reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Listopad 2007

asix moze idz prywatrnie gdzies...., prywatnie "inaczej" lecza. Wiem po sobie.... :dry:

wiesz ale tu jest inaczej....
polak prywatnie to mnie tak naciagnie ze szok, a w koncu tu jestem ubezpieczona i maly tez to dlaczego mam placic po 100 funciakow za kazda prywatna wizyte:wściekła/y:
sprobuje normalnie a jak nie wyjdzie to sie wnerwie i poszukam jakiegos pediatry, chyba skocze na jakis watek angielski na babyboom

karina-ja chyba sniadanie wciagne przed nastepna kawka....

reklama
cos mi nie wyszlo to wstawienie obazka... niewazne.

taaaa jeszcze jedna :-)
karina wiec dlaczego twoja pociecha wstaje juz o 5.00?? o ktorej kladzisz spac??

Moj maly idzie spac tak miedzy 20.30 a 21.30 przywaznie w tych godzinach zaliczamy spanko:tak:

wiesz ale tu jest inaczej....
polak prywatnie to mnie tak naciagnie ze szok, a w koncu tu jestem ubezpieczona i maly tez to dlaczego mam placic po 100 funciakow za kazda prywatna wizyte:wściekła/y:
sprobuje normalnie a jak nie wyjdzie to sie wnerwie i poszukam jakiegos pediatry, chyba skocze na jakis watek angielski na babyboom

karina-ja chyba sniadanie wciagne przed nastepna kawka....

Asix wiesz co to jest karygodne ze tak trzeba czekac z dzieckiem niektorzy tak sobie bimbaja ze szok:no:cholera masz ubezpieczenie a tak do konca nie mozzesz z tego skorzystac bo ci nie dadza skierowania:wściekła/y:a ja jestem juz po sniadanku i kawci hehehehe

wisienka-jak bedziesz mogla zeskanowac gdzies fotki malego jak juz dostaniesz to wrzuc do galerii ;)

no ja tez wole jasniejsze kolorki ale boje sie, zebym nie wygladala za grubo :(
moze szybciej bedzie jak opisze jaka mam figurke bo zdjecia aktualnego zadnego nie mam no bo za dobrze jeszcze nie wygladam ale ogolonie teraz to:
piersi nie mam prawie wogole-masakra po karmieniu!! no i pas zawsze mialam wezszy od bioder dlatego zasze mialam trudnosci ze znalezieniem spodni no i mam tylek odstajacy ;) i 1,64 hahahahaha!!!
laski wezcie cos pomozcie, bo juz mnie cholera bieze-women a ty widzialas kiecki???

Asix ja mysle ze masz ladna typowa kobieca figurke:tak:Jezeli chodzi o kolor jasny nie zawsze pogrubia a jak dobrze dobierzesz to wrecz przeciwnie.Musisz zerknac jaki jest material jakie jest ciecie i jak faktura materialu.
Jezeli masz mniejsze piersi to mozesz wykorzystac sukienke gorsetowa jak dobrze pamietam z tych co pokazywalas to czwrata wlasnie taka byla z tym ze musialabys wlozyc staniczek typu push-up zeby zrownowazyc proporcje figury ( jezeli jest taka potrzeba)i taka sukieneczka ladnie bedzie wygladac i czesto one jeszcze wyciaga figurke i wysmuklaja talie.Dla porownaina podam ci tak widzialas mnie raczej na zdjeciach ja mam waski pas a szerokie biodra no i duze piersi i w takiej sukieneczce gorsetowej wygladalabym nie najlepiej bo gora spadalaby mi ( wiem cos o tym bo mialam taka suknie slubna ale sie nawsciekalam:-D)
Wiec uwazam ze w takiej sukience bedziesz wygaldac zjawiskowo jeszcze raz zaraz zerkne na te sukienczki i dopisze ci:tak:

Zerknelam jeszcze raz na te sukineczki i tak jak pislam wczesniej jak wedlug mnie to ja wybieralambym pomiedzy numerem dwa i trzy ( zereszta trzecia tez jest typu gorsetowego)pod spodem chyba to jest krynolinka albo jakis inny sztywniejszy material wiec tworzy lekko literke A ona tuszuje troche bioderka natomast druga sukieneczka jest odcinana pod biustem wiec wysmukla talie i ukrywa brzuszek.
Tylko tak jak pisalam wczesniej wszystko zalezy jeszcze od materialu jaki jest.Pozatym jezeli jest jakas potrzeba zawsze mozna troche pomoc zeby wygladac ladnei np. dla zrownowazenie figury lub wyeksponowania biustu staniczek typu push-up jezeli jest wystajacy brzuszek majtki z glebszym stanem zeby nachodzily na brzuszek wtedy zakrywaja brzuszek i wysmuklaja talie lub rajstopki takie modelujace figure.
No to na tyle co ja moge na ten temat powiedziec:-D:-D

