reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2007

reklama
Dzien dobry :-):-)

chyba sie juz przyzwyczailam do siedzenia w nocy przy malym, ze teraz nawet jak ladnie spi, ja nie moge :sorry2:

dziekuje za troske, kochane jestescie, Davidek hmmm juz dobrze, zachowuje sie normalnie, tylko rozwolnienie ma, tzn wczoraj zrobil tylko 2 razy ale normalnie sama zielona woda. :baffled::baffled: podalam mu lacidobaby - mam nadzieje ze pomoze

women masz racje ze teraz to mam wiecznie cos z Davidkiem, Danny sie smieje ze polskie powietrze mu nie sluzy :-D:-D no ale w umie moze i ma racje, tam mial, czyste, morskie, swieze powietrze a tu wszedzie brud i kurz i spaliny naokolo
w angli to mi w ogle nie chorowal - tzn raz byl przeziebiony a tu w niecaly miesiac juz normalnie z 3 razy chcialam jechac do szpitala.
Szkoda gadac, no ale mam nadzijeje ze juz bedzie dobrze
a Dorianek ok?

anulka lecimy juz za tydzien - 21.10 i wracamy 7 czy 8.11 nie pamietam teraz, a potem Danny 26.11 do 31 przylatuje do nas na urodzinki.
z tym kolorkiem to nie pomoge

annineczka jak tam klimatyzacja? dzieci tesknia za tata?

beata 100 zl to cienko jak na babcie :-D:-D :rofl2: ja bym chyba tez kupiła cos innego niz nocnik

ja juz od ponad miesieca trabie mojej rodzince ze musza zbierac kase na WIELKI prezent dla małego :zawstydzona/y: :-D w koncu 1 wnusio, siostrzeniec, bratanek itd... :-p a co!
A Danny to chyba jeszcze gorszy i bardziej podekscytowany urodzinami synka niz ja, bo ostatnio sie mnie pytal gdzie mozna urzadzic mu jakas wielka impreze - chodzilo mu o cos w stylu jak robia w Mc D tlyko ze gdzies indziej, ale ja uwazam ze na takie cos jest jeszcze za maly

przepraszam ze reszcie nie odpisze, ale tak tylko na szybkiego przeczytalam i wiecej nie pamietam.

Milego Dnia mamuski

dzien dobry:baffled:

nocka byla do bani...

oj, nawet czopek nie pomogl... Juz nie wiem... co moze byc przyczyna, ze Oskar budzi sie co chwile i placze, nawet nie owierajac oczek... moze ma koszmary? Moze musze go odczarowac ... co?? w ostatnim dniu na wakacjach takie kelner tak go wystraszyl, ze Oskar plakal jak nigdy a na jego widok az piastki zaciskal... moze ten kelner go meczy w nocy...??

Wisienko, to fajnie, juz niedlugo bedziecie razem z Dannym, no i zycze by juz Davidek sie zaaklimatyzowal i nie chorowal wiecej:tak::tak:

Women, wierzysz w takie cuda... bo ja w akcie desperacji chyba zaczynam:-p

przelewanie wosku nad śpiącym dzieckiem przynosi wymierne korzyści. Dziecko się
nie zrywa w nocy, w dzień jest spokojniejsze.
Do całego rytuału potrzebny jest wosk z poświęconej gromnicy. Im więcej razy
byłą święcona tym ma większą "moc". Obcinamy około 2-3 cm gromnicy i topimy wosk
w garnuszku. Następnie nad głową śpiącego dziecka (UWAGA - żeby go nie poparzyć)
lejemy wosk do naczynia z wodą. Coś w stylu wróżb andrzejkowych tylko bez
klucza. Wyciągamy wylaną formę z wody, zawsze jest tak, że forma przedstawia to
co dziecko wystraszyło - pies, człowiek itp. Następnie łamiemy wosk i chowamy do
następnego razu. Po takim zabiegu dziecko śpi jak suseł.

dzień doberek:-)
Kapik czyta książkę przed snem a ja mam chwilę;-)
zaraz idę kaweczkę zrobić:-)
Wisienka o kurde biedny davidek:-( ucłuj go od ciotki:-) i dużo zdróweczka mu życze:-)
ale fajnie że już niedługo będziecie z Dannym znów:-)
Anulka, WOmen u mnie też nocka do bani... kurde jak młody pięknie usypia ok. 19.30 bez zająknięcia i śpi do 23 -24 to potem się przebudza buuu
Anulka super że sofa zamówiona bo jest supcio:-)
a i dzięki za linka do sanek bo mojemu maluszkowi muszę zakupić;-)
Elbra rowerek boski:-) włąsnie chcę żeby mi sie rodzinka poskładała na jakies prezenciki większe;-)
Anulka ja robie dokładnie tak samo jak Anineczka z wyczajaniem zabków:-) tańcze śmieje się i pod światełko;-)
Bira a jak dziś ze smoczkiem?;-) fontanna supcio:-) a stolik supcio też:-) tyle że kurde ja już nie mam gdzie tych zabawek trzymać:-( a tyle rzeczy bym chciała kupić;-( ehhh
Beatko o kurcze to mialaś dzień:-( a jak Michałek dzisiaj?? mam nadzieje że już wsio ok:-)
Anineczko a u was jak nocka?:-) a i jeszcze jedno to jak z tym nowym watkiem?? zakładamy?;-) kto sie zajmuje tym? itp itd?:-) bo to już niedługo zaczną sie nam urodzinki dzieciaczków:-) no i nasze urodzinki też wpisujemy tak?;-) fajnie by było wszystko poukładane:-)

kawka gotowa potworek usypia;-)
buźka

Ostatnia edycja:
Anulka hehe jak spróbujesz i się uda to moze ja też sprówbuje;-) ale ja nie wierze w takie rzeczy:-(
a Beatko ja też bym wolała coś fajniejszego niż nocniczek;-) i ucałuj Oleńkę:-) i udanego wypoczynku z mężusiem;-) a jego zagoń do pracy przy dzieciakach;-) hihih
buziak

reklama
Do góry