowego sukcesu:tak:

wisienka-oby te plesniawki dawidkowi szybko zeszly

Do góry