reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2007

Poranna kawka:-)
moje skowronki juz koncertuja:tak:

Beatko
trzymamy kciuki, zeby szybko dzisiaj poszlo to przetykanie. Daj znac, po powrocie!

reklama
Dzień dobry

Pusia co z Kacperkiem, idziecie na szczepienie?

Beata trzymam kciuki,mam nadzieje ze juz dzis bedzie po wszystkim.

Pogodna chyba dziś będzie ładna więc znów większość dnia spędzimy na spacerkach, pozdrawiam i miłego dnia.

Women
co ja tu czytam;-)? co Ty kombinujesz:-D? wiosna, wiosna ach to ty...:tak:;-)
Co do nocnikowych dylematow, to u nas bylo tak, ze Viki robila kupe na nocnik od 7 miesiacy, ale nie sygnalizowala, tylko sama ja sadzalam jak widzialam, ze sie spina;-) Pozniej zawsze sadzalismy ja rano i wieczorem i w tym czasie robila kupy. Od 7 miesiaca nie zrobila kupy w pieluche, wiec nie mielismy problemu z magazynowaniem smierdzacych pieluszek;-) A sygnalizowac zaczela dopiero w wieku 2 lat:tak: Z chlopcani tez sprobuje tak zobic, ale dopiero jak zaczna siedziec stabilnie, bo narazie jakos sie im nie spieszy;-)
.
Ladinko no cio hehe :zawstydzona/y::zawstydzona/y::-D

dobra kochane ja juz po wizycie!!!

serdeczne dzieki za wsparcie:-D:tak:

no i sluchajcie mialam bardzo mila niespodzianke....no ale zaczne od poczatku ;)
poszlam do przychodni no i czekam taka nabuzowana juz sobie ulozylam w glowce wszystko co jej powiem nawet chcialam jej powiedziec ze ja obsmaruje i polakow tu napewno nie bedzie i wogole ze rezygnuje z przychodni i takie tam... no ale patrze na ekran a tam wyswietlila sie jakas inna dotorka no i patrze a tu polskie imie-Malgorzata (okazalo sie ze na zastepstwie) no i odrazu jej wyjezdzam ze ja bym chciala po polsku z nia rozmawiac bo nie wiem czy jej dokladnie po angielsku wyjasnie a babka mi na to-no problem!!:szok::tak:
to az mi lezki poszly jak jej opowiedzialam o poprzedniej wizycie-poprostu nerwy mi puscily a babka zaczela ta druga tlumaczyc ze tu dlugo siedzi no i nastepnym razem jak na nia trafie to zeby powiedziec stanowczo ze po polsku i koniec:sorry2:
no i apropos wizyty-obejrzala macka na wszystkie strony-powiedziala, ze witaminy d3 dobrze ze nie podaje bo jest w moim mleku no i powinnam sie wchlonac w angielski system a maciek to okaz zdrowia i ze na 100% mu tej witaminy nie brakuje no i temat kupek powiedziala, ze tak zareagowal na zmiane mleka na to extra hungry-wrazliwy ma dziecko brzuszek i mam wrocic do starego mleka i faszerowac go marchwia ryzem banankami i dynia i jak sie wszystko unormuje to powoli wprowadzac kolejne mleko jeszcze raz ale chyba wtedy juz wjade z aptamil 3 aaaaaaaa i jeszcze spytalam ja o zeby to powiedziala ze "na dole lotnisko a u gory cos jest ale jeszcze trzeba poczekac":-D:-D
nie macie pojecia jak jej dziekowalam-my juz chcielismy jechac do prywatnego i placic 100 funciakow za wizyte-taka desperacja byla!!!
takze jestem happy!!!:tak:

wiesz wlasnie o to chodzi ze ja tylko pije slodka i z mlekiem dlatego zakazana wlasnie:-D
a odnosnie tych lekow to sobie w polandzie zakupie wrazie W

cale szczescie ze sie wszystko wyjasnilo no i ze oskarek dostal ten syropek nie bedzie sie biedacek meczyl no i ladnie juz wazy :tak:

Gratulacje dla milenki !!!!!

ja spadam ogarnac chate i obiadek przygotowac-buziaki!!!
asix bardzo sie cieszę ze znalazłaś dobrego lekarza, i odpowiedział na wszystkie trapiące cie pytania.:tak:

witam!!!
ja znowu na chwilke dopoki maly kima..
byla u mnie wlascicielka no i siedziala ze 3 godziny zjednej strony fajnie bo sie nagadalam za wsze czasy a z drugiej nic nie mam w chacie zrobione wiec wpadam tylko na chwilke...
nie zdazylam wszystkiego nadrobic wiec sorki ale po dlugim weekendzie nie wiem czy mi sie uda-tematyczne przelecialam po lepkach:zawstydzona/y:
pisze co pamietam a za reszte sorrki-wybaczcie z gory!!!

