reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2007

Dziewczyny powariowałyście ile wy piszecie czytam od godz 10 - z małymi przerwami boże jedyny.

Dzien dobry wszystkim

Women dzieki
czuje sie dobrze:-)
aczkolwiek jem po 2 posilki dziennie,na wiecej nie mam ochoty,ale zauwazylam ze po posilku boli mnie zoladek :baffled:
nie wiem dlaczego...tzn.bol czuje jak ide,ale moze to dlatego ze juz maluszek tak wysoko kopie i moze mi skopal zoladeczek :-D:-D:-D

a w te upaly jak narazie czuje sie dobrze :-) ino nogi mi puchna :baffled:
ale u mnie to normalne
kazda ciaza rowna sie opuchniete nogi
cisnienie ok,soli prawie nie jem a nogi puchna:baffled:
teraz w czwartek jade zapisac sie do lekarza :-)

No to jeden z normalnych objawów,mnie tez puchły nogi i ręce.
A co do jedzenia to jesz tyle ile potrzebujesz ważne ze głodna n ie chodzisz nie ma co sie obrzerać,pozniej sa tego skutki w postaci nadwagi jakiej dostałam w gratisie po porodzie hyhyhy:-)

witam!!
poczytalam troche co u was..

wlasnie wrocilismy z centrum bo musialam w ambasadzie odebrac paszport dla malego panoja co sie tam dzieje, nie wiem czy ktoras tam kiedys byla (annit??) masakara jak z lat 80-tych z 1strony kolejka na zlozenie wniosku z 2po odbior paszportu, a kolejki tak dlugie, ze konca nie widac-matki z placzacymi dziecmi-mowie wam jakas psychoza no i czekalam 2 godziny takze mosialam sie na kims wyzyc, bo maly juz plakal z glodu tak wiec stoczylam walke z ochroniarzem, ktory apropos wygladal jak jakis ruski mafiozo no i po2 godzinach weszlam bez kolejki, potem biegiem do apteki po mleko do pobliskiego pub-po goraca wode no i w metrze karmilam malego takze dzien zaczol mi sie nie wesolo zobaczymy jak bedzie dalej:dry:

women-, no to wszystkiego naj, naj :)
w szoku jestem bo ty jestes z tego samego dnia co ja tylko widze ze ja kilka latek starsza jestem:-D:tak:
no i gosci to ja dzisiaj raczej sie nie spodziewam ale za to w sobote lece na imprezke-tatus zostaje z malym (ma nocke hehehehehe) a mamusia na balety-juz sie nie moge doczekac, wczoraj zarezerwowalam juz stolik i kumpelka z dziecinstwa zjezdza do mnie juz w piatek:-D jestem tak happy!!

beata-trzymam kciukasy, zeby z olcia bylo wszystko o.k ucaluj ja ode mnie i maciusia:tak:

sabinka malemu zeby chyba ida pelna para skoro sie tak slini,co?? daj znac po wizycie, czy mu sie troszke przytylo..
no i dzzieki za komplementa ;)

ladina-jak mozna spytac to ile tymasz wiosen??

anineczko- a mezulek nie chcial by coreczki???

Asix kochana tobie rowniez zycze wszytskiego dobrego z okazji urodzinek

no sabinka-niezly pomysl hehehehe!!!
women co ty na to??? ;)

No jasne czemu nie
Zapraszam w sobote na 19 wyprawiam urodzinki a potem balecik na miescie :-):-):-):-)

Indze jednak wyszły dwa zęby:-):-):-):-) Dwie dolne jedynki:-) Przed chwilką to odkryłam:-)
Gratuluję:-)
Bira gratuluje dwoch zabkow:tak:hehehe ale ja za to dostalam hustawke:confused:a z tymi paznokciami to dobre heheheheh:-D:-D

Moj maly wlasnie zasnal ale przez caly dzien malo co spal o jedzeniu nie mowiac o 10 zjadl 150 ml mleka i 180 dopiero zjadl teraz:szok:mysle ze to przez to cieplo ale za to pil jak oszalay trzy butelki po 150 a teraz zasnal mi przy butli:tak:
Dziewczyny jaki rozmair pieluch uzywacie?????Bo ja dzisiaj zalozylam jemu juz 4

My jedziemy na 4 lub 4+ zalezy jak mi sie chwyci

Upatrzylam sobie kilka rzeczy powiedzcie co myslicie o nich????

