Dobry:-):-)
Bylam tutaj wczesniej, walnelam elaborat i mi net wywalilo
Anineczka, Ina tez jeszcze nie jest ochrzczona. Nie mam na to parcia, bo my jestesmy z tych raczej niewierzacych. Zreszta nasz slub koscielny to juz bylo przegiecie, zaden ze swiadkow nie chcial do komuni podejsc... takze nawet nie mam chrzestnych;-)
Rodzina oczywiscie pyta kiedy wreszcie mamy zamiar dziecko ochrzcic, ale nam to lotto;-) w zasadzie tych pytan jest coraz mniej...
Co do psiaka, to bishony super psiaki. Maja bardzo fajny charakter. Do dzieci jak najbardziej moze byc. Ewidentne przeciwienstow jack russela, bo to wariaty, super nadaja sie do psich sportow. Do dzieci nie polecam tez yorkow, sznaucerow min, i innych trzesiduper, bo to psy halasliwe i czesto przejawiaja agresje do dzieci. Nie polecam tez beagli, bo to psy, \ktore wymagaja duzo czasu na spacery, szkolenia, maja tendencje do ucieczek, czesto bywaja agresywne. Do domu z dziecmi polecam z malych ras owczarki szetlandzkie, cavalier king charles spaniela (
Cavalier King Charles Spaniel - hodowla Gosford Park), chinskie grzywacze tez dobrze radza sobie wsrod dzieci (
Chińskie grzywacze - hodowla z "Gangu Łysych"_ mopsy, bulgodi francuskie (ale to mali zawadiacy), wieksze to psy z grupy retriverow (laby, goldeny, flaty) tylko tutaj (zreszta w przypadku innych ras tez) trzeba zwrocic szczegollna uwage na to skad sie psa kupuje, bo teraz ciezko znalezc szczeniaka o dobrym charakterze). Zostaja psie giganty... tutaj nowofunland, bernenczyk, mastiff angielski czy dog. Mozna o tym gadac i gadac. Jezeli kiedy zdecydujecie sie na psiaka, chetnie pomoge i przy wyborze rasy i przy szukaiu fajnego szkraba:-)
Lilka, w Pl za rodzinne to mozna co najwyzej paczke pampersow kupic... My Inge tez powoli obkupujemy. Juz z miasta przywiezlismy dwie torby ubran. tutaj jest wszystko duuuzo tansze niz w Pl. Zreszta wyprawke tez w wiekszosci w zeszlym roku kupowalismy tutaj.
U nas dzisiaj nocka byla piekna:-) Ina spala do 7:30:-) Podobno obudzila sie raz, dalam jej smoczka i spala dalej. Podobno, bo nie pamietam... bylam padnieta jak kawka... Wczoraj kupilam jej jakas papke na dobry sen. Moze to ona pomogla... Oby. Dzisiaj powtorka:-) Poza tym mam chyba jakis szurnietych sasiadow, bo wczoraj do 24 odkurzali
pozniej wstawiali pranie do przed 7
Innym wczoraj urodzilo sie dziecko, ale nie wiem co, bo ich jeszcze nie widzialam, tylko slyszalam jak przyjechali:-)