reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2007

Hej hej.
My o dziwo wstaliśmy o 8:40 ale jak ma byc innaczej jak młody usnął koło 4 w nocy :sorry2:
Miał gorączke,Zbiłam mu ją koło 1 w nocy i odechciało mu się spac,bawic sie chciał :baffled:
Wrrrr.

W dzien tez miał,skoczyła mu tylko do 37,5.Wczoraj w dzien tez miał.Żadnych innych objawów.Jeśli dziś nocka będzie taka sama to jutro ide z nim do lekarza.Podejrzewam zeby bo brak innych objawów,ale już sama niewiem.Nie wygląda na chorego tylko jest marudny.

Dziś miał tylko jedną drzemke w dzień ,która się skończyła równo w południe i padł już po 18:00.Na drugą drzemke nie dał sie skusic:baffled:
Dziś odmówie normalnie modły o spokojną nocke...albo wosk przeleje :dry::-D
\
Zaraz starszak idzie spac i w końcu laba.

Zamówiłam młodemu na urodzinki tą fontanne z piłek z Hasbro.
Jutro jade rozglądnąc się za jakimś tortem:tak:

Lece kąpac Antka ;-)

reklama
Heloł:-):-)

U nas dziś piękny dzień. Zaliczyłyśmy trzy spacerki... pierwszy przed 7:sorry2:No ale skoro Indzia postanowiła wstać o 4:30 starego czasu, to co miałam robić;-) Później byłyśmy w parku:-) Poznałyśmy nową koleżankę 13 miesięczną, ale coś laska chyba nie polubiła Ini a a moja uparciucha łaziła za tamtą jak jakiś szpieg;-) Niedawno wróciłyśmy z urodzin Ingowej kuzynki:-) Teraz już śpi a ja wreszcie mam luz:-)

Lilka, ja mam tak jak Ty. Jeden dzień bym góry przenosiła a na drugi nie chce mi się wstać z łóżka;-) Jestem totalnie wypompowana.

Elbra, ale masz zdolnego synka. Jak go sobie wyobrazilam z tą skarbonką prawie zeszłam ze śmiechu:-)

Beata, super, ze impreza dana. Ja się swojej trochę boję... to już w piątek. Mam nadzieję, że goście szybko się zawiną;-)

Anineczka, może Matt ma gorączkę przez zęby... albo trzydniówka... Tak czy siak współczuję...

Bira to imprezujemy w jeden dzień ;-):-D
I niewiem kto miał lepiej,ja nie śpiąc do 4 czy ty nie śpiąc od 4 :szok::-D:baffled::-D:-D
Mlody już raz przechodził trzydniówke,tak więc odpada.Albo coś sie wykluwa (tfu tfu) albo to zębiska :dry:

Młody wykąpany,je kolacje i idzie w kime.Mam nadzieje,że nie obudzi Matta bo ostatnio co go położe to zaraz słysze gadulstwo jego.A Matt obudzony podchwytuje temat i tak sobie gadają,dopuki mamusia nie wkroczy do akcji :evil:

anineczka oj wspolczuje takiej nocki... pewnie to zeby skoro innych nie ma objawow. Moja mala naszczesnie nie goraczkuje ale tez jej teraz kolejny wylazi bo starsznie placze. Ma juz 8 zebulow i oby jak najszybciej reszta wyszla, chce miec to juz za soba;-)

dziewczyny wyprawiacie jak wyprawiacie urodzinki, z kolacja tzn z jedzeniem jakims oprucz slodkosci? u nas beda tylko dziadkowie chrzestni i moja chrzestna z mezem wiec wcale nie tak tragicznie duzo osob. planuje rozpoczac ok17 wiec moze jednak wypada zrobic kolacyjke pozniej???:sorry2:

Witajcie dziewczyny;-)

Wszystkiego nie nadrobie ale chociaz kilka stron poczytalam co u Was:tak:
Maly w koncu zasnal ciekawa jaka bedzie nocka bo ostatniej maly dal niezly popis.
Szymek z dobtych rzeczy to zaczyna sam chodzic:tak:a ze zlych to buzia dzisija przyrznal w kant stolu--krzyku bylo od groma i nie dziwie sie bo ma nizlego siniaka na policzku pod okiem.
Ja jeszcze nic nie wymyslilam co kupic na roczek a jak to wyglada u Was???