ladinka-witaj kochana..gdzie fotki chlopakow???
mirka opowiadaj jak podroz, ile godzin jechaliscie?no i gratuluje synka podroznika:-D
sabinka- mam nadzieje, ze juz lepiej kochana
netka1-witaj!!!:-)
anulka-jeziora PIEKNE!!! zazdroszcze!!!
karina-gdzies doczytalam, ze bylas na koniach-ahh zazdroszcze no i jak masz zakwasy to wszystko o.k czyli bedziemy chudnac kochana:tak:
women-spoznione zyczonka duuuuuuuuuuuuuuzoooooooooooooo usmiechu na buzce!!!
dziekuje Beatko :-)

Women, smialam sie - biedny Dorianek - caly dzien na nocniczku mialby siedziec:-D:-D:-D a tak na powaznie, to ja tez mysle, ze tak k.9 m-cy bede probowala sadzac Skwareczka na nocnik - zobaczymy;-);-)
Hhehe ,ja chce koło 6-8 zacząć bo bedzie ciepło i łatwiej mi bedzie
ja tylko na chwile
Jestem zła
Kacper ma katar a jutro miał mieć szczepieni :-:)no:. Zmierzyła mu temp i ma 37 (mierzona w uchu) a zawsze maa 36 więc widać że jakaś tam infekcyjka jest więc nici ze szczepienia no ale i tak idziemy mam nadzieję że mimo wszystko go zważy zobaczy zaległe wyniki które mieliśmy zrobić no i da rady co mam dawać mu do jedzonka w nocy.
Kurcze mam nadzieję, że w nocy nie będzie miał większej temp
Kurcze to może coś go brało i dlatego byl niespokojny
trzymam kciuki i czekam na wiesci

Cześć laski!
ale produkujecie:szok:

ja wpadłam na chwilkę. spać mi sie chce jak niewiem. padam dziś na pyszczek:baffled:

ale musze sie pochwalić że moje dziecko spi od jakiegoś tygodnia od 20,00 do 8,30 rano bez przerwy:szok:
czasem tylko słysze jak "mućka" palce na spaniu. pewnie dziąsełka go swedzą i się drapie;-)

mykam spac.
papaaa
gratuluje pieknego spania

Ja też do wyrka mykam bo jutro z Olą na 11 na przepychanie tych kanalików idziemy masakra:-(

TRZYMAM KCIUKI ZEBY POSZLO SZYBKO I BEZBOLESNIE

Pusia, trzymam kciuki by nic sie przez noc nie rozwinelo u Kacperka i moze jednak jutro uda sie szczepienie? Oby:tak:

U nas Oskarus jakis taki biedny po tej szczepionce... To byla zoltaczka - juz chyba ostatnia dawka, ale po tych skojarzonych nigdy nie bylo zadnych objawow... a tu jakos tak inaczej... dzis przez caly dzien (od 6 rano do 19.30, wstalismy tak rano, bo na szczepienie...) spal tylko kolo godzinki, oczka malenkie, rumience... marudzil... i teraz usnal a juz dwa razy plakusial... poprzytulalismy sie, dalam cyca i spi dalej, ale jak bedzie w nocy nie wiem... Bidulek moj kochany - jak cos to dzxis pospimy w lozku we trojke;-):tak::tak:

ucałowania dla skwareczka od cioci na poprawe humorku

Sabina zazdroszcze ci tego nudnego koncertu hehe
ja lubie Stahurskiego :-) fajny glos,fajne piosenki
slucham go od 1996 roku hihiii:-)
a Ingrid tez ma fajna muzyczke

eeech balety mi sie amrza
a meilismy an Sylwka isc,ale teraz to raczej nic z tego...bo myslalam ze schudne a tu kiszka heheee :rofl2:

ale dumna z siebie jestem bo jak na polowe ciazy mam tylko 0,5kg na plusie :ninja2::rolleyes::yes:
ja tez bardzo lubie stachurskiego od kilku dni slucham go na okrągło
co do kg to gratuluje,bo ja chyba najwiecej przytylam w ciazy z was wszystkich hehe :laugh2:

Dzień doberek!
Karina Ladinko dzięki jedziemy niedługo aż się boję ale mam nadzieję że tym razem nas nie odeślą

Czekamy na wiesci Beatko

Ja wczoraj spedzilam bąbowy wieczór w miłym,bardzo miłym towarzystwie kolegi z mojego miasta.bylismy na drineczku.......oj bylo miło,aż nie chcialo sie wracać do domu.Dziś Fitness wczoraj nie wypalił,moj tata wrocil dopiero po 20 z pracy.

