reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2007

Trochę jeszcze nadrabiania ale wybaczcie jeśli kogoś pominęłam....
Co do karmienia i spania to ja tez karmie jeszcze tylko cycem i jest roznie ale przewaznie karmionko 19-20 i potem karmie ja na spiaco ok24 kiedy ide spac i przesypia mi tak do 7-8:-) kocham karmic piersia:-)mala tez uwielbia tego mamusiniego cyca:-p jest wiele wyrzeczen np chcialabym sie w koncy napic zimnego pifkaaaaa:sorry2::-) ale warto, bo im dluzej karmie tym wieksza satysfakcje czuje:tak:
Kathhe ja też uwielbiam małą karmić cysiem:tak: aż się obawiam jak to będzie jak będę musiała ją w końcu odstawić:dry:
Aluśka nadrobiłaś juz wszystko???;-) heheh bo na raty nadrabiasz bidulko;-)
Sabinko oj nie wiem czy to już wszystko bo sporo tego naskrobałyście.....:szok::szok:
Dziewczyny mam pytanko czym przykrywacie swoje maluchy na noc do snu????Kolderka czy kocykiem????U mnie w pokoju jest 23 stopnie i na razie przykrylam go kocykiem.....
Karina u nas jest temp. od 19-21 stopni i jak mała z nami śpi to jest oczywiście przykryta kołdrą a jak śpi w swoim łóżeczku to lekkim kocykiem ją przykrywam:tak:
Przed chwilą robiła "chlebek bananowy" - pierwszy raz. Wyszedł pycha.

W sobotę byliśmy w Wałbrzychu, tam nocowaliśmy i w niedzielę wróciliśmy. Dziadki szczęśliwe, że ich odwiedziliśmy (zwłaszcza, że wpadliśmy z połową obiadu zrobioną - jedliśmy mielone, które robiłam w piątek). Rodzice byli na weekend u mojego brata k. Zielonej Góry i wrócili właśnie w niedzielę na obiad.

Wczoraj powyrywałam chwasty z balkonowych donic a jutro może posieje kwiatki.
Jolie chlebek bananowy mniam mniam brzmi pysznie, może przepisik wkleisz na odpowiednim wątku:tak:
Super że wyjazd do dziadków był udany:tak:
Jak Ci poszło sianie kwiatków?
No to witam z rana:-D
Chcialam Was wczoraj troche poczytac, ale te moje wampiry ciagle wymagaja kontroli;-) No to na szybko napisze co u nas poki sie bawi gawiedz;-)
W sumie mamy juz 3 zeby: Gutek-2 , Vicek-1 ,no i nastapila cisza...ale dalej grzebia w buzi w poszukiwaniu nastepnych:tak:
Gutek jest bardzo samowystarczalny, wrecz nie lubi siedziec u kogos na rekach, jest strasznie skrecony:szok:, budzi sie o 5 rano i spiewa:baffled: Bardzo lubi sie bawic wszelkimi zabawkami, smieje sie w glos- bardzo wesole dziecko.
Natomiast Vini to mamisynek najlepiej czuje sie na raczkach a najchetniej to by tylko stal:baffled: Jak znikne z oczu to zaraz jest krzyk, o dziwo od jakiejs godziny teraz bawi sie sam i nie jeczy;-)
Pozatym z jedzeniem jest roznie bo V je wszystko a G tylko mleko:baffled:, na kazde inne jedzenie reaguje jakbym mu cytryne podala:baffled:
Takze mamy cyrk na kiju, male ¨bojki¨juz sie tez zdarzaja;-)
Ja aktualnie z gilami do pasa, lezaczek mi wyszedl bokiem, bo jeszcze chlodnym wiaterkiem zawiewa, no i jeszcze zeby bylo weselej okazalo sie , ze mam cyste na jajniku:baffled: Teraz mam 3 miechy brac tabletki anty- i sie okaze czy sama zeszla czy trza ciac:baffled:
Moze uda mi sie jakies fotki wstawic, bo cicho narazie...:tak::-D
Ladina gratuluję zęboli chłopakom :tak::tak::tak:
WITAM :crazy:
Fajnie że interesuje was nasza nocka i że trzymałyście kciuki ale niestety ...:-( nie ma się czym chwalić:no:. Kacper miał problemy z zaśnięciem dziwnie budził się na samym początku spania (co mu się raczej nie zdarzało a wczoraj tak :baffled:) Jakoś nie chciał wypić butli ale w końcu zaczął jeść (nie całą) tylko co z tego jak po godzinie sie obudził głodny. Dostał cyca potem znowu a my tak lataliśmy z drugiego pokoju ::angry:.

