reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2007

reklama
No dzidzia wreszcie mi przysnęła.
Ja również dołączam się do życzeń dla małych skarbów.Dużoooo ciepła i radości!:tak::tak::tak:.
Dziewczyny mówicie ,że forum to uzależnienie.Chyba coś w tym jest!:-D,
jakoś tak nie mogę przejść obok kompa i nie zajrzeć co tu się dzieje.Ale teraz idę wyciągnąć 'gnaty'bo Kubuś wyjątkowo dał mi dziś w kość-cały dzień na rękach.
Anulka
jeżeli ta kaszka ze śliwką nie pomoże na kupkę to spróbuj może tego tartego jabłka.I podawaj dzidzi więcej płynów bo to ponoć rozrzedza kupkę i łatwiej idzie.

Kacper teraz zażywa kąpieli ... a przed nami kolejna nocka :-(aż się boję. dziś spróbuje podac mu w nocy jak sie obudzi pierwszy raz butelkę z sinlackiem zobaczymy czy będzie jadł no i jak będzie spał po tym .

Kobity a Was gdzie tak wywiało
Cisza tu że szok:szok:

Cześć dziewczyny po krótkiej przerwie :-) Wróciłam wczoraj. Było super:-) Już doczekać się nie mogę następnego majowego weekendu:-)

Cześć dziewczyny!
No ja dopiero teraz ogólnie młyn jeszcze Sheridansa 2 kieliszeczki wypiłam i czuję że lekko dziabnięta jestem:-Da co tam po takim dniu.
Poczytałam pobierznie a odpowiadam tylko niektórym sorki

Kacperki sto latek(no to co z tym nieskładaniem?)

Witajcie listopadowe Mamusie!
Jestem tu nowa i chętnie się do Was przyłączę.Przedstawiłam nas już na wątku 'listopadowe maluszki już po drugiej stronie brzuszka'
Anineczka serdecznie dziękuję za zaproszenie do Waszego grona:happy:.
U nas na problem z mała ilością kupek niezawodnie pomaga tarte jabłko i butla koperku.Kuba jest jeszcze na 'cycu',ale wieczorem podaję mu 180ml mleka Bebilon Comfort 2.Ma ono właściwości antykolkowe i antyzaparciowe.Naprawdę się sprawdza.Wcześniej mały bez tych dodatków do mojego mleka potrafił nic z
siebie nie wydusić nawet przez 6-8 dni.A teraz 1-2 kupki dziennie!:-D.
Pozdrawiamy.

Witaj Netka super Twój Kubuś:tak:

witam po dlugim weekendzie :-)

nie nadrobie narazie bo moje male szaleja :-)
mam tez akcje pt.odpieluchowanie starszej,wiec narazie mam co chwile kaluze na podlodze

Hania jak nie spi to jest meczaca....non stop ino sie bawic i byc w centrum uwagi
a tu jeszcze Mila,mieszkanie...obiadu dzis nie zrobie bo nie wyrabiam :dry:

wlece pozniej i poczytam co u was

P.S. Beata no spa nie pomaga na moj bol :no: buuuuuuu
moze wiecej bym musiala wziasc?? wzielam jedną i nic lepiej...

No Lilka nareszcie a co z bólem brzucha to odpoczywanie czego nie robisz:wściekła/y:i no-spa.Jak masz tabl. 40 mg to możesz 6 na dobę:tak:i odpoczywaj kobieto bo w tyłek dostaniesz:-D

dzien dobry
poczytałam co u was ale nie odpisze bo brak weny
króciutko
Mirka fajnie ze wyjazd sie udał
Lilka idz do lekarza najlepiej przepisze ci nospe forte lub inne rozkurczowe tabsy
Pusi i Sabince skladam dziciaczką zyczenia
Karina fajnie ze na koniach jest fajowo
Anineczka i jak drineczek z arbuza?I jak ospa>
Witam nowe mamy
Misia fajne przepisy na jedzonko-skorzystam
Pusia zycze przespanej nocy wkońcu

