reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2007

ja mam kojec juz chyba prawie 2 mce i nie wyobrazam sobie zycia bez niego ....tylko ze on jest z tych mniejszych , drewniany i przechodzi spokojnie przez drzwi a no i jest na kolkach

mirka no my wlasnie chcemy taki wiekszy co spelnia tez funcke jako bramka na schody i ochraniacz do kominka

Kobitki mam szybkie pytanie - bo zaraz jedziemy na zakupy - czym wywabiacie plamy z ubranek maluszków ???

pusia ja normalnie pryskam vanishem w sprayu i normalnie piore w jego proszku, a jak sa po kupce czy cos to vanish plus 90 stopni i wszystko schodzi.
;-):-)

Wisienka w tym sęk ze czuje sie i jem tak jak w kazdej ciazy :tak:
wiec liczymy na trzecia corke :rofl2: matko one nas zrujnuja finansowo za nascie lat :rofl2::-D:-D
ciuchy,kosmetyki,fryzjer,dyskoteki.....:laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2:

mi ostatnio spodobalo sie imie Liv a Karol chce Kari :rofl2: (wybieramy juz imie typowo tutejsze)
Kari tez super ale boje sie ze w pl beda kojarzyc z przyprawa curry :sorry2:

lilka no moze, ale nigdy nic nie wiadomo ;-) a ciuchy moga nosic po sobie :-D:-D
mi sie podoba bardziej kari i skojarzylo mi sie z Karina a nie curry :laugh2::laugh2:

reklama
wiecie co wlasnie moj synus walnal takie kupsko ze ho ho :-D:-D juz z daleka wyczulam ze kupka poszla i kazalam tatusiowi isc zmienic pieluche, widzial ze cos kombinuje ale sie zgodzil, jednak jak tylko go wzial na rece i poczul te piekne zapachy to sie zawachal, no ale w koncu go przekonalam i poszedl a za minute mnie wola i prosi abym ja przebrala davidka bo on sie na to patrzec nie moze a zapach powodeuje ze ma odruchy wymiotne :-D:-D
wiem ze to troche smiewrdzaca sprawa ale pisze to bo jestem ciekawa jak jest z waszymi facetami, czy to tylko moj jest taki wrazliwy?
bo jak maluch byl tylko na cycu to kupka ta nie smiewrdziala i on przebieral bez problemu :rofl2:

Witam :tak:
Ja tylko na chwilkę, bo zaraz zabieramy się za kąpanie:tak: a potem usypianie Amandzi:szok: ......no ciekawe ile czasu tym razem to zajmie i czy starczy mi cierpliwość :dry:
Jak szybko uśnie to jeszcze do Was zajrzę i może też uda mi się nadrobić......
.......byłam dziś na aerobiku i niedawno przyjechałam dostałyśmy niezły wycisk ....nie wiem czy się jutro zdołam podnieść:dry::szok::laugh2::-p

no i na koniec puki pamiętam:tak::-)
Wszystkiego najlepszego Kobitki
z okazji naszego święta:tak:
pinkrosesai1.gif

Aluśka trzymam kciuki za usypianko,
Amanda bądz dzielną dziewczynką i uśnij ładnie :tak:

Wisienko mój przebiera,ale na początku też miał kilka dni obaw ;-)

Lilka a jak tam odpieluchowanie Mili?
U nas pełen sukces :tak::tak:
Młody robi do nocnika i kupke i siuśki.
Nawet nie podejrzewałam,że nam tak łatwo teraz pójdzie :sorry2:

Mi się bardziej podoba Liv. :tak:

Anineczka ja mam juz dziecko odpieluchowane :-)
normalnie jezdzimy juz autem bez pieluchy,do znajomych rowniez,w przedszkolu tez bez pieluchy :-) jestem dumna masakrycznie z Milenki bo bez bbolu i wysilku poprostu przeszla na tryb bezpieluchowy,ale....na noc pieluche zakladam jeszcze bo widze ze rano budzi sie z pelna lub mniej pelna pielucha :sorry2:
wiec pomecze sie jeszcze troche,a jak znajomi w lipcu beda w PL to kupia nam podklady pod przescieradlo,bo w pl to groszowe sprawy a tu jednak nie :rofl2:

Wisienka wszystko mzoliwe,ale psychicznie juz nastawilismy sie na girl
mi to w sumie wsio ryba co to sobie rosnie :-)
ale tata wiem ze chcialby synka choc juz chyba zwatpil w swoje umiejetnosci :laugh2::laugh2:

Liv : Kari
1 : 1;-)

wiecie co wlasnie moj synus walnal takie kupsko ze ho ho :-D:-D juz z daleka wyczulam ze kupka poszla i kazalam tatusiowi isc zmienic pieluche, widzial ze cos kombinuje ale sie zgodzil, jednak jak tylko go wzial na rece i poczul te piekne zapachy to sie zawachal, no ale w koncu go przekonalam i poszedl a za minute mnie wola i prosi abym ja przebrala davidka bo on sie na to patrzec nie moze a zapach powodeuje ze ma odruchy wymiotne :-D:-D
wiem ze to troche smiewrdzaca sprawa ale pisze to bo jestem ciekawa jak jest z waszymi facetami, czy to tylko moj jest taki wrazliwy?
bo jak maluch byl tylko na cycu to kupka ta nie smiewrdziala i on przebieral bez problemu :rofl2:

U nas przepieramy oboje na zmiane nie ma z tym problemu :tak:(choć zapachy czasem potrafią powalić hahah)

Kacper właśnie je Piotrek go karmi no i zaraz zmyka spać - dziś wszystko sie opóźniło bo zakupy sie przeciągnęły - mam nadziej że będzie dobrze spał

a ja spędzam dzień matki z żelazkiem!!!!!! normalnie tyle mi się nazbierało że masakra;/

Wisienka mój też czasem ma opory przd zapachem ale wyjścia nie ma:-)
Aluśka ucałuj Amandzie od Kapika i szepnij słówko żeby ładnie zasnęła;-)
Liluś mój głosik na Liv:-)

buziak

reklama
Lilus, ja tez jestem za Liv:tak::tak:

Wisienka, u mnie tez mezus przebiera - choc czasem jest smrodzik ze ho,ho... a po tym syropku (juz zmniejszylam dawke) to dzis byly 3 kupki:-p:-):-D ( a wczoraj nic...)

Sabinka, no to ladnie swietujesz - z zelazkiem:laugh2::dry:

Aluska, daj znac jak Amanda zasnela... u nas zasypianie teraz to katorga... brrr, o 19 schodzimy na kapanie, k.19.30 cyc i k.19.45 zawsze bylo spanko, a teraz Oskar usnie i 4-5 razy albo i lepiej sie budzi, co 10-20-30 minut... i placz... och, te zebyyyyy:baffled:

Do góry