Dzień Dobry :)

U nas szaruga dziś pada fuuuu :baffled::baffled:

Nocka minęła nam dziś następująco ... Kacper usnął o 20:40 i spał do 23:50 potem obudził się o 2:25 i spał di 6 zjadł i położyliśmy go jeszcze i spał do 7:15 . Potem pobawił się troszkę z tatusiem (ja spałam) i położyliśmy go spać o 9 i spał do 10:30 .

cały czas stosujemy sie do reguł z tej książki co podawałam linka ... nie pozwalamy mu w nocy usnąć przy cycku... mam nadzieję że będzie jeszcze lepiej .
No i spimy już cały czas w innym pokoju :) fajnie tak hihi;-)

witam mamuski:-)

asix wspolczuje tych jazd z brzuniem malego:-(normlanie szok ze tyle musisz czekac do lekarza-przeciez to taka powazna rzecz:sorry2:oby twoje przypuszczenia sie nie sprawdzily, trzymam kciuki. aha i wklej fotke to powiemy ci czy jest az tak zle:-pa mysle ze nie jest i zbyt krytycznie podchodzisz do siebie:tak:

larvunia ojacie, pobudka juz o 5tej??brrrrrrrrrrr

u nas mala zasypia miedzy 19 a 20-przewaznie juz o 19 , o 23 albo 24 karmie ja na spiaco-daje cyca i spi mi do 6-7mej , chyba ze nie dam cyca o 23 to wtedy chce jesc tak gdzies 1-3cia ale i tak potem budzi mi sie miedzy 6ta a 7ma:baffled: naszczescie nauczylam ja ze zaraz potem zasypia-wiec biore ja do nas do lozka , bawi sie troche grzechotka i potem tak gdzies po 8mej zasypia, spi godzinke niecala i pozniej sie bawimy i za dwie godzinki znowu zasypia. Pozniej juz jest gorzej bo jest aktywna nawet 5godzin:-p

jutro nasza rocznica slubu:-)dziewczyny macie jakies pomysly jak mozna ja spedzic??za wiele nie mozem sobie pozwolic bo mala karmie piersia wiec gora na 4-5 godzin mozemy ja oddac do dziadkow...

reklama
Dzien doberek:tak::tak:

Asix... tak czytam Kochana jak sie meczycie z tymi poj...nymi leakrzami to mnie trafia:zawstydzona/y::zawstydzona/y: och... dobrze, ze czlowiek ma internet i moze czegos sam poszukac... ach... szkoda slow... zycze duuuuuzo zdrowka dla Maciusia:tak::tak::tak:

Karina, szok... az czytalam mezowi, to co napisalas o tej wyrodnej mamusi... ja to takich bab normalnie nie trawie!!!!
Biedny chlopczyk:-:)-(

Larvuniu, u nas Oskar jest kapany o 19tej, potem cyc i k.19.45 spi... budzi sie rano k.6tej - bierzemy go do nas do pokoju, do lozka i czasem zasnie, a czasem juz nie...

Kathe... hmmmm, nie wiem co fajnego podpowiedziec na rocznice...
Zalezy co lubicie... Mi sie marzy wyjscie do teatru... Mamy extra teatr... sztuka trwa srednio k. 3 godzin... i ostatnio jak bylismy na Mistrzu i Malgorzacie to napradwe zapieralo dech... I uwielbiam klimat teatru:tak: Milutko tez gdzies sobie pojechac... pospacerowac, zjesc obiadek, lody...

Pusia, gratuluje oddzielnego spania:tak::tak:

Wisienka, ja tez nic na filmiku nie widzialam...:no:

Dziewczyny, karmiace piersia... Czy ktoras wprowadza amciu wedlug nowego schematu zywienia niemowlat?? Tzn, najpierw zupki z kasza manna, potem zupki z kasza manna z mieskiem i z zoltkiem + przeciery owocowe...

U nas dzis szaro - padaaaaa, buuuuuu... chyba dzionek w domciu:-:)-(

Do góry