No ale nie poddajemy się a co :tak:. Przetrzymałam go w wyrku do 9 kimnął sobie więc i ja pospałam.
Pusia współczuję nocki:-(
u nas juz strasznie goraco dzisiaj w nocy okno na chwile uchylilam ale maly spi pod kocykiem teraz no i ubrany jest w body z krotkim rekawiem i pajacyk na to ale przymierzam sie powoli di pizamki tylko nie wiem czy moze miec juz gole stopki jak myslicie????????
Asix jeżeli jest gorąco to chyba może dziecko spać z gołymi stópkami.....tak mi się przynajmniej wydaję :dry:
J
u nas juz po szczepieniu, Oskarek byl dzielny:tak::tak:
wazy 8700g:tak: wiec przez 2 m-ce przybylo 800g.:tak::tak::tak:

Na kupki dostalismy syropek, ktory zmiekszy kupke jescze w brzuszku i bedzie latwiej ja robic, a ze sa kupki tak co 6 dni poki co mamy sie nie martwic, tak wyglada to jak organizm sie przestawia na pokarmy stale.

Mamy jesc tylko 1x dziennie zupke z kasza (2-3g) i zadnego innego amciu - tylko cyc. Soczkow nam nie kazala lekarka, lepszy cyc i woda.
Anulka bardzo ładnie Oskarek waży:tak:
...dobrze że dostaliście syropek na te twarde kupki oby tylko pomógł:tak:
ja jestem strasznie dumna z Milenki i jej sukcesow nocnikowych :-) no wogole nie wymaga to wysilku z mojej strony
sama jak ma potrzebe to poprostu idzie na nocnik a potem radocha ze cos zrobila :-) bardzo jej sie to podoba hihiii:-)
Liluś gratulaski dla Milenki za nocnikowe postępy:-) zuch dziewczynka:-):tak:
Sabinka napisz później jak było na koncercie:tak:
Pusia biedny Kacperek jak na złość ten katar się pojawił współczuję.:baffled::crazy:
spokojnej nocki Wam życzę
Asix super przewrót zrobił Maciuś.... zdolniacha z niego :-D:tak:

Dobranoc Koffane :tak::tak::-):-):-)

reklama
Witam wieczorowo
Strasznie dużo piszecie, jak Wy kobitki czas znajdujecie. U nas od rana same atrakcje, najpierw coś się dziwnego stało z kompem, później popsuło się coś w samochodzie:-(. Cały dzień byliśmy na spacerkach.
Jak to jest,ze Madzia chociaż na noc zje 210 ml mleka to i tak budzi się w nocy kilka razy i ok 1 wciągnie znów 180 ml:szok:

ja tylko na chwile
Jestem zła
Kacper ma katar a jutro miał mieć szczepieni :-:)no:. Zmierzyła mu temp i ma 37 (mierzona w uchu) a zawsze maa 36 więc widać że jakaś tam infekcyjka jest więc nici ze szczepienia no ale i tak idziemy mam nadzieję że mimo wszystko go zważy zobaczy zaległe wyniki które mieliśmy zrobić no i da rady co mam dawać mu do jedzonka w nocy.
Kurcze mam nadzieję, że w nocy nie będzie miał większej temp
Pusia współczuję, mam nadzieję, że w nocy nic się nie będzie działo.

Cześć laski!
ale produkujecie:szok:

ja wpadłam na chwilkę. spać mi sie chce jak niewiem. padam dziś na pyszczek:baffled:

ale musze sie pochwalić że moje dziecko spi od jakiegoś tygodnia od 20,00 do 8,30 rano bez przerwy:szok:
czasem tylko słysze jak "mućka" palce na spaniu. pewnie dziąsełka go swedzą i się drapie;-)

mykam spac.
papaaa

Pusia, trzymam kciuki by nic sie przez noc nie rozwinelo u Kacperka i moze jednak jutro uda sie szczepienie? Oby:tak:

U nas Oskarus jakis taki biedny po tej szczepionce... To byla zoltaczka - juz chyba ostatnia dawka, ale po tych skojarzonych nigdy nie bylo zadnych objawow... a tu jakos tak inaczej... dzis przez caly dzien (od 6 rano do 19.30, wstalismy tak rano, bo na szczepienie...) spal tylko kolo godzinki, oczka malenkie, rumience... marudzil... i teraz usnal a juz dwa razy plakusial... poprzytulalismy sie, dalam cyca i spi dalej, ale jak bedzie w nocy nie wiem... Bidulek moj kochany - jak cos to dzxis pospimy w lozku we trojke;-):tak::tak:

