reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2007

O Women nie doczytalam,ze Dorianek tez smiga :-D
Gratki ;-):-)

Antek jak mial trzydniowke to goraczkowal 2 dni a na 4 dzien mial wysypke.
Chyba byla przez 2 dni.Juz nie pamietam dokladnie bo mial wtedy 10 miesiecy :tak:

reklama
A i powiem,ze lekarze czesto myla trzydniowke z angina,zapaleniem gardla itp.
Przy trzydniowce powiekszaja sie wezly chlonne a niewielu lekarzy zwraca na to uwage.
Antek jak mial trzydniowke w pierwszy dzien temperature mial 40 stopni.Bylam wtedy w Pl na wakacjach.Pojechalam z nim na pogotowie a lekarz stwierdzil angine i przepisal zastrzyki.
Pierwszy zastrzyk podali juz na miejscu.Na drugi dzien juz do przychodni chodzilam i robilismy zastrzyki.
Na czwarty dzien mial wysypke i pielegniarka nie dala zastrzyku bo kazala isc do lekarza czy to czasem nie uczulenie na antybiotyk w zastrzyku.
A lekarka pomacala wezly chlonne na szyjce,ogladnela wysypke,skojarzyla fakty i okazalo sie,ze trzydniowka.
Tak wiec 3 zastrzyki mlody wybral :-(
Dobrze,ze nie wszystkie 10 :no:
Tak wiec lekarze czasem zbyt szybko przepisuja antybiotyki.Zreszta w Polsce lekarze daja antybiotyk na wszelkie zlo.A i tez niektore mamusie uwielbiaja antybiotyki (mowie tutaj o mamach,ktore maja starsze dzieci) bo czuja sie spokojniejsze myslac,ze antybiotyk uzdrowi ich dziecko w ekspresowym tepie.

Ja przyznam szczerze,ze bylam na poczatku przerazona jak tutaj lekarze na prawie wszystko przepisuja Calpol lub Nurofen.Ale teraz jestem zdania,ze to chyba lepiej niz kolejny antybiotyk :tak:

Hejeczka!

Wow gratuluję nowym raczkującym szkrabom! No to teraz dadzą czadu :tak:

Anulka to jest wypisz wymaluj wysypka trzydniówkowa :tak:

Anineczko coś w tym jest, u nas zbyt często się podaje antybiotyki, lekarze na oko podają antyniotyki, a przecież to wymaga szczególnej ostrożności skoro to osłabia cały organizm!

U nas dzieciaki zdrowieją, Wiku poszedł do babci na dwa dni. Jezu ale ulga :-p
ten szatan ostatnio rozwalał wszystko, myślałam że go zwiążę :happy2:
Igi ma końcówkę kataru, ma ogromny apetyt i w zasadzie je cycka raz na dobę... widzę że to już kwestia kilku dni i będzie całkiem odstawiony.

annineczka, women gratki dla raczkujących maluchów ;-) i jeszcze jedne gratki dla Dorianka za ząbka :-):-)

anulka mój własnie w czwartek miał 3 dniówke, lekarz powiedział że to wirus, miał takie same plamki na całym ciele dosłownie - nawet na pypciu :-D:-D gorączkował lekko tylko w czwartek i piatek - 37 więc w sumie gorączką nawet tego nie można nazwać,wczoraj jeszcze miał lekko podwyższona temp, i był troche rozdrażniony a dziś już okaz zdrowia, znowu jest wesołym chłopakiem :-):-)

Witam wieczorowo
my po spacerku nad morzem i skwerkiem, skokach na trampolinie, lodach i kebabie ale własnie tak mój tato uczcił Dzień Ojca:-DPogoda dopisała
Anulka moje dzieci nie miały trzydniówki ale ksiazkowo to mniej więcej tak wygląda
Gratulacje dla zabkujących i raczkujących:tak::-)

Och... no to juz mam pewnosc ze to trzydniowka:zawstydzona/y::-p

Misia... to faktycznie Igi daje rade bez cyca... U mnie Oskar jak mial ta goraczke to nic nie chcial tylko cycyusia... i nawet jak zje obiadek to na oniec jest cyc:-p:laugh2:
A Wiku rzadzi pewnie teraz u babci... a z reguly u babuni :-p mozna wiecej:laugh2::laugh2:

Anineczko, masz swieta racje, w Polsce antybiotyk to regula... ach... dziekuje Bogu, ze nie posluchlama tej pipy grochowej i nie dalam antybiotyku...

Wisienka, to u Davidka wysypka pojawila sie razem z tempertura?

Women, Dorian mial ta trzydniowke wtedy co mial taka wysoka goraczke jak pislas, "ze lecial przez rece"?

Beata, Ty to masz dobrze... mieszkasz nad morzem...:tak::tak::tak:

anulka wiesz co u Davidka to dziwne było, pisałam wam że w środe był jakiś dziwny, ale ani gorączki ani żadnych innych objawów nie miał, rano wstaliśmy i wszystko oki, a nagle w ciągu 15 min po przebudzeniu nagle go wysypało na całym ciele, przestraszyłam się jak nie wiem :baffled: i zaraz pobiegłam do lekarza to stwierdził, że to wirusowe i że ma tylko 36,9, i żeby nic mu nie dawać,(ewentualnie calpol na temperature), że za pare dni zejdzie no i miał racje bo już wczoraj znikała powoli, a dziś już nie ma śladu po tej wysypce. Ani specjalnie nie gorączkował ani nic :-):-) miał łagodną postać.

anulka wiesz co u Davidka to dziwne było, pisałam wam że w środe był jakiś dziwny, ale ani gorączki ani żadnych innych objawów nie miał, rano wstaliśmy i wszystko oki, a nagle w ciągu 15 min po przebudzeniu nagle go wysypało na całym ciele, przestraszyłam się jak nie wiem :baffled: i zaraz pobiegłam do lekarza to stwierdził, że to wirusowe i że ma tylko 36,9, i żeby nic mu nie dawać,(ewentualnie calpol na temperature), że za pare dni zejdzie no i miał racje bo już wczoraj znikała powoli, a dziś już nie ma śladu po tej wysypce. Ani specjalnie nie gorączkował ani nic :-):-) miał łagodną postać.

Pamietam wlasnie jak pisalas o tej wysypce... ale nie skojarzylam, bo myslalam ze trzydniowka to zawsze najpierw wysyoka temperatura a potem wysypka juz bez temperaturki podwyzszonej, ale widac roznie to bywa. No i ponoc to zakazne i lapie dzieci miedzy 6 a 36 miesiacem, ale tylko raz...

reklama
Do góry