reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2007

czuje, ze bede miala chlopca, zdziwie sie jezeli nie...
powiedzcie czy takie odczucia sie sprawdzaja?

mi sie sprawdziło :tak:
od poczatku mowiłam ze corcia bedzie
ale brzuch mialam na chlopca (zabobony rodziny),i tata tez nie wierzył nawet usg ze to laska a nie syncio bedzie
no i wszyscy mi owili ze chlopak a ja swoje :-D

dlatego mysle ze etraz tez sie moje przeczucia sprawdza :cool2:
jestem ciekawa

reklama
Lilka ja mialam w podstawowce kolege Maxa wiec mysle ze z tym imieniem nie powinno byc problemu!!! A tak w ogole to to jest skandal ze nie mozna dac dziecku takiego imienia jak sei che bo naprzyklad urzad nie pozwoli!! U nas na lipcowkach byla dziewczyna, ktora chciala nazwac chlopca Ewan i z tym byly problemy! Chyba na szczescie dla niej-urodzila dziewczyxnke bo oszczedzila sobie klotni z urzednikami!!!

lilka a dlaczego niby nie mozna??
dzieki za stronke... jeszcze mi sie otwiera ;-) (mam slabe lacze)

Krecik ale ten twoj kolega mial ''x'' w srodku???
to wogole jestem pod wrazeniem
bo wiem ze robia problemy

Melanie z naszego forum ma corcie i chciała dac imie Paris a urzad sie nei godzil!!!
przez długi czas chodzili i prosili,skonczyło sie tak ze corcia jest parisa....w papierkach

czytałam jakie sa wymogi nadawania imion i np. imiona musza sie konczyc na ''a'' :szok: a pzreciez nie wszystkie sie koncza i mozna je nadawac

mi np. podoba sie imie Kasia,ale Katarzyna nie :no:
Magdalene jest skrocona i jest osobne imie Magda
mysle ze z Maksem tez by tak mogli zrobic
chciałam dac imie Kuba,bo Jakub jakos tak nie...i dowiedziałam sie ze nie mozna tak dac :eek:

dlatego sie zastanawiam jak to z Maksem

ale...bede mieszkac zagranica..wiec tam imie nadam na jakie sie zdecyduje ...i zastanawiam sie czy u nas jakbysmy wrocili czy by były jakies urzedowe problemy?z tym Maksem...dlatego zadzwonie i sie zapytam

Ja właśnie wróciłam od ginki,wszystko pięknie pozamykane, dzidziuś i macica rosną, ale znowu mam robic kupę badań - chyba zbankrutuję, widziałam bejbisia na usg, ale nie było mozliwe zobaczenie płci. Za miesiąc idę na 3D.

Misia a jakie miałas usg? tzn. dopochwowo czy juz przez brzuszek??
bo sie zastanawiam jak ja bede miala robione za tydzien

a z badan to ja mialam mocz i krew na samym poczatku ciazy,jeszcze nie wiedziałam ze jestem ale byłam
wyniki były super i lekarz do dzisiaj nie kazał mi ich ponowic :eek:
tez sie nad tym zastanawiałam....czy to ok no ale widocznie nie widzi powodu by sprawdzic...

oj Kajunia to ci kasy na mleko podwojnie pojdzie :-):tak:
moja mała piła poczatkowo 200-250zł meisiecznie
a kumpeli corcia co mialam specjalne mleko dla alergika jadła 600zł meisiecznie :szok::szok::szok:

Lilka mleko jest już zamówione od gospodarza :-) ja się wychowałam na takim mleku i moje dzieci też tak będę chować :tak: no chyba że dzieci będą uczulone na krowie mleko :baffled:

co do imionek myśmy wybrali już dawno dawno temu :eek:

dla dziewczynek: Olivia, Nicola, Julia ...

dla chłopczyków: Olivier, Nikodem, Aleksander ...

a jak będzie parka: Olivier, Nicola

Lilka wiesz co, ja miałam już w 15 tyg robione przez brzuszek. I dzisiaj również. Myślę że spokojnie przez brzuch juz Ci zrobi na tym etapie ciązy. Ja muszę robic te badania przez ten incydent z bilirubiną, muszę ją kontrolować do końca ciązy niestety... trzeba chuchać na zimne...

reklama
ja w 12 tyg mialam juz robione USG przez brzuszek.......
na kolejne ide w 18 tyg a jestem w 16 :)
juz sie doczekac nie moge :)

Do góry