Liluś dobrze że znaleźliście sposób na rozwiązanie problemu co do samochoduAnitt bo jakbysmy chcieli to auto bysmy oddali...ale nie znamy sie do konca na prawie tutejszym i na tych formalnosciach i nie chcemy tracic sil,nerwow i energii...
przez dwa lata nam auto naprawiaja jak cos sie zrypie,to najwazniejsze
po dwoch latach mowimy autkowi papapaa i kupimy auto juz z autoryzowanego salonu,wtedy bedzie sie mialo pewnosc ze auto jest spoko a nie...no ale czlowiek uczy sie na bledach...
a to rawda ze w kraj sie zzylismy
jak nam miną za 5 lat pozwolenia na pobyt to bedziemy sie juz starali o pobyt staly,a obywatelstwo nie wykluczone
ja tesknie momentami za Polska..szczegolnie za nie ktorymi produktami jak kielbasa slaska ,ale jak mysle ze mialabym wrocic do Polski to...wiem ze tesknilabym za Norwegia
fajnie tu,ale jeszcze fajniej bedzie jak jezyk opanuje,wtedy to luz
a teraz to mnie babcie na spacerkach zaginaja
wczoraj babcia z wnuczka na spacerze cos zagadala do mnie a ja ani jednego slowa z tego nie zrozumialam
porazka... no i robie duzo bledow jak mowie
moj ostatni blad to chcialam powiedziec prosze a powiedzialam dziekuje (a akurat wreczalam naszym Norwegom salatki i soczki,bo pelno tego K.z pracy przywozi,no i jeszcze im podziekowalam za to ..ale wtopa )
życzę aby kolejny zakup okazał się w 100% trafiony
Anineczko super że udało Ci się do nas zajrzeć martwiliśmy się o Ciebie:-(Hej.
żyjemy ale tak jakoś wyszło,że mało siedze na necie.W sumie odzywałam się na innych wątkach,ale tak jakoś bez przekonania.Małe problemiki
Matt daje popalić,towarzyski gościu
Właśnie niedawno padł i ja też padam,ale jutro znowu jedziemy do znajomych to troche sie odstresuje
Sorki,ale nie poczytałam co u Was.Kiedyś nadrobię
Trzymajcie się.
Może mi się jeszcze uda dziś odezwać,bo teraz szukam ważnych informacji w necie i wrzucam zdjęcia do Picasa ;-)
Szybkiego uporania się z problemikami życzę
Anitt ładnie Ci Dominiczek ważyNo i ja sie witam
Domis juz mi nie dal spac, ale poczekamy w wyrku do 8 i pewnie znowu bedzie spal
Dzisiaj moja mama ma wolne wiec zapowiada mi sie luzniejszy dzien- tzn mniej noszenia Domisia. Skubany wazy juz 8,800 a to dla mnie za duzo
Pusia że Kacperek dał się w nocy wyspaćDzień dobry :-)
Cała rodzinka już nie śpi ( Mężulek ma dziś wolne )
Jak nocka ...??
a więc Kacper usnął o 20:20 spał do 5:20 zjadł mleko i spał do 8:00 . Czyli tak mniej więcej 11,5 godzin. Ale się cieszę :-).
Dziś obiecałam Mężulkowi zrobić zupę krem z pomidorów z serkiem [FONT="]mascarpone ( z przepisu z internetu - pierwszy raz będę to robić zobaczymy jak wyjdzie i czy to w ogóle dobre). Jeszcze planuje zrobić taki deser tez z przepisu "[FONT="]Domowy krem truskawkowo-pomarańczowy". [/FONT][FONT="]
A na jutro wymyśliłam "Polędwice z papryka i ryżem" też z neto mam nadzieje że wszystko będzie smakowało . [/FONT]
[/FONT]
Daj później znać czy zupka i deser mężusiowi smakowała
Jak możesz to wklej przepisy na odpowiednim wąteczku
Ladina współczuję bólu głowy:---(Witam,
juz trzeci dzien mnie glowa boli, chyba sie wykoncze
Ide Was poczytac;-)
Wisienka jak Ci sie uda to pochwal sie na galerii:--(dzis z samego rana przyszly zdjecia Davidka ktore robilismy w sobote, sa przesliczne. teraz tylko kupic ladne rami i powiesic :-):-)