Sabina zazdroszcze ci tego nudnego koncertu hehe
ja lubie Stahurskiego :-) fajny glos,fajne piosenki
slucham go od 1996 roku hihiii:-)
a Ingrid tez ma fajna muzyczke

eeech balety mi sie amrza
a meilismy an Sylwka isc,ale teraz to raczej nic z tego...bo myslalam ze schudne a tu kiszka heheee :rofl2:

ale dumna z siebie jestem bo jak na polowe ciazy mam tylko 0,5kg na plusie :ninja2::rolleyes::yes:

beata oj trzymajcie sie jutro, bedzie dobrze, chwilka i po krzyku, bedziecie mialy w koncu spokoj z oczkiem:tak:

lilka to super wynik:-)

reklama
ja tylko na chwile

Jestem zła
Kacper ma katar a jutro miał mieć szczepieni :-:)no:. Zmierzyła mu temp i ma 37 (mierzona w uchu) a zawsze maa 36 więc widać że jakaś tam infekcyjka jest więc nici ze szczepienia no ale i tak idziemy mam nadzieję że mimo wszystko go zważy zobaczy zaległe wyniki które mieliśmy zrobić no i da rady co mam dawać mu do jedzonka w nocy.
Kurcze mam nadzieję, że w nocy nie będzie miał większej temp

Oj Pusia mam nadzieje ze przez noc to minie jakos i bedzie szczepienie a przedewszystkim ze nic sie nie rozwinie:tak:mam nadzieje ze nocka minela spokojnie..:tak:

Cześć laski!
ale produkujecie:szok:

ja wpadłam na chwilkę. spać mi sie chce jak niewiem. padam dziś na pyszczek:baffled:

ale musze sie pochwalić że moje dziecko spi od jakiegoś tygodnia od 20,00 do 8,30 rano bez przerwy:szok:
czasem tylko słysze jak "mućka" palce na spaniu. pewnie dziąsełka go swedzą i się drapie;-)

mykam spac.
papaaa

Elbra super jak tak ladnie spi u mojego tez juz w sumie uregulowalo sie to:tak:

Ja też do wyrka mykam bo jutro z Olą na 11 na przepychanie tych kanalików idziemy masakra:-(

Beata ale szkoad mi Olenki mam nadzieje ze szybko to pojdzie a przedewszystkim ze bedzie miec z tym juz spokoj-trzymam kciuki:tak:

Pusia, trzymam kciuki by nic sie przez noc nie rozwinelo u Kacperka i moze jednak jutro uda sie szczepienie? Oby:tak:

U nas Oskarus jakis taki biedny po tej szczepionce... To byla zoltaczka - juz chyba ostatnia dawka, ale po tych skojarzonych nigdy nie bylo zadnych objawow... a tu jakos tak inaczej... dzis przez caly dzien (od 6 rano do 19.30, wstalismy tak rano, bo na szczepienie...) spal tylko kolo godzinki, oczka malenkie, rumience... marudzil... i teraz usnal a juz dwa razy plakusial... poprzytulalismy sie, dalam cyca i spi dalej, ale jak bedzie w nocy nie wiem... Bidulek moj kochany - jak cos to dzxis pospimy w lozku we trojke;-):tak::tak:

Anulka roznie bywa po tych szczepionkach moj po pierwszej i drugiej ( dosaje tez skojarzone)byl marudny itd... ale po trzeciej bylo oki jakby jej nie mial:tak:Nastepna mamy w czerwcu:tak:

Sabina zazdroszcze ci tego nudnego koncertu hehe
ja lubie Stahurskiego :-) fajny glos,fajne piosenki
slucham go od 1996 roku hihiii:-)
a Ingrid tez ma fajna muzyczke

eeech balety mi sie amrza
a meilismy an Sylwka isc,ale teraz to raczej nic z tego...bo myslalam ze schudne a tu kiszka heheee :rofl2:

ale dumna z siebie jestem bo jak na polowe ciazy mam tylko 0,5kg na plusie :ninja2::rolleyes::yes:

No no Lilka super ja w polowie nawet juz nie wiem ile ale sporo mialam na plusie:szok:

A tak wogole to DZIEN DOBRY u mnie piekna pogoda z rana ide z malym do kolezanki niedlugo przeprowadza sie bo wubudowali sobie dom i trzeba zobaczyc ja jak jeszcze mieszka blisko nas:tak:

a co sie dzieje z JAGODA I KUNDA?PATI TEZ SIE NIE ODZYWA NO I KRECIK TEZ NAS ZANIEDBUJE...
No wlasnie Kathe juz wczoraj mialam to napisac ale wylecilo mi z glowy:sorry2:co sie dzieje u nich?????

Do góry