reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2007

bira usmialam sie z tego tanczenia przy ognisku :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D normalnie az moja mama sie zaciekawila, co ja takiego czytam.

anulka biedny Oskarek, a co jak wosk ze swiecy nie mial odpowiedniej mocy? :szok::-D:-D ja bym tam dala panadol i tyle.

beata ja tez zazdrosze meza w domu, ale szpitala juz nie

reklama
dzięki dziewczyny:tak:

rzeczywiście jest mi lzej jak mąż jest w domku bo chociażby moge gdzieś wyjść.Na jutro w końcu umówiona jestem sama ze soba do lekarza bo już 3 tyg. leza wyniki a nie mam jak iść:dry:
Nawet na zakupy jestem wstepnie z siostra umówiona:tak::-)
A i jeszcze jedno jak tak Michał wczoraj puszczał pawia w przedpokoju dzwonił telefon w sprawie pracy.Juz na bank mam zatrudnienie od 1 listopada a do pracy idę 3 kurcze mam jakiś taki lekki dół bo musi wszystko grać no i czy sobie poradzę bo mam tam niełatwe zadanie do spełnienia a konkurencja duża:baffled:.

Lilka fajnie ze sprawa pecherza sie wyjaśni
Sabinko teraz ja
urodzinki 30.12, imieniny 8.03
Ola urodziny 28.10, imieniny ????no własnie jeszcze nie wiem

Dobry wieczór.
Wpadłam na chwikę, bo mnie mąż obudził:baffled: Padłam jak Ini usypiałam. Ale gwiazda śpi już od po 19:-):-) W sumie obudziła się z drzemki wściekła jak osa;-) dostała mleko, wykąpałam koleżankę i z powrotem do łóżka. Na razie jest ok:-)

Anulka, chyba ten Twój wosk na Inge podziałał, bo wyjątkowo ładnie zasypiała i nie rzuca się dzisiaj:-):-):-) A serio to życzę, zeby Oskarek ładnie Wam nockę przespał. W razie jak zacznie się budzić, to zrób jak radzi Wisienka i daj syropek:-)

Beata, dasz radę. Dzielna babka z Ciebie:-):-) Sama Ogarniasz dom, dzieciaki, to tym bardziej w pracy będziesz super. Trzymamy kciuki:-)

Elbra, jak prasowanie? Też miałam prasować, ale to musi poczekać do jutra, bo ja się odmeldowuję;-)

Hej hej
Ale młody dał popis głosu :angry:
W sumie ostatnio ma tylko jedną drzemke w ciągu dnia,bo jak spał 2 razy to wścieku można się nabawic,chodził spac o 22.A jak jedna drzemeczka to już o 19:30 lula.
I dziś ostatni raz spał do 1 i o 19 ładnie usnąl.Ale obudził się o 20.00 i godzine z nim walczyłam....dopiero jak zrobiłam doróbke mleka to usnął.A zaznacze,że zjadł po kąpieli 240ml i troche zostawił.A tu głód się odezwał a matka prawie ze skóry wychodziła:sorry2:
Ale już spi.Ja dla relaksiku i ukojeniu nerwów Warke Strong sobie otworzyłam;-)

Lilka u nas też nie było kolek .A młody ładnie się wypróżnia?
Nie ma zatwardzenia? Tak to mi właśnie wygląda na kolki.Moj bratanek miał ale czekaj,czekaj...kolki ponoc zaczynają się w 3-4 tygodniu.?
Możliwe,że to twoje jedzonko mu nie pasuje a od bólu brzuszka po jakims jedzonku do kolek to daleka droga.
No i ponoc kolki zaczynają się po 17:00 i trwają kilka godzin (2-3) 3-4 razy w tygodniu.Ale mówie,to tylko teoria zaczerpnięta z ksiązek a nie praktyka na własnym dziecku.
Jeśli chodzi i bóle brzuszka,zatwardzenia i prężenia polecam Espumisan lub Sab simplex.U nas na pierdy i zatwardzenie pomogło w obu przypadkach.
Matt miał zatwardzenia dośc długo bo 3-4 tygodnie a Antka często męczyły bóle brzuszka.
Sab simplex bym Ci wysłała,ale został w Irlandii :dry: Bo jego można tylko w niemczech lub czechach dostac.