Kiedys czytalam ze pytalysce jak w sklepie......a wiec jak na razie jest dosc ciezki okres czas pokaze co bedzie dalej

Hej hej.
My o dziwo wstaliśmy o 8:40 ale jak ma byc innaczej jak młody usnął koło 4 w nocy :sorry2:
Miał gorączke,Zbiłam mu ją koło 1 w nocy i odechciało mu się spac,bawic sie chciał :baffled:
Wrrrr.

W dzien tez miał,skoczyła mu tylko do 37,5.Wczoraj w dzien tez miał.Żadnych innych objawów.Jeśli dziś nocka będzie taka sama to jutro ide z nim do lekarza.Podejrzewam zeby bo brak innych objawów,ale już sama niewiem.Nie wygląda na chorego tylko jest marudny.

Dziś miał tylko jedną drzemke w dzień ,która się skończyła równo w południe i padł już po 18:00.Na drugą drzemke nie dał sie skusic:baffled:
Dziś odmówie normalnie modły o spokojną nocke...albo wosk przeleje :dry::-D
\
Zaraz starszak idzie spac i w końcu laba.

Zamówiłam młodemu na urodzinki tą fontanne z piłek z Hasbro.
Jutro jade rozglądnąc się za jakimś tortem:tak:

Lece kąpac Antka ;-)

Anineczko i jak maly????To jednak zabki????

dzien dobry
tak z ciekawosci ile z was ma kojce dla dzici jak dzis zdemontowalam moj bo maly i tak tam prawie nigdy nie byl a jak cos to zawsze moge go wrzucic do lozeczka i wiem ze wszystko bedzie ok

My wogole nie mielsimy kojca. Maly bawi sie w lozeczki:tak:

helo

ja mam taka noc za soba,ze jeszcze pare takich i zpaomne jak sie nazywam :baffled:
Gabriel cala noc wył!! albo zaczynaja sie u nas akcje pt.KOLKA :crazy: albo zaszkodzily mu moje 2 jogurty :sorry2:
w kazdym razie,spalam moze 1,5 h

rano jak wstalam,to az mi sie w glowie krecilo,wiec poszlam pod prysznic,zrobilam sobie w pol litrowym kubku kawy i postawilo mnie to na nogi

zrobilam pyszny obiadek,a przed chwila upieklam mufinki :-)
ale nam smakuja
to moj debiut mufinkowy:happy2:

zaraz znikam na tv,na masz talent

Lilka jak maly lepiej????Ty po takiej nocy robilas jeszcze mufinki?????Jejku skad Ty masz tyle energi:szok:

Bira, dostaje nasze jedzonko - ale skubany np. ja daje mu kawalek szyneczki czy sera to od razu pluje... podobnie kotlelcik, ziemniaki... sprobuje ciut i juz jest niby najedzony... no chyba ze jogurcik - albo cyc:baffled::baffled:

Anulka wspolczuje Ci. Moj Szymek je bardzo ladnie i praktycznie wszystko co jemu daje:sorry2:

hej dziewczynki

ma ostatnio malo czasu zeby tu zagladac ale ma nadzieje ze jeszcze mnie pamietacie;-)

Juz jestem Pani mgr:tak:bylo ciezko ale dalam jakos rade z ta magisterka.

teraz jestem dalej na wychowawczym i w koncu moge zajac sie domem. szukam dorywczej pracy do domu , niestety jakies bez umowy bo z wychowawczym nie moge...
generalnie zajmowanie sie mala w domku jest fajne, Marysia robi sie coraz bardziej kumata:-)ale... no wlasnie ale:blink: troszke sie juz nudze i chcialabym juz cos zaczac robic. Ktores z was oddaja dzieci do zlobka??

Kathhe gratuluje obrony:tak::tak::tak:

Zmykam na filmik i do wyrka poki maly jeszcze spi w lozeczku:baffled:

Anineczka, sama nie wiem co gorsze;-) Chyba jeden ból, bo obie jesteśmy niewyspane;-) A w piątek będzie się działo;-):-) Udanej imprezki:-):-)

Kathe, my robimy kolację:-) Będzie ok. 20 osób (grono się ciut powiększyło:baffled:) więc nie bardzo samo ciasto postawić. Wszystko mam rozdzielone, także nie będę sama przy garach stała;-)... tort-miś zamówiony:-) prezent kupiony:-) W środe pojadę po ostatnie zakupy:-)

