reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2007

DZIEN DOBRY:tak:
U mnie nocka ciezka jak diabli ale z milych rzeczy to wczoraj urodzil sie synek mojej siostry o 14.25 tak wiec porod miala bardzo szybki i latwy ( czy ja musialam sie tak meczyc hehehehe:-D)Michalek urodzil sie z waga 3140 i 54 cm dlugosci mi nawet nie bylo dane miec tak malutkiego dziecka bo moj Szymek 4500 i 60 cm dlugosci hehehee.
Dzisiaj z Szymciem jade do nich do szpitala:tak:

WIELKIE GRATULACJE DLA SIOSTRY :-):-):-):tak::tak::tak::rofl2::rofl2::rofl2::rofl2::rofl2:

współczuje nocki

Dzień dobry..:-)

Zacznę szybciutko od jednego a potem nadrobie bo tyle naskrobałyście!!!!!!!:-)

Kochana KArinko wszystkiego naj naj naj z okazji 2 rocznicy ślubu!:-) miłości, sexu i kasiurki:-) życzę ja:-)

Dokładam się do życzeń

rectangularmarqueekm9.jpg

U nas nocki fajnie :))) Kacper usnął o 21:20 i obudził sie o 5:30 na cycusia a potem spał do 8:30 - cieszymy się z mężulkiem jak dzieci że udało nam sie go okiełznać :-D:-D. Dobra idękarmić Kacperiuszka

reklama
dzien dobry!!!!
chcialam wstawic jakies smieszne buzki no ale moj M gdzies mi je w kompie schowal :(
kobitki, nie bylo mnie od polowy piatku, wiec nie dam rady wszystkiego nadrobic, choc bym chciala, zwlaszcza, przy moim malym marudzie :(

wisienka-serdeczne dzieki za pomoc i szybkie odpowiedzi

Karina-gratulacje dla siostry!!

no i wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy slubu

anineczka-jak tam oduczanie nocnego jedzonka?? u mnie maly pije coraz mniej w nocy-dzisiaj 90 ml. wiec poczekam jak skoczy do 40 no i tez zaczne, bo nie wiem czy moge wczesniej, nie chce zeby znowu byl glodny :sorry2:

a i gratulacje z odpieluchowaniem, dla Lilki rowniez:tak::-)

bira-Inga to normalnie wyczynowiec-GRATULACJE!!!:-D:-)

lilka-jezeli chodzi o imie to ja glosuje na Liv :-p a jakie wybierzecie jak jednak bedzie chlopak??

wisienka-pytalas czy M pomaga przy przebieraniu-otoz rzadko, czesciej mowi- za Macka cos w sytlu "mama, kupe zrobilem":-D no ale powiedziec nie moge, bo czasami go przebiera, no icoraz lepiej mu idzie jak z malym sam zostaje!!

Witam prawie wyspana :tak::laugh2:
:laugh2::laugh2::laugh2::laugh2: nie moglam z tego- ty to potrafisz sobie chlopa ustawic!!
o prasowaniu moglabtym tylko pomarzyc zeby moj M chociaz dotknal zelazka!!:tak:
Oj mój mąż to kochany człowiek.Wczoraj wyprasował wielką sterte,walczył ponad 3,5 godziny,aż go później nogi bolały :szok::-D

anineczka-jak tam oduczanie nocnego jedzonka?? u mnie maly pije coraz mniej w nocy-dzisiaj 90 ml. wiec poczekam jak skoczy do 40 no i tez zaczne, bo nie wiem czy moge wczesniej, nie chce zeby znowu byl glodny :sorry2:
No właśnie nasz młody zjadał po 30-40ml bez sensu.
Wczoraj mąż miał dyżur w nocy i mówi,że nie było tak źle.Młody oczywiście był strasznie zawiedziony,że to tylko woda i marudził strasznie,ale po 20 minutach usnął.
I spał do rana.
Ważne,że mąż nie wymiękł i nie dał mleka ;-)
Czuje,że idziemy w dobrą strone.
Dziekuje za Gratki dla Antośka :tak:

Anineczka kurcze że ja wczoraj nie wiedziałam że to Twój mężuś prasuje zaraz mojego bym zagoniła!!!!!!!
Kurcze,no widzisz.Trzeba było sobie zrobić drineczka,usść do kompa a męża podpiąć pod żelazko :laugh2:

U nas straszna pogoda.Leje i wieje.Całe szczęście ,że wczoraj zrobiłam pranie :happy:
Trzeba się wziąść za jakieś sprzątanko czy cóś :dry:

Women a pod jaka nazwa sprzedajesz??????zerkne moze cos wpadnie mi w oko z damskich lub meskich:tak:

Women211 ale na ta chwile nie mam wystawionych aukcji,jesli bedziesz chciała to wysle ci linki na maila lub gg.

