reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2007

wróciliśmy od lekarza:-)
Kapik wazy 7700:-) przez 3 tyg. 300 gram do przodu:-)

do do prezentów ja też mam problem bo na dzień ojca coś fajnego chcę kupić no i za tydzień mamy rocznicę ślubuuuuu no i znó problem..;/ehhh

a ja też sobie dziś o Anulce myślałam:-)

Beatko ja już jestem 5 dni po:-) więc jakąś mam nadzieję że to jednak nie Zuzia:-)

Sabinko no to ładnie kapik waży a co do @ to napewno się pojawi:tak:

witam!!
poczytalam troche co u was..
wlasnie wrocilismy z centrum bo musialam w ambasadzie odebrac paszport dla malego panoja co sie tam dzieje, nie wiem czy ktoras tam kiedys byla (annit??) masakara jak z lat 80-tych z 1strony kolejka na zlozenie wniosku z 2po odbior paszportu, a kolejki tak dlugie, ze konca nie widac-matki z placzacymi dziecmi-mowie wam jakas psychoza no i czekalam 2 godziny takze mosialam sie na kims wyzyc, bo maly juz plakal z glodu tak wiec stoczylam walke z ochroniarzem, ktory apropos wygladal jak jakis ruski mafiozo no i po2 godzinach weszlam bez kolejki, potem biegiem do apteki po mleko do pobliskiego pub-po goraca wode no i w metrze karmilam malego takze dzien zaczol mi sie nie wesolo zobaczymy jak bedzie dalej:dry:

women-, no to wszystkiego naj, naj :)
w szoku jestem bo ty jestes z tego samego dnia co ja tylko widze ze ja kilka latek starsza jestem:-D:tak:
no i gosci to ja dzisiaj raczej sie nie spodziewam ale za to w sobote lece na imprezke-tatus zostaje z malym (ma nocke hehehehehe) a mamusia na balety-juz sie nie moge doczekac, wczoraj zarezerwowalam juz stolik i kumpelka z dziecinstwa zjezdza do mnie juz w piatek:-D jestem tak happy!!

beata-trzymam kciukasy, zeby z olcia bylo wszystko o.k ucaluj ja ode mnie i maciusia:tak:

asix ale miałas z tym paszportem naprawdę PRL dobrze że się tak skończyło

i życznka Tobie ślę stu latek i pociechy z chłopaków
Ola i braciszek ucałowani dziekują:tak:
beata 28? :szok::szok: az tak staro wygladam czy co? :-D:-Dczemu myslalas ze mam z 28??

Wisienka 28 to staro :szok:nie ale jakos tak pomyslałam że około tylu masz wcale staro nie wygladasz:no:

Asix
Duzo usmiechu na codzien!
ja to sie nie powinnam tu ujawniac;-), bo tu same mlodki:-D- 3 dychy mi stuknely w kwietniu;-)
Wspolczuje przejsc z paszortem naszczescie tu poczta przysylaja:tak:
Ladina no to witaj w klubie kobiet w srednim wieku:-D:baffled:

no witam po weekendzie:-) , widzę że w miare spokojnie było , chyba wszystkie korzystały z ładnej pogody:-D:-D , ja niestety męczyłam się na komunii:sorry2: , ale mała była dzielna i taka kochana że nie mogę wyjść z podziwu :szok::laugh2::laugh2: dzisiaj od rana boli mnie głowa i jestem zamulona jakaś , cały dzień nie moge dojść do siebie:baffled::confused2::shocked2::eek:

bira super że malutka śpi sama , a ty sie przyzwyczaisz z czasem:-D

mirka zazdroszcze , ciekawe kiedy ja bedę mogła powiedziec że wyglądam dobrze w bikini (chyba nie prędko):-p;-)

pusia gratuluje pierwszego ząbka:-D:-D

women wszystkiego naj naj naj naj naj naj naj naj lepszego :-D:-D:-D

co do wieku to mi w listopadzie stuknie 29 :zawstydzona/y:

beatko wszystko będzie dobrze zobaczysz , myśl pozytywnie ( jak nasza mała miała 2 tygodnie dostałam pismo ze szpitala że zrobiono jej jakieś testy DNA i wyszło jej że ma coś podwyższone co może wskazywać na mukowiscydozę i trzeba było powtórzyć badanie na wyniki czekaliśmy ponad 2 miesiące koszmar czekania tak że poniekąd wiem co przechodzisz) wszystko będzie ok:tak::tak::tak::tak::tak:

dziunia ale miałaś ale wszystko dobrze z małą?

wczoraj zdadlam cwierc arbuza i dzisiaj mam sensacje :baffled:
beata moge cos wziasc na biegunke jak karmie cycem?
Wisienka no nie bardzo a na węgiel czy smectę to troszkę za późno spróbuj coś zatwardzającego marchew, banan ale marchew na gęsto z kleikiem ryzowym powinna pomóc i duzo płynów do tego_Oby przeszło

Cześć lasencje:-)

Women, Asix, wszystkiego najlepszego :-):-)

Ale Wy młode wszystkie jesteście:-) Ja się do seniorów tutaj zaliczam;-) W grudniu mi 28 stuknie:-)

Ladina, to poszalałaś ze zdjeciami:-) No i życzę owocnej randki kocicy:-) Zaliczyłyście już wystawy?

Beata, trzymam kciuki za Olę. Będzie dobrze:-) Musi:-)

Kurde, moze to dlatego mi cycki zaczęły tak wcześnie wysychać:baffled:

Women, poproszę o kawałeczek torcika. Kocham słodycze:-)

Anineczka, gratulacje dla Matta:-) A chłop bierz w obroty. Może się skuci na córeczkę;-):-)

Jolie, ratuj... ile czasu uczyłaś się wiązać chustę? Ja jestem chyba jakaś tępa i do tego mam zdecydowanie niewspółpracujące dziecko... Kurcze wieczorem będę ćwiczyć. A chusta swoja drogą super.

U nas super dzień. Wreszcie dotarła do mnie kasa, która szła z Holandii dwa tygodnie. Co za bank to ja nie mogę. Także poszalałam dzisiaj trochę:-) Inga śpi... ciekawe kto będzie spał w nocy:baffled: No i najważniejsze :-):-):-):-) Mamy ząbka:-):-) Takiego mega niespodziewanego, ponieważ Inek nie miała żadnych objawów ząbkowania:-):-) Teściowie wczoraj nie przyszli, ja byłam u nich. Inga nie dostała od nich żadnej z ich trzech huśtawek, bo strzelili focha, że ich nie chcemy. W ogóle niczego nie dostała od swoich super dziadków. Za to mi dali 100, żebym sobie paznokcie zrobiła:baffled: Czyżby jakaś aluzja? Normalnie cycki m spadły:baffled:

Bira no nie mogę:-D:-D:-Dzarąbiści ci teściowie jeden plus ze wesoło masz z nimi

Indze jednak wyszły dwa zęby:-):-):-):-) Dwie dolne jedynki:-) Przed chwilką to odkryłam:-)

Gratulacje!!!!!!

Bira gratuluje dwoch zabkow:tak:hehehe ale ja za to dostalam hustawke:confused:a z tymi paznokciami to dobre heheheheh:-D:-D

Moj maly wlasnie zasnal ale przez caly dzien malo co spal o jedzeniu nie mowiac o 10 zjadl 150 ml mleka i 180 dopiero zjadl teraz:szok:mysle ze to przez to cieplo ale za to pil jak oszalay trzy butelki po 150 a teraz zasnal mi przy butli:tak:
Dziewczyny jaki rozmair pieluch uzywacie?????Bo ja dzisiaj zalozylam jemu juz 4

Karina ja jeszcze mam 3 ale jak skończę kupuje 4

Upatrzylam sobie kilka rzeczy powiedzcie co myslicie o nich????

Przydalaby mi sie jakas sukienka jeszcze i moze rybaczki lub inne spodnie Women podeslij mi link do swojej strony mzoe u Ciebie cos znajde bo szukam dla siebie i meza?????

W moim stylu jak juz to 1 reszta fajna ale nie dla mnie głupio mi ramiona odkrywać:-(

Beatko
A Ty kiedy bedziesz wiedziec cos wiecej?? Czekaja Was jeszcze jakies badania?

.
Jedziemy w poniedziałek do szpitala na oddział o 7 rano mam neurologa a potem ta moja lekarka powiedziała że jeszcze raz chce jej zrobicz wszyściutkie badania z hormonami tarczycy włącznie

Karina bluzeczka nr 2 oszalamiajaca!!!
BIERZ JĄ :-)

reszta rowniez fajna :tak:

ja mam takiego nerwa ze chyba cisnienie mam podniesione :crazy: kto mi je podniosl?? HANIA!! ta dziewczyna od paru dni daje mi tak popalic ze najchetniej do pzredszkola bym ja oddala:baffled: ale tego nie zrobimy bo by nam sie nie kalkulowalo...gdyby nie kasa juz by byla na liscie :baffled: no co za diabel z niej maly nooo
od urodzenia daje mi popalic
typowy skorpion :baffled:
do tego K. jeszcze nie ma i tez mu sie dostanie
w du..ie mam ze jest w pracy
zjebke dostanie - musze sie wyzyc :baffled::wściekła/y:

Lilka ale kase zarabia wiem jak jest ciezko samej a jeszcze dodatkowo brzusio masz to juz wogle koszmar.

ja tez z dzieciakami mam miksa Michał niedobry popisuje się mi w przedszkolu, pani sie skarzy ze udaje małą dzidzię pani z logopedii powiedziała ze się nie skupia na lekcjach, maz mnie nie rozumie i jest daleko, rodzice na wycieczce, siostra zajeta soba i swoim chłopakiem, podlewanie na mojej głowie i inne pierdoły ide spać bo mam doła a i jeszcze tesciowa jutro przyjeżdża do dzieci po 19:baffled:jak juz oczywiscie do spania idą mam dość!!!!!

reklama
Przepraszam, ze dopiero teraz ale jak juz kiedys wspominalam, jak moj chlop w domu to nie bardzo mam jak wchodzic na bb czy inne fora zeby soebie pogawedzic! Z jednej strony ciesze sie ze jest w domu a z drugiej jestem pod stala kontrola! Zauwazylam nawet , ze go wnerwia jak usiade na 5min. i nic nie robie! On czasem zapomina, ze jestem na wysokich obrotach non stop! Oj ci faceci!!! Jeszcze do tego powiedzialam mu ostatnio, ze jest maminsynkiem!!!! To juz dluzsza historia, ale on po prostu zapomina, ze teraz to ja powinnam miec wiecej do powiedzenia niz jego mamusia!!!! Oj ja juz mu takie dziecinne zachowanie wybije z glowki!!!

W OGOLE TO CO ZE MNIE ZA SLIMAK!!!!!?????
WOMEN I ASIX WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO DZIEWCZYNKI!!!! WYBACZCIE ZE DOPIERO TERAZ ALE ZYCZE WAM BY WASZE MARZENIA SIE SPELNILY I OTACZALI WAS TYLKO ZYCZLIWI LUDZIE!!!!

Dla wszystkich zdolnych i tak pieknie rozwijajacych sie dzieciaczkow buzki w czolka od ciotki Agaty!!!

Colinek zaczal raczkowac i to wczoraj! W koncu ruszyl dupke! Mozna powiedziec, ze zrobil sobie sam prezent na dzien dziecka bo teraz to juz chce tylko figlowac po podlodze!!! A i moje rece jakies takie bardziej wypoczete!!!!

LILKA; piszesz , ze Hania jest ostatnio placzliwa! Moze reaguje na zmiane pogody??? Zauwazylam ze Colin wlasnie tak ma! Jak tylko zanosi sie na zmiane pogody to wlacza sie syrena!!!!

PUSIA, u nas tez mierza w takiej spacjalnej wanience z mairka, od czubka glowki do prostej stopki!!

KARINA, jesli moge wyrazic swoje zdanie to mnie najbardziej zaczwycila ta bluzeczka nr3!!! Jest oryginalna!!

Nie wiem na razie co mam wam jeszcze odpisac bo wy tu nie tylko duzo gadacie ale i poruszacie milion tematow izeby na kazdy odpowiedziec to jestem po prostu za glupia!!! Sorry!!!!

Dziewczyny jaki rozmair pieluch uzywacie?????Bo ja dzisiaj zalozylam jemu juz 4

my od wczoraj jesteśmy już na 5:tak:

Apropos to dzień dobry. Jestem tak zalatana że wpadam wieczorami tylko zajrzeć i czytam na szybciocha przyznjae się trochę po łebkach...SORKA:ninja2:

Ale tak jak misia napisała nawet sikam ostatnio w locie;-)

No i najgorsze - moje bejbi mimo diety od 2 tyogdni czyli tylko mleko i woda do picia znów spowrotem wróciły mu te suche placki na łokaciach. normalnie mam załamke.
i jutro jestem już umówiona znów do Alergologa. Bo już wymiękam. Ma mleko specjalne dla alergików i wode. i znów nawrót.:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
jeszcze w dodatku dziś dostał takie czerowne kropki cos jak wysypka na pleckach i brzuszku- zwariuję bo nic nie je innego od 2 tygodni:wściekła/y:

A od końa maja pylą najwięcej trawy i jakieś tam drzewa. więc to pewnie to:crazy:

Fuck, tyle się napisałam i mi się skasowało:wściekła/y::wściekła/y:

Beata, w takim razie czekamy do poniedziałku. Ale wiem, ze będzie wszystko dobrze. Ważne, że Ola jest pod dobrą opieką.
Co do teściów, to moi też lubią sobie wpaść ok. 19-20 i dziwią się, ze Inga jest marudna i płacze:baffled: No dziwne bardzo, przecież powinna być rześka jak o poranku, bo przyszedł jej wieprzowaty dziadziuś i skrzecząca i wszystkowiedząca babcia. Zapomniałam napisać, ze moje dziecko jest zacofane, bo nie siada jeszcze:baffled: bo pętam ją szelkami w foteliku samochodowym, krzesełku do jedzenia i wózku... oj wyrodna matka ze mnie... chyba się zbiczuję;-) Powinnam ją okładać poduszkami i sadzać. To było z cyklu "dobre rady babci wiesi"

Elbra, a może te czerwone krostki to potówki? Współczuję alergii.

Krecik, dobrze mu powiedziałaś. Jakby mój bardziej słuchał tej krowy niż mnie, to nie wiem jakby to się skończyło. Zabiła bym.

Pusia, mierzysz do pięt.

od urodzenia daje mi popalic
typowy skorpion :baffled:
do tego K. jeszcze nie ma i tez mu sie dostanie
w du..ie mam ze jest w pracy
zjebke dostanie - musze sie wyzyc :baffled::wściekła/y:

Lilka wspolczuje :blink: ja mam czasem mojego dosc a ty masz 2 i do tego w ciazy, oj ja to bym chyba nie dala rady - podziwiam cie!!!!!
Nie denerwuj sie kochana bo szkoda nerwow twoich i dzidzi, musisz dbac o siebie podwujnie :-):-)

No to facet juz poszedl jestesmy umowieni ale ma klientow u nas zacznie na poczatku wrzesnia:tak:tak przeliczylismy i wyniesie u nas ok 13 -14 tys kurcze myslalam ze troche mniej no ale coz tyle lat nie bylo robione to trzeba porzadnie:tak:

karina no to sobie przygotuj 15 tys albo i wiecej ;-);-):laugh2::laugh2:
albo spisz umowe, aby ine bylo niedomowien bo z tymi fachowcami to nigdy nic nie wiadomo :no:

Wisienka 28 to staro :szok:nie ale jakos tak pomyslałam że około tylu masz wcale staro nie wygladasz:no:

Wisienka no nie bardzo a na węgiel czy smectę to troszkę za późno spróbuj coś zatwardzającego marchew, banan ale marchew na gęsto z kleikiem ryzowym powinna pomóc i duzo płynów do tego_Oby przeszło

Beata nie mowie ze jak ktos ma 28 to stary, tylko dla mnie z lekka szok bo zazwyczaj ludzi mi mowili ze wygladam na 19 :-):-) chociaz teraz po porodzie to zdaje sobie sprawe ze pewnie troche spowaznialam :-):-)

i dziekuje bardzo za odpowiedz!!
zycze Ci powodzenia u lekarza i samych dobrych wynikow i wiesci !!!
a tesciowej to ja bym nie wposcila, powiedzialabym ze dzieci spia i juz nie zycze sobie wizyt o tej porze.

moja czasem wpada o 9-10 rano hehhe a ja zawsze w szlafroku jej drzwiotwieram bo zawsze przyjdzie niespodziewanie, naszczescie nigdy nie wchodzi do srodka :)))

Pusia, chodzilo mi o pietke, tak jakby dziecko stalo!!! Sorry, ze sie niejasno wyslowilam!!!
Tobie radze polozyc malego w kocie jakiegos pokoju, tak zeby glowka dotykal jednej sciany i jedyn bokiem dotykal cala dlugoscia cialka drugiej sciany! Pozniej wez cos i zaznacz nalistwie przypodlogowej albo na scianie zaraz za pietka dlugosc dziecka a jak juzmalego zabierzesz to wezmiesz miarke i to zmierzysz!!! Mam nadzieje, ze teraz sie jasniej wyrazilam????

Bira, gdyby jeszcze docieralo do tego zakutego lba co ja cuasem mowie!!!!! Faceci sa jacys dziwni iodbieraja na innych falach niz kobiety!! Ale jak juz poweidzialam, nie mam ochoty konkurowac z jego mamusia!!! Albo liczy sie moje zdanie albo jej!!!!

reklama
Elbra, 5 to nosi moj prawie 2 letni synek! Nie krytykuje Cie bo moze faktycznie Ci sie lepiej sprawdza ta wielkosc ale po prostu jestem troche w szoku!!!
Colin mimo, ze jest sporymklopsem to nosi 4 i sa dobre i nic mu ni ewylatuje!!!

Do góry