Jak kogos pominelam to przepraszam,czasu malo

U nas ok,Dori po pierwszym fryzjerze i wyglada cudownie
wczoraj mialam imieninki i grila dla najblizszych bylo fajowo
zapisuje sie na silke i aerobic 3 razy w tyg prawdopodobnie od tej srody takze biore sie za siebie bo nie moge juz patrzec na siebie.
Przyszedl wozek mojej siory coneco v3 i jest zajebisty.Fotelik wyglada jak od mussty
polecam

do pozniej papa

Women no to wszystkiego najlepszego z okazji imieninek:tak:

Dziewczyny jak tak na moment z pytankiem...

czy moge zrobic kaszke owocowa (ta co rozrabia sie na wodzie) na nektarze sliwkowym + woda (50ml nektaru i 50ml wody)??
Bo nie moge wmusic Oskarowi tego nektaru - nie chce i juz... a kaszke pewnie zje... plissssss napiszcie co myslicie...
...bo kupki ciagle nie ma:-:)-:)-(

Anulka no chyba tak :sorry2:

Kacper teraz zażywa kąpieli ... a przed nami kolejna nocka :-(aż się boję. dziś spróbuje podac mu w nocy jak sie obudzi pierwszy raz butelkę z sinlackiem zobaczymy czy będzie jadł no i jak będzie spał po tym .

Pusia ale masz z tymi nockami jezu ja już nie pamiętam jak były u nas gorsze chwile powodzenia.Na moje oko to coś musi Kacprowi być bo to dziwne żeby taki był bez przyczyny ja bym obstawiała głód:tak:

Cześć dziewczyny po krótkiej przerwie :-) Wróciłam wczoraj. Było super:-) Już doczekać się nie mogę następnego majowego weekendu:-)

Super Bira ze udała się majówka

A u nas po weekendzie ładnie nawet ślicznie i ma się utrzymać pogoda oby

Women dziękuję kochana;-) ale mi słodzisz:-) hihi Ty to dopeiro optymistka:-) chociaż nie przecze ja też straszna optymistka:-)
Netka to prawda co napisała Women:-) UZALEŻNIENIE:-) hihih
Elbra własnie zapomniałam wczesniej napisać:-) ok. 110 km:-) wiec wiesz bliziutko:-) ja zapraszam z meżusiem na jakiś weekendzik:-)

No słodzę słodzę hihih
żartuje pisze SERIOOOOO SABINKO:-):-):-)
Pewnie jestes dzis dumna mama ze synek skończył pół roczku,jakoś swietowaliście?Pusia do Ciebie też pytanko sie tyczy :-)

Women pislaas ze siostra dostala Coneco V3 i jest fajna napisz mi na odpowiednim watku dokladniej jak oceniasz ten wozeczek:tak:To sa siedzenia typowo kubelkowe prawda????jak wyglada wozek przy rozlozeniu itd......pomecze Ciebie troche:-D

Ok zaraz napisze w zabawkach :tak::tak::tak:

No dzidzia wreszcie mi przysnęła.
Ja również dołączam się do życzeń dla małych skarbów.Dużoooo ciepła i radości!:tak::tak::tak:.
Dziewczyny mówicie ,że forum to uzależnienie.Chyba coś w tym jest!:-D,
jakoś tak nie mogę przejść obok kompa i nie zajrzeć co tu się dzieje.Ale teraz idę wyciągnąć 'gnaty'bo Kubuś wyjątkowo dał mi dziś w kość-cały dzień na rękach.
Anulka
jeżeli ta kaszka ze śliwką nie pomoże na kupkę to spróbuj może tego tartego jabłka.I podawaj dzidzi więcej płynów bo to ponoć rozrzedza kupkę i łatwiej idzie.

