reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2007

reklama
co do mojej przyjaciolki to dzis rano do niej zadzwonilam (chyba mialam jakies pzreczucie)...niestety dzis rano dowiedziala sie ze poronila :-(
to juz jej druga ciaza....:-(.

:Lilka o jej :-( biedna dziewczyna, a w którym tygodniu ciąży była?

przytul ją odemnie

Wisienka, no to pech faktycznie. A o tych rutynowych kontrolach nie wiedzialam... kurcze teraz jak bede w PL to ta spirale zakladam, bo mam za duzo stresa po kazdym piko...

bira no jak nie masz przeciwskazań to zakładaj, zawsze to lepsze niż gumki
ja jestem bardzo zadowolona, tylko właśnie musze iść na tą kontrole i zapytać o przycięcie bo coś tam mojemu troche przeszkadza.

podczytuje co tam u was ale nie mam ostatnio ani czasu ani weny żeby pisać sorki!:no::-:)rofl2:

dziunia to jak ja, tylko że ostatnio to nawet na czytanie brakuje mi czasu

Hej dziewuszki.

Czy jest w naszej listopadowej rodzinie jakieś nieochrzczone dziecie?
Czy tylko mój szatan został :szok: Lilka Hanie chrzciłaś?

annineczka ja też jeszcze nie chrzciłam :zawstydzona/y::-D:-D
jakoś mi nie śpieszno, czasem tylko moja rodzina z PL mnie popędza i pewnie ochrzcze teraz jak będę bo nie dadzą mi spokoju,
tu nie chrzciłam z 3 powodów
fajny piesio, ale nie w moim typie - mi to się podoba beagle a z większych to owczarek niemiecki lub labradorek :-):-):-)
aaaa i ja też się już obkupiłam w ciuszki dla małego na jesień i zime :-D:-D
już moja mama ich troche zabrała i pampersów, bo tu jednak taniej :-p

Dzień dobry Dziewczyny Kochane!

Jak pech to pech, od kiedy oczy otworzyłam czekałam tylko, żeby móc do Was napisać tak straszzzzzznie mocno się cieszę, że tu jestem... no i coś tam się połamało w ładowarce od mojego kompa, padł i nie da się już włączyć:-:)-:)no::crazy: załamałam się.... na cały dzień zostanę bez...:-:)szok::crazy::no::-(

także i do Was nie bedę się mogła odezwać aż do wieczora:szok:
teraz szybko z mężowego piszę i juz muszę mu go oddać:-(

wieczorkiem wszystko nadrobię

u nas dziś noc fatalna - Maja siadała w łózeczku przez sen:szok::baffled::confused: jestem ostatni zombiak:baffled:

do zobaczenia Dziewczynki, dziekuję z milutkie przywitania i miłego dzionka życzę Wam i skarbom Waszym:-)

ehhh jak pech to pech:-(

Dobry:-):-)

Bylam tutaj wczesniej, walnelam elaborat i mi net wywalilo:crazy:

Anineczka, Ina tez jeszcze nie jest ochrzczona. Nie mam na to parcia, bo my jestesmy z tych raczej niewierzacych. Zreszta nasz slub koscielny to juz bylo przegiecie, zaden ze swiadkow nie chcial do komuni podejsc... takze nawet nie mam chrzestnych;-):baffled: Rodzina oczywiscie pyta kiedy wreszcie mamy zamiar dziecko ochrzcic, ale nam to lotto;-) w zasadzie tych pytan jest coraz mniej...
Co do psiaka, to bishony super psiaki. Maja bardzo fajny charakter. Do dzieci jak najbardziej moze byc. Ewidentne przeciwienstow jack russela, bo to wariaty, super nadaja sie do psich sportow. Do dzieci nie polecam tez yorkow, sznaucerow min, i innych trzesiduper, bo to psy halasliwe i czesto przejawiaja agresje do dzieci. Nie polecam tez beagli, bo to psy, \ktore wymagaja duzo czasu na spacery, szkolenia, maja tendencje do ucieczek, czesto bywaja agresywne. Do domu z dziecmi polecam z malych ras owczarki szetlandzkie, cavalier king charles spaniela (Cavalier King Charles Spaniel - hodowla Gosford Park), chinskie grzywacze tez dobrze radza sobie wsrod dzieci (Chińskie grzywacze - hodowla z "Gangu Łysych"_ mopsy, bulgodi francuskie (ale to mali zawadiacy), wieksze to psy z grupy retriverow (laby, goldeny, flaty) tylko tutaj (zreszta w przypadku innych ras tez) trzeba zwrocic szczegollna uwage na to skad sie psa kupuje, bo teraz ciezko znalezc szczeniaka o dobrym charakterze). Zostaja psie giganty... tutaj nowofunland, bernenczyk, mastiff angielski czy dog. Mozna o tym gadac i gadac. Jezeli kiedy zdecydujecie sie na psiaka, chetnie pomoge i przy wyborze rasy i przy szukaiu fajnego szkraba:-)

Lilka, w Pl za rodzinne to mozna co najwyzej paczke pampersow kupic... My Inge tez powoli obkupujemy. Juz z miasta przywiezlismy dwie torby ubran. tutaj jest wszystko duuuzo tansze niz w Pl. Zreszta wyprawke tez w wiekszosci w zeszlym roku kupowalismy tutaj.

