reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2007

helo

mnie dzisiaj odwiedziła tesciowa z bratem meża ktory jest na swojej pierwszej przepustce i im powiedziałam
bardzo kochanej cioci napisałam smska

tez sie zastanawiam czy dobrze zrobiłam,ale z Milenką było tak samo i wszystko było ok
ogolnie nastawiam sie optymistycznie i staram sie zadnych pesymistycznych mysli do siebie nie dopuszczac :happy:

wlasnie moja pociecha poszła na drzemke i chyba troszke ogarne chałupke po jej szalenstwach i sie poloze na chwileczke ;-)

do pozniej

P.S. tez ogladam taniec z gwiazdami :-)

reklama
Ja też powiedziałam mojej mamie bardzo szybko że jestem w ciąży. Zataiłam tylko przed teściami bo i tak bardzo rzadko ich widuję a w poprzedniej ciąży dowiedzieli się jak byłam w 18 tc:wściekła/y: Teraz też jestem optymistką. Będzie jak ma być a póki co łykam Duphaston i leni****ę sobie troszkę na kanapce.A co tam w końcu po raz ostatni jestem już w ciąży:tak: Szkoda tylko że mam zapalenie gardła i muszęuważać w najbliższych dniach na siebie. A tak jeszcze to pochwalę się wczoraj byłam na USG pierwszym nasze szczęście ma 2,1 mm wiek wg USG 5 tc i 5 dzień a wg @ (27,01,2007) zaczął się 7 tc, ale lekarz mówi że jest ok:happy:

Hehe, no proszę, ja się nie spieszę z zawiadamianiem rodzinki. Straciłam już kiedyś dzidzię w 10 tyg i było to okropne uczucie gdy wszystkim musiałam tłumaczyć że jednak dzidzi nie będzie. Rodzicom i teściom powiemy jak skończę 3 miesiąc, a reszta niech się sama dopatrzy ;-)

Ja mam kilka tabletek duphastonu jeszcze z tamtej ciąży, ale nie łykam bo na razie nie ma takiej potrzeby, dowiem się co i jak po pierwszej wizycie. Na razie tylko kwas foliowy codziennie po jednej tableteczce :-)

Margaretko też mnie cholernie gardło boli, płuczę wodą z solą.

Anineczko a gdzie pracujesz jeśli mogę wiedzieć? Tzn jaki to charakter pracy?

Ja na razie nie pracuję, więc zwolnienie odpada ;-) tzn mam etat w postaci 24 h opieki nad Wiktorem... hehe ;-)

Witam popoludniem.
Deszcz dalej pada:-p
Ja sie zastanawiam czy dobrze zrobilam,ze powiedzialam:eek:
No ale wole zeby sie odemnie dowiedzieli niz od kogos obcego (kilka osb dowiedzialo sie,ze jestem tutaj na bb i pewnie mnie podglada:baffled: )

Ja jestem fryzjerka i strzyge facetow;-)
Na szczescie teraz pracuje 2 dni w tygodniu,a reszte spedzam z Antkiem.
W poprzedniej ciazy pracowalam 5 dni w tygodniu i to bylo meczace.:sick:

uuu anineczka to nieźle się nastałaś przy tym strzyżeniu, ale dobrze że facetów strzyżesz, bo to chyba mniej styczności w farbami i lakierami, nie?

aha, witaj Pati! Gratulujemy!

Madga! trzymamy kciuki! musi być dobrze!

uuu anineczka to nieźle się nastałaś przy tym strzyżeniu, ale dobrze że facetów strzyżesz, bo to chyba mniej styczności w farbami i lakierami, nie?
Tak dokladnie,a pozatym mniej marudzenia :laugh2:
W sumie to jest moja nowa praca,bo ze starej zrezygnowalam jak Antek mial 8 miesiecy.
Chcialam posiedziec troszke z nim,zanim skonczy roczek.
No i jak roczek nadszedl to zaczelam szukac pracy. I w sumie pracuje tam od listopada.
Tak wiec krociutko:laugh2: I dlatego sie obawiam troche powiedziec szefowi:-p
I pewnie moje obawy sa bezpodstawne,bo szefowie tutaj sa bardzo prorodzinni:-)
A zeby dostac macierzynski musze wyrobic 39 tygodni pracy,takw iec jeszcze troche przedemna:tak::-)

Lilka tej ciazy nie spedzisz w szpitalu tylko z nami na bb!!!!
Pati witam serdecznie!!!!
Gluszku ni emasz mnie za co podziwiac! No nie zaden wyczyn bo jest wiecej mamusiek, ktore rodza dzieci w tak krotkich odstepach i jakos sobie radza!!! Ciebie Mary troszke wymeczyla ale mysle, ze skoro Ci sie tez dzidzi zachcialo to takze dlalabyc rade°!!! W koncu silna babka z Ciebie!!!

Madga, uwazaj na siebie, biez leki a wszystko bedzie dobrze!!!

Ja tak jak Margaretka nie powiedzialam moim tesciom!!! Rodzice wiedza i siostra tez!! Z Allankiem wiedzieli wszyscy i wtedy juz zalowalam ze tesciowie wiedza!!! Szkoda gadac ale takich wrednych ludzi spotyka sie bardzo rzadko!!! Tesciowa w tamtej ciazy mnie tak zwyzywala, ze myslalam ze starce Allanka bo tak mnie z rownowagi wytracila!!! Teraz nie musi wiedziec i moj mezyk uwaza tak samo!!!

Czy kogos pominaelam??? Jezeli tak to sie nie gniewajcie ale mezyk mnie co chwile odrywa od kompa i juz wszystkiego nie pamietam co pisalyscie!!

witam wieczorową porą;-)
dziękuję wszystkim za miłe przyjęcie
we środę jestem umówiona do gina, zrobi usg i w końcu się czegoś dowiem o mojej małej fasolce
już sie nie moge doczekać:tak::tak::tak:

mam już zerówkowicza w domku i teraz licze na małą księżniczkę
ale najważniejsze żeby dzidzka zdrowiutka była

reklama
He he.. zauważyłyście, że w większości są tu mamy synków, które czekają z utęsknieniem też na córeczkę:confused: :tak: :-)

Lilka Ty chyba czekasz na synka?:-)

Najspokojniej w tym względzie mają nasze kochane mamusie debiutantki, choć zapewne i Wy macie swoje ciche pragnienia odnośnie płci dzieciątka?

Ja pamiętam w ciąży z Pawełkiem, że chciałam dziewuszkę. Ale jak usg wykazało, że syn to już świat poza nim nie istniał. Teraz sobie nie wyobrażam już nie mieć synka:-) Ale chciałabym jeszcze zobaczyć jak to jest wychowywać dziewczynkę i pleść jej warkocze:-)

Tak więc jak się spełnią nasze plany to w listopadzie 2007 królować będą panienki;-)

Do góry