reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2007

reklama
Liluś mój głosik na Liv:-)

2:1 dla Liv :-)

lilka ja tez na liv

3:1 :-)

kiedy trzeba obnizyc lozeczko ?

mirka ja obnizam w momencie jak widze ze dziecko sie chwyta gory lozeczka i potrafi sie podciagnac
natychmiast lozeczko w dol
cos czuje ze w ciagu 2 tygodni bedziemy musieli to zrobic

Lilus, ja tez jestem za Liv:tak::tak:

Wisienka, u mnie tez mezus przebiera - choc czasem jest smrodzik ze ho,ho...

4:1 :-D

Wisienka moj maz od poczatku nie przebieral Hani bo bal sie ..hmm
teraz juz przebiera bez gadania ale jak Hania kupala strzeli to woli jak ja ją przebieram :-D

ja tez jestem za Liv :) - a jak to sie będzie odmieniać ??

5:1 :laugh2: dla Liv

Liv chyba się nie odmienia? :dry:
Lilka odmienia się?
Bo mojego Matthewa się nie odmienia :rofl2:

Anineczka,Liv jest tak krotkie ze trudno byloby je odmienic
tutaj w Norwegi nie ma zdrobnien jak w PL,jest jak u was :tak:

pusia podejrzewam ze w Norwegi sie nie odmienia tak samo jak tu w angli, tylko polska taka skomplikowana ze wszystko domienia :-)
ale jesli sie myle to lilka popraw mnie :zawstydzona/y:

Wisienka zgadza sie :-):tak:
imiona sie nie odmieniaja :tak::happy:

Anineczko, Lilus gratulacje dla Waszych Starszakow, ze juz pieluchy poszly w odstawke - dzielne dzieciaczki:-):-)

Anulka dizekujemy z Milenką :-)
ogolnie odpieluchowanie to nic fajnego i jak sobie pomysle ze jeszcze dwa razy mnei czeka.....:rolleyes2::oo::ninja2::huh::huh::huh::surprised::surprised::oo2::unsure::unsure::unsure::errr:

Inga była grzeczna i wreszcie zaczęła robić jakieś postępy:-) Zaczęła raczkować. Przemieszcza się w tempie błyskawicy:-) Do tego staje jak tylko poda się jej rękę. Siedzenie jej nie interesuje. Stoi pięknie, nie podtrzymuję jej, ona tylko trzyma mnie za palce:-) Staje tak śmiesznie na paluszkach:-) Do tego miała okazję spróbowac schabowego i pyzę z mięsem:-) Oczywiście pełen zachwyt i zero jakiś reakcji typu ból brzucha czy wysypka:-) Dorosły Żel pod prysznic też nie spowodował żandej reakcji alergicznej, bo mamusia zapomniała jej płynu do mycia:-)

Bira witaj :-)

no no Ingusia szaleje :laugh2:
brawo dla malutkiej!! :-) ojj nasze dzieci zaczynaja kazdego dnia byc sprytniejsze
ja to widze etraz po Hani
normalnie ruszyla z kopyta ze hej :laugh2:

po drugie prawa dolna jedyneczka stuka pięknie:-) jejku jaki to bajerka dźwięk hehehehe
Sabinka gratulaski dla Kacperka za ząbeczka:tak::-):-)
zmienie temat...
mam dziwne uczucie od paru dni ze jestem w ciazy :dry: To raczej nie mozliwe bo jestem na tabletkach anty...., no ale dziwne bulgotanie w brzuchu mnie zastanawiac zaczyna :sorry2:i ta chec jedzenia.... gggrrrrrr no ale to, to chyba na to ze nie pale. Jutro w kazdym razie ide kupowac test, bo nie biore o stalych porach tych tabletek :sorry2:
Larvuniu i jak robiłaś teścik?
larvunia ja mam to samo:sorry2:z tym ze ja nie biore tabletek... i mam malego stresa.... ale zobaczymy - jakos na poczatku miesiaca powinnam mies @wiec czekam z niecierpliowoscia:sorry2:bo juz mi sie sni ze mam znowu ten wielki brzuchol:-:)szok:mam mega stresa...a czemu to na zamknietym:dry::dry:
kathhe mi też się co róż prawie co drugi dzień że jestem znowu w ciąży:szok::szok::szok: mi też jakoś teraz tęskno za @:dry::laugh2::-p
Wczoraj mielismy przelomowy dzien, Dominik nauczyl sie uderzac lapkami w co popadnie (a jeszcze ze 2 czy 3 dni temu narzekalam ze nie umie:) ) i teraz wali we wszystko i pluska sie w wodzie :) No i najwazniejsze: powiedzial MAMA :) Slodko to brzmi :)MOja mama mowila mi kiedys ze powiedzial mama ale ja tego nie slyszalam. No a wczoraj sama sie przekonalam :) Do tej pory mowil wawa, beee, ajaajaja, iiiii i rozne tego typu dzwieki i piski, no i z miloscia powtarza baba. W sumie od malenkiego wychodzily mu dwa "slowka"; Bee i Niee :))
Anitt gratulacje dla Dominkiczka za nowe umiejętności:tak::-):-)
mnie dzis spotkala niespodzianka. Maz wzial rano mala jak tylko sie obudzila i poszli sie bawic a ja moglam pospac do 9:-):-):-)
Potem przyszli na cyca i Marysia miala w raczkach prezent dla mnie;-)dostalam od niej kurs salsy na dvd:-D:-D:-D:rofl2:hehe sprytna ta moja corcia, wiedziala co mama chce:tak:no i podobno rozmawiala ze swoim tatusiem i przekonala go zeby uczyl sie tanczyc razem ze mna;-)zobaczymy jak to bedzie:-)troche wspolnego ruchu nam sie przyda:tak:ale mam kochana rodzinke:-)
Kathhe fajny prezent dostałaś od rodzinki:tak:;-):-)
Ja sie pochwale ze Dorianek znowu zaczął robić przewroty z brzuszka na plecy i na odwrót ale tylko w lewą stronę..
Women brawa dla Dorianka:-):-):-)
Musze sie pochwalic, dostalam dzis torta w ksztalcie znaku supermena, z duza litera S (bialo-czerwony) z napisem DLA SUPERMAMY Oskar... i duze rafaello... (mniam!!) no i e-karteczke, takze wzruszylam sie i jestem jaks taka szczesliwa... Cudna sprawa byc mama...:-):-):-) no i mezus mowi, ze cos wyjatkowego zamowili, ale trzeba czekac... hmmm...;-)
Anulka ładnie się mężulek postarał:tak::tak::-)
Karina Gratulacje dla siostry :tak::-):-)