Laseczki wyszła i druga jedynka!!!!!!!!!! no to mi młody prezent zrobił:-) 2 jedyneczki w jeden dzień:-) hihih

Kurcze ale fajnie,gratuluje Sabinko:-)

Sabinko, gratuluje zabeczkow:tak:
a to ze ostre... to przekonalam sie juz niejednokrotnie... Oskar tak czasem gryznie mi piers:zawstydzona/y:

Anineczko, wspolczuje nocki, u nas tez teraz sa 3-4 pobudki, ale to pewnie kolejne zabki - tak bylo przy dolnych jedynkach:baffled:

Musze sie pochwalic, dostalam dzis torta w ksztalcie znaku supermena, z duza litera S (bialo-czerwony) z napisem DLA SUPERMAMY Oskar... i duze rafaello... (mniam!!) no i e-karteczke, takze wzruszylam sie i jestem jaks taka szczesliwa... Cudna sprawa byc mama...:-):-):-) no i mezus mowi, ze cos wyjatkowego zamowili, ale trzeba czekac... hmmm...;-)

Anulka przepiękna niespodzianka widac ze twoi panowie w domu sie bardzo postarali.Zazdroszczę :-)

no mirka dzwon dzwon, ja do mojej zadzwonilam to az sie poplakala,

karina no to trzymam kciuki za siostre, fajny prezent sobie sprawi :-D:-D

Anitt ja mam podobnie, tylko ze inny dzwiek wydaje :-D:-D kiedys sie bawil na macie czy gymie, a teraz odkad raczkuje to tylko to go interesuje.

sliczny bukiet
Wszystkiego najlepszego mamuski w dniu waszego pierwszego swieta, tutaj w angli obchodza w marcu :dry: wiec mam juz za soba

women moim zdaniem towar masz fajny tylko male rozmiary jak dla mnie :-D:-D a co do fotek to wydaja sie ok, no nie wiem moze prasuje te ciuchy, zawsze to lepiej wyglada na fotce, a najlepiej by wygladalo na tobie jako modelce :-):-)

Lilka a masz wiekszy apetyt niz przy pierwszych dwoch ciazach?
bo jak tak to na 100% facet!!!

sabina no to rzeczywisicie super niespodzianka, latwo bedziesz mialo do zapamietania daty 1 zabka a wlasciwie 2 :-D:-D:-):-) SUPER !!!

my rano bylismy ogladac kojce, bo stwierdzilam ze kupujemy!!!
tyle ze zamowimy przez neta, bo nie wiem jak duzy jest karton i czy by nam sie do auta zmiescilo z wozkiem. No i pozatym tak wygodniej :-)

Wsienko tu sie z toba zgodze ze lepiej na sylwetce,ale dla mnie te ciuchy sa za małe,a co do prasowania to chyba nie wypada prasować nowych ciuchow hmm sama nie wiem.

Wisienka w tym sęk ze czuje sie i jem tak jak w kazdej ciazy :tak:
wiec liczymy na trzecia corke :rofl2: matko one nas zrujnuja finansowo za nascie lat :rofl2::-D:-D
ciuchy,kosmetyki,fryzjer,dyskoteki.....:laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2:

mi ostatnio spodobalo sie imie Liv a Karol chce Kari :rofl2: (wybieramy juz imie typowo tutejsze)
Kari tez super ale boje sie ze w pl beda kojarzyc z przyprawa curry :sorry2:

hehe ale sie usmiałam z tymi dyskami no Lilka bedziecie mieli ohhoho
a jak zaczną sprowadzać chłopów do domu,ciekawe jaki tatus bedzie zazdrosny ehe
co do imienie to zdecydowanie LIV :-)

wiecie co wlasnie moj synus walnal takie kupsko ze ho ho :-D:-D juz z daleka wyczulam ze kupka poszla i kazalam tatusiowi isc zmienic pieluche, widzial ze cos kombinuje ale sie zgodzil, jednak jak tylko go wzial na rece i poczul te piekne zapachy to sie zawachal, no ale w koncu go przekonalam i poszedl a za minute mnie wola i prosi abym ja przebrala davidka bo on sie na to patrzec nie moze a zapach powodeuje ze ma odruchy wymiotne :-D:-D
wiem ze to troche smiewrdzaca sprawa ale pisze to bo jestem ciekawa jak jest z waszymi facetami, czy to tylko moj jest taki wrazliwy?
bo jak maluch byl tylko na cycu to kupka ta nie smiewrdziala i on przebieral bez problemu :rofl2:

Ja moge posłużyć sie przykładem szwagra,bo meza nie mam
i on nie przebierze małego jak zrobił kupkę.
Faceci coś wrażliwi są albo udają hehe

kiedy trzeba obnizyc lozeczko ?

ja mam obniżone od jakis 2 miesiecy,wolałam spokojnie siedziec w drugim pokoju kiedy on lezal w lozeczku :-)

No prosze Aluśka.Wielkie postępy,wielkie.:-)
Ważne,że się nie poddajecie.:tak:
Ja dziś w nocy będe walczyła z jedzeniem młodego.
Bo on to w sumie w nocy je jakby chciał a nie mógł.
Zje 30-40 ml i odpływa.Tak więc dziś serwujemy wode :tak::baffled::sorry2:

ja zaczelam od soczku,a pozniej woda i mlody nie je w nocy od bardzo dlugiego czasu,ale popija czasami herbatke.

Hej laski:-)

Dzisiaj wróciłam z weekendu:-) Było rewelacyjnie:-) Chatka super za śmieszne pieniądze. Towarzystwo super, pogoda idealna. Wypoczęłam i zregenerowałam siły:-) Inga była grzeczna i wreszcie zaczęła robić jakieś postępy:-) Zaczęła raczkować. Przemieszcza się w tempie błyskawicy:-) Do tego staje jak tylko poda się jej rękę. Siedzenie jej nie interesuje. Stoi pięknie, nie podtrzymuję jej, ona tylko trzyma mnie za palce:-) Staje tak śmiesznie na paluszkach:-) Do tego miała okazję spróbowac schabowego i pyzę z mięsem:-) Oczywiście pełen zachwyt i zero jakiś reakcji typu ból brzucha czy wysypka:-) Dorosły Żel pod prysznic też nie spowodował żandej reakcji alergicznej, bo mamusia zapomniała jej płynu do mycia:-) Coby nie było za różowo, to w jedną i druga stronę walił mi się samochód:baffled: W jedną coś tam pękło i miejscowy mechanik musiał się z tym zmierzyć a z powrotem popsuło się wszystko:wściekła/y: Przestał gnojek jechać:baffled: Na szczęście udało mi się jakoś dotelepać do domu:baffled: Jutro spróbuję go dotransportować do mechanika a jak nie to laweta:baffled:

No Bira gratulacje wielkie
Moj dori tez tak staje,on wrecz sie wyrywa do tego stania juz od prawie 2 miesiecy.
co do bryki to wspolczuje

DZIEN DOBRY:tak:
U mnie nocka ciezka jak diabli ale z milych rzeczy to wczoraj urodzil sie synek mojej siostry o 14.25 tak wiec porod miala bardzo szybki i latwy ( czy ja musialam sie tak meczyc hehehehe:-D)Michalek urodzil sie z waga 3140 i 54 cm dlugosci mi nawet nie bylo dane miec tak malutkiego dziecka bo moj Szymek 4500 i 60 cm dlugosci hehehee.
Dzisiaj z Szymciem jade do nich do szpitala:tak:

Sabinka gratuluje drugiego zabka super prezent:tak:

Wisienka no moj niestety ale nie przebiera ale moj nic nie robi przy dziecku:dry:

Bira swietnie ze wypoczelam no i gratuluje postepow Ingi:tak:;-)

No karinka gratulacje dla siostry

Dzień dobry..:-)

Zacznę szybciutko od jednego a potem nadrobie bo tyle naskrobałyście!!!!!!!:-)

Kochana KArinko wszystkiego naj naj naj z okazji 2 rocznicy ślubu!:-) miłości, sexu i kasiurki:-) życzę ja:-)

dołańczam sie do zyczen
karinko wszystkiego dobrego wam zycze:-)

