reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2007

reklama
Liluś mój głosik na Liv:-)

2:1 dla Liv :-)

lilka ja tez na liv

3:1 :-)

kiedy trzeba obnizyc lozeczko ?

mirka ja obnizam w momencie jak widze ze dziecko sie chwyta gory lozeczka i potrafi sie podciagnac
natychmiast lozeczko w dol
cos czuje ze w ciagu 2 tygodni bedziemy musieli to zrobic

Lilus, ja tez jestem za Liv:tak::tak:

Wisienka, u mnie tez mezus przebiera - choc czasem jest smrodzik ze ho,ho...

4:1 :-D

Wisienka moj maz od poczatku nie przebieral Hani bo bal sie ..hmm
teraz juz przebiera bez gadania ale jak Hania kupala strzeli to woli jak ja ją przebieram :-D

ja tez jestem za Liv :) - a jak to sie będzie odmieniać ??

5:1 :laugh2: dla Liv

Liv chyba się nie odmienia? :dry:
Lilka odmienia się?
Bo mojego Matthewa się nie odmienia :rofl2:

Anineczka,Liv jest tak krotkie ze trudno byloby je odmienic
tutaj w Norwegi nie ma zdrobnien jak w PL,jest jak u was :tak:

pusia podejrzewam ze w Norwegi sie nie odmienia tak samo jak tu w angli, tylko polska taka skomplikowana ze wszystko domienia :-)
ale jesli sie myle to lilka popraw mnie :zawstydzona/y:

Wisienka zgadza sie :-):tak:
imiona sie nie odmieniaja :tak::happy:

Anineczko, Lilus gratulacje dla Waszych Starszakow, ze juz pieluchy poszly w odstawke - dzielne dzieciaczki:-):-)

Anulka dizekujemy z Milenką :-)
ogolnie odpieluchowanie to nic fajnego i jak sobie pomysle ze jeszcze dwa razy mnei czeka.....:rolleyes2::oo::ninja2::huh::huh::huh::surprised::surprised::oo2::unsure::unsure::unsure::errr:

Inga była grzeczna i wreszcie zaczęła robić jakieś postępy:-) Zaczęła raczkować. Przemieszcza się w tempie błyskawicy:-) Do tego staje jak tylko poda się jej rękę. Siedzenie jej nie interesuje. Stoi pięknie, nie podtrzymuję jej, ona tylko trzyma mnie za palce:-) Staje tak śmiesznie na paluszkach:-) Do tego miała okazję spróbowac schabowego i pyzę z mięsem:-) Oczywiście pełen zachwyt i zero jakiś reakcji typu ból brzucha czy wysypka:-) Dorosły Żel pod prysznic też nie spowodował żandej reakcji alergicznej, bo mamusia zapomniała jej płynu do mycia:-)

Bira witaj :-)

no no Ingusia szaleje :laugh2:
brawo dla malutkiej!! :-) ojj nasze dzieci zaczynaja kazdego dnia byc sprytniejsze
ja to widze etraz po Hani
normalnie ruszyla z kopyta ze hej :laugh2:

po drugie prawa dolna jedyneczka stuka pięknie:-) jejku jaki to bajerka dźwięk hehehehe
Sabinka gratulaski dla Kacperka za ząbeczka:tak::-):-)
zmienie temat...
mam dziwne uczucie od paru dni ze jestem w ciazy :dry: To raczej nie mozliwe bo jestem na tabletkach anty...., no ale dziwne bulgotanie w brzuchu mnie zastanawiac zaczyna :sorry2:i ta chec jedzenia.... gggrrrrrr no ale to, to chyba na to ze nie pale. Jutro w kazdym razie ide kupowac test, bo nie biore o stalych porach tych tabletek :sorry2:
Larvuniu i jak robiłaś teścik?
larvunia ja mam to samo:sorry2:z tym ze ja nie biore tabletek... i mam malego stresa.... ale zobaczymy - jakos na poczatku miesiaca powinnam mies @wiec czekam z niecierpliowoscia:sorry2:bo juz mi sie sni ze mam znowu ten wielki brzuchol:-:)szok:mam mega stresa...a czemu to na zamknietym:dry::dry:
kathhe mi też się co róż prawie co drugi dzień że jestem znowu w ciąży:szok::szok::szok: mi też jakoś teraz tęskno za @:dry::laugh2::-p
Wczoraj mielismy przelomowy dzien, Dominik nauczyl sie uderzac lapkami w co popadnie (a jeszcze ze 2 czy 3 dni temu narzekalam ze nie umie:) ) i teraz wali we wszystko i pluska sie w wodzie :) No i najwazniejsze: powiedzial MAMA :) Slodko to brzmi :)MOja mama mowila mi kiedys ze powiedzial mama ale ja tego nie slyszalam. No a wczoraj sama sie przekonalam :) Do tej pory mowil wawa, beee, ajaajaja, iiiii i rozne tego typu dzwieki i piski, no i z miloscia powtarza baba. W sumie od malenkiego wychodzily mu dwa "slowka"; Bee i Niee :))
Anitt gratulacje dla Dominkiczka za nowe umiejętności:tak::-):-)
mnie dzis spotkala niespodzianka. Maz wzial rano mala jak tylko sie obudzila i poszli sie bawic a ja moglam pospac do 9:-):-):-)
Potem przyszli na cyca i Marysia miala w raczkach prezent dla mnie;-)dostalam od niej kurs salsy na dvd:-D:-D:-D:rofl2:hehe sprytna ta moja corcia, wiedziala co mama chce:tak:no i podobno rozmawiala ze swoim tatusiem i przekonala go zeby uczyl sie tanczyc razem ze mna;-)zobaczymy jak to bedzie:-)troche wspolnego ruchu nam sie przyda:tak:ale mam kochana rodzinke:-)
Kathhe fajny prezent dostałaś od rodzinki:tak:;-):-)
Ja sie pochwale ze Dorianek znowu zaczął robić przewroty z brzuszka na plecy i na odwrót ale tylko w lewą stronę..
Women brawa dla Dorianka:-):-):-)
Musze sie pochwalic, dostalam dzis torta w ksztalcie znaku supermena, z duza litera S (bialo-czerwony) z napisem DLA SUPERMAMY Oskar... i duze rafaello... (mniam!!) no i e-karteczke, takze wzruszylam sie i jestem jaks taka szczesliwa... Cudna sprawa byc mama...:-):-):-) no i mezus mowi, ze cos wyjatkowego zamowili, ale trzeba czekac... hmmm...;-)
Anulka ładnie się mężulek postarał:tak::tak::-)
Karina Gratulacje dla siostry :tak::-):-)