U nas dzisiaj nocka byla piekna:-) Ina spala do 7:30:-) Podobno obudzila sie raz, dalam jej smoczka i spala dalej. Podobno, bo nie pamietam... bylam padnieta jak kawka... Wczoraj kupilam jej jakas papke na dobry sen. Moze to ona pomogla... Oby. Dzisiaj powtorka:-) Poza tym mam chyba jakis szurnietych sasiadow, bo wczoraj do 24 odkurzali:baffled: pozniej wstawiali pranie do przed 7:szok::szok: Innym wczoraj urodzilo sie dziecko, ale nie wiem co, bo ich jeszcze nie widzialam, tylko slyszalam jak przyjechali:-)

Helloł

Wiecie ja też nie miałam parcia na chrzest,ale wyjeżdzam a chrzestni mieszkają w Irlandii.No i tak na szybko załatwiane aby tylko to było.
No ale niech już będzie.W piątek podjade z M do Next-a i kupie młodemu gajerek ,zamówie torta :dry:

Bira dzięki za charakterystyke ras.Jak tylko będe kupować to poprosze Cię o pomoc.Ja się na tym nie znam czy pies ma dobry charakter.
Naszemu Paco (ten Jack Russell) ładnie z oczu patrzyło a takim wariatem był,że szkoda gadać.ALe chociaż wesoło z nim było :rofl2:
Na Charlesa mąż się raczej nie zgodzi.Nie lubi tej rasy.Mojemu M najbardziej pasowałby Owczarek Jogusławiański :sorry2: Co mi się nie podoba :laugh2:

annamarysia złośliwość rzeczy martwych :angry: Ja bym już padła przy takiej wiadomośći.Czekamy na Ciebie.

Mirka co wymyśliłaś na obiad?

U nas w nocy nie było za kolorowo,ale tatus coś więcej o tym może powiedzieć :sorry2::laugh2:

anineczka ...jeszcze w sumie nic wyjelam tylko rybe do rozmrozenia wiec bedzie ryba jakos tam no i maly tez zje dzis rybe

my chrzciny mielismy juz bardzo dawno bo nas swieta bozego narodzenia ,ale to dlatego ze dla chrzestnych to byl jedny mozliwy termin no i cala rodzinka i tak byla na swieta

dzien dobry:tak::tak:

Tak poczytalam co u Was i ach... te ceny w POlsce... wynika z tego, ze mamy najnizsze zarobki a rzeczy dla dzieci najdrozsze:crazy: ...no ale co robic:sorry2::sorry2:

Bira, a co myslisz terierze szkockim... bo mi sie marzy:rofl2:
No i fajnie zanosi sie wspolpraca z sasiadami... hmmm, moze jakas perfekcyjna tam mieszka i po polnocy zauwazyla okruszki... to trza byla odkurzyc:-p:laugh2::laugh2::rofl2:

Annamarysia, czekamy, czekamy na Ciebie - milego dzionka

Dziunia, nie wiedzilam, ze Oliwka jest z tego samego dnia co Oskar...:-):-) cos Ci suwaczek zle dziala, bo dzis pokazuje 9 m-cy i 18 dni:rofl2: co sie dzieje, ze masz dola???

Lilus, strasznie mi przykro z powodu przyjaciolki... ktroy to byl tydzien? oj, biedna...:zawstydzona/y::-(

Mirka... za mna chodzi rybka... ale mam kotlety mielone w lodowce z wczoraj, wiec nie ma wyjscia:-p:laugh2:

Wisienka, dokiedy planujesz karmic...? bo ja sie tak zastanawawiam... myslalam, ze rok to gorna granica... bo juz nie podoba mi sei jak maluch sam przychodzi na cyca:baffled::baffled:
i tak sie zastanawiam.......
A tak w ogole, jak to jest jak sie rezygnuje z karmienia...
Dziewczyny..... bierze sie cos na zanik laktacji, coby mi cycow nie rozerwalo??????

Beatko, jak tam mezus???

U nas nocka koszmarna... Oskar plakal co chwile, dzis na noc dam mu chyba syrop ibum - mysle, ze tak dokuca mu bol dziaselek... bop kwilil ciagle...
No i dzis po raz pierwszy Oskar sam usiadl... uspypilam go teraz, lezal na brzusiu i potem zrobil klek i juz usiadl sobie:tak::tak:
Mezus pojechal do firmy, wroci jak Oskar wstanie i pojedziemy do Karpacza - mamy cos dowiezc klientce, a przy okazji pojedziemy na spacerek:tak::tak::tak:

Anineczka, to maz wysoko sobie postawil poprzeczke co do psa. Chocia zz tego co mi wiadomo, to wspaniale psy rodzinne. Ale wymagaja konsekwencji... jak kazdy pies obronny. W Polsce chyba nie jest dostepny... w kazdym razie nic mi na ten temat nie wiadomo...
No i czekamy na wiesci z chrzcin:-) Na pewno bedzie super impreza:-)

Anulka, szkot jak to terier, dosc uparty, twardy, nieustepliwy i zaczepny. Znam tylko dwa szkoty i ich wlasciciele twierdza, ze ciezko sie je szkoli. Poza tym omimo tego, ze to dwa chlopaki zawsze maja jakies "si" do moich dziewczyn... chca je sobie podpozadkowac. Czesto maja spiecia z innymi psami, szczegolnie samcami. Wiem tez, ze rasa jest obciazona jakas neurologiczna wada genetyczna, ale niewiele wiem na ten temat.

Mirka,rybke robisz... mmmm jutro chyba tez zrobie rybe. Moze po grecku...

Annamarysia, mam nadzieje, ze uda Ci sie reanimowac kompa:-) do wieczorka:-)

My juz po spacerku. Pogoda do bani... i co tutaj robic...

reklama
dzien dobry:-)
melduję się mąz doma a mnie boli od 3 dni brzuch mam mieć @ i nic ale w ciazy nie jestem:no:(teścik zrobiony tak na wszelki wypadek)Pewnie mam jakieś zaburzenia bo i pryszczy u mnie jak u nastolatki
zaraz poczytam tylko obiadzik zjemy:-)

Do góry