Przydalaby mi sie jakas sukienka jeszcze i moze rybaczki lub inne spodnie Women podeslij mi link do swojej strony mzoe u Ciebie cos znajde bo szukam dla siebie i meza?????

Podaj mi swoje gg na priwa to ci poprzesyłam linki Karina
mnie sie podobaja wszystkie bluzeczki ,super gust

reklama
Przepraszam, ze dopiero teraz ale jak juz kiedys wspominalam, jak moj chlop w domu to nie bardzo mam jak wchodzic na bb czy inne fora zeby soebie pogawedzic! Z jednej strony ciesze sie ze jest w domu a z drugiej jestem pod stala kontrola! Zauwazylam nawet , ze go wnerwia jak usiade na 5min. i nic nie robie! On czasem zapomina, ze jestem na wysokich obrotach non stop! Oj ci faceci!!! Jeszcze do tego powiedzialam mu ostatnio, ze jest maminsynkiem!!!! To juz dluzsza historia, ale on po prostu zapomina, ze teraz to ja powinnam miec wiecej do powiedzenia niz jego mamusia!!!! Oj ja juz mu takie dziecinne zachowanie wybije z glowki!!!

W OGOLE TO CO ZE MNIE ZA SLIMAK!!!!!?????
WOMEN I ASIX WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO DZIEWCZYNKI!!!! WYBACZCIE ZE DOPIERO TERAZ ALE ZYCZE WAM BY WASZE MARZENIA SIE SPELNILY I OTACZALI WAS TYLKO ZYCZLIWI LUDZIE!!!!

Dla wszystkich zdolnych i tak pieknie rozwijajacych sie dzieciaczkow buzki w czolka od ciotki Agaty!!!

Colinek zaczal raczkowac i to wczoraj! W koncu ruszyl dupke! Mozna powiedziec, ze zrobil sobie sam prezent na dzien dziecka bo teraz to juz chce tylko figlowac po podlodze!!! A i moje rece jakies takie bardziej wypoczete!!!!

LILKA; piszesz , ze Hania jest ostatnio placzliwa! Moze reaguje na zmiane pogody??? Zauwazylam ze Colin wlasnie tak ma! Jak tylko zanosi sie na zmiane pogody to wlacza sie syrena!!!!

PUSIA, u nas tez mierza w takiej spacjalnej wanience z mairka, od czubka glowki do prostej stopki!!

KARINA, jesli moge wyrazic swoje zdanie to mnie najbardziej zaczwycila ta bluzeczka nr3!!! Jest oryginalna!!

Nie wiem na razie co mam wam jeszcze odpisac bo wy tu nie tylko duzo gadacie ale i poruszacie milion tematow izeby na kazdy odpowiedziec to jestem po prostu za glupia!!! Sorry!!!!

Krecik dziekuje bardzo kochana za podwójne zyczenia-jestes kochana :-)

my od wczoraj jesteśmy już na 5:tak:

Apropos to dzień dobry. Jestem tak zalatana że wpadam wieczorami tylko zajrzeć i czytam na szybciocha przyznjae się trochę po łebkach...SORKA:ninja2:

Ale tak jak misia napisała nawet sikam ostatnio w locie;-)

No i najgorsze - moje bejbi mimo diety od 2 tyogdni czyli tylko mleko i woda do picia znów spowrotem wróciły mu te suche placki na łokaciach. normalnie mam załamke.
i jutro jestem już umówiona znów do Alergologa. Bo już wymiękam. Ma mleko specjalne dla alergików i wode. i znów nawrót.:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
jeszcze w dodatku dziś dostał takie czerowne kropki cos jak wysypka na pleckach i brzuszku- zwariuję bo nic nie je innego od 2 tygodni:wściekła/y:

A od końa maja pylą najwięcej trawy i jakieś tam drzewa. więc to pewnie to:crazy:

Elbra mnie tez sie cos wydaje ze on ma uczulenie na pyłki,powodzenia na wizycie i zdaj relacje nam tu

Elbra, 5 to nosi moj prawie 2 letni synek! Nie krytykuje Cie bo moze faktycznie Ci sie lepiej sprawdza ta wielkosc ale po prostu jestem troche w szoku!!!
Colin mimo, ze jest sporymklopsem to nosi 4 i sa dobre i nic mu ni ewylatuje!!!

