reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2007

Dziewczyny ja nie wiem jak wy to robicie ze tyle piszecie. Ja mam czas podejsc do kompa tylko jak maly spi, ale wtedy nie moge pisac bo stukam i sie wybudza. Podziwiam was.

Co do snu cycusiowych maluszkow to u nas wyglada tak:
20-21-cycus do pelna :)
1:30- cycus
i ok 4 znowu cycus :)
no i cycus kolo 7 jak juz sie obudzi a ja go probuje namowic na jeszcze jakas godzinke snu :)

Wlasciwie mi to nie przeszkadza ani troche bo Domis spi ze mna i daje mu cyca na lezaco na spiocha :))

reklama
Women, wszystkiego naj:-)

Piszecie, zeby na kupki podawac wiecej pic... a moj synus nie chce... tylko cycus, albo zupka, kaszka, deserek... a pic nie i koniec... dlatego nawet ta kaszke robilam na soczku sliwkowym:zawstydzona/y: (ale byl juz tak najedzony, ze z 60ml kaszki zjadl moze 4 lyzeczki...) och, boje sie, ze jutro bedzie z ta kupa powtorka z czwartku...:-:)-( a jeszcze mam pytanko, czy kupki Waszych maluszkow sa (brzydko mowiac) w "konsystencji":zawstydzona/y::-p twardej, czy jak wczensiej plynnej?? Bo u nas do tej pory bylo raczej plynno- miekko, a w czwartek twardo... i nie wiem... och, te kupki:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:

Moja robi raczej twarde kupki, ponieważ zjada dużo kaszek itp. Po soczku śliwkowym kupki są rozluźnione.

Lilus, my jestesmy na cycu... wylacznie
i Oskar spi sam w swoim pokoiku od 20tej do 5-6-7 rano (zalezy) potem juz w naszym lozku dostaje cyca i spimy do 8-9tej:tak::tak::tak:

Anulka ale dajesz przecież kaszki, słoiczki, więc Oskarek jest najedzony. Ale popieram Lilkę, wszystkie mamy, które znam i które karmią piersią budzą się kilka razy w nocy na karmienie, także podziwiam Cię.

Beatka sprawdzilam i mam no spe 80mg :tak:
ile moge jej wziasc na dobe jesli sie orientujesz??
bo ja nie mam opakowania ani ulotki wiec nie wiem...

a odpoczywac to ciezko przy dwojce
dzisiaj Karol wrocil z pracy jak malutkie kapalam czyli jakos po 19
caly dzien walczylam...Hania dzisiaj miala wrecz potworny nastroj :szok: a Mila i odpieluchowywanie to tez nie bajka...ale po 3 zlaniach sie w gacie zrobila siku sama na nocniczek :-):-):-) wiec widze swiatelko w tunelu :-):-)

napewno sie zastanawiacie czemu tak pozno ja odpieluchowywuje...po 1.probowalam pare razy ale ona nie byla gotowa,nocnika sie bala,plakala,potem miala blokady,nie robila kupki przez iles dni bo wstrzymywala a potem bol jak diabli bo kupa sie zbila w tak twarda kupe ze Milenka mi ja normalnie rodzila :szok: nie musze pisac jaki to byl bol dla niej...
no wiec odpuszczalam i czekalam na odpowiedni moment
a ze on nie nadchodzil to teraz postanowilam ze idzie lato,pogoda juz jest ok wiec koniec pieluchy :nerd:

Lilka 3 tabl. 80 mg na dobę.Ja dzieliłam je sobie na pół zeby brać 6 razy na dobę ale właściwie nie wiem czemu tak robiłam:baffled:
Ja też oduczyłam Michała od pieluch jak miał jakieś 2 lata bo wcześniej poprostu nie był gotowy a moja kumpela pisałam już o tym jak miała jej Zuzka 6 miesięcy

:tak:
Beatko, 2 kieliszki... co to jest;-):-D Anineczka obalila aruza z wodka:-D:-D:-D

Anulka ja juz nie pijąca tak jak kiedyś i mi to wystarcza az dretwe usta mam:-D

Jezu ide spać bo jutro 5,30 wstaję fryzjer na 8 a jeszcze Michała do przedszkola i Olę do babci.
Słuchajcie dzisiaj 1,5 godz. próbowałam zalogowac się na rekrutacji do przedszkoli w Gdyni masakra taka biurokracja wymyslili zeby utrudnić zobaczycie za 2 lata jaki to stres dla rodziców ufff

Anulka Widze ze Twoj synus tez tylko na cycusiu??
Kiedy szykujesz sie do rozszerzania diety? bo ja jeszcze jakos 2 tygodnie i chyba zaczynam, chociaz mam wielki stres :| wszedzie pisza co innego, bede musiala polegac na sobie. Ile razy dziennie powinnam dawac malemu cos do jedzenia?? Czy bedzie pil dalej moje mleko czy jakas mieszanke?? Ja nic nie wiem :baffled::baffled:

Anitt, nam lekarka zalecila ten schemat:
http://www.nutricia.com.pl/images/dokumenty/schemat_zywienia_niemowlat_karmionych_piersia.pdf
i od poczatku kwietnia (jak Oskar skonczyl 5 miesiecy) dawalam mu raz dziennie po pol sloiczka zapki albo deserku (dodawalam te 2-3g kaszy - gluten), a teraz od wczoraj daje juz zupke z mieskiem (pol sloiczka) (+ ten gluten i co drugi dzien pol zoltka) i kaszke owocowa i pol sloiczka desrku albo soczek (ale soczek nie wchodzi Oskarkowi)
wiecej pisza dziewczyny na watku o jedzonku:tak::tak:

tyle, ze jak pisalam, zanim weszlo nowe papu - kupy byly super, a teraz jest problem... ALe najazniejsze, cycus dl amego synka jest najwazniejszy, zeby nie wiem jak sie najadl to cycka i tak chce... i jak wcina to zawsze zapoda mi jakis pieeeeekny usmiech i pogaworzy do mnie - uwielbiam to:-):-):-):-)

Karmienie nocne mnie nie denerwuje ani troche, ale gorzej jest z drzemkami :/ Maly przesypia tylko 40 minut. No, chyba ze mamusia do niego przyjdzie i zasnie z nim to wtedy 2 godziny. Z tym ze ja wolalabym aby jego drzemka byla czasem wolnym dla mnie...

napewno sie zastanawiacie czemu tak pozno ja odpieluchowywuje...po 1.probowalam pare razy ale ona nie byla gotowa,nocnika sie bala,plakala,potem miala blokady,nie robila kupki przez iles dni bo wstrzymywala a potem bol jak diabli bo kupa sie zbila w tak twarda kupe ze Milenka mi ja normalnie rodzila :szok: nie musze pisac jaki to byl bol dla niej...
no wiec odpuszczalam i czekalam na odpowiedni moment
a ze on nie nadchodzil to teraz postanowilam ze idzie lato,pogoda juz jest ok wiec koniec pieluchy :nerd:

Z każdym dzieckiem jest inaczej i na każdego przychodzi czas sikania do nocniczka i jak sama napisałaś Milenka musiała dorosnąć do tego. Trzymam kciuki żeby sie udało tym razem:tak:

Lilus, my jestesmy na cycu... wylacznie
i Oskar spi sam w swoim pokoiku od 20tej do 5-6-7 rano (zalezy) potem juz w naszym lozku dostaje cyca i spimy do 8-9tej:tak::tak::tak:

Zazdroszczę takiego spania :tak::tak:.
Kacper do 3 m spał non stop w nocy po 7 8 godzin ale po 3 miesiącach cos sie zmieniło i lipa :(

Beatko no włąśnie jak to z tym nieskładaniem:-)
Pusia zaczęła:rofl2::rofl2:hhihih

Pusia może dzis będzie lepiej trzymam kciuki kochana....i dokładnie jak pisze butle daj:) napewno prześpi pięknie...

Może będzie lepiej... jutro na pewno sie pochwale ...oby było czym :tak:.
A co do życzeń to przepraszam ale nie mogłam sie powstrzymać :baffled::rofl2:;-)

Anulka ja tez uwielbiam karmic :)) Az mi sie ryczec chce jak pomysle ze bede kiedys musiala to skonczyc. Ze wzgledu na rozmiar moich piersi jest to dla mnie dosyc wygodne. Zasypiam lezac kolo niego i jak trzeba to nakarmie w samochodzie jak siedzi w foteliku :-D

Zaraz zerkne na ten plan, dziekuje :)

Bira, dzieki za informacje co do tych kupek;-);-)

a jesli chodzi o jedzonko, to kaszka pierwsz byla dopiero wczoraj, a tak to tylko pol sloiczka zupki raz dziennie - i cyc, cyc, cyc:-D:-D:-D
zaczal spac tak fajnie, jak wyszly zabki i przenieslismy Skwareczka do jego pokoiku - smiejemy sie z mezem, ze widocznie troche mu przeszkadzalismy i budzil sie...:-D:-D:-D

Beatko, to jutro dluuuugi dzien Cie czeka... hmmm, ale fajnie fryzjer to zawsze = dobre samopoczucie:tak::tak::tak:

kurcze ale produkujecie ja cie krece 2 strony w 10 min szok
dziekuje za życzenia
czarek hmmm jutro napisze na zamknietym-dzis dzwonil
jutro napisze bo dzis musze uciekac

anulka u nas stolce są twarde
sok mozesz podawac strzykawką,a moze niekapek
od czopków moze sie "uzaleznic" tak samo od termometru
moze espumisan ?

ja spadam-tatko chce usiąśc do kompa popracowac
do jutra papa

reklama
Anulka ja tez uwielbiam karmic :)) Az mi sie ryczec chce jak pomysle ze bede kiedys musiala to skonczyc. Ze wzgledu na rozmiar moich piersi jest to dla mnie dosyc wygodne. Zasypiam lezac kolo niego i jak trzeba to nakarmie w samochodzie jak siedzi w foteliku :-D

Zaraz zerkne na ten plan, dziekuje :)

ja ze wzgledu na rozmiar piersi to moze niekoniecznie:-D:-D
ale i tak kocham:tak::tak::tak: no i wygoda z cala pewnoscia.... :tak::tak:

nie ma za co - to jest nowy schemat, wedlug starego gluten wprowadzalao sie w 10 m-cu (przy karmieniu piersia), a teraz juz w jak skonczy dziecko 5 m-cy...

Do góry