Karina, nieźle Szymek przyłożył.. Współczuję. całuj go od e-ciotki:-)

reklama
no wiec zaczynam nadrabianie:-)
miałam cały weekend gości:-) między innymi moi rodzice któzy u mnie spali bo u nich w mieszkaniu remont i nie mają się gdzie podziać hehe
potem przyszedł brat z żoną i znajomi:-) pograliśmy w 1000 wypiliśmy co nieco;-) itp itd...
w niedzielę podszłam z mamą na zakupy bo miałam obiecaną torebkę na urodziny;-) więc sobie coś musiałam wybrac:-)
poza tym chwalę sie Kapik wczoraj pierwszy raz śmigał sam po polku oczywiście po kilka kroczków:-) ale kurcze wiecie co on się biedaczek w domu boi puścić a na polu cały czas by ćwiczył i chodził odemnie do 2 osoby...u mnie ślisko jest na tych panelach i on jakoś się boi chociaż kurcze nie przewrócił się jakos mocno nigdy na nie więc nie wiem z czego ten uraz..ehh...no nic nauczy sie;-)
Liluś bidulka jesteś z tymi nockami...a jak weekend Gabryś przeszedł?:-) mam nadzieje że juz lepiej.... i tak jesteś wielkkkaaa JAK DLA MNIE:-) i jeszcze mufinki masakra.....a mam prośbę o przepis na mufinki :-) jest szansa?:-)
Anulka Kapik je ile widzi i co widzi:-) wczoraj np. pposzliśmy wieczór do mcdonalda na lody:-) zjadł i lody i frytki:-) wszyscy znajomi się z niego śmiali że rozstroju żołoądka dostanie:-) poza tym codziennie je 2 dania na obiadek:-) jedno ze słoiczka jredno gotowane przezemnie:-)
także na szczęście nie mam problemów z jedzonkiem:-) co do pokoiku to napisałam na wątku wózeczki, itp itd....
Elbra ale jaja z tą skarbonką:-) heheh Kapik też ma swoją ale nie chodzi z nia nigdzie bo większa niż on:-) właśnie dziś wynosze do sklepu drobniaki na zamianę :-) ale Kapik w tej skarbonce ma niewiele bo 190 pln:-) hehe w łasnie wczoraj liczyłam:-) ale zbieramy na piaskownicę i sanki;-);-)
Beatko pisz jak po imprece itp itd... i wklejaj foty!!

Bira ale zazdroszczę samotnego dzionka..ja mma w planie Kapika w tym tyg. teściowej na 2 godzinki podrzucić bo muszę w domu kilka rzeczy zrobic a z nim się nie da;/ ...
Mirka Kapik ma kojec ale pożyczony od koleżanki i mam go wstawiony w salonie..i powiem wam że on w nim lubi siedzieć:-) i się bawić jak coś oglądam czy coś to on się bawi ..bo jego TV wogóle zupełnie nie interesuje! a tak chciałabym zeby choć 5 minut bajke poogladał (wyrodna matka jestem;-))
Dziunia dobrze że Oliwce przeszło...
co do jedzonka na roczek u nas bedzie torcik z kubusiem puchatkiem;-) do tego barszczyk z krokietami , do tego jakieś sałatki wędlinka i ze 2 placki upiekę i tyle...nic innego dla Kapika nie gotuję bo on i tak wszystko je ..ostatnio wcinał serniczka aż mu się uszy trzęsły...
Anineczka my tez wstaliśmy późno bo o 7 czyli na stary czas o 8;-) (ale to było wczoraj:-)) bo dziś 6.10!:-) hehe masakra ale wzięłam go do łóżka do nas i poleżał z pół godzinki a potem usiadł i zaczął sobie do lustra gadać:-) masakra:-) i jak z gorączką ???mam nadzieje że dziś lepiej:-)
Kathe u nas będzie ponad 20 osónb! ja zwariuje gdzie ja ich pomieszcze wszystkich!! wrrrrrrrrrrr ale tak jak pisałam barszczyk jak ciepłe danie....a u mnie impreza ok. 16 się rozpocznie :-) bo potem Kapik bęzie za marudny;-)
Karinka biedny Szymuś...buuuu...oby było więcej klientów:-)

to chyba tyle... przynajmniej narazie;-) idę robić kawke Kapik chyba usnął bo cisza w pokoju;-)
buźka

Do góry