reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2007

Dzień dobry:-)
Elbra nienawidzę tych urzędów ale zobaczysz jeden dzień i wszystko będzie załatwione

oczywiście że nie załatwiłam w jedne dziec....bo z SUS kazują sobie czekać na zaświadczenie 14 dni jak sie odbiera osobiście a jak poczta mają wysłać to 30 dni. barany same w tym kraju!:wściekła/y:

Witam z rana :tak::tak::tak:
Wybieramy się teraz na spacerek z sąsiadeczką i jej 13 miesięcznym brzdącem :tak::tak::tak:

Z teściami mam za przeproszeniem przesrane:crazy:
Do teścia się nigdy więcej nie odezwę bo ja nie jestem osobą która puszcza wszystko w nie pamięć i udaje że jest ok:crazy:

A do moich rodziców małż nie chce się przeprowadzić a samej teraz na kilka dni mnie nie puści :no: bo nawet ostatnio jak byłam tydzień u rodziców to miałam być tylko jeden dzień ale jak pojechałam tak nie chciałam tu wracać i sobie bez zgody małża pobyt przedłużyłam:sorry2: co nie za bardzo mu sie podobało:baffled:
Moi rodzice są tego zdania że jak razem chcemy się do nich przeprowadzić to ok nie ma problemy ale jak ja tak a małż nie to oni też mówią nie bo twierdzą że takie małżeństwo na odległość nie miało by szans i by sie rozpadło :dry::baffled:
Poza tym ostatnio gadałam ze znajomą na temat przydziału mieszkań przez urząd miasta :confused: pisze sie podanie oni rozpatrują i może w taki sposób udało by nam się dostać własne m-4:dry: spróbować zawsze można.....:confused:
Elbra współczuję wycieczki po urzędach:confused: mam nadzieję że wszystko szybko i bez problemowo uda Ci się załatwić:tak::tak::tak:
A m. wie jak teście mnie traktują ale uważa że u moich rodziców też nie było by mi lepiej :-( nie chodzi konkretnie o moich rodziców a o mojego najmłodszego braciszka:crazy: który jest bardzo upierdliwy i uważa że nie mogłabym się od niego odgonić :baffled::crazy: ale każdy pretekst jest dobry:-(

Aluśka co do rodziców to moi sa takiego samego zdania. kiedyś miałam z małżem niezła "styczke" i sie tak wkurzyłam że wziełam pare ameneli swoich i piotrka i chciałam u nich ze 2 dni pobyć to moja mader w życiu sie nie zgodziła i musiałam wracać. Ale w sumie to dobrze.
Tylko że u Ciebie jest przerypane z teściami.
Tylko nie rozumiem twojego męża. Jak on może pozwalać żeby cię tak zwyzywali?:confused:
Przepraszam ale dla mnie jest to nie do pomyślenia bo mój m zaraz by mnie sam stamtąd zabrał.
I jak może zabronić jechać do rodziców?? sorka ale naprawde tego nie rozumiem.
Przecież jesteście razem, stanowicie drużynę "na dobre i złe". Więc jak widzi to "złe" to powinien z toba wiać od nich jak najdalej.

A niech się twoim bratem nie tłumaczy bo dla mnie to trochę "sranie w banie" za przeproszenie.
Sorki ale sie normalnie zdenerwowałam na tego twojego męża:baffled:
Tak uważam.

reklama
Wisienka, Oskar tez ostatnio ma tego typu reakcje jak cos chce a niemoze dostac... np. jestesmy w tesco i ja (madra mama) ogladam krzeselko uczydelko, Oskarus wyciaga raczki, dotyka a jak chce juz odstawic to jest jeden wielki piska, placz itp... podobnie jak cos trzyma w raczce i chcesz mu to wziac... ale jeszcze chyba za wczesnie by reagowac i uczyc...

ja tlumacze sobie, ze jescze nie umie mowic i tylko placz jest sposobem komunikacji, wiec plakusia jak cos jest nie po jego mysli:-p ale ja jestem, wiem, wiem... mama wszystko usprawiedliwi:zawstydzona/y::laugh2::laugh2:

Beatko... tesciowa... hmmm, oj ja bym cosik jej rzekla do sluchu:-p:zawstydzona/y::laugh2:

Aluska... moze fakjtycznie warto sprobowac z urzedem moze cos pomoga z wlasnym mieszkankiem...

Pusiu, jak Kacperek - moze zabki ida???

ELbra, daj znac jak w urzedzie...

U nas pogoda oki, mezus pojechal do firmy - k.12-13 ma byc, Oskar ma drzemke... a ja moment oddechu...

