reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2007

Dobry wieczór

witam wszystkie mamuśki:tak:
Mam dla Was wiadomośc od naszej kochanej Lilki:tak:
Pojechała o 14 do szpitala i do razu wzięli ją na badania, okazało się , że ma już 6 cm rozwarcia:szok:, urodziła Gabrielka o 16.23.
waży3700g i ma 50 cm długości:-) .

pozdrawiam

Nooo moje GRATULACJE kcohana
Bardzoo się ciesze Liluś że już jesteś poo,i że wszystko jest dobrze.
Gabryś cieszę się że jesteś już po drugiej stronie brzuszka.

:-):-):-):-)

helo mamuski :-)

jak tylko sie najem i poloze dziewczynki spac,to opisze co i jak:-)

My z Gabusiem czujemy sie swietnie i dlatego jestesmy juz w domku
malutki narazie jest jak aniolek pfu pfu
CALA noc mi przespal wiec zregenerowalam sily po porodzie:-) w wieksziosci hiiihi

ale jestem szczesliwa :-):-):-)

No to szybciutko poród przeszłaś
Cieszę sie że masz siły i że szczęście Ciebie teraz ogarneło na maxa
Całuski od NAS

pusia spoko, ja nie mam czasu na takie rzeczy :-D:-D
możesz mi powiedzieć gdzie robiłaś USG przezciemiaczkowe? bo szukam w necie i nie moge znalexc :dry:
a doktor niby nic nie znalazl, tlyko gardlo lekko zaczerwienione, ale wyslala aby porobic badania na krew, mocz i USG no i isc do neurologa
bo glowka mu sie nie podoba i ze niby jest nadal wieksza od obwodu klatki, a w tym wieku juz tak nie powinno byc :-( mam nadzieje ze przesadza i wszystko bedzie OK

Kurcze Wisnia
Ja to sie cały czas schizuje na pkt Doriana głowy
Ma ją dużą i zapewne wiekszą od klatki
ale lekasz w przychodni zapewnia ze wszystko ok
neurolog rowniez nie widzial nic zlego
ale ja mam jakas schize nie wiem czemu
mysle z Davidkiem bedzie wszytko ok
caluje

czy waszym dzieciom zroslo sie juz na 100% ciemiaczko to przednie ??
i co robicie z tortem na 1 urodziny czy dzieci moga jesc cos takiego

Dorian ma ciemiączko jeszcze gdzies 1/1cm
lekarz mowil mi ze do 1.5 roku moze zarastać ze doputy glowa nieprzestanie rosnac to ciamiączko bedzie wyczówalne

Lilka jak Gabryś?

No właśnie jak sie ma nasz GABRYŚ
i mama szczęśliwej trójeczki :-)

U nas jakos leci
Dorian chyba zaczyna ząbkować bo nocki z głowy mamy,marudzi,wybudza sie nawet po viburcolu,ja chodze nie przytomna i zmecznona ciagle.
W dzien dokucza strasznie.Nerwus jak cholera z niego.
Wychodzą teraz chyba te wszystki stresy ktore przechodziłam w ciązy.
Ale mam nadzieje ze z czasem sie to ustabilizycje.

Dorian nie chodzi jeszcze,ale raczkuje jak szalony,wszedzie wstaje,wszstko sciąga i rozwala,czasami nieświadomie stoi sam nie trzymajac sie przez chwile i za chwile pach na tyłek.
Gada jak najęty ale po swojemu,krzyczy,grozi nawet mi paluszkiem hehe
Słowa które można zrozumieć to:
MAMA,TATA,DZIADZIA,BABA,AM
Pokazuje jakie ma kłopoty łapiąc sie rączkami za głowe
pokazuje jaki jest duży
jakie dobre jedzonko poklepując brzuszek
robi kosi kosi
przybija piątkę
............................
Co do mamy (czyt.Women23:-))
Poznałam wspaniałego faceta.
nie bede sie narazie rozpisywać,napisze tylko tyle ze traktujemy sie bardzo poważnie i plany na przyszlosc juz mamy
MIŁOŚĆ OD PIERWSZEGO SPOJRZENIA
nigdy w to nie wierzyłam a jednak,uderzenie jak z pioruna
a co ważne to wiem ze z wzajemnością