Tak jak najabrdziej anulko soki rozluźniają
moj dorian pije do 500ml w tej chwili soków i robi mi do 7 stolców :-)
są powody do radości cholera hy hy hy :sorry2:

Pusia życzę na prawde spokojnej nocy,kurcze w tym wieku to powinno sie juz uregulować,a jak juz nie dajesz rady to daj małemu viburcol może zęby idą :dry:

Women no to wszystkiego najlepszego z okazji imieninek:tak:

DZIEKUJE BARDZO BEATKO :-):-):-):-)

ok nadrabiam dzisiejszy dzien :-)
Jejku!
Jak Wy znajdujecie czas na czytanie,pisanie i bycie na bieżąco.
Jejku!
Kuba kwęka!Lecę.

Netka witaj :-)
milo ze do nas dolączylas
im wiecej tym weselej ;-)
a BB to uzalezneinie...ja tu siedze od listopada 2004
nie bede nawet liczyc ile razy probowalam sie oduczyc :-D:rofl2:

aaaaaaa Sabinko ty to jestes dobra twoje posty zawsze takie optymistyczne są.....i lubie je czytac

ja tez ja tez
Sabinka ma takie posty pozytywne ze szok :-)

Liluś obiadek to tobie meżuś powinien zrobić nasza matko polko norweżko:-) hihih (p.s. jakie ż norweżko się pisze:D;D:D:D przepraszam za błąd w razie czego;-))

ż jest prawidlowe
maz i obiad,Sabinka dobre heheee :-D
on z glodu moze jeczec ale do kuchni nie pojdzie nic zrobic
ja sie napalilam na goląbki i jutro robie gołąbeczki mhmmm mniammmmm
moj jak slyszy golabki to od razu slina heheee

no ale jak jutrzejszy dzien bedzie taki jak dzisiejszy to raczej gołabki zostana w sferze marzen :sorry2:

No ja musialam teraz bo nie mialam swojego ale musze kupic sobie bryczesy,sztyblety,czapsy ( bo mialam swoj zwyklu ubior)no i jakis toczek:tak:chociaz zeby miec te podstawy

Karina super ze sie zpaisalas na jazde konną
jejku jak mi sie marzy :sorry2:
ale narazie to strefa marzen....po 1.nie mam z kim dzieci zostawic,po 2.kon by sie pode mna zalamal :-p a ja kocham konie wiec je oszczedze hehee:-D

A mialam napisac wczesniej Anineczka Ty to masz glowe ja po ciazy wypilam jedno piwo i juz tak dziwnie czulam sie gdybym wypila dwa to pewnie niezle wstawiona bylabym:-D:-D:-Dzawsze bylam slaba zawodniczka ( moze dlatego ze nigdy duzo nie wypilam)ale teraz po ciazy to juz wogole znajomi smieja sie ze mnie ze na impezy to nie ma co chodzic ze mna hehehehe

ooo ja to kiedys rowno tankowalam :rofl2:
kumple przy mnie wymiekali
lubili sie ze mna zakladac a potem przegrywali hehee
moj rekord to 15 duzych piw (kumple sie zalozyli ze nie dam rady wypic 30 piw,a ja powiedzialam ze dam rade :-D ,a ze stawiali to OK! :-D)...no i zaklad przegralam bo jak wypilam 15 piwo to ino siedzialam w kiblu i sikałam hahaaaa:-D:-D

a teraz?? na sylwka wypilam lampke wina i mi nogi zmiekły :laugh2::rofl2:

Lilka idz do lekarza najlepiej przepisze ci nospe forte lub inne rozkurczowe tabsy

Women ja juz odpuscilam...z Hania mialam te same bole i niestety to przez uciskanie...nic nie da ardy zrobic
myslalam tylko ze jak wezme tabletke to pomorze choc w jakis sposob,ze ten bol sie zmniejszy
no ale widac nie
wiec musze jeszcze 21 tc. wytrzymac :szok:

Dzień Dobry

:angry::crazy::wściekła/y::crazy::angry:

NOCKA BYŁA MASAKRA !!!!. Od godziny 12 w nocy Kacper sie obudził i do godziny 5:30 nic tylko cycek a jak nie cycek to ryk ... usnął dopiero koło 6 i to na nie całą godzinkę. Normalnie nie widzę na oczy nie mam siły i mam wszystkiego dosyć. w nocy to aż mi z niemocy łzy poleciały :-(.