Hello

Beatko powodzenia :tak:
Women i to nie był Czarek ? :dry::laugh2::laugh2:

U nas nocka okey.Jedna pobudka na jedzonko.
Antek też przespał całą,tak więc jako tako się wyspaliśmy :-D

dzien doberek!!!

beatka-trzymam kciuki za olenke daj znac po wizycie
ladinka-ty juz pewnie po kawusi:tak:
ja wlasnie sniadanko wcinam

pusia-jak nocka??
elbra-gratuluje przespanych nocek (no i po cichu troche zazdroszcze ;-))
anulka-jak oskarek??

dziekuje Beatko :-)

Ja wczoraj spedzilam bąbowy wieczór w miłym,bardzo miłym towarzystwie kolegi z mojego miasta.bylismy na drineczku.......oj bylo miło,aż nie chcialo sie wracać do domu.Dziś Fitness wczoraj nie wypalił,moj tata wrocil dopiero po 20 z pracy.

hahaha to byl moj post z zyczonkami:oo:ale sie nie gniewam:tak::cool2::-D
fajnie ze milo spedzilas czas no i tez musze sie wreszcie wybrac zobaczyc ten basen-ale zawsze jest co wazniejsze:baffled:

pusia-dzieki za odp. w sprawie spania-u nas w sypialni jest strasznie duszno w nocy no i maly jest bardzo cieply i chyba juz nie bede mu pajacyka na noc zakladac:tak:

u nas pogoda znowu sliczna wiec pewne spacerek bedzie-planuje zaliczyc polski sklep a teraz mam tam baaaardzo daleko wiec z jakie 3 godzinki mnie w domku nie bedzie...
a narazie czekam na goscia od gazu.-rutynowe sprawdzanie kuchenki :dry:

Hej

Dzięki Dziewuszki za zainteresowanie :)
Jesteśmy po lekarzu - szczepienia nie było bo leci mu z noska katarek. Pani go zbadała i poza katarem nie ma nic ale przepisała mu Ibufen witamine C i Calcium i szczepienie za tydzień albo dwa.

Nocka nie była za fajna bo Kacperkowi przeszkadzał zapchany nos więc troszkę sie męczyliśmy.

A tak w ogóle to Kacper waży 7330 kg a na ostatniej wizycie wazył 6515 więc przytył noo prawie kilogram :tak:

Własnie przed chwilka odebrałam od kuriera krzesełko Chicco Polly jeszcze nie rozpakowała ale zaraz to uczynie :rofl2::rofl2:

reklama
kochane dzień doberek..
tak na szybko bo jestem nietomna!!

na koncercie bylo fajnie:-) potańczyłam sobei trochę:-) tyle że Ingrid spiewała w kółko te same piosenki ...ale najważniejsze że nie śpiewali z playbacku tylko life;-) bo tak to zazwyczaj u nas w sączu playback leci:-)
Prowadził całą imprezkę Krzysiek Ibisz:-) ale on jest chudy w szoku byłam:-)

wiec ja nockę mam nieprzespaną...ale nei przez Kacperka (on idzie spac 19.30 wstaje o 5 na amciu i śpimy do ok. 7)tylko przez mężusia...wstał z łóżka w nocy i widze że jakiś taki nie teges..pytam się co Ci a jemu się nogi uginaja...no to wyleciałam z torpedą z łóżka zaprowadziłam go do kuchni...posadziłam na krześle o on mi fik! i zemdlał!! masakra!!!!!! dre sie na cały dom mamo mamo..bo była u mnie...bo ledwo go trzymalam żeby głowa nie walnął w podłogę...ehhh miałam przygody nie za miłe:-( no ale dziś już jest ok...w nast. wysyłąm go na serię badań wszystkich:-)

Beatko kochana powodzenia
Women no no no motylki w brzusiu...kiedy to było:-)
Liluś gratulacje dla Milenki:-) suepr dziewczynka..
Anulka Oskarek pięknie wazy:-)
Pusia to mój Kapik ma bardzo bardzo podobna wagę:-) na mojej wadze łązienkowej 7300:-)
Ladinka Ty to kobieto jestes matka polka:-) dbaj o siebie kochana...stuk kaweczką nr. 2:-)
Asix miłego dzionka
Anineczka super że nocka przespana:-) a jak kropeczki u Antosia?;-)
Iwcia Karina dajcie trochę pogody u mnie pada..........
Elbra oddychnij trochę bo nam tu padniesz:-) ale masz suepr nocki:-) gratulacje
Kathe buziak dla MArysi
Aluśka buziak dla Amandzi
Anitt buziak dla Dominiczka

jak kogoś pominęłam bardzo przepraszam:-( wybaczcie po tej nocce..:-( chyba się prześpie z Kapikiem bbo padam...

Do góry