Sabinko to dołączam jeszcze moje imieniny 26 lipiec.Tak jak wszystkie Anki :rofl2:
Matt 31 października a imieniny? Nie mam pojęcia bo imię Matthew nie ma imienin ;-)
To kiedy będzie wąteczek?
Bira nie jestem przesądna ale odpukam w niemalowane i splune za lewe ramie!! Oby Indze już tak zostało!!:-D:-D

Aniulko no właśnie.Elbra robi tak jak ja.Ale ja podaje Ibum na sen.Czasami mam wrażenie,że nie działa,a może i działa bo bez niego było by gorzej?
No i koniecznie dentinox na zęby i na smoka.Tylko,że wy nie używacie smoka ;-)
Beatko świetnie się mąż bawi z dzieciakami :-D:-D
Nie słyszałam o nowej pracy.Gratulacje :-):-):-)

Bira... no to moze odczynilam nasze maluchy:-D Oskar dzis mial 2 drzemki... i zasnal mi teraz pieknie... a jak bedzie w nocy...? oby spal..

Beata, korzystaj ze mozesz troszke odetchnac, a maz ma dzieci tylko dla siebie;-);-)

Wisienka, ja tez sie smialam z tych tancow przy ognichu:-D:-D

Anineczko... syropek tez mysle ze moglby pomoc - jak to zabki - no i smok... hmmm, mialam ostatnio mysl, by dac mu smoka, przed uroplem tak dla jaj dalam mu i ssal... ale za minute zabralam, coby sie nie nauczyl... no i nie wiem czy teraz wprowadzanie smoka to sposob... Bira bodajze pisala ze wlasnie odstawila smoka:-D:-D

dzieciaczki spia,wiec wreszcie moge odpoczac
dzisiejszy dzien jakis ciezki dla mnie byl bo glowa i zab mnie boli:baffled:
a kurcze mieszkanie musze ogarnac po calym dniu...blehhh :baffled:

Anineczka,z tym wyproznianiem sie to nie do konca jest idealnie
w sumie wszystkie moje maluchy mialy z tym problem,ale lekarka przy Mili mi powiedziala,ze to normalne bo cos tam maluchy maja slabo rozwiniete i dlatego sie mecza ze zrobieniem kupki
i u Gabriela albo to sa te kupki albo bole brzuszka
kupki nie sa idealne,czesto piernie i jest slad zolty na pieluszce,a jak sie zrąbie innym razem to nie wiem co najpierw :sorry2:

analizuje dzisiaj caly dzien co mu moze byc i to chyba jednak nie kolki...tez slyszalam ze zaczynaja sie od 1 m.ż.

a co do mojego jedzenia to ja juz jem tak ostroznie,ze kompletnie nie wiem co bym miala wyeliminowac :no:
no tylko ten nabial po glowie mi chodzi...
juz waze mniej niz przed ciaza i praktycznie kazdego dnia co wchodze na wage to mam mniej (z czego sie ciesze:rofl2: ),ale naprawde bladego pojecia nie mam co mu moze szkodzic

mialam poczytac co tam u was,ale nie wiem czy dam rade :zawstydzona/y:

reklama
Witam Listopadówki! :-):-):-):-)
jeja ile mnie tu nie było:szok: nie dałam rady ponadrabiać:zawstydzona/y::-( :no: choć próbowałam podczytywać(ostatnio troszkę chorowałam i nie zawsze miałam siły żeby zaglądać:sorry2::baffled:) , ja chciałam się tylko się przywitać i zameldować że żyjemy :-D u nas ogólnie wszystko w porządku , Oliwia ma już 8 ząbków:-D:tak: nadal nie chodzi sama:baffled:bo prowadzona za ręce to by chodziła cały czas (nauka babci :wściekła/y::angry::dry:) dokazuje czasami ale widze że nie jedyna;-) , inne dzieciaki też dają w kość:dry::-D
całuski dla wszystkich rozrabiaków:-D , cierpliwości dla mamusiek ;-)
i zdróweczka dla wszystkich choruszków:sorry2::tak: pa pa

ps . nie dokońca wiem o co chodzi :sorry2::rofl2:ale gdyby ktoś pytał to
Oliwka ur.16 listopada, im. 5 kwietnia
ja ur 2 listopada im. 5listopada

Do góry