reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2007

kiedy trzeba obnizyc lozeczko ?
Mirka nie ma jakiegoś schematu co do tego.Jak zauważasz,że młody zaczyna kombinować,podciągać się za szczebelki to wtedy.

U nas młody śpi.Ciekawe jak będzie nocka.

Aniulko
widze,że się poprawiło z kupkami.Super :tak:

Sabinko
mój mąż łączy się z Tobą w bólu.On też dziś prasuje :-D

reklama
mirka.mkm my już obniżyliśmy łóżeczko jakiś tydzień temu od kiedy Kacper stabilnie siedzi - bo on łapie sie za szczebelki w łóżeczku i próbuje podnieść dupcie wiec wole nie ryzykować

ja tez jestem za Liv :) - a jak to sie będzie odmieniać ??

Liv chyba się nie odmienia? :dry:
Lilka odmienia się?
Bo mojego Matthewa się nie odmienia :rofl2:

I jak Pusia? Kupiłaś coś na odplamianie?
Pamiętaj,żeby świerzą plame odrazu wywabiać bo później jest ciężko :tak:

Aniulko
a czy ty już widzisz jakąś akcje na dziąsełkach przy kolejnych ząbkach?
Bo u nas też marudyzm ale nic nie widze na górnych jedynkach,a to one powinny iść następne:dry:

Amandzia już smacznie śpi w swoim łóżeczku zasnęła w ciągu 15 minut:tak: :-)

Stosuję się do tej książki co Pusia podała;-)i to już nasza 4 nocka bo wcześniej to źle się za to zabraliśmy :dry:,
ale najważniejsze żeby się teraz nie poddać jak tam dobrze idzie:tak::-)

Wczoraj w nocy jak obudziła się na amciu o 2.00 myślałam że znowu będę się męczyć z usypianie a tu niespodzianka odłożyłam ją do łóżeczka i sama zasnęła, potem się obudziła o 5.00 i już nie chciała spać więc ją ubrałam wsadziłam do leżaczka do leżaczka i poszłyśmy do kuchni.....zjeść sniadanie:tak:
o 6.00 stwierdziłam że jeszcze chce mi się spać:tak: Amanda usnęła dosyć szybko i tak spałyśmy (każda w swoim łóżku) do 9.00:-D:laugh2:
Dobre dziecko dało się matce wyspać z okazji jej święta:-):-):tak:

Jutro idziemy na szczepienie więc się dowiem w końcu ile przybrało to moje maleństwo:tak::-)

Liv chyba się nie odmienia? :dry:
Lilka odmienia się?
Bo mojego Matthewa się nie odmienia :rofl2:

I jak Pusia? Kupiłaś coś na odplamianie?
Pamiętaj,żeby świerzą plame odrazu wywabiać bo później jest ciężko :tak:

Aniulko
Bo u nas też marudyzm ale nic nie widze na górnych jedynkach,a to one powinny iść następne:dry:

no właśnie taka ze mnie sklerotyczka że zapomniałam kupić coś na plamy :baffled::crazy:.
No a co do plam to lipa trochę bo mamy takie lekko dawniejsze plamki :( ale mam nadzieje że jakoś zejdzie:dry:

a ja spędzam dzień matki z żelazkiem!!!!!! normalnie tyle mi się nazbierało że masakra;/

sabina bidulko ty jedna :-D:-D
ja w niedziele rano walczylam prawie 2 godziny bo taka sterta mi sie nazbierala, juz nie mialam co wlozyc wiec nie mialam wyjscia
:sorry2::rofl2:

pusia podejrzewam ze w Norwegi sie nie odmienia tak samo jak tu w angli, tylko polska taka skomplikowana ze wszystko domienia :-)
ale jesli sie myle to lilka popraw mnie :zawstydzona/y:

anulka i jak torcik? i ta niespodzianka? :-)

Aniulko

Anineczko, nie dla mnie to nic nie widac... ale jak bylismy na szczepieniu 3 tygodnie temu, to lekarka powedzila "O juz gorne Wam beda wychodzic" ...hmmm, ale jeszcze Oskar nie dokazywal... a teraz masakra... ja juz padam na pysk. Piszcze, krzyczy, budzi sie co moment z placzem itp... A ostatnio jak byl tak nieznosny to szly dolne jedynki... Tyle, ze najpierw bylo nieznosny, potem spokoj przez kilka dni czy tydzien i potem nieznosny na maxa i zabki sie wykluly...

No prosze Aluśka.Wielkie postępy,wielkie.:-)
Ważne,że się nie poddajecie.:tak:
Ja dziś w nocy będe walczyła z jedzeniem młodego.
Bo on to w sumie w nocy je jakby chciał a nie mógł.
Zje 30-40 ml i odpływa.Tak więc dziś serwujemy wode :tak::baffled::sorry2:

mirka.mkm my już obniżyliśmy łóżeczko jakiś tydzień temu od kiedy Kacper stabilnie siedzi - bo on łapie sie za szczebelki w łóżeczku i próbuje podnieść dupcie wiec wole nie ryzykować

My obniżyliśmy w niedzielę w końcu bo skubana podciąga się i staję na nogi :szok: W niedzielę rano zrobiła nam pobudkę taką że szok stała na nogach i zaczęła się gibać do przodu nie wiele brakowało a wypadła by z łóżeczka:szok::no:

reklama

anulka i jak torcik? i ta niespodzianka? :-)

Wisienko, torcik pychotka... z bitej smietany... mmmm:-):-):-)
a co do drugiej czesci to rozmawialismy i chodzi o zlota zawieszke (medalik - np. w ksztalcie serducha) z wygrawerowanym zdjeciem (twarzyczka) Oskarka - na pamiatke 1-go Dnia Mamy... ale mezus sie dowiadywal i u nas w miesice nikt nie graweruje zdjec na zlocie... wiec trzeba to zamawiac u zlotnika i czeka sie k.3 tygoodni, musze zobaczyc jeszcze jak wyglada to w Polsce, moze przez internet zamowic... hmmm, no i porownac ceny:baffled:

Do góry