Anulka dizekujemy z Milenką :-)
ogolnie odpieluchowanie to nic fajnego i jak sobie pomysle ze jeszcze dwa razy mnei czeka.....:rolleyes2::oo::ninja2::huh::huh::huh::surprised::surprised::oo2::unsure::unsure::unsure::errr:
Liluś Gratulacje dla Milenki:tak::-):-):-)
nie martw się na zapas :tak: na pewno szybko Ci pójdzie odpieluchowanie pozostałych dzieciaczków:tak::tak::tak:

Dobranoc Kobitki:-):-):-):-):-):-)

Lilka zdecydowanie 6:1 dla LIV:) Ladne imie. A co z meskimi??:-p

Bira super dzielna Ingusia, gratuluje :)

Dominik jest tak leniwy ze jak lezy i jakas zabawka mu ucieknie i nie moze jej dosiegnac, to wzdycha, odwraca sie i skrobie paluszkiem w lozko :sorry2:

Dzisiaj maluszek dal popis na maksa, bylismy z mama w kawiarni na lodach i kawce i pozniej na zakupach no i Domis wykorzystywal swoje umiejetnosci. Zaczepial kazdego po kolei, robil UUUUHUUUhuhu a jak ktos sie na niego spojrzal to smial sie w glos wraz z charakterystycznym odrzucaniem glowy do tylu. Niemozliwy jest, rozbraja mnie na kazdym kroku.

Dzisiaj znow pozyczyl kase od babci i dostalam urooooczy malenki bukiecik :) Zeby mu sie nie odwidzialo to rozpieszczanie matki :))

No no kobitki widze żę niektóre to miały dzień pełen wrażeń;-) ja dzisiaj padam na twarz cały dzień przy pralce , prasować to chyba bede przez tydzień :baffled::sorry2:

Anitt gratuluje pierwszego mama :tak:moja oliwka od kilku dni mówi dada tata baba łełe gugu itp ale jak ją ucze mama to tylko wybucha śmiechem :rofl2:

Sabinko gratuluje ząbasków :-D

bira zazdroszcze raczkowania i gratulacje :-)

no nic spadam bo pewnie dzisiaj znowu ciężka noka ( chyba kolejny się wyżyna ) :sorry2::sorry2::sorry2:
DOBREJ NOCKI

Dzieki Dziunia, zycze udanej i przespanej nocki.

Co do mam raczkujacych dzieci- nie zazdroszcze wam :) Wystarczy ze Dominik nauczyl sie siedziec i juz ma problem np. z jazda w foteliku :/ Caly czas chce usiasc a jak wiadomo-pasy mu na to nie pozwalaja i sie wscieka. Moge tez zapomniec o moim przyjacielu-lezaczku z tego samego powodu(w lezaczku nie ma pasow na ramionka wiec usiasc w nim to zaden problem, a stad juz tylko chwila nieuwagi i moze sie to skonczyc lotem na twarz :nerd:

DZIEN DOBRY:tak:
U mnie nocka ciezka jak diabli ale z milych rzeczy to wczoraj urodzil sie synek mojej siostry o 14.25 tak wiec porod miala bardzo szybki i latwy ( czy ja musialam sie tak meczyc hehehehe:-D)Michalek urodzil sie z waga 3140 i 54 cm dlugosci mi nawet nie bylo dane miec tak malutkiego dziecka bo moj Szymek 4500 i 60 cm dlugosci hehehee.
Dzisiaj z Szymciem jade do nich do szpitala:tak:

Laseczki wyszła i druga jedynka!!!!!!!!!! no to mi młody prezent zrobił:-) 2 jedyneczki w jeden dzień:-) hihih

Sabinka gratuluje drugiego zabka super prezent:tak:

wiecie co wlasnie moj synus walnal takie kupsko ze ho ho :-D:-D juz z daleka wyczulam ze kupka poszla i kazalam tatusiowi isc zmienic pieluche, widzial ze cos kombinuje ale sie zgodzil, jednak jak tylko go wzial na rece i poczul te piekne zapachy to sie zawachal, no ale w koncu go przekonalam i poszedl a za minute mnie wola i prosi abym ja przebrala davidka bo on sie na to patrzec nie moze a zapach powodeuje ze ma odruchy wymiotne :-D:-D
wiem ze to troche smiewrdzaca sprawa ale pisze to bo jestem ciekawa jak jest z waszymi facetami, czy to tylko moj jest taki wrazliwy?
bo jak maluch byl tylko na cycu to kupka ta nie smiewrdziala i on przebieral bez problemu :rofl2:

Wisienka no moj niestety ale nie przebiera ale moj nic nie robi przy dziecku:dry:

Hej laski:-)

Dzisiaj wróciłam z weekendu:-) Było rewelacyjnie:-) Chatka super za śmieszne pieniądze. Towarzystwo super, pogoda idealna. Wypoczęłam i zregenerowałam siły:-) Inga była grzeczna i wreszcie zaczęła robić jakieś postępy:-) Zaczęła raczkować. Przemieszcza się w tempie błyskawicy:-) Do tego staje jak tylko poda się jej rękę. Siedzenie jej nie interesuje. Stoi pięknie, nie podtrzymuję jej, ona tylko trzyma mnie za palce:-) Staje tak śmiesznie na paluszkach:-) Do tego miała okazję spróbowac schabowego i pyzę z mięsem:-) Oczywiście pełen zachwyt i zero jakiś reakcji typu ból brzucha czy wysypka:-) Dorosły Żel pod prysznic też nie spowodował żandej reakcji alergicznej, bo mamusia zapomniała jej płynu do mycia:-) Coby nie było za różowo, to w jedną i druga stronę walił mi się samochód:baffled: W jedną coś tam pękło i miejscowy mechanik musiał się z tym zmierzyć a z powrotem popsuło się wszystko:wściekła/y: Przestał gnojek jechać:baffled: Na szczęście udało mi się jakoś dotelepać do domu:baffled: Jutro spróbuję go dotransportować do mechanika a jak nie to laweta:baffled:

Bira swietnie ze wypoczelam no i gratuluje postepow Ingi:tak:;-)

Dzień dobry..:-)

Zacznę szybciutko od jednego a potem nadrobie bo tyle naskrobałyście!!!!!!!:-)

Kochana KArinko wszystkiego naj naj naj z okazji 2 rocznicy ślubu!:-) miłości, sexu i kasiurki:-) życzę ja:-)

reklama
trochę nadrabiam:-)

Dziękujemy wszystkim ciocią za gratulacje ząbkowe:-)

Anineczka, Liluś gratulacje dla dzieciaczków za odpieluchowanie:-)
Bira gratulacje dla Ingusia za wyczyny:-) co do mleko to już kiedyś mówiłam ja młodemu wmuszam mleko...łyżeczką!!!!!!! bo z butli nie ma szans nie wypije;/
Anulka a njgorsze że jeszcze nie skończyłam prasować...padłam:-(
Anineczka kurcze że ja wczoraj nie wiedziałam że to Twój mężuś prasuje zaraz mojego bym zagoniła!!!!!!!
Aluśka super że Amandzia zasnęła:-) a jak nocka minęła?:-)
Wisienka u mnie sie tak prało i prało a teraz jak zobaczyłam ile prasowania to załamka...;/
Anineczka i jak oduczanie nocnego jedzonka??
Anulka śliczny prezencik:-) ja dostałam rózyczke od mężusia i od Kapika ale za to od Kapika extra prezent 2 ząbeczkI:D
Anitt mój młody to samo robi do obcych..masakra śmieje się do każdego wogóle się nie boi...:-) już nie powiem jak chcę w sklepie porozmawiac ze sprzedawcą i się doradzic czegoś...to się nie da bo sprzedawca rozmawia z Kapikiem a nie ze mną!..wrrr...
Dziunia i jak nocka??? mam nadzieje że lepsza...dzięki za gratki za ząbki:)
Karinka gratulacje dla siostry!!!!!!!!!!!:-)

co do obniżania to jeszcze nie obnizyłam:-) bo Kapik ma za słabe ręce:-) nogi silne jak nie wiem co a rączki słabiutkie musi z tatą na siłownie pochodzić:D:D no i dupsko jeszcze też za ciężkie:-) bo nogami to przebiera masakrycznie:-)

Do góry