Niestety tem wzrosła Kacper ma już 38 stopni więc zarejestrowalismy sie do lekarza ale dopiero na 15:20 było miejsce. Nie wiem czy to żabki bo nic nie widzę a przy twóch pierwszych nic nie było zadnych obiaw... oby to było od ząbków a może ta 3 dniówka. Teraz Kacper jest taki spokojny śnięty a ja co chwilę mierze mu tem . Maz już wraca z pracy będzie zdalnie pracowac o juz jest :)

Pusia, u nas przy trzydniowce jedyny objaw to wysoka temperatura - powyzej 38,5... przez 3 dni... potem 1 dzien ni i nastepnego wysypka - trwajaca 2,5 dnia...
no ale lekarka w szpitalu sie nie poznala i wypatrzyla zapalnie gardla i antybiotyk... ale ja bylam madrzejsza i nie dalam... tylko zbijalam temperature... no i dobrze, bo bylby zupelnie bez potrzeby szpikowany lekami...

Zdrowka zycze:tak::tak:

Wisienko to ladnie Ci juz spaceruje Davidek:tak: Ja juz tez bramke zainstalowalam na dole:tak: A jak czegos chcesz nauczyc malucha to tylko konsekwencja;-), nie martw sie wszystkie dzieci tak maja;-)

Maluchy spia a mi sie nic dzis nie chce, chyba korzenie przy komputerze zapuszcze;-) ide po kawke:-)

Czy mi się wydaje czy teraz teściowe mają jakiś letni wysyp swoich humorków:wściekła/y:
Ale się wkurw...na moją:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Aż się pobeczałam ze złości.....wrrrrrrrrrrr
Help......:ninja2::ninja2::ninja2:

Elbra olej stara babe;-) Wlacz sobie jakas fajna muzyke to zaraz Ci przejdzie;-)

Anineczka jak juz to ja bym ugotowala ta rybke, albo na parze. Ja na razie spasowalam z miesem u moich, bo maja wysypke po kazdym , wiec czekam do roku...

Wisienko myśle,że to normalne a nie żadne rozpieszczenie.
Po porstu żaal mu,że nic nie spsocił :-D
Nasze dzieci robią sie juz charakterne :tak:
Gratki z okazji 15 schodków.
A bramki są takie,że można sutawiać sobie szerokość od ściany do balustrady.
Ja mam dwie Lindam i jestem zadowolona.
One to już ponad 2 lata mają bo kupiliśmy jak Antek był mały.

annineczka dzięki, no to mnie uspokoiłaś. Bo mój danny to cały czas gada że małego rozpieszczam za bardzo i teraz mam skutki :-D:-D
a tych bramek zaraz poszukam, a
szwagierka nam dala 1 taka materiałowa jak kojec i zamontowalismy jak w drzwiach do kuchni, tyle ze ona sie nie otwiera :sorry2: i musze skakac :-D:-D

Wisienka, Oskar tez ostatnio ma tego typu reakcje jak cos chce a niemoze dostac... np. jestesmy w tesco i ja (madra mama) ogladam krzeselko uczydelko, Oskarus wyciaga raczki, dotyka a jak chce juz odstawic to jest jeden wielki piska, placz itp... podobnie jak cos trzyma w raczce i chcesz mu to wziac... ale jeszcze chyba za wczesnie by reagowac i uczyc...

ja tlumacze sobie, ze jescze nie umie mowic i tylko placz jest sposobem komunikacji, wiec plakusia jak cos jest nie po jego mysli:-p ale ja jestem, wiem, wiem... mama wszystko usprawiedliwi:zawstydzona/y::laugh2::laugh2:.

anulka
dzieki za odpowiedź, to chyba wychodzą charakterki tych naszych dzieci. a z tym płaczem to masz racje, chyba chce pokazać że jest nie zadowolony

Niestety tem wzrosła Kacper ma już 38 stopni więc zarejestrowalismy sie do lekarza ale dopiero na 15:20 było miejsce. Nie wiem czy to żabki bo nic nie widzę a przy twóch pierwszych nic nie było zadnych obiaw... oby to było od ząbków a może ta 3 dniówka. Teraz Kacper jest taki spokojny śnięty a ja co chwilę mierze mu tem . Maz już wraca z pracy będzie zdalnie pracowac o juz jest :)

pusia biedny Kacperek, dużo zdrówka dla niego. daj znać co powiedział lekarz
mój przy 3 dniówce miał 38,3 przez 2 dni, 3go dnia 37 a potem już ok.

Wisienko to ladnie Ci juz spaceruje Davidek:tak: Ja juz tez bramke zainstalowalam na dole:tak: A jak czegos chcesz nauczyc malucha to tylko konsekwencja;-), nie martw sie wszystkie dzieci tak maja;-)

Ladina
nio mówiłam że ładnie mi spaceruje dlatego tez tak nie mam czasu na komputer. Wieczorem jak tatuś bedzie w domu to moze nagram jak juz wchodzi na pietro :-):-) bo ktos go musi asekurowac.

Powiedzcie można dać filet z morszczuka dziecku? Jak go zrobić?

annineczka
mój to się tak drze i patrzy jak my jemy że w sumie prawie wszystko mu daje - tylko że np. jak mam piers z kurczaka czy rybe to wyskubuje środek dla niego (bez panierki i przypraw) i tak mu daje po kawałeczku...

elbra o ja cie, niezle musiała cie wkurzyc
ale jak pisze ladina wez ja olej
idz na spacer czy cos

reklama
Do góry