reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2007

reklama
dzień dobry mamuśki

sorka, że już wczoraj później nie zaglądnełam ale najpierw byłam na długim spacerku bo była śliczna podgoda, bo przez ostatnie 2 tyg. albo lepiej cały czas było pochmurno,
no a popołudniu zajełam się załatwianiem szkoły (ciekawe ile mnie wyniesie rachunek tel.) bo sie okazało że w trybe popołudniowo - niestacjonarnym który dotąd chodziłam w tym roku nie będzie zarządzania -kierunku który ja robie :baffled:
więc musiałam się przenieść na zaoczne :sorry2: nie wiem jak ja cały dzień wytrzymam w budzie a co dopiero Davidek bez cyca :no: :angry: bedzie jednek wielki płacz :sad::sad::sad:
az mi sie normalnie chce płakać jak ja o tym pomyślę :-:)-:)-(

Jestem! Doczekać się dziś nie mogłam kiedy Majusia pójdzie spać, żeby móc w końcu w spokoju napisać do Was :) tak się wymęczyła dziś na placu zabaw, że zasnęła w wózku jak wracałyśmy, przeniosłam do pokoju, rozebrałam, dałam mleko (wszystko łyknęła:-)) i nawet nie drgnęła... wszystko przez sen:-D

Wybaczcie jeśli trochę mi zajmie dokładne rozeznanie się co tam u Was, ale staram się:sorry2:

Karinko! Tak bardzo Ci współczuję, że ojej ojej! Ja nigdy jeszcze nie byłam z małą w szpitalu poza porodem oczywiście:-p i nawet nie potrafię sobie wyobrazić jak musi Ci być ciężko na sercu i w duszy, kiedy widzisz jak dzieciątko się męczy... i jeszcze te szpitalne warunki, każdego by wykończyły... zatem przesyłam miliony tryliony pozytywnych fluidów i życzę wyrwałości i zdrówk zdrówka dla Szymonka ( swoją drogą super imię, gdybym ja miała chłopca też by się tak nazywał).;-)

Sabinka! Anulka! Nasze dzieci mają identyczne foteliki do jedzenia :-) Najładniejsze hi hi

Anulka! U nas koszmarne noce zaczęły się jakiś miesiąc temu, od kiedy wróciliśmy z wakacji, Maja potrafi budzić się co pół godziny, z reguły wystarczy jak się włoży smoka, a czasami nawet półtorej godziny się usypiamy bo ona o 3 w nocy pokazuje, że chce książeczki oglądać... nie wiem czy to wina ząbków czy czegoś innego ale jestem zombi:baffled:

Beatko! No to milusińskich chwil z mężusiem!

Anineczka! No to tak samo się nazywamy:-) ja bym się od Ciebie chętnie nauczyła organizacji, bo w swoim własnym domku jestem mistrzynią... dezorganizacji:zawstydzona/y: Ta poezja o Was to prawda:-):-):-)

Mirka! Jak Ci się udaje wszystko zrobić do 10?? Ja też tak chce...u nas burdel na kółkach:baffled: i dopiero teraz jak Maja śpi mogę się za coś zabrać... ale zamiast tego siedzę na forum:tak: Cóż to jest Perfekcyjna????

Elbra! Powrotu do zdrówka życzę z całych sił... u nas jak tylko Maja widzi, że tata trzyma fridę to wpada w szał i ucieka gdzie pieprz rośnie, choćby jej się katar po brodzie lał nie da sobie nic tym urządzeniem zrobić tak bardzo go nienawidzi:confused:

Bira! Powodzenia z tymi mieszkankami no i podziwiam Cię całą sobą, że dajesz sobie radę z Ingusią sama bez faceta, dzielna jesteś!

Wisienko! Witam!:tak:

Mam nadzieję, że nikogo nie pominęłam:sorry2: a teraz uciekam do garów, wydsłałam ostatnio mężusia na rynek po paprykę, pojechał z Mają i kupili po 4 sztuki z każdego koloru:no::szok::baffled: i co ja mam teraz z tym począć??? biorę się za krojenie i chyba będzie leczo na trzy ganki:baffled:

Pa pa

annmarysia............wszytsko do 10 to za duzo powieziane ale przynajmniej odkurze i umyje podlogi , posprzatam po sniadaniu i ogolnie ograne dom .....ale zeby faktycznei porzadnie posprzatac to mi sie nigdy nie udaje
mam nadziej ze takie noc to tylko chwile i bedzie juz nie dlugo normalnie

annamarysia jak masz mięso mielone i ryż zrób papryki nadziewane.Pychotka :-)
Mój młody też nienawidzi fridy.Raz już używaliśmy i niestety musieliśmy siłą go trzymać :-:)baffled::sorry2:

Wisienko to musisz uczyć młodego pić z butelki.Odciągać i zamrażać.Jedyny sposób na utrzymanie laktacji.Bidulko :-(
Elbra bidoki wy.Podawaj więcej witaminy C młodemu.:tak:

Bira teraz kumam o co loto z mieszkaniem.
Może firme remontową założycie.Wprawe już macie :sorry2::laugh2:
Karina mi też umkneło,że w szpitalu jesteście :szok:
Co lekarze mówią?
Współczuje. :-(
A kto w sklepie siedzi?

