reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2007

No nadrobiłam aż z wczoraj :-D:-D jestem z siebie dumna :-p:-p
Na początek chciałam gorąco przywiatać nową uczestniczke Annamarysia WITAJ, mam nadzieje że pozwolisz abym zwracała się do Ciebie w skrócie anna czy annam ;-)

Wisienka, mi tez sie nic nie chce. Leniuch mnie taki wzial, ze szok...

bira no to witaj w klubie :-):-)

Wisienko kochana buziaczki dla Ciebie:-):-):-)
w Polsce sobie odpoczniesz od codziennej monotonni i od razu będzie lepiej :tak::tak::tak:[/quote]
aluśka dzięki wielkie!!!

Wisienko jeszcze nauczysz się organizacji.Spokojna głowa,będziesz musiała :sorry2:
Najważniejsze to rano jak wstaniesz nie siadać do kompa czy walnąć się na kanape.Mnie to poprostu powala i jak tylko tak zrobie to cały dzien się lenie.
Wstaje i biore sie do roboty,to daje powera .Jak zrobie to siadam do kawki

annineczka no właśnie to siedzenie jest najgorsze, jak dziś usiadłam do kompa i dopiero o 16 się obudziłam że nie wyjełam z zamrażarki mięsa na obiad :szok: nie wiem kiedy to tak szybko zleciał ten czas
a organizaji faktycznie musze się nauczyć, zwłaszcza jak będe juz w Polsce

wisienka ........leniuchu !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! nawet ci sie pisac nie chce :wściekła/y::-D
mirka :zawstydzona/y: ciiiiiiiiiiiiiiiiiii :ninja2::ninja2: :-D:-D

Wisienka, juz niedlugo bedziesz w POlsce, ale zobaczysz zatesknisz za swoim domciem:-p:rofl2:
anulka to na pewno, ja stawiam na 2 dzień :-D:-D będzie mi brakować ciszy i spokoju,
ale miałaś pecha z tym netem, nie ma to jak w pore wyłączyć :-D
buziaczki dla Oskarka

Wisienka 15 i bez śniadania!! po dupsku dostaniesz!! super ze odpoczniesz w Polsce i beziesz miała wielu pomocników:-)
sabina no czasem tak bywa, ale juz faktycznie niedługo będę w PL to zawsze jak cos mamuśka mi zrobi śniadanie :-p:laugh2::laugh2:

Wisienko to musisz uczyć młodego pić z butelki.Odciągać i zamrażać.Jedyny sposób na utrzymanie laktacji.Bidulko :-(

annineczka no problem w tym że on niechce pić z butli nic a nic, nie tlyko mleka, a z kubka czy szklanki pije wszytko, chyba moja mama będzie musiała mu podawac w szklance :sorry2: nie wiem co zrobie, ale chyba będę się urywać z zajęć na czas karmienia.

Wisienka dacie rade:-) my będziemy mocno trzymały kciuki wiec napewno się uda;-)

sabina dzięki wielkie, i GRATULACJE dla kapika :-):-) ucałuj go od e-cioci

a ja dziś miałam jakiegoś pecha......na 17:30 byłam umówiona do lekarza, aby sprawdzic tą moją spiralke (rutyna w 6tyg.) no i jest już 17:55 a tam jeszcze ludzie siedza w środku i jeszcze 1 facet przedemną, a nie miałam czasu zabardzo czekać i mały był marudny to musiałam przełożyć spotkanie
na 20 szłam na gimnastyke, dziewczyny po mnie o19:30 przyjechaly, dlatego tez między innymi się spieszyłam i zrezygnowałam z lekarza a na miejscu się okazuję że babka zachorowała i nie ćwiczenia odwołane :baffled::baffled:

reklama
Annamarysia, my mamy dwie szurniete latawice. Zalaczam fotke;-) A co do kupna szczeniaka do takiego malego dziecka to niezbyt dobry pomysl. Na to trzeba miec czas, zeby takiego babla wychowac, wyszkolic, zeby pozniej nie bylo zonka. Takze jak szczeniak to raczej za kilka lat.

Anulka, niezle ten czas leci, nie? Kurcze dopiero w ciazy chodzilysmy i patrzylysmy jak nam brzuchy rosna, a teraz... za moment trzeba bedzie roczek szykowac:-):-):-)

Tak spojrzalam na suwaczki i zobaczylam, ze Oskar dzis konczy 10 m-cy:tak::tak: jak to zlecialo;-):-)
i my w sumie za 2 tygodnie bedziemy miec rocznice:-p:laugh2:

no i tak pomyslalam sobie o suwaczkach i o naszej Lilce...