No to tyle,jak o czymś zapomniałam albo jakieś pytanka to chętnie odpowiem.
a tymczsem życze
DOBREJ NOCY

reklama
Dzien dobry:-)
Dziś w nocy Ola okazała się POTWOREM:wściekła/y:nie zmrużyłam oka całą noc marudziła i o 5 juz ja ubrałam nie mam siły przez tydzień 3 kg mi ubyło:-)z czego się cieszę a jednocześnie padam na ryjek:tak:

Women super ze sytuacja się klaruje i łączę sie w bólu z tym marudzeniem i nockami:-);-)

dzień doberek laseczki:-)

sorki zę dopiero dziś ale byłam u mamy wczoraj i przedwczoraj:-) potem szybkie zakupy mężusiowi! i dopiero dowleklisy się na 19 do domu kąpanko spanko i padłam;-)

zaraz nadrobie tylko ide zalać kawke bo potworek juz śpi;-) padł w 3 sekundy:-)

dzien dobry
ja sie pakuje bo jutro jedziemy na dwa dni ze znajomymi na maly wypad weekendowy
i jak zwykle niki potrzebuje najwiecej !!!

women ........dobrze ze sie odzywasz , trzymam kciuki za nowy zwiazek
sabinka .............. mi sie tak chce spac ze koszmar i tak jest od wczoraj
beata .............wspolczuje nocki ja nie wiem co bym zrobila , niki spi dobrze a ja i tak jestem niewyspana

Mirka ale super z tym wypadem ja też muszę gdzieś chyba pojechac chocby na weekend bo zwariować idzie.
Jeszcze na 11 ide na paznokcie z Olą bo nie mam z kim ja zostawić mam nadzieję ze nie da popisówy tak jej sie charakterek zmienił ale to przez zeby.

Mirka ja jak jechałam do mamy to masakra ! torba podróżna taka wielka! + 3 reklamówki! + leżaczek (bo nie mam krzesełka do karmienia u mamy!) + mata(bo kapik ją ostatnio uwielbia stoi przy niej i włącza muzyczkę sam i tańczy!:-) hehe masakra) i totylko na 2 dni!
Beatko Women współczuję nocek u mnie narazie extra...max. 2 razy kolega się budzi;-)
Liluś jak Gabryś:-)
Wisienka nie denerwuj sie ale lepiej sprawdzić:-) napewno wszystko gra:-)
Mirka Kapikowi ciemiączo tez nie zrosło się jeszcze:-)
Elbra jak po wizycie?;-) napewno wszystko Gra:-) i jak pani teściowa:-) hehe

buziak dla was:-)
a my jutro jedziemy na imprezkę firmową z męza pracy;-)
Kapik zmoją mamą zostaje znów:-)
imprezka zazyna się obiadkiem potem w Parku linowym!! trzymajcie kciuki cobym nie spadła;-) heheh
a potem picie!:-)

zaraz wkleje zdjęcie mebelków na odpowiednim watku...i prosze wypowiedzcie się na ich temat tylko szczerze:-)
buziak

Pusia własnie miałam zapytać jak biznes sie kręci????????:-) kurde poddałambym Ci się :-) heheh bo ja uwielbiam jak ktoś mnie maluje:-) no poza rzęsami;-) hihih
ucałuj Kacperka;-)

Witajcie mamuski

Ja jestem juz w pracy ale mam lenia dzisiaj a wieczorem jade jeszcze po towar

Cześć!!

Widzę, że nie mam za bardzo czego nadrabiać bo tu raczej pustki;-)

a ja dzisiaj znowu pół dnia nabudowie. Plery mi tak nawalają że mam dość!
no i młodego jeszcze trzeba nosić bo nie chodzi więc już wogóle do dupy:dry:

No i moja ulubiona "pani teśicowa" mnie doprowadziła dziś do białej gorączki.
I się tak wkurzyłam że nie ugryzłam się w język jak zawsze i jej pwoiedizałam że żałuje że tu mieszkam bo wsyztscy wsztsko wiedzą i słysza co mówię i nie mam żadnego swojego życia i wszyscy się wpieprzają do wszystkiego itp.:dry:
A jej kopara do ziemi opadła. ale coż już nie mogłam wytrzymać:baffled:
Wkurza mnie juz to mieszkanie z kimś bo nie ma ani jednej rzeczy żeby czegoś nie wiedzieli i nie komentowali:oo::oo::oo:

Elbra jeszcze troche i bedzie po wszystkim-jakos wytrzymasz. Co do tesciowej to mysle ze dobrze ze w koncu powiedzialas co Ciebie denerwuje:tak:

ślicznie dziekuje za gratulacje :))) Jesteśmy z Kacpra tak dumni a on z siebie to już całkiem :-D:-D chodzi jak dumny PAF hihih

teraz czekamy na jego pierwsze gadanie - takie ludzkie hihi bo jak na razie dużo gada, ale w większości raczej po swojemu :D

kurcze ja jestem przeziebiona ledwo dysze Piotrek wziął wolne dwa dni zeby zajmować sie Kacprem - zawsze to jakieś udogodnienie

Anitt pisz pisz co tam u WAS raz dwa trzy ;-)

Pusia ja jeszcze nie mialam okazji pogratulowac:-)super ze zaczal chodzic jako pierwszy z listopadowych szkrabow:tak:

Jestem jeszcze wściekła bo się okazało że mam 3-miesięczny okres wypowiedzenia a na dodatek jak mam wypisany urlop wychowawczy do końca roku to mogłam wziąć cały czyli 26 dni płatnego urlopu a ja wzięłam tylko proporcjonalnie do maja czyli 10:wściekła/y:.Teraz aby to odzyskać to musiałabym wziąć przerwać wychowawczy i iść na urlop wypoczynkowy co za bzdury:wściekła/y:
Beata no to faktycznie wyszlo i nie dziwie Ci sie ze jestes wsciekla:no:a z tamta praca juz masz wszystko zalatwione????

Dzien dobry:-)
Dziś w nocy Ola okazała się POTWOREM:wściekła/y:nie zmrużyłam oka całą noc marudziła i o 5 juz ja ubrałam nie mam siły przez tydzień 3 kg mi ubyło:-)z czego się cieszę a jednocześnie padam na ryjek:tak:

Women super ze sytuacja się klaruje i łączę sie w bólu z tym marudzeniem i nockami:-);-)

Beatko wspolczuje nocki. Moj dzisiaj tez dal popalic od wczoraj dostal katarek no i ma problemy z oddychaniem a co za tym idzie nie spi i non stop placze. Tak wiec pol nocy trzymalam go na sobie w pozycji pollezacej ( bo wtedy troche przysypial mi).
Gdyby spal na pleckach czy na boczku to byloby nawet dobrze ale on musi na podusi przewracac sie na brzuch a co za tym idzie zupelnie zatyka sobie nosek przez ktory i tak mu ciezko oddychac no i jest placz:no:

Dzisiaj u mnie trcohe lepsza pogoda tylko ja jestem troche nie przytomna.
Dwa dni temu bylam o frzyjera scielam sobie wlosi i zrobilam rewolucje na glowie poniewaz od 2 dni jestem blondi heheheh:-D

Hej kobity!
Co sie dzieje? Sa juz fotki Garysia?
Lilka jak sobie radzisz?? Pewnie nie masz czasu tu zajrzec;-)
Wogole jakos malo dziewczyn tu zaglada...

Women trzymam kciukasy za nowe uczucie:tak: No i gratulacje Dla Dorianka za postepy;-)
Mirka udanego weekendu :tak: Ja sie tak zaganialam, ze myslalam , ze dzis jest czwartek:-D, jak milo odkryc, ze to juz weekend:-D
Beatko nie ma to jak z dzieckiem isc na relaksacyjna wizyte u kosmetyczki:-D;-);-)
Sabinko no to sobie jutro pobalujesz;-) A co to ten Park linowy??

U nas zimno, szaro-buro. Zainstalowalam juz spiwory w wozku, jutro jedziemy po jakies akcesoria zimowe dla dzieci . Niedlugo przyjedzie do nas moja mama, wiec moze uda nam sie troche gdzies wyskoczyc sam na sam z B.
Ja tu pisze a chlopaki wlasnie mi szafke z ubran wyczyscili:wściekła/y: Nie mam juz sily do tych lobuziakow:wściekła/y:

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry