reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2007

Pusia, w rossmanie sa miarki do mierzenia dzieci. Może będzie prościej. Ja jak mierzę sama, to robię jak jak Krecik napisała:-)

Krecik, to ciężko masz. Współczuję.

reklama
Pusia, chodzilo mi o pietke, tak jakby dziecko stalo!!! Sorry, ze sie niejasno wyslowilam!!!
Tobie radze polozyc malego w kocie jakiegos pokoju, tak zeby glowka dotykal jednej sciany i jedyn bokiem dotykal cala dlugoscia cialka drugiej sciany! Pozniej wez cos i zaznacz nalistwie przypodlogowej albo na scianie zaraz za pietka dlugosc dziecka a jak juzmalego zabierzesz to wezmiesz miarke i to zmierzysz!!! Mam nadzieje, ze teraz sie jasniej wyrazilam????

Nooo teraz to wytłumaczone jak to sie mówi "jak chłop krowie na rowie ":-D:-D:-D - ale przynajmniej zrozumiałam i super pomysł ...jutro tak zrobię :)

Elbra, 5 to nosi moj prawie 2 letni synek! Nie krytykuje Cie bo moze faktycznie Ci sie lepiej sprawdza ta wielkosc ale po prostu jestem troche w szoku!!!
Colin mimo, ze jest sporymklopsem to nosi 4 i sa dobre i nic mu ni ewylatuje!!!

Też byłam w szoku :szok: że już rozmiar 5

Elbra, 5 to nosi moj prawie 2 letni synek! Nie krytykuje Cie bo moze faktycznie Ci sie lepiej sprawdza ta wielkosc ale po prostu jestem troche w szoku!!!
Colin mimo, ze jest sporymklopsem to nosi 4 i sa dobre i nic mu ni ewylatuje!!!

moja Milenka skonczyla swoj wiek pieluchowy w rozamirze 4 wiec tez jestem w szoku :szok:
Elbra chyba osiagneliscie szczyt w nr pieluchowych co??
ja nawet neiw iem czy jest cos po nr 5 w pampersach :-D:-D

a ja sie rowniez zegnam na dzis
odpisze jutro
ogolnie moj zrypki nie dostal,bo pracowal 13h i na dzien dobry widzial z ejest ze mna cos nie tak,bo kazalam mu sie do mnie nie oddzywac ...

z gory sie kapnal ze dostalam popalic bo spytal sie tylko patrzac na mnie ''ktora??'' :rofl2::-D:-D
no to powiedzialam ktora..
zaproponowal czy chce by ktos przyjechal mi pomoc
myslalam ze z tesciowa wyskoczy ale zaproponowal jakas moja przyjaciolke z PL :happy: i od razu mi sie polepszylo :happy::-)

ok znikam
dobranoc

Hej

Ale żeście napisały :laugh2::szok::szok:

O jej z tego co pamiętam:

Asix kochana rówieśniczko ( ja najstarsza z towarzystwa 82 :cool2: ) Spełnienia marzeń,zdrówka i miłości Ci życze.

Bira
Gratulacje dla Ingusi.
I idz na te paznokcie,nie rób wiochy teściom ;-);-):laugh2::laugh2::-D:-D
Dziunia Oliwka miała robiony test na fenylo...cośtam cośtam.
Współczuje strachu :-(
Karinko wow spora kwota na remoncik,ale juz będzie na kilka latek.
I to prawda co pisze Wisienka.Spisz umowe! :tak:
Co do bluzek to najładniejsza nr.3.
Śliczna jest.Tylko nie na moje fałdki tłuszczu :baffled:
Beatko świetnie,że lekarze zajmą się Olcią.Wsio będzie okey.
A Michał może się cofnął przez Ole?
Ja pamiętam jak Antek się urodził,moja siorka wówczas 3,5 roku też się tak zachowywała.Kazała dawać sobie smoczka i lulać się na rączkach do spania.:szok:
Przeszło jej po czasie.
Lilka współczuje okrutnie.
Ja jestem niestety mało wyrozumiała w tym kierunku :zawstydzona/y:
Praca pracą,ale dom też jest ważny i jak mój małżonek zostaje dłużej w robocie to się wściekam.
W końcu razem zdecydowaliśmy się wychować dzieci i nie cierpie jak sama z tym zostaje :baffled:
I choć rozumiem,że o prace teraz ciężko itp. to dalej się wściekam. :zawstydzona/y:
Mój młody nosi pampery nr.4

Niedawno wróciliśmy od znajomych.Było fajnie.Był basen i trampolina.
Mateusz wykończony,ale w łóżku zamiast spać to trenował pozycje na czworaka.
No nie idzie się uśpić..latam do niego co 10 minut bo co go przełoże na plecki to ten za chwile już na czworaka.
I tak conajmniej 7 razy :-D

Aha co do córeczki...
Mąż też chce,ale zdajemy sobie sprawe,że padła bym trupem z 3 dzieci :zawstydzona/y:
I to się zamienia na....chcemy ale nie teraz :-D

Dziś koleżanka dentystka u której grilowaliśmy dala mi antybiotyk na zęba,bo mnie ćmi.A za kilka dni na fotel.Chyba mnie czeka wyrwanie :baffled:

Zobacze czy zdjęcia mi dziś pójdą,bo net strasznie zawodzi :angry:

beatko tak już jest ok , a ty głowa do góry ,będzie dobrze :tak::tak::tak::tak:

bira ci twoi teściowie jacyś zdrowo popieprzeni (sorki, ale samo się nasuwa):szok::szok::szok::-D:-D:-D

krecik gratulacje dla malutkiej:-):-)

dobrej nocki kobitki

No obejrzałam 150 raz "Armagedon" i jak zawsze ryczałam ...:baffled:.

Przydało by sie iść spać ale jakoś mi sie nie chce ...

my od wczoraj jesteśmy już na 5:tak:

Apropos to dzień dobry. Jestem tak zalatana że wpadam wieczorami tylko zajrzeć i czytam na szybciocha przyznjae się trochę po łebkach...SORKA:ninja2:

Ale tak jak misia napisała nawet sikam ostatnio w locie;-)

No i najgorsze - moje bejbi mimo diety od 2 tyogdni czyli tylko mleko i woda do picia znów spowrotem wróciły mu te suche placki na łokaciach. normalnie mam załamke.
i jutro jestem już umówiona znów do Alergologa. Bo już wymiękam. Ma mleko specjalne dla alergików i wode. i znów nawrót.:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
jeszcze w dodatku dziś dostał takie czerowne kropki cos jak wysypka na pleckach i brzuszku- zwariuję bo nic nie je innego od 2 tygodni:wściekła/y:

A od końa maja pylą najwięcej trawy i jakieś tam drzewa. więc to pewnie to:crazy:

Elbra wspolczuje Ci to tak jak jest u nas caly czas sie z tym zmagamy:no:

Tak wogole to DZIEN DOBRY:tak:

reklama
Dzień dobry!!!

Ale sie wyspałam dzisiaj
my od wczoraj jesteśmy już na 5:tak:

Apropos to dzień dobry. Jestem tak zalatana że wpadam wieczorami tylko zajrzeć i czytam na szybciocha przyznjae się trochę po łebkach...SORKA:ninja2:

Ale tak jak misia napisała nawet sikam ostatnio w locie;-)

No i najgorsze - moje bejbi mimo diety od 2 tyogdni czyli tylko mleko i woda do picia znów spowrotem wróciły mu te suche placki na łokaciach. normalnie mam załamke.
i jutro jestem już umówiona znów do Alergologa. Bo już wymiękam. Ma mleko specjalne dla alergików i wode. i znów nawrót.:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
jeszcze w dodatku dziś dostał takie czerowne kropki cos jak wysypka na pleckach i brzuszku- zwariuję bo nic nie je innego od 2 tygodni:wściekła/y:

A od końa maja pylą najwięcej trawy i jakieś tam drzewa. więc to pewnie to:crazy:
Elbra ale nawet jak stosujesz wszystko jak trzeba to i tak mogą być momenty gorsze i na to nic nie poradzisz może stać za tym np. infekcja.Trzymaj się kobieto
Fuck, tyle się napisałam i mi się skasowało:wściekła/y::wściekła/y:

Beata, w takim razie czekamy do poniedziałku. Ale wiem, ze będzie wszystko dobrze. Ważne, że Ola jest pod dobrą opieką.
Co do teściów, to moi też lubią sobie wpaść ok. 19-20 i dziwią się, ze Inga jest marudna i płacze:baffled: No dziwne bardzo, przecież powinna być rześka jak o poranku, bo przyszedł jej wieprzowaty dziadziuś i skrzecząca i wszystkowiedząca babcia. Zapomniałam napisać, ze moje dziecko jest zacofane, bo nie siada jeszcze:baffled: bo pętam ją szelkami w foteliku samochodowym, krzesełku do jedzenia i wózku... oj wyrodna matka ze mnie... chyba się zbiczuję;-) Powinnam ją okładać poduszkami i sadzać. To było z cyklu "dobre rady babci wiesi"

Elbra, a może te czerwone krostki to potówki? Współczuję alergii.

Krecik, dobrze mu powiedziałaś. Jakby mój bardziej słuchał tej krowy niż mnie, to nie wiem jakby to się skończyło. Zabiła bym.

Pusia, mierzysz do pięt.

Bira :-D:-D:-D:-Dbabcia wiesia the best

Beata nie mowie ze jak ktos ma 28 to stary, tylko dla mnie z lekka szok bo zazwyczaj ludzi mi mowili ze wygladam na 19 :-):-) chociaz teraz po porodzie to zdaje sobie sprawe ze pewnie troche spowaznialam :-):-)

i dziekuje bardzo za odpowiedz!!
zycze Ci powodzenia u lekarza i samych dobrych wynikow i wiesci !!!
a tesciowej to ja bym nie wposcila, powiedzialabym ze dzieci spia i juz nie zycze sobie wizyt o tej porze.

moja czasem wpada o 9-10 rano hehhe a ja zawsze w szlafroku jej drzwiotwieram bo zawsze przyjdzie niespodziewanie, naszczescie nigdy nie wchodzi do srodka :)))
Wisienka sorki jak cię to uraziło ale jakos tak po 2 zdjęciach i tych twoich przezyciach z byłym wywnioskowałam buziak

kolejny piękny dzień lecę pod prysznic

Do góry