WIELKIE GRATULACJE DLA SIOSTRY :-):-):-):tak::tak::tak::rofl2::rofl2::rofl2::rofl2::rofl2:

współczuje nocki

Dokładam się do życzeń

rectangularmarqueekm9.jpg

U nas nocki fajnie :))) Kacper usnął o 21:20 i obudził sie o 5:30 na cycusia a potem spał do 8:30 - cieszymy się z mężulkiem jak dzieci że udało nam sie go okiełznać :-D:-D. Dobra idękarmić Kacperiuszka

Pusia ciesze sie udalo sie wam i Kapik pieknie sypia
Moje gratulacje

Ja ide przepbrać młodego i zrobic sniadanko i wroce napisać co u nas i poczytac inne wątki
takze do pozniej :-)

Zapomniałam .
Karina Gratulacje dla Siostry.

No i Tobie składam życzenia z okazji rocznicy ślubu.
Życze Ci odmienionego męża,troskliwego,opiekuńczego,zmieniającego kupy i żeby Cię kochał najmocniej jak się da!

Matt przed chwilą przywalił głową w podłoge :baffled:
Obracał się z pleców na brzuch i przyrżnął :szok:
Ehhhh na szczeście już zapomniał o tym :laugh2:

Sabinko dzięki nocka dzisiaj w końcu lepsza mała zasneła o21 i spała do 24:30 dostała butle i od razu zasnęła spała do 5 , wziełam ją do nas dostała cyca i spałyśmy do 9 , nareszcie wyspana:-)

wisienko
mój mężuś małą przebierał do tej pory tylko raz :sorry2:a jak widzi że kupa to sunie z prędkością światła i tyyyyyle go widziano:baffled::-)

karina gratulacje dla siory i wszystkiego naj naj naj z okazji rocznicy ślubu :-D

ok ja juz jestem po sniadanku,malu po obiadku juz smacznie spi,a ja z kawką przyszłam poczytać i popisać troszkę z wami,ale widze ze chyba puściutko tutaj sie zrobiło.
Wczoraj bylismy chyba z 5 godzin na spacerku,bylo,fajnie mały wieczorkiem padł i w nocy spał ciut lepiej niz poprzednich.Ale z melkiem dalej walczymy.

Jutro moj tata kończy 50lat
wow co za powazny juz wiek
w sobote robi impreze w lokalu z kolacja ciastem no i oczywiscie wódeczką hehe
to sie pobawimy i spotkamy sie z rodzinką,bo zjerzdzaja z calej Polski.

Dzien doberek:-):-)

Karinko, wszystkiego naj.. naj z okazji rocznicy slubu, duuuuuuzooooo pociechy z meza, milosci, szczescia i radosci kazdego dzionka wiecej:tak::tak:
i gratulacje dla siostry - extra prezent ma na dzien mamy:-)

Anineczko, bidulek przydzwonil w podloge:-:)-( moj Oskar tez wczoraj co skombinowal, lezal na macie duuuuzej pod nia i wokol niej puzzle piankowe, a tu naglepiska i krzyk... lece, a on na panelach miedzy maskotkami... hmmm, co sie stalo nie wiem, ale plakusial moooocno:-(

no i exyta mezus sie sprawdzil z prsowankiem;-)

Tak doczytalam jak to u Was panowie spisuja sie w brudnej robocie przy maluszku... to moj mezus daje rade...
Rano jak sie obudzimy, ja w lozku daje cyca Oskarkowi i schodze na dol cwiczyc, myc sie, ubierac i szykowac sniadanko... A mezus wstaje, ubiera sie, przewija Oskara, ubiera go w ciuszki naszykowane przeze mnie, potem schodzi na dol po owoc dla Oskarka (albo deserek sloiczkowy), karmi go, wyciera buzke i kladzie na mate czy do lozeczka... i schodzi do mnie po sniadanko... w dzien to glownie ja zajmuje sie Oskarem, chyba ze mezus w domku, no a wieczorem to pomagam im szykoac kapiel i ide sobie na gore, a chlopaki kapia sie, kremuja buzke, i ubieraj sami... Noca to zawsze mezus idzie po Skwarka do jego pokoiku przynosi mi go na amciu i potem odnosi... (choc wczesniej nocki byly cale bez amciu, to teraz sa jednak pobudki przez zabki...).
Takze chyba niemoge narzekac na faceta:-p;-);-)

reklama
Do góry