Lilus, jak tam Gabrielek, nic sie dzis nie odzywasz... hallllllllllllo, wszystko dobrze?????

czesc lalunie:-)

dzis caly dzien spedzilismy na jezdzie po miescie
a wiec poszukiwalismy dalej materaca do lozeczka dla Gabrielka
ze ja juz na ostatnich nogach,a jesien puka do drzwi to postanowilam zrobic zakupki ubraniowo-jesienne dla dziewczynek
kasy poszlo a poszlo :sorry2: ale jestem juz spokojna,mam wszystko dla malych :-)

z rana bylam u lekarza,odebralam wyniki krwi i pobrali mi kolejne,bo bylam w polsce i musza sprawdzic czy czegos nie przywiozlam z Europy srodkow0-wschodniej :-D:-D:-D:-D:szok::confused:

no lekarka to mnei nie pocieszyla,bo powiedziala ze Gabriel bedzie w przedziale 3500-4000g :szok::szok::sorry2: upsss... ale chlopak zdrowy,serduszko ladnie bije,moje cisnienie idealne,mam tylko w krwi za malo protein czy jestem na pograniczu wiec mam brac tabletki witaminowe -caly czas mialam wyniki krwi super,wiec nie msuialam brac witaminek

co do mojej przyjaciolki to dzis rano do niej zadzwonilam (chyba mialam jakies pzreczucie)...niestety dzis rano dowiedziala sie ze poronila :-(
to juz jej druga ciaza....:-(
jutro da mi odpowiedz czy jednak przyleci...ja bym ja wolala bo to moja frends i chrzestna Milci....no ale musze poczekac do jutra
szkodas mi jej strasznie...

witam nowa kolezanke annemarysie :-) super ze do nas dolaczylas i pisz pisz zebysmy cie jak najlepiej poznaly
acha,i to co o nas napisalas jest strasznie miłe :-) dzieki
kolejna krajanka ;-):-) bo ja pochodze z Wolsztyna;-)

no to chyba mowie dobranoc (chyba hihiii)

Wisienka, no to pech faktycznie. A o tych rutynowych kontrolach nie wiedzialam... kurcze teraz jak bede w PL to ta spirale zakladam, bo mam za duzo stresa po kazdym piko...

Hejka lasencje;-), ja tylko przelotem zameldować że żyjemy , u nas ok Oliwka rozrabia jak zawsze ale i tak jest aniołeczkiem mamusi:-D , podczytuje co tam u was ale nie mam ostatnio ani czasu ani weny żeby pisać sorki!:no::-:)rofl2: (ale chyba i tak nikomu mnie nie brakuje;-) ) mam ostatnio mega doła i nie moge sie go pozbyć:baffled::-:)sorry2: , już nawet mój mężus ma mnie dość pomału:dry:, pozdrawiam wszystkie mamuśki i dzieciaczki :-):-):-)

anulka ja też urodziłam się 2 listopada :tak: całuski dla Oskarka:-D

annamarysia witaj , to ja wpisuje się na to leczo ( mam chyba najblizej):-)

Hej dziewuszki.

Czy jest w naszej listopadowej rodzinie jakieś nieochrzczone dziecie?
Czy tylko mój szatan został :szok: Lilka Hanie chrzciłaś?
Bo my mamy w niedziele chrzciny,dziś M poszedł do kościoła i ksiądz da w niedziele chrzest.
Jak ja sobie poradze z tym wierciochem :szok:
Dobrze,że jest to po mszy to chyba pójdziemy na końcówke mszy by się nie zanudził.
Niestety młody rzadko sobie ucina drzemke w wózku i wątpie by spał w kościele :dry:
A jeszcze ten mój starszy szogun będzie :baffled::szok: Rozniosą kościół.
Z ciekawostek to chrzcimy w Irlandzkim kościele i jestem ciekawa jak to wygląda.
Aaaaa irlandzcy księża też biorą co łaska :-D:-D:-D

Lilka współczuje koleżance :-(
Ja też już zakupy jesienne porobiłam.Jeszcze tylko przed wyjazdem pójde i kupie kilka koszulek chłopakom z dł.rękawem i skarpety.Bo o dziwo ciuchy tutaj tańsze niż w Polsce.

Wisienka ale się uśmiałam z obiadu :laugh2::laugh2::laugh2:
Sabinko Kapik pięknie idzie!!! Super zdolny gościu :-):-)
Jak Ci jeszcze coś do głowy strzeli i powiesz,że się martwisz o jego rozwój to Ci do pupy nakopie :dry::angry:

Aniulko ano czas leci.Mam wogóle wrażenie,że z Mattem zapiernicza o wiele szybciej niż z Antkiem :sorry2:

Bira znasz się troche na rasach?Co dla dziecka najlepsze?
Miałam 2 lata temu Jack Ru2sella.Boże broń mnie przed taką rasą :sorry2::baffled::laugh2:
Fakt,dla dziecka wspaniały ale dla mnie za głupi ;-)
Podobają mi się Bichon Fries ale to tak dla mnie.Taka paniusia piesek :laugh2:
Bichon-Frise.jpg

Jak już będe miała swoje miejsce na ziemi i dzieciaki będą w miare odpowiedzialne to kupie sobie psa..choć ja tam wole koty :rofl2:

reklama
Anineczka co do ubran to tu tez sa tansze,ja dzis wydalam na małe cale ich rodzinne,ale mam ubrane od stop do glow,gdzie w pl za rodzinne to wiecie same ile mozna kupic :sorry2:

co do chrztu,to Hania ochrzczona nie jest
nie mam parcia do chrztu....z 2 powodow:
1.chrzestny nie ma bierzmowania i na mojej wsi to problem,wiec musi je sobie zalatwic
2.my nie mamy koscielnego slubu i nie mamy ochoty wysluchiwac nic nie miłego od ksiedza:dry: bo juz przy Mili nam powiedzial,ze ok,ochrzci ale w ciagu roku mamy wziasc slub:dry:

Hania i Gabriel zostana ochrzczeni,ale po naszym slubie koscielnym :-) bo takowy planujemy:tak:
wiec wstepnie nastapi to w 2010roku :happy:

Do góry