Wybaczcie więc ale chyba nie nadrobię bo po prostu nie mam siły . Kacper oczywiście nie śpi i muszę do niego iść bo już mu sie zabawki znudziły :baffled:

Pusia szacuneczek
kochana podziwiam i to pzreogromnie!

ja jestem typem ktory kocha spac i takie akcje ...ja sie nie nadaje :no:
dlatego moje dziewczyny szybko byly butelkowe
nie znam zadnego dziecka ktore przespi calą noc na mleku matki :no:

nie wiem jak dlugo jeszcze planujesz karmic ale naprawde podziwiam za wytrwalosc :**

Women, wszystkiego naj...;-);-)
Kacerki - rowniez najserdeczniejsze zyczonka:tak::tak:
Beatko, 2 kieliszki... co to jest;-):-D Anineczka obalila aruza z wodka:-D:-D:-D Sabinka 2 wina:-D:-D a Ty tylko tyle???:-D:-D:-D
Pusia, zycze, by ta nocka byla juz super...

Netka witaj:tak::tak: i zycze obys jak najardziej sie od nas uzaleznila:tak::tak::tak::-D;-) Sliczniutki synus:tak:

Piszecie, zeby na kupki podawac wiecej pic... a moj synus nie chce... tylko cycus, albo zupka, kaszka, deserek... a pic nie i koniec... dlatego nawet ta kaszke robilam na soczku sliwkowym:zawstydzona/y: (ale byl juz tak najedzony, ze z 60ml kaszki zjadl moze 4 lyzeczki...) och, boje sie, ze jutro bedzie z ta kupa powtorka z czwartku...:-:)-( a jeszcze mam pytanko, czy kupki Waszych maluszkow sa (brzydko mowiac) w "konsystencji":zawstydzona/y::-p twardej, czy jak wczensiej plynnej?? Bo u nas do tej pory bylo raczej plynno- miekko, a w czwartek twardo... i nie wiem... och, te kupki:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:

Beatka sprawdzilam i mam no spe 80mg :tak:
ile moge jej wziasc na dobe jesli sie orientujesz??
bo ja nie mam opakowania ani ulotki wiec nie wiem...

a odpoczywac to ciezko przy dwojce
dzisiaj Karol wrocil z pracy jak malutkie kapalam czyli jakos po 19
caly dzien walczylam...Hania dzisiaj miala wrecz potworny nastroj :szok: a Mila i odpieluchowywanie to tez nie bajka...ale po 3 zlaniach sie w gacie zrobila siku sama na nocniczek :-):-):-) wiec widze swiatelko w tunelu :-):-)

napewno sie zastanawiacie czemu tak pozno ja odpieluchowywuje...po 1.probowalam pare razy ale ona nie byla gotowa,nocnika sie bala,plakala,potem miala blokady,nie robila kupki przez iles dni bo wstrzymywala a potem bol jak diabli bo kupa sie zbila w tak twarda kupe ze Milenka mi ja normalnie rodzila :szok: nie musze pisac jaki to byl bol dla niej...
no wiec odpuszczalam i czekalam na odpowiedni moment
a ze on nie nadchodzil to teraz postanowilam ze idzie lato,pogoda juz jest ok wiec koniec pieluchy :nerd:

reklama
Anulka jak Oskarek nie chce pic to zapodaj mu czopka glicerynowego
on zawsze pomaga :tak:

a jesli nie chce pic to hmm...moze postaraj sie zmienic smoczek od butelki??
Milenkajak byla na piersi nie tolerowala wielu smoczkow
az poszlam do sklepu i kupilam najbardziej meiciutki...i to bylo to :-) od razu pila

Do góry