reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2007

Lilu pewnie, ze tesknie za tym moim szogunem,ale na szczęście na odchodne kupil mi laptopka i właśnie przez skypa pogadalśmy,zrobiłam mu rozbierane party:-D:-D
On ma tam ważną misje do spełnienia:rofl2: ja tutaj:tak:
Kochamy się i ufamy w 100% i nic nie zniszczy nas.

ale gadam...jak po 3 warkach strong...chlip.

Dobranoc

Anineczka to super sie zabawiacie :-D
a na powaznie to jak K. do N. wyjechal to ja dziekowalam ludzkosci za telefony komorkowe i internet!
co do zaufania to podstawa!! ja tez K. bardzo ufam dlatego pozwalam mu wychodzic na imprezy jak ma z pracy,badz jak jakis kumpel swietuje urodziny czy cos
my jestesmy jak przyjaciele i doslownie wszystko mi mowi
ostatnio jak byl na urodzinach kolegi,miesiac temu, to solenizant szybko sie upil no i inny koles namawial go na prostytuki w Oslo :baffled: jeszcze zapewnial ze nic mi nie powie i ze K. nie ma sie martwic :baffled:
jak mi K. to powiedzial,to normalnie mnie scielo z nog,bo gostek co chwile jest u nas w domu,swietnie ze mna gada....a tu mi faceta na dziwki namawial :baffled::angry::crazy::no:
K. jeszcze powiedzial mi,ze to trzeba miec,ze ja tu w ciazy zaraz rodze a ten z takim tekstem wylatuje do niego.....
normalnie koloesia z ziemia bym zrownala,ale udaje ze nic nie wiem
swoje jednak o nim mysle :dry:

lilka a ty do kiedy masz zamiar karmic?

Lilka ja pierwszy raz slysze ze to normalne iz na cycu dzieci moga miec zatwardzenie :szok: davidek jak byl mlodszy to tlyko co go nakarmilam to zaraz byla pelna pielucha. Moja mama mowi ze z mna tez tak bylo :-D:-D
Davidek jeszcze nigdy nie mial zatwardzenia i mam nadzieje ze nie bedzie wiedzial co to
nie mam i nie mialam zadnej diety, niby dobrze ale i nie, bo tak to moze szybciej bym schudla a tak to nie mam motywacji

Wisienka ja nie wiem jak dlugo bede karmic :no:
na poczatku spodziewalam sie,ze w domu bedzie sajgon z trojka i ze szybko przejde na butle
spodziewalam sie ze Gabriel jak Hania i Mila bedzie budzil sie co 1,5-2 h na karmienia ...

milo mnie jednak zaskoczyl :-) karmienia sa co min. 3 godziny
dzisiejsza nocka super:-)
poszedl spac o 21,obudzil sie o 1,a potem o 5,i od tej 5 spi do teraz :tak::szok::-D
takze wyjatkowo karmienie sprawia mi przyjemnosc,nie czuje sie zmeczona
a i malemu sluzy bo przybral na wadze i to widac ze hohohoo :-D

narazie jestem z siebie dumna bo ani razu nie pomyslalam o podaniu mu modyfikowaneggo,a z Hania i Mila to kazdy dzien byl wewnetrzna walka dla mnie...

takze narazie idzie dobrze :happy2:

a co do zatwardzenia...to zle sie wyrazilam,tak to jest jak glowa i zab nawala na raz
ja nie wiem czy takie dziecko ma zatwardzenia,ale ma problemy z robieniem kupek,bo ten mechanizm nie jest dobrze wyksztalcony,stad maluchy sie preza,stekaja,mecza a w pieluszce nic
dzisiaj maly sie w nocy nie prezyl,o 5 obudzil sie na karmienie i zrobil kupke :-):tak:
moze faktycznie nabial mu szkodzil?? hmm...dzisiaj znowu mleka doleje sobie do kawy tylko i to wszystko,zobacze jak bedzie wygladal kolejny dzien bez nabialu w diecie

Lilka, myślałam tak o Twoim Gabrielku i przypomniałam sobie, że u nas na bóle brzuszka super sprawdził się Plantex. Takie herbatki w saszetkach. Może to by pomogło. Dawałam to Indze jak na cycku była.