Aniulko łącze się z Tobą w bólu z nieprzespanymi nockami.
A teraz młodemu będzie pewnie szła druga dwójka.
Idzie łeb w łeb z bracholem jak ząbkował.Czyli w 10 miesiącu wyjdzie mu jeszcze jedna jedynka.W 11 m dolne dwójki a w 12m górne dwójki :-D:-D
Tylko jeszcze jest to,że młody w swoim całym życiu przespał może 7 nocy całych.:baffled:
Sabinko Helloł

Dobra.Wczoraj pisałam o dobrej organizacji a dziś jej nie ma.Ide cos porobić :nerd:

Mirka! I tak jestem w szoku:rofl2: ale to dlatego, że u mnie z tą organizacją naprawdę kiepściutko... przede wszystkim dlatego, że Majka bez przerwy domaga się uwagi, to chyba moja wina, że tak się przyzwyczaiła a do tego mam wrażenie, że zaczął jej się lęk separacyjny, jak tylko wyjdę z pokoju na jej oczach to zaczyna płakać, wołać mama i idzie za mną taka rozżalona, nie ma mowy, żebym ją zostawiła i poszła sobie sprzątać do kuchni :-( chyba, że jest czymś naprawdę mocno zajęta! odkurzamy razem codziennie rano, Maja pełznie za odkurzaczem krok w krok;-) czasem się jeszcze uda zmyć podłogę ale na tym koniec... a co Ty robisz z Nicolasem kiedy sprzątasz?? zajmuje się sobą sam??

Anineczka! Policzyłam, papryk jest 17:baffled::confused::szok::rofl2: nie wiem czy się śmiać czy płakać, czekają od soboty, więc dziś ostatni już dzień by się z nimi uporać... zaczęłam juz kroić więc dziś na pewno będzie leczo, mężulek sobie zażyczył:dry:
a faszerowane paryki! super pomysł! pójdziemy z Majką dziś na spacer do Prosiaczka, kupimy mielone i jutro robimy! dzieki!:-):-):-D

Anulka to u nas za nocki Kapik nam w dzień nie oddaje tyle godzin snu:-) heheh
Beatko o rajku Olka gryzie heheheh niezły szaleniec:-) daj jej buziaka:-)
Anineczko 2 pobudki co to jest u nas chyba z 6 albo więcej ;-) na szczęscie żadnej nie pamiętam bo to tylko sekundowy płacz no ale wstawałam do łóżeczka:-)
Bira dlatego miałam mamę bo sama to bym zwariowała:-) fajnei ze szykujecie sobie mieszkanko:-)
Elbra jak się imprez nie spodziewasz a parapetówka dla nas!! no wiesz co!!! hehehe zdóweczka dla was:-)
Wisienka dacie rade:-) my będziemy mocno trzymały kciuki wiec napewno się uda;-)
AnnaMarysia;-) to prawda foteliki super;-) ale jeszcze Beatko go też ma z tego co pamiętam;-) hihi mniam mniam ale bym zjadła leczo:-) podrzuc troszkę do Sącza;-)

Laseczki a co tam pochwale sie:-) wiem że większość maluchów tak robi ale Kapik zaczął niedawno i to teraz jego ulubione zajęcie pchanie wózka:-) my idąc za nim po chodniku musimy chamowac wózek bo tak zapiernicza:-) więc jestem mega dumna:-) hihi sorki za jakość ale chcieliśmy coś nagrać a tylko telefon mieliśmy ze soba:-)

YouTube - wozeczek

O kurcze Sabinko moja nawet nie myśli stawiać kroki a co dopiero pchać wózek:szok:no to wielkie gratki dla Kapika

Lecę po męża z moim obsrańcem (od 4 dni robi po 4 kupy dziennie:szok:)

reklama
Sabinko, super Kapik zasuwa z wozeczkiem:tak::tak::tak::tak:

Annamarysia a to Cie maz uraczyl paprykami:-D:-p:-D no ja ostatnio tez robilam cos w stylu lecza, duzo pomidorow i 4 papryki + 1 cebula, na koniec torszke szynki i jajka w to wbilam - bylo pycha:-p;-):tak:

Anineczko... ja juz z tymi zebami wymiekam, Oskar jest tak marudny, ze masakra:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:

Beatko, no to juz pewnie mezus podchodzi do ladowania:tak::-)

Dzis rano poszlismy do miasta, potem do parku i w parku Oskar pospal 30-40 minut, potem wybawilismy sie na hustawkach (cala trojka:-p) i do auta i do domku, juz zjadl obiadek i probuje zasnac:zawstydzona/y::-p
a ja o 15tej mam powtorke M jak milosc - z wczoraj, bo zapomnialam ze juz leci...:zawstydzona/y: i wczoraj nie obejrzalam... no i zaczelo sie... moje seriale:laugh2::laugh2: na wspolnej:-p i m jak milosc:-p:-p ...na wspolnej ogladalam dzis o 8mej rano - tez powtorka z wczoraj:laugh2::laugh2:

dobra, zmykam na dol zrobic jakas herbatke i przed tv:-p:tak:

Do góry