No Dori tez jest klocuszek i jedziemy na 4 , 4+ sa jeszcze troche luzne ale pwenie mu wygodnie w nich,ale kazdy uzywa jakie mu wygodniejsze.

Dzień doberek Kobitki :tak::-)

Wpadłam na razie poinformować że żyję:zawstydzona/y:
Pogoda jest po prostu piękna i cały dzień spędzamy na dworku:tak:
Nocki się nie poprawiły a wczoraj przed spaniem dała taki koncert że szok a wszystko dlatego że teściowa musiała się w trącić :baffled:
Zostawiliśmy Amandę tak jak zwykle w łóżeczku i po 3 min mieliśmy do niej zajrzeć trochę zaczęła marudzić i "mruczeć"ale zwykle jak tak zaczęła robić to zasypiała ale niestety ta stara torba musiała wejść przed minięciem czasu zapalić światło i wsiąść Amandę na ręce i ją całkowicie rozbudzić :angry::angry::wściekła/y: jeszcze do nas z tekstem co my dziecku robimy :wściekła/y:
Potem Amanda za ch...rę nie chciała położyć się do łóżeczka już nawet mieliśmy sobie darować to całe usypianie w łóżeczku i położyć spać ją z nami ale jakoś się w końcu udało :tak::-)

Wczoraj zabrałam papiery z przychodni :tak: panie okazały się bardzo nie miłe i cieszę się że będę miała ich już z głowy :wściekła/y:
Zatrzymały mój dowód osobisty żeby mieć pewność że im oddam kartę zdrowia Amandy bo muszę sobie skserować a oni oryginału nie mogą mi dać :baffled:
Podobno weszło takie rozporządzenie że do przychodni do której sie przenoszę zanoszę kopię a u byłej przychodni zostaje oryginał:crazy: powalone to jak nie wiem :wściekła/y:
Zaraz idę Amandę zapisać do "nowej" przychodni a potem do "starej" zanieść kartę :crazy:

Trzymajcie sie Kobitki :-)
niedługo postaram się na spokojnie nadrobić:-):tak:

Aluśka zabić zabić kurka jak ja Tobie i małej wspolczxuje cholera,nic prywatnosci i swojego zycia.
Co do przychodni to popieram

kawa.jpg

Proszę bardzo :tak::-)

Taka piekna kawkę tez poproszę Pusia:-):-)

a ja sie pohwale ze wszelkie formalnosci tutaj w N. sie dokonaly :-)
wczoraj dostalam pismo ze mam wybrac sobie lekarza :-) (dostalam staly nr personalny :-))

No to super Lilka moje gratulacje teraz to pewnie spokojniejsza juz jestes ze bedziesz miała fachową pomoc lekarską.Super.

A u mnie wczoraj ciacho zjedzone gril zjedzony goscie zadowolenie ja również,ale cos sie kiepsko wczoraj czułam wiec o 23 juz spałam.
Ogolnie cos takiego jak urodziny imienieny juz mnie nie bawia i dzien jak kazdy inny.
Dori wlasnie spi a ja z kawką zmykam na inne wątki poczytać co naprodukowałyście :-D

hej kobitki
nie odzywam sie ostatnio za czesto bo nieciekawie u nas:-(ale nie bede sie zalic bo nie warto;-)
mam pytanko, gdzie kapiecie maluchy-dalej mala wanienka czy juz normalna wanna w lazience?chcialabym juz chyba przejsc na normalna wanne...

u nas nocki zaczely byc do dupy przez te zabki, zawsze tak piueknie spala a teraz prawie co pol g odziny placz:-(

Kathhe ja od dwoch miesiecy kapie obie panny w wannie
dla mnie to poprostu wygodniejsze

Hanula drakula sie obudzila wiec czas wybyc na podworko lub krotki spacer bo upalny dzis dzien :-)

Jejku Kathhe wspolczuje nocek, biedna Marysia. A co do sytuacji u Ciebie to mam nadzieje ze sie poprawi szybciutko :)

Ja kapie malego juz jak mial 4,5 miesiaca w wannie,a to dlatego ze wyjezdzalismy do Polski i oczywiscie wanienki nie bralismy. Teraz kapie go w kabinie prysznicowej, w takim glebokim brodziku ktory wykladam jego anty-poslizgowa mata.

hej kobitki
nie odzywam sie ostatnio za czesto bo nieciekawie u nas:-(ale nie bede sie zalic bo nie warto;-)
mam pytanko, gdzie kapiecie maluchy-dalej mala wanienka czy juz normalna wanna w lazience?chcialabym juz chyba przejsc na normalna wanne...

u nas nocki zaczely byc do dupy przez te zabki, zawsze tak piueknie spala a teraz prawie co pol g odziny placz:-(

Kathhe ja swojego jeszcze w malej wannie ale jak w dzien go kapie zeby popluskal sie to daje go do duzej wanny:tak:
Co sie stalo u Ciebie????

czesc z ranca ;-)

ja po sniadanku i pije kawusie
myslalam ze Hania dzis bedzie grzeczniejsza ale widze ze sie nie zapowiada :baffled:

Pusia ja ten film tez sporo razy ogladalam :-) suuuuper on jest :-)

Beatko ciesze sie ze zabawka sie podoba i przypadla do gustu:-)
no i widze ze masz tak samo ciezko jak ja...tyle ze moj to jest chociaz wieczorami,ma dni wolne...a twoj maz to jednak daleko
buzka i nie daj sie tesciowej:rofl2:;-)

Sabinko :-D:-D

Anineczka to o corci pomyslicie za pare latek ;-)
ja bede miala bardzo ciezko,ale narazie w szczegoly nie bede wchodzic bo mi sie w glowie kreci jak o tym mysle:sorry::huh::surprised::unsure:

Lilka no cóż tak życie się układa ale jak sobie pomyślę o domku naszym no to niech już on tam jest Grunt to się wyspać

dzien dobry!!!
ja kolejna nocka do du** ale wydaje mi sie ze to moja wina bo malemu dosc pozno zupki daje i chyba od 4,00 rano to go brzuszek boli ,bo o 6,00 przebralam go z wiieelkiej kupy:baffled:

dziunia, beatka, bira, wisienka,anitt, ladina, sabinka,pusia, karina, lilka, anineczka, krecik (boziu nie wiem czy wszystkie was wymienilam-mam nadzieje, ze nikogo nie pominelam) jeszcze raz serdeczne dzieki za zyczonka!!!
fajnie jest ze tyle osob chce mi czegos zyczyc w tym dniu:tak:wiec szczerze jeszcze raz dziekuje!!!

bira-gratuluje zabkow i to 2!!:-D my nadal szczerbaci mimo marudzenia i slinienia:tak:
tesciowie-bez komentarza!! no i jak opisala anineczka smigaj na pazury!!!hehehehe!!:-D:-D:-D
i przestan pisac ze ty seniorka, mloda dupa jeszcze z ciebie a tak apropos wieku to powiem wam ze ja super sie dogaduje z siostra mojego M (a ona ma 36 lat i 3 dzieci) a na imprezki jest lepsza od niektorych moich znajomych, ale fakt faktem wyglada mlodo i no i luzara jest jamk moj M:-p

karina ja juz od dawna 4 i przezucilam sie na pampersy, bo huggisy mi przeciekaly:-(

a i aprops bluzek to moim zdaniem wszystkie sa fajne no ale nie dla mnie bo ja juz nie mam cyckow:baffled::no:

bira a to niezle jest usmialam sie z tego ze glucha jestes:-D:-D sorki:-p
a inga to niezla aparatka:laugh2:

no i doczytalam tez o babci wiesi:-D:laugh2::laugh2:niezla jest, skad ty ja wytrzasnelas:-D

beatka-bedzie o.k z mala trzymam kciukasy no i tak jakos smutno mi sie zrobilo jak twoje posty przeczytalam... nie wiem co ci jeszcze napisac...

lilka-fajnie jakby przyjaciolka przyjechala-razniej by ci bylo no i napewno lzej!!

krecik-ja zbytnio ci powiem, ze tez nie mam dojscia do kompa jak jest M nie dosc ze on ma zawsze cos do zrobienia na kompie to sie czepia jak ja usiade z tym ze pracuje, zeby mu to wybic z glowki, no ale moja tesciowa przyjezdza soon, mhhh ciekawa jestem jak to bedzie...

a swojemu mezowi to nakop do dupki za sluchanie sie mamusi:-p w sumie to ty powinnas byc teraz przed mausia nie??
no i gratki dla colinka chlopak juz raczkuje a Matti nadal za ciezka dupke ma:laugh2: i tylko sie przekreca po calym mieszkaniu, ale rozmawialam z tesciowa no i podobno moj M mail tak samo i nie raczkowal wogole tylko od razu stana na nogi i zaczal chodzic:tak:

elbra-o boziu to szok!!mimo ze na diecie to znowu mu cos wyskoczylo, moze rzeczywiscie na trawy czy na pylenie innych roslin jest uczulony..

no to jest nas trojca na bb;-):tak::-D

nie no z matta to nie moglam:-D:-D:-D jaki agent z niego-spodobalo mu sie to teraz mamuska musi sie troche nalatac:tak::-D

powialo optymizmem to dobrze!!
no i zazdroszcze w polandzie pogody-u mnie szaro i ponuro od kilku dni no i od wczoraj deszcz, gdyby nie maly to bym sie nawet z lozka nie podnosila:no:

asix no to promyczki ślę.Juz mi trochę lepiej zobaczymy co będzie

Asix ale to wcale nie jest powiedziane,że Matti nie będzie raczkował.
Mój Antek zaczął jak miał 10 miesięcy.Długo się nie naraczkował bo 2 miesiące później już chodził.

Mirka to ty ile masz latek?

Beatko już zupe gotujesz? Podaj najpierw dziecku śniadanie :laugh2::laugh2:
Sabinko i jak tam? Widać jakieś objawy @ ?
Anineczko rosołek a śniadanko było

Dzień dobry
Zaglądam do Was codziennie ale ciągle brakuje mi czasu na pisanie. Pogoda piękna więc większą część dnia spędzamy poza domem. nocki specjalnie się nie poprawiły ale sukcesem jest że udało mi się oduczyć Madzię jedzenia w nocy i teraz jak nie chce zasnąć to dostaje soczek.No i idzie jej 3 ząbek , górna jedynka.No i wreszcie zaczęła mówić ma-ma:-D Pozdrawiam i buziaki dla mamuś i dzieciaczków.

Iwcia gratulacje ząbka

wróciłam ze spaceru ...gardło mi napierd... masakra zaraz mnie przekręci,,,,
nie wnerwiajcie mnie z tymi zmianami!!!:D:D:D nic się cholercia nie zmieniło:-) objawów brak:D:D ale ciągle mam nadzieje..heheh
ostatnio czytałam że moga być takie miesiace w roku nawet 2 razy bez okresu:-) wiec tego się trzymam:D:D:D

za chwile wracam bo mój tata przyjechał stare meble powywozić:)

Sabinka a skąd to wiesz bo ja pierwszy raz słyszę?

Elbra a te pryszczyki to zapewne potówki

a ja sie pohwale ze wszelkie formalnosci tutaj w N. sie dokonaly :-)
wczoraj dostalam pismo ze mam wybrac sobie lekarza :-) (dostalam staly nr personalny :-))

Lilka no to leć do lekarza no i powiedz co tam w brzuszku masz już nie mogę się doczekać

hej kobitki

Mamy prysznic

ja tez kąpie w małej wanience
Kathe uszka do góry-buziak

jak by któraś miała chęc na mnie zagłosować to bede wdzięczna
Wybory Wirtualnej Miss, wybory Najpiekniejszej Polki!!

ja uciekam na miasto pozałatwiać sprawy
Karina wieczorkiem ci wysle -buziaki

Women ładne masz zdjęcia ale kiedyś w galerii wstawiałaś takie jedno też fajne ładnie by tutaj pasowało

Już mnie nerw opuścił ale miałam stresa.Oli podałam zupkę o 10,30 tą którą wczoraj ugotowałam i już ją jadła.Zjadła prawie wszystko i nagle jakaś nerwowa jest kręci się i drapie po szyi naglae wysypka jej się pojawiła i widzę że idzie w górę w stronę nosa błyskaewicznie.białe jkropki na czerwonym tle.Szybko ją do zlewu rozebrałam wymyłam dałam Zyrtec masć sterydową a ona sie drapie i płacze.zadzwoniłam do mojej lekarki bo już chciałam jechać do szpitala ale ona mówi że to tak silna reakcja alergiczna i teraz po lekach poczekać.Po 1,5 godz mineło jej i teraz śpi. Już przez tą akcję jesten tak wykończona ze mam dośc

reklama
Do góry