Bira kurcze,dzieki za podpowiedz,ale jak na zloche nikt ode mnie do pl nie jedzie
wszyscy wala na swieta,a do tego czasu to mlody pewnie wyrosnie z tych dolegliwosci
dobrze ze 28ego mamy te usg,poprosze lekarza o cos by nam zapisal
mam nadzieje,ze beda cos mieli

wspolczuje pobudki :sorry2:
moim dziewczynom nocka sie wydluza,wstawaly mi o 7.30-8.oo a teraz o 9

Sabina jestem ciekawa tych tabelek :-)

dopijam kawe i lece sprzatac lazienke

reklama
tyle mnie nie bylo,ze nie wiecie,bo nie pisalam,ale dziewczynki pokoj maja juz wspolny :-)
myslalam ze Hania bedzie budzic Milenke,bo Hania w nocy czasami placze,ale Mila spi jak zabita i nic ja nie rusza

wogole zacząl sie etap,ze Hania Milenie probuje przywalic :szok:
a nauczyla sie od Mileny,ktora jak sie zdenerwuje to ją klepnie tu i tam,ale delikatnie,
Hania to bojowa dziewczyna,w kasze dmuchac sobie nie da
juz sie zapowiada ciekawie :sorry2: a ciekawe co bedzie za pare lat :rofl2:

no i wozek kupilismy
wybor kolorystyczny w sklepie czerwone albo czarne wozki blizniacze
wzielismy czarny :szok: tzn.K. wzial :sorry2: ja sie dostosowalam bo juz mi obojetne bylo jaki kolor,wazne ze kola pompowane i przednie skretne
mowie wam luksusowo lekko sie wozek prowadzi
spacery to przyjemnosc :-) gorzej z uszykowaniem calej trojki na spacer
mowie wam,to jest wyczyn:-D
Ladina cos o tym wie napewno ;-)

my juz po wyprawie do Wrocka...

kupilismy zabezpieczenia gniazdek, szuflad i szafek,
zjedlismy obiadek i kupilismy koldre 200x200 i posciel (maja fajny rozmiar poduch 50x60cm) - i to wszystko w ikei. Potem H&M kupilismy Oskarowi super czapke - Misia (z uszkami), 2 pary rekawiczek i kozaczki:-) ...w Baby Maxx tylko obczailismy co maja bo jednak u nich lepiej kupowac na allegro, duzo taniej:-p

Dzień doberek:-)
ja dopiero teraz melduję się ale w komplecie trudniej o chwilkę dla siebie:sorry2:
Poczytałam nawet pozaznaczałam cosik i wywaliło mnie:wściekła/y:Nie pamietam wszystkiego:no:
Lilus wózek super i podziwiam odwagi wyjście z trójką na spacer + ubranie uff juz jestem mokra
Bira ja tez jednak myślę o powrocie mojego tutaj.Raz juz tęsknimy i jakos tak dziwnie jest jak przyjezdza docieramy się no a dwa i on juz widze stał sie wygodny w pewnym sensie tzn kawalerskie nawyki powracaja:angry:
Anulka pewnie Sabinka nie bedzie zła moze i ja sobie taki sprawię:sorry2:
Anulka Wisienka podziwiam za wytrwałośc w karmieniu:tak:
Anineczko tak ide do pracy i lekko smród mi po gaciach przechodzi ale muszę powrócić:tak:(w lutym będzie 2 lata jak jestem na zwolnieniu i urlopie:szok:)powodzonka w prawo jazdy :tak:
Dziunuia zagladaj częściej i gratki dla Oliwi ale zębatka:-)

lecę na zagubionych

Laseczki elo;-)
sorki że nie odpisze ale pije hehe;-) jutro nadrobie:-)
jak obiecałam wrzucam 2 formy jak ma wyglądać nasza tabeleczka:-)

urodz.jpg

LUB

ur.jpg

oczywiście wszystko do dopracowania itp... ale wybierzcie które chcecie;-)
w pierwszej tabelce oczywiście bedą podziałki itp... a w drugiej wszystko zrobione będzie w odpowiedznim pasującym do postu rozmiarze:-)miesiące będą ładnie obramowane itp;-) to narazie poprostu wrzucone do wyboru:-) czekam na wasze zdanie i DANE!! ;-)chcę po prostu wiedziec czego się trzymać

buziak jutro zrobie wszytko jak coś:-)

reklama
Do góry