reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2007

Inga znowu śpi:baffled::baffled: Chyba jej się coś poprzestawiało:baffled::eek:

Sabinka, ja w szpitalu jak byłam z Ingą to poznałam laskę, której 10-miesięczna córka tylko na nocniku się załatwiała. Sama do niego szła. Oczy mi z orbit wylazły jak to widziałam, a leżałyśmy sala w salę, wiec sobie czasem ich podglądałam;-) Zresztą pisałam już o nich kilkakrotnie, ale myślę, ze to taki wyjątek... jak chodzące 9-miesięczniaki:-)

Anineczka, żebyś wiedziała... siedzę w zdjęciach i mnie już rzuca:baffled: Uzupełniam album dziecka (czy jak to się nazywa) i segreguję te 500 fotek....

Mirka, pięknie Ci Niki waży:-) Inga też równo 10 kg:-) Co do szczepień to nie mam pojęcia...

reklama
Birus... 500 zdjec... no to troszke roboty:-p
ale wrazenia - bezcenne:-D
A co do szaf, to faktycznie extra pomysl... ja juz wymyslilam sobie w naszej sypialni jedna wneka zabudowac - i w pokoju Oskara, tez taka niziutka szafe dluga na 2,80m na ciuszki, wiec bardzo pomoglas:tak:
a z likwidatorem to wiesz, nie umilam sciemniac, bo poprzednie zalanie bylo jakos 3 tygodnie temu i klamac, ze juz tynk nowy jest, malowanie itp... ciezko..:zawstydzona/y: ale teraz jest moja wizja ze w tym miejscu bedzie szafa, wiec nie bedzie trzeba calego pokoju malowac:tak:

Mirka, u nas szczepionka p/gruzlicy podawan jest tuz po urodzeniu:tak:

Asix, oby krem na klejnotki pomoglo:tak:

Wisienka, tak to teraz jest maluchy raczkuja, wszystko pchaja do buzki i stad takie plesniawki pewnie:sorry2:

Elbra, tak co do tego czy maluszek czuje cos jak ma potrzebe zrobic kupke czy nie - to ja powiem, ze Oskar jak robi kupe, to steka, koncentruje sie, staje sobie - lapie sie czegos zaciska piaski i steka sobie wiec, dobrze wie ze robi kupke...:tak::tak::tak: i pewnie jakbym go sadzala na nocnik to by robil ja do nocnika, ale poki co nocnika jeszcze nie uzywamy:happy:

dziewczyny, mam pytanko - ile cm maja wasze wozki - oparcie (plecki) wewnatrz... bo ja ostatnio ubralam Oskarw taka zimowa kurteczke i wygladal jakby sie juz nie miescil... no ale tez nasz chicco ma wewnatrz 28-29cm... a casualplay np. 40cm... hmmmmm, porazka, jak wloze spiwor zimowy to nie wiem...
no ale uwielbiam ten wozek, bo budke ruchoma (tyl-przod) wiec moge jak wieje czy nawet pada zasunac ja do przodu...

anulka pamietam że ty kupowałaś zabezpieczenia do mieszkania w Ikei, ile płaciłaś?
musze zamowić u siostry aby kupiła i zamontowała zanim przyjade

bira no to ładnie napstrykaliście małej Igdze fotek :szok::szok: kupa roboty cię czeka

a propo wagi to Dawidek waży 9.05 :-):-)

jejku ale naskrobalyscie:-)chyba nie nadrobie, od kilku dni sprzatam domek na urodzinki Marysi:sorry2:no i z mala tak sie sprzata- pol pokoju na dwa dni:-:)zawstydzona/y:

Kathe elo:-) ucałuj Marysię:-) a jak ze wstawaniem Marysi teraz??bo nasz młody punkt 6 sie budzi:-) tak jak jeszcze 3 dni temu punkt 7:-) wrrrrr:-) ale na szczęscie lezy jeszcze ok. pół godzinki:-)

moja tez dalej sie budzi o 6 , a wczoraj zazyczyla sobie pojscie spac na noc juz po 18:sorry2:ehh musze ja poprzestawiac.

wisienka fajny pomysl z tym watkiem "apteczkowym"

aineczka oby malemu szybko przeszlo
bira 500 zdjec???hehe milego segregowania:-) mnie tez to czeka:sorry2:

dziewczyny gratuluje nocnikowych sukcesow:-)super:tak:u nas narazie dystans do nocnika, Marysia sie go boi:sorry2:

Aniulko ale chyba każde dziecko się koncentruje nad tym co w danym momencie robi ;-)
Moje też stęka i aż sie rumieni przy tym.:-D
Elbra dobrze to wytłumaczyła.To ,że robi nie oznacza,ze wie co nadchodzi i że akurat wtedy trzeba na nocnik.;-)

Ja nadal siedzę w zdjęciach:growl: Boże ile jeszcze... a dopiero skończyłam 6 tydzień z życia Iny:baffled:

Anulka , jutro zmierze wózek to odpowiem, bo nie mam siły na rzie na dół schodzić do niego. A drugi jest w Holandii, ale tamtego w zimie używać raczej nie będę. A Wy sprzedaliście tego trójkołowca?

Wisienka, jak wybierałam te zdjecia to się bardzo ograniczałam:baffled: Dlatego "tylko" 500 wywołałam.... ale teraz twierdzę, ze chyba się nie starałam zbytnio z tym ograniczaniem...:zawstydzona/y:

reklama
Do góry