Anulka dizekujemy z Milenką :-)
ogolnie odpieluchowanie to nic fajnego i jak sobie pomysle ze jeszcze dwa razy mnei czeka.....:rolleyes2::oo::ninja2::huh::huh::huh::surprised::surprised::oo2::unsure::unsure::unsure::errr:
Liluś Gratulacje dla Milenki:tak::-):-):-)
nie martw się na zapas :tak: na pewno szybko Ci pójdzie odpieluchowanie pozostałych dzieciaczków:tak::tak::tak:

Dobranoc Kobitki:-):-):-):-):-):-)

Lilka zdecydowanie 6:1 dla LIV:) Ladne imie. A co z meskimi??:-p

Bira super dzielna Ingusia, gratuluje :)

Dominik jest tak leniwy ze jak lezy i jakas zabawka mu ucieknie i nie moze jej dosiegnac, to wzdycha, odwraca sie i skrobie paluszkiem w lozko :sorry2:

Dzisiaj maluszek dal popis na maksa, bylismy z mama w kawiarni na lodach i kawce i pozniej na zakupach no i Domis wykorzystywal swoje umiejetnosci. Zaczepial kazdego po kolei, robil UUUUHUUUhuhu a jak ktos sie na niego spojrzal to smial sie w glos wraz z charakterystycznym odrzucaniem glowy do tylu. Niemozliwy jest, rozbraja mnie na kazdym kroku.

Dzisiaj znow pozyczyl kase od babci i dostalam urooooczy malenki bukiecik :) Zeby mu sie nie odwidzialo to rozpieszczanie matki :))

No no kobitki widze żę niektóre to miały dzień pełen wrażeń;-) ja dzisiaj padam na twarz cały dzień przy pralce , prasować to chyba bede przez tydzień :baffled::sorry2:

Anitt gratuluje pierwszego mama :tak:moja oliwka od kilku dni mówi dada tata baba łełe gugu itp ale jak ją ucze mama to tylko wybucha śmiechem :rofl2:

Sabinko gratuluje ząbasków :-D

bira zazdroszcze raczkowania i gratulacje :-)

no nic spadam bo pewnie dzisiaj znowu ciężka noka ( chyba kolejny się wyżyna ) :sorry2::sorry2::sorry2:
DOBREJ NOCKI

Dzieki Dziunia, zycze udanej i przespanej nocki.

Co do mam raczkujacych dzieci- nie zazdroszcze wam :) Wystarczy ze Dominik nauczyl sie siedziec i juz ma problem np. z jazda w foteliku :/ Caly czas chce usiasc a jak wiadomo-pasy mu na to nie pozwalaja i sie wscieka. Moge tez zapomniec o moim przyjacielu-lezaczku z tego samego powodu(w lezaczku nie ma pasow na ramionka wiec usiasc w nim to zaden problem, a stad juz tylko chwila nieuwagi i moze sie to skonczyc lotem na twarz :nerd:

DZIEN DOBRY:tak:
U mnie nocka ciezka jak diabli ale z milych rzeczy to wczoraj urodzil sie synek mojej siostry o 14.25 tak wiec porod miala bardzo szybki i latwy ( czy ja musialam sie tak meczyc hehehehe:-D)Michalek urodzil sie z waga 3140 i 54 cm dlugosci mi nawet nie bylo dane miec tak malutkiego dziecka bo moj Szymek 4500 i 60 cm dlugosci hehehee.
Dzisiaj z Szymciem jade do nich do szpitala:tak:

Laseczki wyszła i druga jedynka!!!!!!!!!! no to mi młody prezent zrobił:-) 2 jedyneczki w jeden dzień:-) hihih

Sabinka gratuluje drugiego zabka super prezent:tak:

wiecie co wlasnie moj synus walnal takie kupsko ze ho ho :-D:-D juz z daleka wyczulam ze kupka poszla i kazalam tatusiowi isc zmienic pieluche, widzial ze cos kombinuje ale sie zgodzil, jednak jak tylko go wzial na rece i poczul te piekne zapachy to sie zawachal, no ale w koncu go przekonalam i poszedl a za minute mnie wola i prosi abym ja przebrala davidka bo on sie na to patrzec nie moze a zapach powodeuje ze ma odruchy wymiotne :-D:-D
wiem ze to troche smiewrdzaca sprawa ale pisze to bo jestem ciekawa jak jest z waszymi facetami, czy to tylko moj jest taki wrazliwy?
bo jak maluch byl tylko na cycu to kupka ta nie smiewrdziala i on przebieral bez problemu :rofl2:

Wisienka no moj niestety ale nie przebiera ale moj nic nie robi przy dziecku:dry:

Hej laski:-)

Dzisiaj wróciłam z weekendu:-) Było rewelacyjnie:-) Chatka super za śmieszne pieniądze. Towarzystwo super, pogoda idealna. Wypoczęłam i zregenerowałam siły:-) Inga była grzeczna i wreszcie zaczęła robić jakieś postępy:-) Zaczęła raczkować. Przemieszcza się w tempie błyskawicy:-) Do tego staje jak tylko poda się jej rękę. Siedzenie jej nie interesuje. Stoi pięknie, nie podtrzymuję jej, ona tylko trzyma mnie za palce:-) Staje tak śmiesznie na paluszkach:-) Do tego miała okazję spróbowac schabowego i pyzę z mięsem:-) Oczywiście pełen zachwyt i zero jakiś reakcji typu ból brzucha czy wysypka:-) Dorosły Żel pod prysznic też nie spowodował żandej reakcji alergicznej, bo mamusia zapomniała jej płynu do mycia:-) Coby nie było za różowo, to w jedną i druga stronę walił mi się samochód:baffled: W jedną coś tam pękło i miejscowy mechanik musiał się z tym zmierzyć a z powrotem popsuło się wszystko:wściekła/y: Przestał gnojek jechać:baffled: Na szczęście udało mi się jakoś dotelepać do domu:baffled: Jutro spróbuję go dotransportować do mechanika a jak nie to laweta:baffled:

Bira swietnie ze wypoczelam no i gratuluje postepow Ingi:tak:;-)

Dzień dobry..:-)

Zacznę szybciutko od jednego a potem nadrobie bo tyle naskrobałyście!!!!!!!:-)

Kochana KArinko wszystkiego naj naj naj z okazji 2 rocznicy ślubu!:-) miłości, sexu i kasiurki:-) życzę ja:-)

reklama
trochę nadrabiam:-)

Dziękujemy wszystkim ciocią za gratulacje ząbkowe:-)

Anineczka, Liluś gratulacje dla dzieciaczków za odpieluchowanie:-)
Bira gratulacje dla Ingusia za wyczyny:-) co do mleko to już kiedyś mówiłam ja młodemu wmuszam mleko...łyżeczką!!!!!!! bo z butli nie ma szans nie wypije;/
Anulka a njgorsze że jeszcze nie skończyłam prasować...padłam:-(
Anineczka kurcze że ja wczoraj nie wiedziałam że to Twój mężuś prasuje zaraz mojego bym zagoniła!!!!!!!
Aluśka super że Amandzia zasnęła:-) a jak nocka minęła?:-)
Wisienka u mnie sie tak prało i prało a teraz jak zobaczyłam ile prasowania to załamka...;/
Anineczka i jak oduczanie nocnego jedzonka??
Anulka śliczny prezencik:-) ja dostałam rózyczke od mężusia i od Kapika ale za to od Kapika extra prezent 2 ząbeczkI:D
Anitt mój młody to samo robi do obcych..masakra śmieje się do każdego wogóle się nie boi...:-) już nie powiem jak chcę w sklepie porozmawiac ze sprzedawcą i się doradzic czegoś...to się nie da bo sprzedawca rozmawia z Kapikiem a nie ze mną!..wrrr...
Dziunia i jak nocka??? mam nadzieje że lepsza...dzięki za gratki za ząbki:)
Karinka gratulacje dla siostry!!!!!!!!!!!:-)

co do obniżania to jeszcze nie obnizyłam:-) bo Kapik ma za słabe ręce:-) nogi silne jak nie wiem co a rączki słabiutkie musi z tatą na siłownie pochodzić:D:D no i dupsko jeszcze też za ciężkie:-) bo nogami to przebiera masakrycznie:-)

Do góry